Wielrenners van de maand mei 2021 bekend
foto: Cor Vos
woensdag 9 juni 2021 om 08:05

Wielrenners van de maand mei 2021 bekend

De uitslag van de verkiezing Wielrenners van de maand mei is bekend. Afgelopen week konden de oud-beroepsrenners van de Club 48, de huidige profs via rennersvakbond VVBW en het publiek via WielerFlits stemmen op verschillende renners in drie categorieën.

De genomineerden van de maand mei bij de mannen waren Sjoerd Bax, Taco van der Hoorn, Mathieu van der Poel en Antwan Tolhoek. Bij de vrouwen waren Lucinda Brand, Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten en Lorena Wiebes geselecteerd. De jonge renners Marijn van den Berg, Mick van Dijke en Daan Hoole waren genomineerd als Talent van de maand.

Wielrenner van de maand: Taco van der Hoorn
Niet geheel onverwacht is Taco van der Hoorn verkozen tot Wielrenner van de maand mei. Met zijn etappezege in de Giro d’Italia verraste hij de hele wielerwereld en ook zichzelf door na een lange vlucht het aanstormende peloton net voor te blijven. Het is zijn grootste overwinning tot nu toe. Ook na zijn zege in de derde etappe was Van der Hoorn vaak in de kopgroep te vinden, wat hem in de elfde etappe ook nog een top-tienklassering opleverde.

Wielrenster van de maand: Lucinda Brand
Voor de tweede keer dit jaar is Lucinda Brand gekozen tot wielrenster van de maand. Na haar vierde plaats in de Gran Premio Eibar bevestigde Brand in de Thüringen Ladies Tour in topvorm te zijn. Ze won de derde en vijfde etappe in de Duitse etappekoers en eindigde ook in de overige etappes bij de beste tien. Dat leverde haar bovendien de eindzege op. Het waren de eerste overwinningen op de weg van dit seizoen voor de wereldkampioene veldrijden.

Talent van de maand: Marijn van den Berg
Het Talent van de maand mei is de 21-jarige Marijn van den Berg. In de Alpes Isère Tour won hij de eerste etappe in dienst van Groupama-FDJ. Hierdoor reed Van den Berg drie dagen in de leiderstrui. Vervolgens won hij voor de Nederlandse beloftenploeg twee keer de massasprint in de Poolse Orlen Nations Grand Prix. De kans is groot dat we hem in de toekomst vaker voor de WorldTour-ploeg van Groupama-FDJ zullen zien rijden, waar zijn broer Lars ook actief is.

Lucinda Brand wint de Thüringen Ladies Tour – foto: Cor Vos

Door hun uitverkiezing zijn Taco van der Hoorn en Marijn van den Berg ook genomineerd voor de verkiezing Wielrenner van het Jaar 2021, die in december wordt uitgereikt. Lucinda Brand was als Wielrenster van de maand januari al genomineerd voor deze verkiezing.

De verkiezing Wielrenner van de maand is een initiatief van WielerFlits en de Club 48. Iedere maand worden Nederlandse wielrenners op basis van sportieve prestaties genomineerd voor de maandelijkse verkiezing.

Wielrenners van de maand 2021
Januari: Mathieu van der Poel
Februari: David Dekker
Maart: Mathieu van der Poel
April: Mathieu van der Poel
Mei: Taco van der Hoorn

Wielrensters van de maand 2021
Januari: Lucinda Brand
Februari: Anna van der Breggen
Maart: Chantal van den Broek-Blaak
April: Demi Vollering
Mei: Lucinda Brand

Talent van de maand 2021
Januari: Fem van Empel
Februari: Fem van Empel
Maart: Lonneke Uneken
April: Chris van Dijk
Mei: Marijn van den Berg

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
8 juni 2021 07:17
Mooi voor Taco. Die van juni is ook al bekend.
9 juni 2021 08:53
Ik snap niet wat dit soort 'verkiezingen' voor toegevoegde waarde heeft. Maar dat vind ik ook van 'Sporter van het jaar' verkiezingen. Sport is sport. Je wint een wedstrijd. That's it. Niet meer en niet minder. De rest is slagroom, opsmuk, onzin.

Reacties zijn gesloten.