Wielrenners van de maand februari 2021 bekend

dinsdag 9 maart 2021 om 07:15
Wielrenners van de maand februari 2021 bekend

De uitslag van de verkiezing Wielrenners van de maand februari is bekend. De afgelopen week konden de oud-beroepsrenners van de Club 48, de huidige profs via rennersvakbond VVBW en het publiek via WielerFlits stemmen op renners in drie categorieën.

De genomineerden van de maand februari bij de mannen waren David Dekker, Mathieu van der Poel, Bauke Mollema en Wout Poels. Bij de vrouwen kon gestemd worden op Anna van der Breggen, Lucinda Brand, Demi Vollering, Ceylin del Carmen Alvarado, Amy Pieters en Denise Betsema. Bij de toekomstige talenten ging de strijd tussen Fem van Empel, Olav Kooij, Manon Bakker en Inge van der Heijden.

Wielrenner van de maand: David Dekker
Bij de heren is de 23-jarige sprinter David Dekker de winnaar van de verkiezing. De debutant van Jumbo-Visma wist in zijn allereerste koers bij de profs al goed mee te doen in de massasprints en nam hiermee de groene puntentrui van de UAE Tour mee naar huis. Dekker won dan misschien geen rit, maar hij liet de wielerwereld wel zien dat hij flink wat in zijn mars heeft.

Wielrenster van de maand: Anna van der Breggen
De verkiezing bij de dames is gewonnen door Anna van der Breggen. De regerend wereldkampioene wist afgelopen maand op overtuigende wijze de Omloop Het Nieuwsblad te winnen en schreef deze openingsklassieker voor de tweede keer op haar naam. De 30-jarige Van der Breggen, die aan haar laatste seizoen bezig is, liet op de Vlaamse kasseien zien dat ze nog altijd een van de toppers van het hedendaagse damespeloton is.

Talent van de maand: Fem van Empel
Na haar overwinning op het WK veldrijden voor beloften in Oostende waren alle ogen gericht op Fem van Empel. De achttienjarige veldrijdster uit Sint-Michielsgestel sloot in februari haar eerste seizoen bij de elite indrukwekkend af en werd zowel in Brussel als Sint-Niklaas vierde. De voormalige voetbalspits van RKSV Nuenen liet hiermee nogmaals zien dat ze een mooie toekomst in de cross tegemoet gaat.

foto: Cor Vos


Door hun uitverkiezing van de maand februari zijn David Dekker, Anna van der Breggen en Fem van Empel automatisch genomineerd voor de verkiezing Wielrenner van het Jaar 2021, die traditiegetrouw in december wordt uitgereikt.

Van Empel was al genomineerd, omdat ze in de maand januari ook al uitgeroepen werd tot Talent van de maand. De andere winnaars van de maand januari zijn Mathieu van der Poel en Lucinda Brand, dus ook zij zullen zich in december mengen in de strijd om de verkiezing Wielrenner van het Jaar 2021.

De verkiezing Wielrenner van de maand is een initiatief van WielerFlits en de Club 48. Iedere maand worden Nederlandse wielrenners op basis van sportieve prestaties genomineerd voor de maandelijkse verkiezing.


Wielrenners van de maand 2021
Januari: Mathieu van der Poel
Februari: David Dekker

Wielrensters van de maand 2021
Januari: Lucinda Brand
Februari: Anna van der Breggen

Talent van de maand 2021
Januari: Fem van Empel
Februari: Fem van Empel

Dit artikel delen:

17 Reacties

Jacob Lohof 8 maart 2021 om 13:49

Natuurlijk 1 van Jumbo.
Van de poel wordt wereldkampioen veldrijden. Bauke wint rit in de var
Maar ja geen Jumbo

0
Adorni 8 maart 2021 om 13:55

Dat WK veldrijden was in januari, de Strade in maart.

