Wielrenners van de maand april 2021 bekend

maandag 10 mei 2021 om 14:30
Wielrenners van de maand april 2021 bekend

foto: Cor Vos

De uitslag van de verkiezing Wielrenners van de maand april is bekend. Afgelopen week konden de oud-beroepsrenners van de Club 48, de huidige profs via rennersvakbond VVBW en het publiek via WielerFlits stemmen op verschillende renners in drie categorieën.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

De genomineerden van de maand april bij de mannen waren Mathieu van der Poel, Bauke Mollema, Arvid de Kleijn en Dylan van Baarle. Bij de vrouwen kon gestemd worden op Anna van der Breggen, Marianne Vos, Demi Vollering, Lorena Wiebes en Annemiek van Vleuten. Bij de toekomstige talenten ging de strijd tussen Daan Hoole, Chris van Dijk en Alex Molenaar.

Wielrenner van de maand: Mathieu van der Poel
Inmiddels voor de derde keer dit jaar, maar Mathieu van der Poel is opnieuw verkozen tot Wielrenner van de maand. In april reed de Nederlands kampioen de Ronde van Vlaanderen, maar werd op de meet geklopt door een verrassend rappe Kasper Asgreen. Van der Poel heeft zijn monumentale zege dan misschien niet geprolongeerd, wel werd hij knap tweede. Hierdoor is ‘MVDP’ verkozen tot Wielrenner van de maand april.

Wielrenster van de maand: Demi Vollering
De 24-jarige Demi Vollering beleefde in april haar beste wielervoorjaar ooit. Niet alleen werd ze vijfde in de Ronde van Vlaanderen, ook reed ze in zowel de Brabantse Pijl als de Amstel Gold Race naar een zilveren plak. Vervolgens finishte ze op de Muur van Hoei in de Waalse Pijl als tiende én hielp ze wereldkampioene en ploeggenoot Anna van der Breggen aan haar zevende zege. Vollering sloot het voorjaar af met haar eerste monumentale zege ooit in Luik-Bastenaken-Luik. Ook hier was SD Worx oppermachtig, met nu Van der Breggen die Vollering naar de finish piloteerde.

Talent van de maand: Chris van Dijk
De 17-jarige mountainbiker Chris van Dijk is met zijn overwinning in de World Series in Haiming (Oostenrijk) voor junioren gekozen tot winnaar in de verkiezing Talent van de maand. Naast de overwinning in Haiming werd het talent uit Ede ook nog tweede in de World Series van Nalles (Italië). De junior van TalentNED zegt geïnspireerd te raken door het ‘tegendraadse karakter van Peter Sagan’ en steekt in de internationale mountainbikewereld zijn neus steeds vaker aan het venster.

Demi Vollering wint Luik-Bastenaken-Luik 2021 – foto: Cor Vos


Door hun uitverkiezing van de maand april zijn Mathieu van der Poel, Demi Vollering en Chris van Dijk automatisch genomineerd voor de verkiezing Wielrenner van het Jaar 2021, die traditiegetrouw in december wordt uitgereikt. Van der Poel was al genomineerd, omdat hij in de maanden januari en maart ook al uitgeroepen werd tot Wielrenner van de maand.

De verkiezing Wielrenner van de maand is een initiatief van WielerFlits en de Club 48. Iedere maand worden Nederlandse wielrenners op basis van sportieve prestaties genomineerd voor de maandelijkse verkiezing.


Wielrenners van de maand 2021
Januari: Mathieu van der Poel
Februari: David Dekker
Maart: Mathieu van der Poel
April: Mathieu van der Poel

Wielrensters van de maand 2021
Januari: Lucinda Brand
Februari: Anna van der Breggen
Maart: Chantal van den Broek-Blaak
April: Demi Vollering

Talent van de maand 2021
Januari: Fem van Empel
Februari: Fem van Empel
Maart: Lonneke Uneken
April: Chris van Dijk

Dit artikel delen:

12 Reacties

Turtlehead 10 mei 2021 om 14:15

Nou, wie-o-wie wordt wielrenner van het jaar 2021 bij de heren?

0
La Primavera 10 mei 2021 om 21:35

Taco van der Hoorn!

0
boehoe 10 mei 2021 om 14:55

In mei zal het iig een ander worden.

0
MichielH 10 mei 2021 om 15:44

Is dat zeker? veldrijden zit er blijkbaar ook bij, Mountainbiken dus niet?

0
Nick Doup 10 mei 2021 om 15:50

Mountainbiken hoort er ook bij, getuige de uitverkiezing van Chris van Dijk ;)

0
SolitaryShell 10 mei 2021 om 17:11

Staat iemand op pole position nu.

0
chasse-friet 10 mei 2021 om 17:33

Taaacoooooooo

0
Stoemper 10 mei 2021 om 16:22

VDP!

0
Maenhout 10 mei 2021 om 17:26

De winnaar van mei bij de mannen is vandaag al bekend geworden. Lijkt mij sterk dat iemand Taco nog voorbij komt.

0
Aart van Woud 11 mei 2021 om 09:56

Dat denk ik ook niet!

0
antilek 10 mei 2021 om 17:35

Of Mathieu gaat as weekend nog winnen.

0
boehoe 10 mei 2021 om 17:58

Dan nog wordt het taco

0

Headlines

Populair

Materiaalzone