Gianluca Brambilla, Strade Bianche, Roompot-Charles, Trofej Umag

woensdag 6 maart 2019 om 19:00
Gianluca Brambilla, Strade Bianche, Roompot-Charles, Trofej Umag

Gianluca Brambilla - foto: Cor Vos

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Giovanni Visconti, Roompot-Charles dat de overleden Michael Goolaerts herdacht bij het herdenkingsmonument op de route van Parijs-Roubaix en de uitslag van de Trofej Umag.

Zieke Brambilla niet in Strade Bianche

Gianluca Brambilla moet Strade Bianche aan zich voorbij laten gaan. De Italiaan maakte deel uit van de selectie van Trek-Segafredo, maar is ziek. Zijn afwezigheid is een tegenvaller voor de Amerikaanse formatie, want in 2016 eindigde hij nog derde achter Fabian Cancellara en Zdeněk Štybar. Brambilla wordt zaterdag vervangen door Fabio Felline.

In de selectie van Trek-Segafredo is ook een plekje ingeruimd voor Bauke Mollema. De Nederlander staat voor het eerst aan de start van de Italiaanse eendagswedstrijd.

Selectie flag-us Trek-Segafredo voor flag-it Strade Bianche
flag-jp Fumiyuki Beppu
flag-it Nicola Conci
flag-it Fabio Felline
flag-es Markel Irizar
flag-nl Bauke Mollema
flag-it Matteo Moschetti
flag-lv Toms Skujiņš


Elfde deelname voor Visconti aan Strade Bianche

Naast de selecties van de WorldTour-ploegen voor Strade Bianche sijpelen ook die van de ploegen binnen met een wildcard. Met Giovanni Visconti heeft Neri Sottoli-Selle Italia-KTM een renner in de gelederen, die vorig jaar al eens vijfde was in de Italiaanse eendagswedstrijd. Ook in 2009 en 2011 eindigde hij al in de top-10. De 36-jarige Italiaan weet dus wat hij kan verwachten. Met zijn tien starts is hij bovendien veruit de meest ervaren man in de selectie, waarin alleen Fonzi, Pacioni en Velasco de koers al eens reden.

Ook Nippo Vini Fantini-Faizanè en Vital Concept-B&B Hotels kregen een wildcard.

Selectie flag-it Neri-Selle Italia-KTM voor flag-it Strade Bianche
flag-it Liam Bertazzo
flag-it Guiseppe Fonzi
flag-it Luca Pacioni
flag-it Luca Raggio
flag-at Sebastian Schönberger
flag-it Simone Velasco
flag-it Giovanni Visconti


Roompot-Charles herdenkt Goolaerts tijdens verkenning

Roompot-Charles verkende vandaag het parcours van Parijs-Roubaix, dat over een kleine veertig dagen moet worden betwist. Tijdens de verkenning werd gestopt bij het herdenkingsmonument, dat werd opgericht voor Michael Goolaerts. De Belgische renner kwam vorig jaar ten val, nadat hij een hartstilstand kreeg. Dezelfde avond overleed hij in het ziekenhuis van Lille. Bij het monument werden bloemen neergelegd.

De tweede strook op de route van Parijs-Roubaix, in de buurt van het Noord-Franse Biastre, is omgedoopt tot de ‘Secteur Pavé Michael Goolaerts’, als eerbetoon aan de overleden Belg. Ook tijdens de koers passeren de renners het monument.


Kaňkovský spurt sneller dan Guardini in Umag

Alois Kaňkovský heeft de zevende editie van de Trofej Umag (1.2) op zijn naam geschreven. In de Kroatische eendagswedstrijd sprintte de 35-jarige Tsjech sneller dan Andrea Guardini, die tweede eindigde. Olav Hjemsaeter werd derde. Op de erelijst volgt Kaňkovský de Noor Krister Hagen op, die vorig jaar de beste was.

Dit artikel delen:

6 Reacties

koos verrek 6 maart 2019 om 19:04

De Oostenrijker Schönberger, stel je voor

0
Covadonga 6 maart 2019 om 19:16

Felline is blijkbaar weer beter. Ik ben benieuwd wat hij kan dit jaar en ook in welke type wedstrijd.

0
Dolfy 6 maart 2019 om 21:43

Die Kankovsky wint ieder jaar wel zijn koersen… En altijd in die internationaal goed bezette koersen.

0
r525 6 maart 2019 om 23:02

Weet iemand waarom Bardiani mee mag doen in Kroatië? Pro Conti mogen dat toch alleen in .2 koersen van eigen land?

0
rahimns 7 maart 2019 om 00:45

Sinds wanneer is dat… zie in de uitslagen van vorig jaar wel meer PCT ploegen in .2 wedstrijden in andere landen dan hun thuisland.

0
Jelle 7 maart 2019 om 03:34

Volgens mij is die regel in 2016 aangepast. Tegenwoordig mogen en twee buitenlandse pro continentale ploegen deelnemen in een. 2 wedstrijd

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone