Andere ploegen trekken aan renners Jumbo-Visma: “Waarom zouden ze willen vertrekken?”

Andere ploegen trekken aan renners Jumbo-Visma: “Waarom zouden ze willen vertrekken?”

foto: Cor Vos

woensdag 3 mei 2023 om 06:00
Interview

Geen hoofdpijndossiers ten burele van Jumbo-Visma, als we de wandelgangen van service course in Den Bosch mogen geloven. Toch staan algemeen directeur Richard Plugge en sportief directeur Merijn Zeeman voor een bewogen periode. Christophe Laporte verlengt weliswaar zijn contract, maar daarnaast lopen nog eens elf verbintenissen af aan het eind van 2023. WielerFlits peilt de lastigheid van die opdracht bij twee oud-teammanagers: Theo de Rooij en Marc Sergeant.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Groot nieuws vorige maand: Tour de France-titelverdediger Jonas Vingegaard heeft zijn contract bij Jumbo-Visma opengebroken en verlengd tot eind 2027. Dat betekent dat hij nog vier en een half jaar aan de ploeg verbonden is. Voor Wout van Aert en ook Laporte, is dat een jaartje minder. Derde kopman Primož Roglič ligt dan weer vast tot eind 2025, net als Dylan van Baarle, Tiesj Benoot en Wilco Kelderman. Wat dat betreft heeft het beste WorldTeam van de laatste drie jaar haar schaapjes op het droge. Maar in de lijn daaronder trekken andere teams aan hun renners.

Aflopende contracten bij Jumbo-Visma
flag-it Edoardo Affini (26 jaar)
flag-au Rohan Dennis (32) – stopt
flag-no Tobias Foss (25) – vertrekt
flag-nl Robert Gesink (36)
flag-nl Jos van Emden (38)
flag-nl Olav Kooij (21)
flag-nl Steven Kruijswijk (35)
flag-nl Gijs Leemreize (23)
flag-nl Sam Oomen (27)
flag-nl Timo Roosen (30)
flag-be Tosh Van der Sande (32)


Er was veel interesse voor Laporte en ook meerdere teams tonen serieuze belangstelling voor Olav Kooij en Tobias Foss. Die laatste twijfelde eerder dit jaar al openlijk over een langer verblijf en heeft inmiddels besloten te vertrekken. Ook Gijs Leemreize en Sam Oomen twijfelen of zij blijven, gezien de geringe eigen kansen. Rohan Dennis stopt en ook cultuurdragers Jos van Emden (38), Robert Gesink (bijna 37) en Steven Kruijswijk (bijna 36) raken op leeftijd. De overige drie renners zonder contract na 2023, zijn werkpaarden Edoardo Affini, Timo Roosen en Tosh Van der Sande. 

Vingegaard, Van Aert, Roglic en Kruijswijk in de Dauphiné van vorig jaar – foto: Cor Vos

Nieuwe hoofdsponsor
Hoofdsponsor Jumbo verdwijnt na het seizoen 2024 uit de naam van de wielerploeg. Teammanager Richard Plugge is op zoek naar een grotere, internationale sponsor voor zijn ploeg. Wat dat betreft zijn elf aflopende contracten een uitkomst, omdat je vrijheid hebt om een nieuwe kern te bouwen. “Ik denk dat ze al goed zitten”, vindt de 63-jarige Sergeant, die jarenlang de scepter zwaaide bij wat nu Lotto Dstny is. “Op alle vlakken en uit vele Europese landen hebben ze renners. De factor dat er een nieuwe naamgever bijkomt, is er een die er volgens mij niet speelt.”

De Rooij doet daar zelfs nog een schepje bovenop. “Je moet juist je cultuurdragers zo lang mogelijk aan boord houden. Zij weten hoe deze ploeg werkt. Jumbo-Visma is zo succesvol omdat ze jarenlang gebouwd hebben aan die cultuur. En die heeft alles te maken met onze Nederlandse volksaard. Nederlanders zijn mondig, assertief, direct, communicatief. We passen ons makkelijk aan, we spreken onze talen. Voor buitenlanders is het makkelijker om naar een Nederlandse ploeg te verhuizen, dan naar een Franse of Italiaanse. Het zou heel onverstandig van een nieuwe hoofdsponsor zijn om dat aan te passen. Maar dat zal de ploegleiding ook niet laten gebeuren.”

Luxeprobleem
Elf contracten die aflopen zijn meer dan een derde van een WorldTeam. Maar spreken over een lastig parket, doen beide oud-teammanagers niet. “De laatste jaren hebben ze zich ontpopt tot de nummer één van de wereld. Dan kun je niets anders zeggen dat men bij Jumbo-Visma heel goed hun werk gedaan hebben”, vindt Sergeant. “Ik heb Merijn Zeeman een paar berichtjes gestuurd na zijn uitspraak over dat we in België te negatief zijn over onze sporthelden. Daar ben ik het mee eens. Ik heb hem gelijk gefeliciteerd, met wat ze doen en hoe ze dat doen. Een pluim, heel knap.”

Marc Sergeant – foto: Cor Vos

Net daarom vindt de Belg dat de huidige situatie niet lastig is, maar juist een luxeprobleem. De Rooij gaat daarin mee. “Zo heel spannend is het niet. Dennis en Foss zijn inwisselbare elementen. Er zijn genoeg renners op de markt die hen kunnen doen vergeten. Jumbo-Visma heeft hun zaken volgens mij prima op orde. Ik denk dat zij een kaartenbak met mogelijke vervangers hebben. De meeste jongens met een aflopend contract zie ik wel verlengen. Dat zijn de peilers van Jumbo-Visma waarop hun brug gebouwd is. Die jongens gaan elders niet veel meer geld verdienen.”

Olav Kooij
Beide anciens zijn het ook eens over de topprioriteit van deze elf renners: Olav Kooij. “Een heel veelbelovende jongen”, vindt De Rooij, die tot eind 2007 aan het roer stond van Rabobank, de voorloper van het huidige Jumbo-Visma. “Kooij ontwikkelt zich goed als sprinter, maar hij is vrij compleet als renner. Hij rijdt finales in Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem. Dan moet je zo’n jongen budgettair belonen, maar sportief zullen ze ook iets uit de kast moeten halen om Kooij een horizon te bieden. Dat kan strijdig zijn met het grote ronde-verhaal. En dan ligt er altijd een ploeg op de loer die hem gouden bergen en een sprinttrein belooft, waar hij meer mogelijkheden ziet.”

Ook Sergeant twijfelt niet. “Kooij kan de snelsten op aarde kloppen, hij is nog zeer jong. Zeker binnen Jumbo-Visma, moet je ook een afwerker hebben in andere koersen dan de klassiekers en de grote rondes. Zo lang Kooij zich nog een paar jaar bij Jumbo-Visma kan ontwikkelen, hoeft hij niet per se direct de grotere koersen te gaan doen. Kooij kan de leegte opvullen in andere wedstrijden die er óók toe doen. Voor hem is het voorlopig ook het beste dat hij blijft. De omkadering is fantastisch, alles erop en eraan. Kooij kan zich bijschaven tot een nog betere versie van zichzelf. Op een bepaald punt komt er dan een ploeg die een snelle man ontbreekt. Laat hem dan elders voor het geld kiezen. Dat is zijn goed recht. Zoals ook Dylan Groenewegen dat deed.”

Kooij won dit voorjaar een rit in Parijs-Nice voor Mads Pedersen en Tim Merlier – foto: Cor Vos

Doorselecteren
De Rooij was in zijn jaren bij Rabobank verantwoordelijk voor de rennerscontracten. Hij weet met andere woorden hoe je met dat bijltje hakt. Met Per Strand Hagenes, Johannes Staune-Mittet en Loe van Belle komen er in 2024 in ieder geval drie renners bij uit de eigen opleidingsploeg. “Van Emden, Gesink en Kruijswijk zijn dit jaar of komend seizoen aan stoppen toe. Soms is dat lastig, als je als teammanager tegen een renner moet zeggen dat hij op houdbaarheidsdatum begint te raken. Het is dan een pijnlijk gesprek als die renner denkt nog twee jaar door te kunnen. Je moet dan op een waardige manier afscheid nemen van elkaar. Maak afspraken over contracten tot een bepaalde wedstrijd. Of geef een plek in het begeleidingsteam, zorg voor een zachte landing.”

Foss vertrekt en Oomen en Leemreize twijfelen ook over een langer verblijf. Sergeant begrijpt dat niet. “Is dat gras aan de overkant groener?”, vraagt hij zich af. “Hoe veel kansen krijgen dat soort jongens elders? Dit zijn van die types die zoiets denken. Ik vind juist dat Jumbo-Visma een gulden middenweg bewandelt. Iedereen krijgt wel zijn kans. Kijk naar Benoot, Laporte die verlengt. Je moet alleen wel goed genoeg zijn. En dat vergeten er veel, van die tussenlaag. Ik wens ze veel geluk. Als dit team je graag wil houden omdat jij je werk goed doet… Ik zou altijd blijven zitten. Het is ook niet zo dat die renners bij een andere ploeg plots tonnen meer waard zullen zijn.”

Zijn Nederlandse oud-collega onderstreept dat. “In de praktijk zie je vaak dat renners zichzelf overschatten. Er zijn uitzonderingen die daarna echt uitgegroeid zijn tot groot renners. Maar meestal komt daar niet zo veel van terecht. Ook bij Jumbo-Visma zijn er kansen. Dat hoeft niet altijd in de Tour de France te zijn. Een rit winnen in een andere koers is ook mooi. Dan heb je nog steeds het gevoel dat je renner bent. Je moet als coureur ambities blijven hebben. Als je als renner iedere dag je kaart in de prikklok van de bus doet en je klokt uit na 140 kilometer kopwerk, dan ben je ingekakt. Die krijg je ook niet meer wakker als ze elders gaan voor eigen kansen.”

Theo de Rooij – foto: Cor Vos

Blijven over: Affini, Roosen en Van der Sande. “Hij heeft heel veel pech gehad”, zegt Sergeant over zijn oud-renner. “Die maakte vorig jaar de overstap en viel meteen zwaar aan het begin van het jaar. Ik zou Tosh toch nog een kans geven. Dat is een jongen die zich altijd 100% wegcijfert. Die heb je ook altijd nodig. Roosen zie ik daarentegen een beetje wegdeemsteren en ook Affini vond ik dit jaar nog niet super op dreef. Maar hij en ook Van Emden heb ik toch lang op kop zien rijden in grote koersen. Gesink straalt na zijn bekkenbreuk ook nog gretigheid uit. Houd die mannen nog maar een beetje, tegen de juiste prijs. Zij kunnen veel betekenen voor een ploeg.”

Aanraders
De Nederlandse ploeg heeft voor bijna iedere koers een winnaar in huis. Toch kwamen ze in de jongste heuvelklassiekers een stuk minder goed voor de dag. Er is door de vele aflopende contracten nu ruimte om daarvoor een specifieke kopman aan te trekken. “Die hebben ze met Vingegaard en Roglič, maar ze kiezen ervoor hen daar niet in te zetten”, vindt De Rooij. “Ze hebben al zo veel kwaliteit aan boord. En dat kost geld. Als je daar nog een extra kopman bij zet, krijg je als ploeg een waterhoofd. Dan is de top veel te zwaar, de balans is zoek. Zo’n rol op die plek moet je juist proberen te creëren vanuit eigen kweek en vanuit het potentieel dat je al hebt.”

Sergeant verwacht net als De Rooij niet dat Jumbo-Visma met klinkende nieuwe namen op de proppen komt. “Ik zou het zoeken bij sterke renners rond de dertig, die geen veelwinnaars zijn. Kijk nu naar Tiesj Benoot. Dat was bij ons een heel goede coureur, maar niet iemand die zeven of achter keer per jaar wint. Voor hem is een ploeg als Jumbo-Visma een godsgeschenk. Als je net onder een absolute toprenner staat, stijgen voor dat soort jongens de kansen om te winnen. Zij komen met veel plezier. Ik heb dat Tiesj ook gezegd: die transfer is de beste zet uit zijn carrière geweest. Denk ook aan een type-Tim Wellens. Daarin moet Jumbo-Visma het dit jaar zoeken.”

De aflopende trein in Romandië: Foss, Gesink, Leemreize en Van Emden – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

64 Reacties

bunchsprinter 1 mei 2023 om 08:01

Jorgensen kan straks zomaar die aanvulling zijn, die in de heuvelklassiekers zich kan door ontwikkelen tot kopman.

5
FDJ 1 mei 2023 om 16:56

De kop klinkt heftiger dan het artikel is. Sterker nog ik vind het niet eens een artikel waard.

Heel nuchter beschouwd kunnen we stellen dat van het rijtje toppers alleen Kooij nog geen contract heeft voor volgend seizoen. Daar zullen ze wel uitkomen. Is eigenlijk het eerste echte opleidingsproduct dat de wereldtop haalt na het oprichten van het developement team.

Daar zit ook precies de verklaring ten opzichte van m.i. de onterechte kritieken dat het Nederlandse wielrennen door JV verwaarloosd wordt. Dat doen ze namelijk niet. Je zit alleen met het gat van een paar jaar zonder sterke opleidingsploeg tussen Rabobank en het oprichten van Jumbo Visma Developement team. Met de van Dijkes, Kooij en ook een aantal jongen gasten in de huidige developement selectie komt dat wel weer.

Dan van de einde contracten:

Gesink twijfelt zelf, maar zal net als Kruijswijk, indien ze nog door willen gewoon blijven. Twee gerespecteerde renners binnen de ploeg. Kruijswijk kon na de Giro die hij bijna won zelf behoorlijk cashen, maar bleef toen Jumbo als kleine ploeg trouw.

Affini lijkt me prima op de plek en zal blijven. Spreekt ook Nederlands leerden we na de Vuelta 2022.

Oomen is zwaar overschat en heeft in de afgelopen seizoenen niets klaargespeeld en ga je ook niet missen. Roossen en vd Sande lijken me ook niet onmisbaar. Foss kon wel eens de eendagsvlieg van Wollongong blijken.

4
Reusjen 1 mei 2023 om 08:01

Ik weet natuurlijk niet waar ze zitten in de onderhandeling, maar de Giro zou wel eens van grote invloed kunnen zijn. Van van Emden zou ik afscheid nemen, Gesink en Kruijswijk even afwachten hoe ze het in de Giro doen en anders eventueel nog een jaarcontract.

3
Ronellenfitsch 1 mei 2023 om 08:43

Van Emden wel als coach / mentor / eerste uren werker van meer belang dan Kruijswijk. Zo’n mondige renner als de Jos lijkt me altijd handig tussen al die brave model-atleten

2
Bielefeld, Nordrhein-Westfalen 1 mei 2023 om 09:05

Kruijswijk gaat niet naar de Giro maar naar de Tour, maar inderdaad zal dat mogelijk cruciaal worden voor een contractverlenging. Gesink en Van Emden zie ik uit zichzelf wel stoppen na dit seizoen.

1
mocca 1 mei 2023 om 10:00

geesink zou ik een contract aanbieden als ambassadeur voor van het team (eventueel PON).
Lekker laten fietsen, tochten organiseren voor fans etc.

0
Bielefeld, Nordrhein-Westfalen 1 mei 2023 om 09:02

Ik vind het een prima artikel. Deze mensen geven gewoon hun mening. Ik denk dat Gesink en Van Emden zelf willen stoppen na dit seizoen. Kruijswijk zie ik nog wel blijven, tenzij hij in de Tour niks laat zien. Kooij kan overal gaan tekenen zo'n beetje, die wordt lastig om te behouden. Hij kan elders gegarandeerd de Tour rijden. Oomen kan misschien beter zijn geluk elders proberen. Leemrijze kan Jumbo beter behouden.

3
KopOverKop 1 mei 2023 om 13:20

“Toch staan algemeen directeur Richard Plugge en sportief directeur Merijn Zeeman voor een bewogen periode.”

Al die opmerkingen over schrijffouten etc vind ik altijd gezeur maar deze zin is echt onvoorstelbaar.
Er komt een moeilijke periode aan, toekomst.
Toch staan ze voor een bewogen periode? In deze context duid bewogen op het verleden.

3
Emergo 2 mei 2023 om 16:12

Zou in deze context duid dan niet duidt moeten zijn ?

1
KopOverKop 2 mei 2023 om 18:56

Zou best eens kunnen.

0
Lars Maden 1 mei 2023 om 19:21

Koopmans lijkt de nieuwe sponsor te gaan worden.

2
klimmer999 1 mei 2023 om 10:31

Ik zie in Kooy ook meer dan enkel een spurter. Kan volgens mij ook uitgroeien tot iemand voor de Vlaamse voorjaarsklassieker.

0
DeGroteMolen 3 mei 2023 om 16:34

Onze eigen Jasper Philipsen

0
ozziepix 1 mei 2023 om 10:51

Ik vind eigenlijk alleen Kooij een renner waarvan het echt een gemis zou zijn als hij zou vertrekken. Affini, Oomen, Gesink en Kruijswijk zijn prima renners, maar wel van het niveau waar er nog zo’n 50 van zijn in het peleton.

0
Alsjewint2.0 1 mei 2023 om 19:23

Ik denk niet dat er 50 vergelijkbare renners als Gesink rondrijden hoor. Ken weinig renners die zich zo onvoorwaardelijk op kop zetten voor de kopman en alle persoonlijke ambities opzij zetten. Neemt niet weg dat zijn pensioen nadert.

1
Jacob Lohof 1 mei 2023 om 23:49

Gesink beter als Mollema? . Meer kwaliteit denk ik, maar minder resultaten

0
VerstandOpNul 1 mei 2023 om 11:40

Dat argument van de ‘cultuurdragers’ volg ik toch niet helemaal.. Zitten die niet veel meer bij de omkadering? Een jongen als Kruijswijk lijkt me toch geen type dat de boel op sleeptouw neemt.. En voor die andere 2 zou ik toch eerder aan een staffunctie denken dan aan bijtekenen..

0
Shinzawai 1 mei 2023 om 11:42

Er komen dus vier renners bij (Jorgensen, Hagenes, Staune-Mittet en Van Belle), terwijl er met Foss en Dennis twee vertrekken. Dan zullen er dus nog twee renners weg moeten. Ik verwacht dat Van Emden, Gesink en Kruijswijk nog wel een jaartje door willen gaan, terwijl de ploeg er alles aan zal doen om Kooij te behouden. Dan is het dus de vraag wat Oomen en Leemreize willen: mocht een van de twee willen blijven, dan kan dat slecht nieuws betekenen voor Roosen, Affini of Van der Sande.

0
Robert 1 mei 2023 om 15:40

Ze hebben dit jaar 29 renners van de maximale toegestane 30 renners. Kortom in jouw verhaal hoeft er dan eentje minder weg mits voldoende budget voor 30 renners.

0
goldone123 1 mei 2023 om 11:56

Er komen heuswell, paar nederland naar de ploeg, tijmen graat menno huising jesse kramer, maar een paar om op te noemen.

0
goldone123 1 mei 2023 om 11:56

Er komen heuswell, paar nederland naar de ploeg, tijmen graat menno huising jesse kramer, maar een paar om op te noemen.

0
kelderfan 1 mei 2023 om 13:04

Eens dat jongens als Graat en ook Kramer aan de deur kloppen.

0
de adelaar van de adsteeg 1 mei 2023 om 13:34

De nieuwe hoofdsponsor wordt Albert Heyn.

0
Dikke Kater 1 mei 2023 om 18:26

Renners werkpaarden noemen. Kan dat tegenwoordig nog wel?

0
Lars Maden 1 mei 2023 om 21:17

Nee, zijn slaven van de weg.

2
Gebruikersnaam 1 mei 2023 om 19:19

Voor Kooij en Leemreize kan je nog wat moeite doen, de rest zijn geen groot verlies.

Die anderen zijn uiteraard allemaal solide profs, maar zo heb je er velen en die zijn nu eenmaal perfect vervangbaar. Al is “t wel problematisch dat een meerderheid van de minder essentiële renners een gemeenschappelijk vlagje hebben.

0
Cochise 1 mei 2023 om 20:50

Ik las of hoorde ergens in een podcast van een makelaar dat Kooij dé man is waar heel wat ploegen naar hengelen omdat hij geen zin zou hebben in een verlengd verblijf bij JV met heel wat andere kopmannen.
Kan natuurlijk makelaarspraat zijn maar kan me wel voorstellen dat het niet “even zijn contract verlengen” is, maar dat zijn loon en programma wel een issue kunnen zijn.

0
Pietspeed 1 mei 2023 om 20:57

“WAAROM ZOUDEN ZE WILLEN VERTREKKEN?”

Verandering van spijs doet eten, of voor de pecunia? Voor eigen kansen kunnen peddelen, dan wel TJV is het Mekka? Tsja, wie het weet mag het zeggen.

0
Jacob Lohof 1 mei 2023 om 23:43

Leemreize naar andere ploeg, hier toch soort knecht. Kan juist bevrijdend werken mijn maar Bauke en Woit

0
lo squalo dello Stretto 2 mei 2023 om 11:34

Ik zou Oomen laten gaan. Kruiswijk, Van Emden, Gesink misschien 2 behouden maar dan ook volgend jaar als afscheidsjaar laten doen. Kooij zou ik begrijpen dat elders meer kansen krijgt.

Weet wel niet wie de “nieuwe” cultuurdragers worden?

0
Jean Dumas 3 mei 2023 om 16:23

Sergeant heeft er altijd kijk op gehad.

0
Romāns Vainšteins 1 mei 2023 om 07:33

Gewoon ouderwetse stoelendans doen maar dan met fietsen zoals vorig jaar in de tour. Degene die in de berm achterblijft mag op zoek naar een nieuwe ploeg.

-1
De Ezel van Eindhoven 1 mei 2023 om 08:53

Mooi was dat. Maar die jongens van de stoelendans in de Tour zijn allemaal toppers, fijn dat zij allemaal blijven tenminste.

0
Poeksel 1 mei 2023 om 09:19

Ik wil even melden dat het woord wegdeemsteren weer is gebruikt! Roosen heeft inderdaad zelf geen resultaten gereden dit jaar (wat niet zegt dat hij geen goede knecht is).

-1
Deef Dubbelzwammer 1 mei 2023 om 20:42

Zolang hij maar niet opsodemietert

0
Wheely 1 mei 2023 om 07:54

Lekkere onsympathieke indruk geeft Sergeant weer hier met zijn uitspraken over Foss, Oomen en Leemreize. “Dit zijn van die types die zoiets denken – Ik wens ze veel geluk” Kent hij die gasten überhaupt?

-2
Ronellenfitsch 1 mei 2023 om 08:41

En bij ‘zijn’ Tosh roept hij verzachtende omstandigheden in, maar over de andere renners heeft hij niets te zeggen. Hij bedoelt het misschien niet zo rot, maar zeg dan gewoon echt niets …

0
Jandepandaman 1 mei 2023 om 08:46

Je kunt het als onsympathiek omschrijven, maar juist ook als realistisch. Oomen heeft niks laten zien de laatste jaren dat ook maar enigszins aanleiding geeft voor een vrije rol, laat staan kopmanschap. Ook niet bij een andere ploeg.
Leemreize is natuurlijk nog jong, maar vind ik ook nog totaal geen denderende groei doormaken en ook hij heeft 0,0 laten zien om een dergelijke rol te krijgen. Zelfs in een koers als de Coppi e Bartali krap 20e is gewoon ronduit matig. Daarbij is Leemreize ook nog eens een gigantisch strijkijzer en zal hij dus ook niet zomaar een sprint-a-deux gaan winnen.
Laat deze jongens lekker in de knechtenrol zitten. Oomen is bijvoorbeeld heel sterk in het afzetten op het juiste moment, niet geheel onbelangrijk. Het enige is dat dit type renner in moet zien dat dit hetgeen is, dat hun niveau is, wat zeker niet als denigrerende opmerking is bedoeld overigens.

6
De Ezel van Eindhoven 1 mei 2023 om 08:57

Ik heb in mijn baan ook maar een dienende rol. Als ik die goed invul ben ik zeer waardevol.

Hetzelfde geldt voor deze jongens. Heel sterk en als ze goede zelfkennis hebben zijn ze nog jaren erg waardevol als knecht. Anders ga je steeds van teleurstelling naar teleurstelling, top 10 rijden zit er niet vaak in voor hen.

2
Dangeroe 1 mei 2023 om 09:01

@Jandepandaman Giro vorig jaar van leemreize gezien? Coppi e Bartali had eigenlijk geen echte klimmersritten, meer heuvels. Verder wel eens dat de kans klein is dat hij een sprint gaat winnen.

0
Bielefeld, Nordrhein-Westfalen 1 mei 2023 om 09:11

Ik vind het juist wel een realistisch beeld dat ze schetsen. Het zijn gewoon meningen. Als Leemrijze weggaat kun je je afvragen of hij verbetert als een Van der Hoorn of verpietert zoals een Tolhoek of een Grøndahl Jansen.

1
Wheely 1 mei 2023 om 09:44

Het gaat er mij om hoe ze hier worden weggezet, als bepaalde types. Wie weet willen ze ook wel blijven of gewoon eens van rol veranderen bij een andere ploeg, daar is niks mis mee volgens mij.

2
Robert 1 mei 2023 om 10:19

De Coppi e Bartali was de eerste koers van Leemreize dit jaar na een blessure. Dan ben je nog niet in vorm. Overigens was hij vorig jaar ook 20e.

Vorig jaar Giro is hij 28e geworden zonder voorbereiding. Natuurlijk wel wat “geluk” dat hij in de aanval kon na het bijstellen van de klassementsambities van het team.

Dit jaar nog geen grote stappen gezet. Mogelijk komt dat nog nu hij wedstrijdritme heeft en blessurevrij is.

Hij is nog jong, Nederlander en kan een grote ronde aan. Ik zou hem zeker proberen binnen te houden. Ook omdat er 3 Nederlandse cultuurdragers tegen hun wielerpensioen aanhikken.

0
Federico Bahamontes 1 mei 2023 om 08:13

Vrij nikszeggend artikel met een gigantische hoeveelheid open deuren dit. Buiten Kooij is er geen enkele renner in dat rijtje met aflopende contracten die ze gaan missen.

Het enige jammere dat het Nederlandse karakter wel definitief overboord is na dit jaar. Maar dat gaat natuurlijk ook hand-in-hand met de totale teloorgang van het Nederlandse wielrennen die nu gaande is.

-2
dakraamflats 1 mei 2023 om 08:30

eens met het open deuren verhaal. Maar totale teloorgang??? Aardig wat monumenten en sprintjes binnengehaald laatste jaren, verder wint Jumbo vrijwel alles. En Arensman komt eraan voor de rondes. Wat bedoel je? Oh wacht, een ttttrrrroooolll opmerking?

-2
AWestie 1 mei 2023 om 09:04

Bij hoeveel renners uit Nederland heeft een ploeg geen Nederlands karakter?

De oranje kopmannen die echt wilden zitten bij TJV, de jongste talenten van Nederland zitten er ook bijna allemaal: het zijn er inderdaad niet veel maar dat ligt buiten de invloedssfeer van Jumbo.

1
Reusjen 1 mei 2023 om 09:41

Wat verwacht je van Arensman? Ik zie hem wel een keer top 10 rijden in de Giro of top 5 in een matig bezette Vuelta. Voorlopig moet hij eerst weer op niveau komen en dan zien we wel weer.

0
kleomantre 1 mei 2023 om 21:32

Met het potentieel dat Arensman vorig seizoen liet zien, met name de “verbetering” naar einde toe, is het een top talent welke zomaar vaste podium kandidaat kan worden. Alleen is het eerst afwachten wat dat wordt. Heeft vooralsnog moeite zijn draai te vinden helaas.

0
Glorious 1 mei 2023 om 09:35

Jumbo-Visma is gewoon op alle vlakken heel erg goed bezig, dat renners weg willen omdat ze elders voor eigen kans kunnen gaat is heel vaak zelfoverschatting. Sfeer en begeleiding en samen winnen is vaak veel mooier en belangrijker.

-2
De Zeboe van de Zoncolan 1 mei 2023 om 10:13

Er kunnen natuurlijk ook andere dingen mee spelen. Voor sommige renners is het lastig om bij Jumbo de tourselectie te halen (of sowieso een grote ronde), terwijl ze daar bij andere ploegen een heel goede kans op hebben.

Ik denk dat het goed is voor een renner om op zijn eigen niveau ambities te hebben.

Voor een knecht kan dat bijvoorbeeld ook het halen van de tourselectie zijn.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone