Wielrenners van de maand juli bekend

dinsdag 10 augustus 2021 om 00:00
Wielrenners van de maand juli bekend

foto: Cor Vos

Verkiezing

De uitslag van de verkiezing Wielrenners van de maand juli is bekend. Afgelopen week konden de oud-beroepsrenners van de Club 48, de huidige profs via rennersvakbond VVBW en het publiek via WielerFlits stemmen op verschillende renners in drie categorieën.

De genomineerden bij de mannen waren onder anderen Tom Dumoulin, Dylan Groenewegen, Fabio Jakobsen en BMX’er Niek Kimmann genomineerd. Bij de vrouwen maakten onder anderen Anna van der Breggen, Merel Smulders en Annemiek van Vleuten kans op de maandprijs, terwijl voor de titel Talent van de maand de strijd ging tussen Daan Hoeks, Mischa Bredewold, Lonneke Uneken en Charlotte Kool.


Wielrenner van de maand: Niek Kimmann (25, BMX)
Niets kon hem in Tokio tegenhouden. Zelfs een botsing met een official weerhield hem niet van het behalen van een gouden medaille op de Olympische Spelen. De laatste week van juli was als een rollercoaster voor de BMX’er.

Niek Kimmann liep een paar dagen voor zijn gouden race een scheurtje op in zijn knieschijf na een harde aanvaring op training met een official die plotseling de baan overstak. Kimmann is de eerste Nederlandse BMX’er die een gouden medaille behaalt op de Olympische Spelen. Een historische prestatie dus die hem ook de prijs oplevert van wielrenner van de maand juli.

Wielrenster van de maand: Annemiek van Vleuten (38, wegwielrennen)
Drie dagen na de deceptie van de olympische wegrit, toen ze zilver veroverde maar dacht goud te winnen, revancheerde Annemiek van Vleuten zich door in de tijdrit de beste tijd te noteren. Ze reed de concurrentie bijna allemaal op een minuut met een gemiddelde snelheid van 43,8 kilometer per uur. Zo kreeg de 38-jarige renster uit Vleuten toch nog haar gouden medaille omgehangen. Als klap op de vuurpijl won ze drie dagen later, met jetlag, ook nog Clásica San Sebastián.

Talent van de maand: Daan Hoeks (21, wegwielrennen)
Daan Hoeks wist in juli namens WPGA de derde etappe van de Tour des Deux-Sèvres met aankomst in Bressuire te winnen. In de Franse nationale elitekoers was hij de Canadees Raphael Parisella nipt te snel af. Er moest een fotofinish aan te pas komen om een winnaar aan te wijzen, maar daaruit bleek de 21-jarige Hoeks als eerste over de lijn te komen.

Annemiek van Vleuten met haar gouden medaille – foto: Cor Vos

Niek Kimmann, Annemiek van Vleuten en Daan Hoeks zijn door hun verkiezing tot wielrenners van de maand juli ook genomineerd voor de verkiezing Wielrenner van het Jaar 2021, die in december plaatsvindt tijdens het wielergala.

De verkiezing Wielrenner van de maand is een initiatief van WielerFlits en de Club 48. Iedere maand worden Nederlandse wielrenners op basis van sportieve prestaties genomineerd voor de maandelijkse verkiezing.


Wielrenners van de maand 2021
Januari: Mathieu van der Poel
Februari: David Dekker
Maart: Mathieu van der Poel
April: Mathieu van der Poel
Mei: Taco van der Hoorn
Juni: Mathieu van der Poel
Juli: Niek Kimmann

Wielrensters van de maand 2021
Januari: Lucinda Brand
Februari: Anna van der Breggen
Maart: Chantal van den Broek-Blaak
April: Demi Vollering
Mei: Lucinda Brand
Juni: Demi Vollering
Juli: Annemiek van Vleuten

Talent van de maand 2021
Januari: Fem van Empel
Februari: Fem van Empel
Maart: Lonneke Uneken
April: Chris van Dijk
Mei: Marijn van den Berg
Juni: Tim van Dijke
Juli: Daan Hoeks

Dit artikel delen:

7 Reacties

7even 9 augustus 2021 om 16:40

Lol, een BMXer die wielrenner van de maand wordt, wie weet win ik nog ooit de gouden bal, aangezien ik soms wel eens tennis!

boehoe 9 augustus 2021 om 17:16

Mollema was toch verdiender geweest dan zo’n crossertje

Eriknogwat 9 augustus 2021 om 18:01

Een 4e plaats tegenover een gouden medaille ?
Ik denk dat je met je naam jezelf alle eer aandoet.
Volgende maand wordt het een baanwielrenner, ik denk dat je wel weet wie.

Wheely 9 augustus 2021 om 18:09

Wel ook nog een Tourrit gewonnen he. Dumoulin was ook wel aardig geweest, nou boeien verder ook, allemaal gegund.

boehoe 9 augustus 2021 om 23:06

Tourrit beats bmxgoud toch altijd

Reiger 9 augustus 2021 om 18:11

Een heilige gouden olympische medaille winnen met een bezigheid voor op een plaatselijk buurtveldje en dan tot overmaat van ramp ook nog wielrenner van de maand worden! Een regelrechte aanfluiting.

Anders kijken 10 augustus 2021 om 10:47

Geen enkele andere renner heeft zoveel specifieke voorbereidingen en investeringen gedaan om goud te kunnen winnen van team NL. Zelfs Tom Dumoulin niet; hij had nog een NK en andere wedstrijden terwijl maar bleef oefenen op zijn nagebouwde baan.

Headlines

Materiaalzone

Populair