Wielrenners van de maand juni bekend

woensdag 14 juli 2021 om 07:15
Wielrenners van de maand juni bekend

Van der Poel wint de tweede etappe in de Tour - foto: Cor Vos

Verkiezing

De uitslag van de verkiezing Wielrenners van de maand juni is bekend. Afgelopen week konden de oud-beroepsrenners van de Club 48, de huidige profs via rennersvakbond VVBW en het publiek via WielerFlits stemmen op verschillende renners in drie categorieën.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

De genomineerden bij de mannen waren Timo Roosen, Ide Schelling, Mathieu van der Poel en Tom Dumoulin. Bij de vrouwen hadden Demi Vollering, Amy Pieters, Anna van der Breggen, Lorena Wiebes en Ellen van Dijk een nominatie ontvangen, terwijl voor de titel Talent van de maand Tim van Dijke, Mick van Dijke, Wessel Krul en Casper van Uden kansmaakten.

Wielrenner van de maand: Mathieu van der Poel
Van der Poel schitterde in de eerste week van de Tour de France met een ritzege in de tweede etappe. Daardoor mocht het supertalent uit Kapellen de gele trui aantrekken. Mede door een sterke tijdrit hield Van der Poel het geel zes dagen om zijn schouders. Eerder in juni won MVDP ook al twee ritten in de Ronde van Zwitserland en reed hij daar ook een paar dagen in de leiderstrui.

Wielrenster van de maand: Demi Vollering
Vollering is bezig aan het beste seizoen in haar carrière. In juni won de renster van SD Worx de voorlopig laatste editie van La Course. In Landerneau was Vollering de snelste van een groepje van acht na een rit van 107,7 kilometer over geaccidenteerd terrein. Het levert haar dus ook de titel Wielrenster van de maand juni op.

Talent van de maand: Tim van Dijke
Op het NK wielrennen voor beloften waren de broers Van Dijke ongenaakbaar. Na een tweede plek op het NK tijdrijden achter broer Mick, won Tim van Dijke de wegrit op de VAM-berg in Wijster. De jonge Zeeuw bekroonde de ploegentactiek van Jumbo-Visma, dat het overtal had in de wedstrijd.

Demi Vollering wint de laatste editie van La Course – Foto: Cor Vos

Tim van Dijke is door zijn titel ook genomineerd voor de verkiezing Wielrenner van het Jaar 2021, die in december wordt uitgereikt. Mathieu van der Poel en Demi Vollering hadden eerder dit jaar al gewonnen en waren dus al genomineerd.

De verkiezing Wielrenner van de maand is een initiatief van WielerFlits en de Club 48. Iedere maand worden Nederlandse wielrenners op basis van sportieve prestaties genomineerd voor de maandelijkse verkiezing.


Wielrenners van de maand 2021
Januari: Mathieu van der Poel
Februari: David Dekker
Maart: Mathieu van der Poel
April: Mathieu van der Poel
Mei: Taco van der Hoorn
Juni: Mathieu van der Poel

Wielrensters van de maand 2021
Januari: Lucinda Brand
Februari: Anna van der Breggen
Maart: Chantal van den Broek-Blaak
April: Demi Vollering
Mei: Lucinda Brand
Juni: Demi Vollering

Talent van de maand 2021
Januari: Fem van Empel
Februari: Fem van Empel
Maart: Lonneke Uneken
April: Chris van Dijk
Mei: Marijn van den Berg
Juni: Tim van Dijke

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone