zondag 22 december 2019 om 07:30

Primoz Roglic gaat iets nieuws proberen: “Ik kijk vooral naar Luik”

Video Jumbo-Visma krijgt er in 2020 een nieuwe pijler bij. Na de klassementstrein, de sprinttrein en het Vlaamse voorjaar, richt de Nederlandse equipe zich komend seizoen ook op het Ardennendrieluik. Tom Dumoulin rijdt ze allemaal, Primož Roglič slaat de Amstel Gold Race over. “Ik heb geen idee wat ik ervan kan verwachten”, vertelt de laatste aan WielerFlits.

De 30-jarige Sloveen is geen spraakwaterval en gaf vlak voor het interview mee dat zo’n ploegenpresentatie niet zijn meest favoriete bezigheid is. Toch bespreekt hij graag een nieuwe prikkel voor komend seizoen: de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. “Het is een nieuwe ervaring en daar kijk ik naar uit. Ik weet van de najaarsklassiekers in Italië hoe je ze moet winnen, maar dit is nieuw. Hopelijk ben ik er klaar voor en kan ik het gevecht met de beste renners aangaan. Daarbij kijk ik vooral naar Luik-Bastenaken-Luik, toch een van de oudste monumenten. Het is zeker de koers die mijn interesse geniet.”

Tour de France
Natuurlijk richt de nummer één van de UCI World Ranking zich komend jaar ook de Tour de France. In een driehoeksverhouding met mede-kopmannen Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk. “Na de evaluatie van het vorige seizoen (waarin hij derde werd in de Giro d’Italia en de Vuelta a España won, red.), was het gemakkelijk om in 2020 voor de Tour te kiezen”, stelt Roglič. “Ik verwacht van iedereen dat ze zich voor de volle 100% geven, om misschien zelfs wel iets meer. Als dat zo is, hebben we alles gedaan wat binnen onze mogelijkheden ligt. In dat geval moeten we hoe dan ook blij zijn met wat voor resultaat dan ook.”


Dit moet je weten van de Jumbo-Visma-presentatie

Voorlopig programma flag-si Primož Roglič: Parijs-Nice, Ronde van het Baskenland, Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik, Tour de France, Olympische Spelen

Selectie Jumbo-Visma voor flag-fr Tour de France 2020
flag-be Wout van Aert
flag-be Laurens De Plus
flag-nl Tom Dumoulin
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-us Sepp Kuss
flag-si Primož Roglič
flag-de Tony Martin

Videointerviews


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
21 december 2019 14:34
Misschien is het zijn nieuwe kapsel, maar wat oogt hij (opnieuw) slanker.
    21 december 2019 19:11
    Lijkt zo van de Star Trek computer te zijn weggegrist.
    21 december 2019 19:23
    Eerder van die man uit Duitsland. Kan eigenlijk niet.
    Of van een emo-tiener.

    Echt, ik vond Roglic vanaf het eerste moment een zeer interessante renner maar die interviews zijn niet te happen. Wat een dooie. Zzzzzapp maar weg.
21 december 2019 16:08
@Redactie: tekst loopt hier en daar nog niet helemaal soepeltjes ;) Tenzij Rogla echt de Tour richt.... (maar wat zou dat betekenen?)
21 december 2019 17:10
Peiler? Echt?
21 december 2019 19:12
Een zeer timide en introverte man. Lijkt me een mooie eigenschap voor een topatleet.
21 december 2019 20:33
Relaxte gast maar heb hem wel eens uitbundiger gezien richting de pers. Is er misschien ook hier nog sprake van een fittie met WF vanwege eerdere gekke berichtjes of insuniaties?
    21 december 2019 23:51
    Het zou me verbazen mocht hij deze site lezen..
    Zouden er überhaupt renners zijn die wf (en al onze weldoordachte commentaren) op de voet volgen?
    22 december 2019 12:01
    Ik denk wel dat ze het als een belangrijk platform zien in NL dus zullen ze het echt wel af en toe checken maar ik mag toch hopen dat ze onze reacties met een flinke schep zout nemen.
22 december 2019 09:46
Prachtige coureur om te zien, maar die interviews zijn om van in slaap te vallen
    23 december 2019 00:30
    Plak een foto boven je bed ,dan hoef je er niet meer naar te luisteren en kijk je stiekem nog even naar hem vóór het slapen gaan.Niet iedereen is hetzelfde en wat @Javier zegt.
    Ik prefereer dit gedrag boven de "grotebekkenbrigade".

Reacties zijn gesloten.