Greg Van Avermaet ontgoocheld: “Het zat erin”
foto: Cor Vos
zaterdag 2 maart 2019 om 18:32

Greg Van Avermaet ontgoocheld: “Het zat erin”

Greg Van Avermaet was na afloop van de Omloop het Nieuwsblad niet tevreden met zijn tweede plaats. “Het zat erin en ik had hier graag gewonnen, dus ben ontgoocheld, ja”, is de reactie van Van Avermaet in het flashinterview na afloop.

“Het verstand zei om Zdenek Stybar te gaan halen, maar de benen zeiden even ‘neen’. Dat is frustrerend. Hij pakte een aantal meter en dan is de vogel gaan vliegen. Ik hoopte nog even dat Alexey Lutsenko het gat kon dichten, want die reed echt sterk: dat lukte niet en ik kon even niet reageren”, vertelt de Belg over het beslissende moment.

Het is logisch dat Van Avermaet even niet mee kon. Vlak daarvoor had hij nog alles moeten geven om een aanval van Tim Wellens te neutraliseren. Van Avermaets doodsteek, volgens hemzelf: “Die aanval doet me inderdaad dood, maar dat is zijn goed recht natuurlijk. Hij rijdt de koers die hij moet rijden. Maar daardoor kwam ik te snel in de wind en ik moest die inspanning iets te lang doortrekken. Daarvan profiteerde Stybar goed. Ik was de snelste van de groep en heb mijn verantwoordelijkheid gepakt.”

Naast de teleurstelling kan de Belg toch ook nog positief terugkijken op de wedstrijd. “De conditie is prima, ik had deze week al goed benen. Het was afwachten hoe het in de koers zou zijn, want Oman en Valencia zijn toch anders”, vertelt hij. “Maar ik ben tevreden met hoe het loopt.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
2 maart 2019 19:12
Sterke wedstrijd van Greg. Ik heb alleen niet kunnen ontdekken wat er nu zo link was aan die aankomst.
    3 maart 2019 09:45
    Wachten tot ze met een man of 40 aankomen.
2 maart 2019 19:49
Respect voor Greg. Weer met overtuiging gereden, had wat mij betreft verdiend gewonnen maar de move van Wellens trok op het moment suprême zijn accu even leeg waarvan Stibar slim en sterk profiteerde. Evenzeer een prima winnaar vandaag. Chique podium.
3 maart 2019 07:13
Zeer aanvallend gereden, een lust voor het oog.

Reacties zijn gesloten.