Ik zou wel ergens vermelden dat het enkel om Nl-wielrenners gaat, want toen ik las: David Dekker wielrenner van de maand, dacht ik: revelatie van de maand ok, maar niet dé wielrenner van februari 2021

0
Groningen 8 maart 2021 om 14:51

Heb ook Dekker gestemd, maar echt niet omdat hij bij Jumbo rijdt. Was gewoon een goede en opmerkelijke presentatie. Van der Poel heeft januari al gewonnen en zal maart ook wel winnen.

0
harryjohan71 8 maart 2021 om 22:26

@Jacob Lohof De ritoverwinning van Van der Pole
Bauke Mollema
ritoverwinning Tour des Alpes Maritimes et du Var (2.1)
Van der Poel
ritoverwinning UAE Tour
David Dekker
2 keer 2e in UAE Tour
1 keer 4e in UAE Tour
Puntentrui UAE Tour
Dit in zijn eerste World Tour ronde! dan heeft het niks te maken met JV dat hij verkozen is. Dat je een aversie hebt tegen JV is prima, maar probeer het wel in perspectief te plaatsen

0
Het Rode Rugnummer 9 maart 2021 om 13:02

Ja maar Harry, het is natuurlijk volstrekt belachelijk als er iemand wordt gekozen als wielrenner van de maand, puur omdat hij zijn eerste wedstrijd heeft gereden. Bovendien verloor hij een 1 op 1 sprint met van der Poel…

0
Wheely 8 maart 2021 om 14:02

Tja verkiezingen he…

0
Titaantje 8 maart 2021 om 20:22

heb de stemming gemist, maar Bollema won WEL een rit (en ook een puntentrui) in Feb, dus hij had mijn stem verdiend.
Dat Dekker “verrassender” is, betekent niet dat het beter is.

Als Michiel Kramer een keer 3x scoort, is hij ook geen betere voetballer dan Cristiano Ronaldo

0
harryjohan71 8 maart 2021 om 22:29

Je gaat UAE Tour toch niet vergelijken met Tour des Alpes Maritimes et du Var (2.1). UAE is World Tour niveau. Het niveau lager praat je over een heel ander deelnemersveld

0
Het Rode Rugnummer 9 maart 2021 om 13:03

Ja. En winst in een 2.1 is beter dan geen eens een rit winnen.

0
flores 8 maart 2021 om 20:51

Ik ben het met de keuze helemaal niet eens.
Als een renner al 11 keer gekozen is als de beste,en is de laatste maand ook de beste dan moet hij gekozen worden als de beste. PUNT UIT
Wat een domme redenering van: hij is al een of twee keer gekozen
De beste is DE BESTE. Geen flauwe kul

0
harryjohan71 8 maart 2021 om 22:33

Het gaat over wielrenner van de maand, niet de beste wielrenner. De selectie is op basis van prestaties. Daarna is het aan de stemmers.

0
52voor11achter 8 maart 2021 om 22:45

Wielrenner van de maand maart ookal bekend trouwens.

0
harryjohan71 8 maart 2021 om 23:02

Tenzij een andere Nederlander dan Van der Poel San Remo, Tirreno Adriatico, Paris – Nice of Catalunya wint. Die kans is inderdaad wel heel klein en zelfs dan stem ik nog op Van der Poel. Hoe hij Strade won, was echt fantastisch. Wat een explosie naar de finish

0
Het Rode Rugnummer 9 maart 2021 om 13:04

@harryjohan71 en jij stemt nu ook al bij voorbaat voor de volgende tweede kamerverkiezingen maak ik hieruit op?

0
FDJ 8 maart 2021 om 23:09

@redactie is het misschien een idee onderaan dit bericht elke maand een overzicht te maken met de wielrenners per maand per categorie, dus ook voorgaande maanden.

0
VespavanBern 9 maart 2021 om 13:06

Vreemd, niet objectief

0
Het Rode Rugnummer 9 maart 2021 om 13:09

Het idee van een verkiezing door het volk is natuurlijk dat het gaat om meningen en dus subjectief is…

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone