Van Avermaet: “Doe altijd mee vooraan in Strade Bianche, winnen is het grote doel”

woensdag 6 maart 2019 om 16:23
Van Avermaet: “Doe altijd mee vooraan in Strade Bianche, winnen is het grote doel”

foto: Cor Vos

Na Omloop Het Nieuwsblad is Strade Bianche de volgende stop op de wedstrijdkalender van Greg Van Avermaet. De Belg was ontgoocheld na de Omloop, waarin hij ondanks een sterk optreden de zege moest laten aan Zdeněk Štybar. Het vertrouwen van zaterdag wil hij meenemen naar de Italiaanse eendagswedstrijd, waarin hij al eens dicht bij de winst was.

“Ik kijk altijd uit naar Strade Bianche, omdat het een van de mooiste koersen van het hele seizoen is”, zegt Van Avermaet in een perscommuniqué van zijn ploeg CCC. “Mijn optreden in Omloop Het Nieuwsblad gaf me veel vertrouwen. Het bevestigde dat mijn vorm goed is en waar deze moet zijn op dit punt van het klassieke voorjaar.”

Al achtmaal stond Van Avermaet aan de start van Strade Bianche, maar winnen deed hij er nog nooit. “Ik doe altijd vooraan mee in deze koers, op twee keer na eindigde ik telkens in de top-10. Tweemaal stond ik al op het podium (tweede in 2015 en 2017, red), maar nog nooit op het bovenste treetje. Dat is dus nog een groot doel voor mij.”

Met zijn acht starts is hij de meest ervaren renner bij CCC; ploegmaats Černy, Van Hooydonck, Van Hoecke en Van Keirsbulck reden de koers nog nooit. “Het is een nieuwe kans om samen te koersen als ploeg, wat altijd goed is. Dit jaar is de weersverwachting een stuk beter dan vorig jaar, dus we zouden zaterdag een heel mooie koers moeten kunnen rijden”, aldus Van Avermaet.

Selectie flag-pl CCC Team voor flag-it Strade Bianche
flag-cz Josef Černy
flag-ch Michael Schär
flag-be Greg Van Avermaet
flag-be Gijs Van Hoecke
flag-be Nathan Van Hooydonck
flag-be Guillaume Van Keirsbulck
flag-pl Łukasz Wiśniowski

Dit artikel delen:

6 Reacties

Brabander 6 maart 2019 om 17:01

Laat hem maar eens een keer winnen hier. Als iemand het verdient is hij het wel. Elk jaar op de afspraak in Toscane

0
Romāns Vainšteins 6 maart 2019 om 17:09

Ploeg van van Avermaet is dit jaar echt nauwelijks bestaande, die mist echt een Oss-type om hem bij te staan en het is redelijk idioot dat ze er niet een hebben weten te krijgen.

0
sjoerdtjen 6 maart 2019 om 17:17

Bovendien moet hij nog zien af te rekenen met Bauke, weer 2e hier ;-)

0
Joachim 6 maart 2019 om 17:45

Vorig jaar verdween hij nog voor de finale in de achtergrond geloof ik, vond ik toch opvallend want Van Avermaet is inderdaad iemand die er altijd staat en eigenlijk nooit een echte offday heeft. Maar misschien was dat dan vorig jaar wel een beetje het geval, ik heb er nooit echt een verklaring voor gelezen geloof ik.

0
jsprunk 6 maart 2019 om 19:26

Het was bizar slecht weer, dat is niks voor GvA.

0
tvm 7 maart 2019 om 09:21

Vreemd dat De Marchi hier niet rijdt. Al aardig in vorm en moet toch een eind kunnen komen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone