Voorbeschouwing: Luik-Bastenaken-Luik 2023 – Evenepoel versus Pogacar

zondag 23 april 2023 om 11:45
Voorbeschouwing: Luik-Bastenaken-Luik 2023 – Evenepoel versus Pogacar

Foto: Cor Vos

Zondag komt het eerste deel van het wielerseizoen alweer ten einde met het verrijden van Luik-Bastenaken-Luik. Het laatste monument van het wielervoorjaar geldt misschien wel als de zwaarste van allemaal. ‘Kleintjes’ winnen LBL vrijwel nooit, een enkeling daargelaten. Voegt Tadej Pogačar een nieuw monument toe aan zijn nu al indrukwekkende erelijst? WielerFlits blikt vooruit!

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Historie

Geen enkele andere monumentale klassieker kan bogen op een even rijke traditie als Luik-Bastenaken-Luik, want voor de eerste uitgave van de klassieker moeten we terug naar 1892. De eerste editie van Parijs-Roubaix werd ‘pas’ in 1896 voor het eerst gehouden en voor het debuut van de Ronde van Lombardije (1905), Milaan-San Remo (1907) en de Ronde van Vlaanderen (1913) was het nog wat langer wachten.

De mensen achter Luik-Bastenaken-Luik zijn dan ook trots op hun bijnaam La Doyenne, de ouderdomsdeken. Al duurde het wel even vooraleer de wedstrijd ook echt van de grond kwam. Aanvankelijk was het namelijk niet eens de bedoeling om van Luik naar Bastenaken en weer naar Luik te fietsen. De Liège Cyclist Union wilde een omweg maken via Parijs. Luik-Parijs-Luik: een wedstrijd van maar liefst 850 kilometer lang, dat was het toenmalige plan.

Frank Vandenbroucke won de legendarische LBL in 1999 – foto: Cor Vos

Luik-Bastenaken-Luik gold in die jaren slechts als een testevent voor Luik-Parijs-Luik, maar LBL werd na een moeizame opstartfase uiteindelijk toch een jaarlijks terugkerend evenement. In de eerste decennia werd de wedstrijd, niet geheel verrassend, gedomineerd door de Belgen. De Fransman André Trousselier wist in 1908 als eerste buitenlander de Belgen voor te blijven, maar van de eerste 64 edities ging de winst slechts tien keer niet naar een thuisrijder.

Vanaf het begin van de jaren tachtig waren de rollen omgedraaid en ging de zege steeds vaker naar een Nederlander, Italiaan, Ier of Zwitser. Desalniettemin topt België het lijstje met winnaars van Luik-Bastenaken-Luik. Zo gek is dat ook niet, aangezien Léo Houa, Alfons Schepers en Fred De Bruyne ieder drie keer deze wedstrijd wisten te winnen en de onvermijdelijke Eddy Merckx (1969, 1971, 1972, 1973 en 1975) zelfs vijf keer op de erelijst staat. Dat tikt aardig aan.

Ook grootheden als Rik Van Looy, Roger De Vlaeminck en Walter Godefroot deden een duit in het Belgische zakje. Na de zege van Joseph Bruyère in 1978 en het stoppen van de generatie Merckx-De Vlaeminck kwamen er magere jaren aan voor de Belgen. De wielerfans langs de kant van de weg moesten nu vooral juichen voor Italianen (Silvano Contini en vier keer Moreno Argentin), Nederlanders (Steven Rooks en Adrie van der Poel) en de Ier Sean Kelly.

Vier keer Luikse winst voor Valverde – foto: Cor Vos

In 1990 gaf Eric Van Lancker de Belgen weer reden tot juichen en sindsdien zorgden Dirk De Wolf (1992), de betreurde Frank Vandenbroucke (1999), Philippe Gilbert in 2011 en uiteraard vorig jaar Remco Evenepoel voor Belgische successen in Luik-Bastenaken-Luik. De meest succesvolle renners van de laatste dertig, pakweg veertig jaar zijn Moreno Argentin en Alejandro Valverde. We vinden deze namen acht keer terug op de erelijst, ook nog eens netjes verdeeld: 4x Argentin, 4x Valverde.

Andere renners die onlosmakelijk zijn verbonden met Luik-Bastenaken-Luik, luisteren naar de namen Michele Bartoli, Paolo Bettini en Alexander Vinokourov. Renners die niet één keer, maar tweemaal op de erelijst zijn terug te vinden. En de Nederlanders? We tellen vier overwinningen sinds de eerste editie in 1892. De namen van Steven Rooks en Adrie van der Poel zijn al voorbijgekomen. Ab Geldermans en Wout Poels zijn de twee andere Nederlanders.

Laatste tien winnaars Luik-Bastenaken-Luik
2021: flag-be Remco Evenepoel
2021: flag-si Tadej Pogačar
2020: flag-si Primož Roglič
2019: flag-dk Jakob Fuglsang
2018: flag-lu Bob Jungels
2017: flag-es Alejandro Valverde
2016: flag-nl Wout Poels
2015: flag-es Alejandro Valverde
2014: flag-au Simon Gerrans
2013: flag-ie Daniel Martin


Laatste editie

In een zeer snel eerste koersuur ontstond de kopgroep van de dag niet zonder slag of stoot: in drie schuiven reden elf renners weg. Eerst trokken Bruno Armirail (Groupama-FDJ), Sylvain Moniquet en Harm Vanhoucke (beiden Lotto Soudal), Jacob Hindsgaul (Uno-X) en Alexis Vuillermoz (TotalEnergies) op pad. Daarna gingen Luc Wirtgen, Kenny Molly (Bingoal Pauwels Sauces WB) en Pau Miquel (Equipo Kern Pharma) in de tegenaanval, zij werden gevolgd door Baptiste Planckaert (Intermarché-Wanty-Gobert), Paul Ourselin (TotalEnergies) en Marco Tizza (Bingoal Pauwels Sauces WB).

Na ruim vijftig kilometer kwamen al die groepen bij elkaar en zo ontstond een elftal aan koplopers. Zij kregen meer dan zes minuten voorsprong van het peloton. Daar bleef het rustig, tot vlak voor de Col du Rosier de renners werden opgeschrikt door een massale val, met onder meer wereldkampioen Julian Alaphilippe, Romain Bardet, Wilco Kelderman en Rigoberto Urán daarbij betrokken. Alejandro Valverde, Tom Pidcock en Bauke Mollema werden ook opgehouden, maar konden terugkeren. Bahrain Victorious reed ondertussen stevig door in het peloton.

Evenepoel achtte zijn moment gekomen op de uitloper van La Redoute – foto: Cor Vos

Op de Côte de Desnié, ruim 40 kilometer voor de finish, opende Bahrain Victorious de finale. Mikel Landa, Damiano Caruso en Wout Poels toonden zich in het offensief. De Nederlander sloeg in aanloop naar La Redoute een gaatje, maar werd nog voor de klim teruggepakt door de sterke troepen van Quick-Step-Alpha Vinyl. Aan de voet van de Redoute was het verschil met de kopgroep, waar Armirail de sterkste bleek, teruggebracht tot een minuut.

Mauri Vansevenant bepaalde het tempo op de Redoute en daarmee leidde hij een vlammende demarrage van Remco Evenepoel in. Hij reed iedereen uit zijn wiel en begon solo aan de afdaling, in de jacht op eenzame koploper Armirail. Daarachter waren het Bahrain Victorious en Movistar die de achtervolging leidden.

Op weg naar de laatste klim van de dag wist Evenepoel al snel het gat met Armirail te dichten. Dat gebeurde op zo’n 20 kilometer van de meet. Zijn voorsprong op de grote favorietengroep bedroeg toen ruim een halve minuut, ondanks de tegenwind die er stond op weg naar Luik. Met 35 seconden voorsprong begonnen Evenepoel en Armirail aan de Roche-aux-Faucons. Evenepoel gooide Armirail snel overboord en ging 14 kilometer voor de meet solo verder. In het peloton bleef een versnelling uit, waardoor Evenepoel even uit kon lopen naar 40 seconden.

Een volledig Belgisch podium – foto: Cor Vos

De achtervolgers kwamen nog iets dichterbij, maar de koploper viel geen moment echt stil en won zijn eerste monument. Een attractieve Aleksandr Vlasov ging op zoek naar het zilver, maar werd nog vlak voor de laatste kilometer ingerekend, waardoor er gesprint ging worden om de overige podiumplaatsen. Wout van Aert ging zijn sprint te vroeg aan en viel vlak voor de finish stil. Hij werd in extremis gepasseerd door een verrassende Quinten Hermans. Een compleet Belgisch podium dus.

Uitslag Luik-Bastenaken-Luik 2022
1. flag-be Remco Evenepoel (Quick-Step – Alpha Vinyl)
2. flag-be Quinten Hermans (Intermarché-Wanty-Gobert)
3. flag-be Wout van Aert (Jumbo-Visma)
4. flag-co Daniel Felipe Martinez (INEOS-Grenadiers)
5. flag-co Sergio Higuita (BORA-hansgrohe)
Wedstrijdverslag


Parcours

Het parcours van Luik-Bastenaken-Luik kent weinig verrassingen voor de renners, op enkele kleine vernieuwingen na. Traditiegetrouw vertrekken de coureurs gelukkig weer op het Place-Saint Lambert in Luik, wat vorig jaar door wegenwerken niet mogelijk was. 258,5 kilometer later komen de renners terug aan in Luik. Ondanks de vele hellende wegen in de eerste honderd kilometer, moeten we hier nog niet meteen verschillen verwachten. De eerste twee uren zijn ideaal voor vroege vluchters, die tot het keerpunt in Bastenaken hun voorsprong kunnen uitdiepen.

De eerste (Côte de la Roche-en-Ardenne) van elf gecategoriseerde beklimmingen hebben de renners dan al gehad. Na ruim 117 kilometer volgt met de Côte de Saint-Roch al een tweede helling. Deze is een pak korter dan de eerste helling, maar wel bijna twee keer zo steil. De grote tenoren zullen echter pas in actie schieten zodra ze in Vielsalm passeren, na bijna 157 kilometer koers. Zo’n twaalf kilometer verderop ligt de voet van de Côte de Mont-le-Soie, die een beslissende fase in La Doyenne inluidt. Hier begint de voorfinale.

Na die helling krijgen we namelijk in rap tempo de opeenvolging van vijf bekende beklimmingen uit dit monument. In een tijdsbestek van nog geen veertig kilometer liggen achtereenvolgens de Côte de Wanne (3,6 km aan 5,1%, na 173,1 kilometer), de Côte de Stockeu – die we beter kennen vanwege het Eddy Merckx-standbeeld (1 km aan 12,5%, na 179,6 kilometer), Côte de la Haute-Levée (2,2 km aan 7,5%, na 183,8 kilometer), de Col du Rosier (4,4 km aan 5,9%, na 198 kilometer) en de Côte de Desnié (1,6 km aan 8,1%, na 211,4 kilometer).

Na de Desnié kruist het peloton zich via een uitloper en een snelle afdaling met de weg die ze in de beginfase gereden hebben in de richting van Bastenaken. Wie toen naar rechts had gekeken, had de befaamde Côte de la Redoute (1,6 km aan 9,4%, na 224,5 kilometer) al zien liggen. 1,6 kilometer? Inderdaad, de La Rédoute is een pak korter dan bij vorige edities. Driehonderd meter voor de top slaan de renners af naar rechts, waarna er met de Côte de Cornémone meteen een nieuwe helling volgt. “Deze wijziging nodigt uit om al van aan de voet aan te vallen”, vertelde Remco Evenepoel daar eerder over.

La Rédoute is dus meer dan ooit de scherprechter in Luik-Bastenaken-Luik, en bijgevolg de opener van de finale op dertig kilometer van de streep. Na de overstromingen werd La Rédoute vorig jaar niét gevolgd door de Côte des Forges (1,3 km aan 7,8%, na 235,2 kilometer). Deze keer maakt de steile puist haar comeback, waardoor het verschil tussen La Rédoute en de Côte de la Roche-aux-Faucons (1,3 kilometer aan 11%) minder groot is. Die helling kennen we beter als de Valkenrots, waarvan de top zich op dik dertien kilometer voor de streep bevindt.

Wie denkt dat het klimwerk er dan op zit, komt bedrogen uit. Na een korte afdaling krijgen de renners uit Méry nog een heel vervelende uitloper van de Valkenrots onder de wielen. Op soms slecht bollend beton moeten de coureurs nog uitschieters tot 10% wegtrappen. Vanuit Boncelles is het dan nog tien kilometer naar de streep, die op de brede baan in de Quai des Ardennes ligt.

Zondag 23 april, Luik-Bastenaken-Luik: Luik – Luik (258,5 km)
Afstand: 257,1 kilometer
Start: 10.30 uur
Finish: tussen 16.45 en 17.15 uur

Hellingen tijdens Luik-Bastenaken-Luik 2023

 • Côte de la Roche-en-Ardenne (2,8 km aan 6,2% / na 69,7 kilometer)
 • Côte de Saint-Roch (1 km aan 11,2% / na 117 kilometer)
 • Côte de Mont-le-Soie (1,7 km aan 7,9% / na 164,8 kilometer)
 • Côte de Wanne (3,6 km aan 5,1% / na 173,1 kilometer)
 • Côte de Stockeu (1 km aan 12,5% / na 179,6 kilometer)
 • Côte de la Haute-Levée (2,2 km aan 7,5% / na 183,8 kilometer)
 • Col du Rosier (4,4 km aan 5,9% / na 198,1 kilometer)
 • Côte de Desnié (1,6 km aan 8,1% / na 211,4 kilometer)
 • Côte de la Redoute (1,6 km aan 9,4% / na 224,2 kilometer)
 • Côte des Forges (1,3 km aan 7,8%, na 235,2 kilometer)
 • Côte de la Roche-aux-Faucons (1,3 km aan 11% / na 244,8 kilometer)


Favorieten

Een monument als Luik-Bastenaken-Luik verdient een monumentaal deelnemersveld, en daar kan het ook dit jaar weer op rekenen. Van de zogenaamde Grote Drie verwachten we enkel Tadej Pogačar aan de start. De Sloveen moest vorig jaar nog in extremis forfait geven: hij vloog terug naar huis vanwege het overlijden van zijn schoonmoeder. Wout van Aert was er toen wel bij, nadat hij twee weken voordien de Ronde van Vlaanderen had moeten missen, maar hij en Mathieu van der Poel zoeken nu de rust op.

Zet de winnaar van 2021 zijn zegereeks hier voort? – foto: Cor Vos

We gaan in deze favorietensectie op zoek naar jongens die een ijzersterk klimvermogen koppelen aan de nodige explosiviteit en uithouding, en dan kom je natuurlijk snel bij Tadej Pogačar uit. Als hij na zijn raid in de Ronde van Vlaanderen nog geen absolute topfavoriet was voor het volgende monument, dan zette hij in de Amstel Gold Race en Waalse Pijl nogmaals de puntjes op de i. De Sloveen kent in dat soort deelnemersveld zijn gelijke niet. Bovendien zou het parcours in de Ardennen de kopman van UAE-Emirates nog wat beter moeten liggen, aangezien de hellingen iets langer zijn dan in Nederlands Limburg en de Vlaamse Ardennen. Ligt een fameuze Ardennenhattrick op de loer?

Om de spanning in de wedstrijd te houden, moeten we dan wel hopen op een waardige speelkameraad voor de Sloveense kannibaal. En de kans is groot dat we die in de persoon van Remco Evenepoel moeten zoeken. De Schepdaalnaar is weliswaar in ultieme voorbereiding op de Giro d’Italia, maar dat mag hem niet beletten om zijn titel met verve te verdedigen. Zelf ziet Evenepoel Luik dezelfde rol vervullen als de Clásica San Sebastián in zijn voorbereiding op de Vuelta vorig jaar: we weten allemaal hoe dat toen is afgelopen. Patrick Lefevere, die met Soudal Quick-Step maar wat graag nog eens een topklassieker zou winnen, zal het graag zien gebeuren.

Kan ook Tom Pidcock (INEOS-Grenadiers) daar iets tegenover zetten? De Brit loopt sinds zijn kwaaltjes in de Tirreno-Adriatico een beetje achter de feiten aan, maar dat wil wel zeggen dat er bij hem nog rek op zit. Als we de Pidcock van de Strade Bianche weer terug kunnen vinden is hij een te duchten kandidaat voor de winst. Bovendien zei hij na de Amstel Gold Race – waar hij nogal pijnlijk moest passen bij de versnelling van Pogacar op de Keutenberg – dat hij na een zware trainingsperiode doorgaans één koers nodig heeft om terug in zijn ritme te geraken. Alleen: in de Waalse Pijl moest hij toch duidelijk passen op de Muur van Hoei. Is dit een teken aan de wand?

Tom Pidcock – foto: Cor Vos

Het is ook de vraag in welke mate de ploegmaats van de drie topfavorieten een rol kunnen spelen. Bij INEOS-Grenadiers rijdt Magnus Sheffield alvast sterk rond, zo zagen we in de Amstel Gold Race nog. Aan Michal Kwiatkowski zal Pidcock minder hebben, want de Pool lijkt absoluut niet in vorm. Evenepoel heeft dan weer een kattenrappe Andrea Bagioli aan zijn zijde, die in de sprint voor een ereplaats altijd zijn rol kan spelen, evenals man in vorm Mauro Schmid. Julian Alaphilippe is na zijn blessure nog altijd een vraagteken. UAE-Emirates ten slotte heeft met Diego Ulissi en Marc Hirschi wel sterke pionnen, maar Pogacar is zo sterk dat ze vermoedelijk volledig in dienst zullen rijden.

Ben Healy, de revelatie van de Amstel Gold Race en de Brabantse Pijl, verdient ook hier een eervolle vermelding. Het is niet eerlijk van ons om de piepjonge Ier van EF Education-EasyPost ook in Luik-Bastenaken-Luik op de voorposten te verwachten, maar het voorseizoen van Healy is simpelweg te sterk om te negeren. De Ier oogt weliswaar frêle wanneer hij op zijn fiets zit, maar kan enorm hard trappen. Wel moet hij rekening houden met Neilson Powless binnen eigen troepen, al kwam de Amerikaan wel ten val in zowel de Amstel Gold Race als de Waalse Pijl.

Benieuwd zijn we ook naar de Franse ploegen. Het begon voor AG2R-Citroën allemaal zo veelbelovend in de Brabantse Pijl, met een zege van Dorian Godon en daarachter een knappe derde plaats van Benoît Cosnefroy. In de Amstel Gold Race was het door ziekte en pech allemaal wat minder, maar dat hoeft niet noodzakelijk iets te betekenen voor Luik-Bastenaken-Luik, al is het maar de vraag of Cosnefroy überhaupt aan de start zal verschijnen. De puncheur moest woensdag vanwege bronchitis nog passen voor de Waalse Pijl. Om dan vier dagen later mee te doen voor de zege in Luik, lijkt ons te hoog gegrepen…

We verwachten ook het volledige podium van de Brabantse Pijl – foto: Cor Vos

Die andere Franse equipe, Groupama-FDJ, is misschien wel aan haar slechtste seizoen in jaren bezig. Althans, als je het aantal overwinningen bekijkt. Hoog tijd voor kopman David Gaudu om de puntjes op de i te zetten. De Fransman kende een uitstekend begin van het seizoen, maar heeft net nu last van hooikoorts. In de Amstel Gold Race en Waalse Pijl haalde hij hierdoor de finish niet, voelt hij zich zondag weer beter? Ion Izagirre moet de meubelen redden voor Cofidis. De Spaanse ouderdomsdeken won dit jaar al de GP Miguel Induraín en werd derde in ‘zijn’ Ronde van het Baskenland.

Op het eerste gezicht brengt ook BORA-hansgrohe een interessante ploeg aan het vertrek. Alleen is hun leider Aleksandr Vlasov niet zo sterk bezig als een jaar geleden. Toen kwam hij sterk uit het Baskenland, om vervolgens vooral in de Waalse Pijl indruk te maken. Toch sluiten we niet uit dat de Rus er zal staan in LBL, aangezien hij momenteel bezig is aan een goede Tour of the Alps. Zijn ploegmaats Michael Schachmann en ex-winnaar Bob Jungels zijn nog grotere vraagtekens. Sergio Higuita lijkt niet mee te doen, maar moest in de Waalse Pijl ook al bijzonder vroeg afhaken.

Ook bij Bahrain Victorious hebben ze een ex-winnaar in de gelederen met Nederlander Wout Poels, maar we kijken toch vooral naar Mikel Landa. De Spanjaard was nooit een echte liefhebber van het eendagswerk, maar heeft zichzelf als 30-plusser nog ontdekt als ‘klassiekerspecialist’. Vorig jaar werd hij al derde in de Ronde van Lombardije en woensdag rolde er eenzelfde notering uit in de Waalse Pijl. Dat de niet al te explosieve Landa als derde wist te finishen op de Muur van Hoei, wil toch iets zeggen over zijn vorm en kansen voor Luik. De klimmer kan wellicht profiteren van de clash tussen Pogacar en Evenepoel.

Landa is dit seizoen uitstekend op dreef – foto: Cor Vos

Enric Mas weet wat het is om Tadej Pogačar te kloppen in een eendagswedstrijd. De taaie Spanjaard legde de tweevoudig Tourwinnaar er vorig jaar nog verrassend op in de Giro dell’Emilia, nochtans een paar dagen voordat de Sloveen zijn tweede Ronde van Lombardije zou winnen. Het zegt veel over de kwaliteiten van Mas, die Movistar zou kunnen belonen voor een mooie klassieke campagne, waarin ze meer dan ooit in beeld kwamen. Giulio Ciccone, Mattias Skjelmose en Bauke Mollema zullen hetzelfde trachten te doen namens Trek-Segafredo. Toptalent Skjelmose bulkt na zijn tweede plek in de Waalse Pijl van het vertrouwen.

Tot slot een woordje over Jumbo-Visma, die iedereen tot de monumenten eraan kwamen de ploeg van het voorjaar noemde. Zonder een leider als Wout van Aert wordt het lastiger om de koers naar hun hand te zetten, maar ene Tiesj Benoot houdt wel van dit soort koersen en was woensdag nog zevende in de Waalse Pijl. Samen met Attila Valter, de Hongaarse kampioen, kan hij zonder druk aanvallend meekoersen. En waarom zou ook Jan Tratnik niet kunnen verrassen? We verwachten ook veel van Michael Woods, de Canadees van Israel-Premier Tech, die altijd goed is in Luik-Bastenaken-Luik.

Andere outsiders vinden we bij Astana-Qazaqstan (Alexey Lutsenko), Lotto Dstny (Maxim Van Gils en Andreas Kron), Intermarché-Wanty-Gobert (Rui Costa), Team DSM (Romain Bardet) en Bahrain Victorious (Pello Bilbao en Matej Mohoric).


Favorieten volgens WielerFlits
**** Tadej Pogačar
*** Remco Evenepoel, Tom Pidcock
** Mikel Landa, Michael Woods, Mattias Skjelmose
* Ben Healy, Aleksandr Vlasov, Enric Mas, Neilson Powless

Website organisatie
Deelnemerslijst (WielerFlits)


Weer en TV

De renners mogen zich zondag aan aangename koerstemperaturen tot 16 graden Celsius verwachten, volgens Weeronline. Wel kunnen er in de loop van de namiddag enkele lichte buien vallen in de buurt van Luik, die kans is 75%. Verder blaast de wind uit het zuidwesten aan een kracht van drie Beaufort.

Sporza is zondag al vanaf 13.00 uur present voor de live-uitzending van Luik-Bastenaken-Luik op tv-zender Eén. In Nederland is de koers vanaf datzelfde tijdstip te volgen op Eurosport 1 en Eurosport.nl/Discovery+/GCN+. NPO1 is er een kwartiertje later bij, vanaf 13.15 uur.


Dit artikel delen:

141 Reacties

Marik 17 april 2023 om 18:35

Je moet er niet gek van staan te kijken als Pogacar het zondag lastig gaat krijgen. Ergens gaat de sleet er ook bij hem op na een intensief voorjaar.

9
Gibo 17 april 2023 om 20:32

Ik betrap mezelf erop dat ik dat ergens wel hoop

1
thenewGOAT 17 april 2023 om 21:20

@Marik, lap, we zijn pas maandag en het downplayen van de demonstratie van Remco, is al in gang gezet. :-)

-17
Marik 17 april 2023 om 21:35

Eeeeh ok GOAT, dan weten we meteen hoe jouw gedachtengang gaat. Even voor de duidelijkheid, mijn opmerking ging over Pogacar.

9
sus 18 april 2023 om 08:59

Hij gaat hem zeker niet cadeau krijgen zoals in agr , de Remco zal er staan

0
Deef Dubbeldammer 18 april 2023 om 13:28

Schitterend, die initiële reactie van Marik. Echt waar, zoooooo voorspelbaar. En dan zijn reactie op GOAT. Beseft het dus zelf niet.

-16
KopOverKop 18 april 2023 om 15:47

Wanneer REV zich goed voelt issum vliegen en rijd Pogacar voor plek 2.
Klinkt nogal driest maar is zeker geen vreemd scenario mede omdat Pogi inderdaad al eea in de benen heeft en REV daar weten we van wat hij kan.

1
Marik 18 april 2023 om 19:00

En dit, mijn beste Deef/Dave en Goat, noemen we nu Calimero gedrag. Dank voor het glasheldere voorbeeld!

9
Deef Dubbeldammer 18 april 2023 om 19:11

Bakpoeder gesnoven, Marik?
Edit: ik heb het een dag laten bezinken en weet begot nog altijd niet waar jij calimerogedrag meent te detecteren. Kan je het even uitleggen? Graag met gebruik van de parameters 'zich tekort gedaan voelen' – 'minderwaardigheid' – 'klein' – 'groot'. Ik ben benieuwd of ik al dan niet in een deuk lig na je antwoord. Vermoedelijk wel, maar ga je gang.

-18
gratemans 19 april 2023 om 23:39

Eh, voor zover ik dit lees heeft Marik het puur en alleen over Pogacar, en dat na een lang voorjaar misschien de batterij wat leeg loopt. Geen onredelijk punt lijkt me (hoewel ik het nog moet zien maar soit).

Jij betrekt het echter direct op Evenepoel, terwijl Marik hem niet eens noemt. Misschien is Marik gewoon fan van Pogacar en meer met Pogacar bezig?
Ik weet dat het moeilijk voor te stellen is maar er zijn mensen die niet dag en nacht met Remco bezig zijn. Als je je favoriete renner zelfs al tegen denkbeeldige aanvallen meent te moeten verdedigen sla je een beetje door mijns inziens.

Evengoed, ik verwacht beide eigenlijk gewoon in prima vorm en reken op een prachtige strijd. Misschien ook moeilijk voor te stellen: het maakt mij niet uit wie er wint. Als er maar mooie koers komt.

10
Lars Maden 19 april 2023 om 23:42

Die laatste reactie Dubbelnogiets is Calimero genoeg.

3
Marik 20 april 2023 om 06:52

Dank Gratemans voor de moeite die je neemt. Een mooie uitleg van het Calimerosyndroom.

2
Deef Dubbeldammer 20 april 2023 om 07:14

Marikje toch, zoek het toch maar even op, voor een volgende keer.

-2
Deef Dubbeldammer 20 april 2023 om 07:16

Gratemans, uiteraard gaat het over Evenepoel. Who else?

-3
thenewGOAT 20 april 2023 om 07:46

@Marik. Uw opmerking over Pogacar, en dat er ook ergens wel wat sleet gaat opkomen, raakt kant noch wal. Pogi is reeds sedert 13 februari in Jaén bezig met de rest van het peloton te decimeren tot meelopers. Ook gisteren nog won hij met gemak de Waalse Pijl. Waarop baseer je u dan om te stellen dat er zondag plots wel wat sleet op zou kunnen zitten? Hoezo dan, zo plots in 3 dagen tijd? Neen beste Marik, je neemt gewoon een voorschot op een eventuele demonstratie van Remco, om diezelfde demonstratie te downplayen. Oh en nog iets Marik, Hoezo Calimerogedrag? Als fans van de op 1 na beste renner ter wereld hoeven wij ons zelden of nooit als Calimero voor te doen hoor. Dat is iets voor de fans van de minder goden. Snap je? Ik voel nu reeds met je mee Marik, je gaat een belabberde zondag tegemoet. Sterkte man !!

-11
Marik 20 april 2023 om 08:59

En het eierdopje is nog steviger op beide hoofden vastgelijmd. Wat aandoenlijk :)

3
meqadon 20 april 2023 om 09:32

Van de grote 5 of 6 of.. kunnen we de grote 1 maken. Maar volgens mij is remco de enigste die pogacar gaat doen zweten dit voorjaar. De rest kwam tekort tegen hem. Hopelijk maakt remco er wel een spannende strijd van in tegenstelling tot die andere “groten”

1
Lalsacien 20 april 2023 om 10:53

@meqadon het is de enige. Remco is de enige klopt ook niet want in Milaan San Remo zaten er welgeteld drie voor Pogacar in de einduitslag.

0
Deef Dubbeldammer 20 april 2023 om 11:21

edit wf: dergelijke bijdragen mag je achterwege laten

-3
Wim Kruithof 20 april 2023 om 12:56

Deef en Goat, nog los van de kinderlijke reflex om alles te haten wat niet overnacht in het Evenepoel-kamp, zijn woorden als ‘Marikje’ kleinerend en onnodig. Een discussie zo op de man spelen is onvolwassen en nutteloos.

Daar komt nog bij dat Marik volgens mij juist iemand is die als een van de eersten pluimen uitdeelt aan Evenepoel, als hij weer eens een prachtvertoning neerlegt.

Misschien kunnen jullie je verongelijkte gevoel leren parkeren, wie weet wat voor moois er dan ontstaat.

8
Marik 20 april 2023 om 14:03

Mooie post Wim, waarvoor dank!

1
KopOverKop 20 april 2023 om 21:14

Dit is toch wel het summum van absurdisme.
De opmerkingen van Dubbeldammer en GOAT op gelijk niveau met Marcus Aurelius.
Alleen geïnfecteerd met het MAC virus (Mordicus Absurdicus Chauvinismus), ik haal hem nog maar eens van stal. Enorm kleingeestige en zielig en verbazingwekkend dat deze triestheid en kleinzieligeid, Calimero, nog altijd bestaat. Het leven moet wel enorm naargeestig zijn wanneer je nog altijd zo denkt.

0
KopOverKop 20 april 2023 om 21:27

PS ik schetste eerder een hypothese mbt REV gewoon omdat die niet onlogisch is. Maar voor hetzelfde geld is Pogi altijd in vorm en prima hersteld.
Dat is het mooie, we weten het pas eind zondagmiddag. En ben met elke coureur die ervoor gereden heeft of slim gekoerst heeft blij als winnaar.
Ook al gaat mijn voorkeur nog altijd uit naar l'Uomo di Gavia, maar die doet niet mee. Niet meer.

0
In de waaier 21 april 2023 om 19:28

Blijft wel een belg die dubbeldommer.

-2
Titaantje 17 april 2023 om 19:24

Pidcock zoveel sterren ja? Nadat hij zichzelf zowel in de AGR als RvV toch vooral enorm tegenkomt en opblaast?

9
Gibo 17 april 2023 om 20:35

Wie verdient er dan meer sterren?

0
Mystieke_Monnik 18 april 2023 om 07:21

Healy… ;-)

8
Gibo 18 april 2023 om 23:42

Denk dat Pidcock meer kans heeft om te winnen dan Healy. Pidcock zette alles op alles om Pogi te volgen in een poging om te winnen en heeft daarbij zijn motor opgeblazen.

0
mauri 20 april 2023 om 17:51

Gaudu misschien? Al is die uit vorm, Vlasov (zelfde verhaal)

0
ozziepix 18 april 2023 om 22:09

Ik zie Evenepoel als favoriet. Pogacar heeft alle belangrijke klassiekers, op Roubaix na, gereden. Ergens zal er toch sprake van decompressie moeten zijn. Fysiek is Pogacar ook lang niet op zijn top, hij is dit hele jaar nog niet op hoogte geweest. Zijn grootste doel komt later dit jaar pas, wat we nu van hem zien is zijn basis niveau.

Evenepoel zit tegen zijn topvorm aan en is op hoogte geweest. Mentaal zal hij super gretig zijn om de wereld te laten zien dat hij Pogacar aan kan, zeker in een monument in eigen land.

5
Lalsacien 20 april 2023 om 08:55

Pogacar lijkt continu een trapje hoger te staan dan de rest. Maar ik kan jouw gedachtengang wel volgen. Bijzonder is wel dat jij hetzelfde impliceert, weliswaar in andere bewoordingen als Marik maar dat er bij hem fel op wordt gereageerd.

0
Cycling 20 april 2023 om 10:21

@Lalsacien Quinten Hermans zegt ook exact hetzelfde. Er komt een dag dat Pogacar minder wordt en hij hoopt dat dit al in LBL het geval is.

1
Lalsacien 20 april 2023 om 10:48

@Cycling ik begrijp het helemaal maar het gaat mij om de reacties van een aantal Evenepoel fans die op vele slakken zout leggen.

-2
Jean Berben 20 april 2023 om 18:25

Toch maar eerst eens kijken hoe Evenepoel van die hoogte terugkomt. Ok, in het verleden pakte dat meestal goed uit maar het kan ook anders, en wat met gebrek aan wedstrijdritme, dat heeft Pogacar te over, en hoe je het ook draait of keert, hij is nog nooit zo goed geweest als dit seizoen, hij wint 2 op 3 wedstrijden waaraan hij deelneemt. Evenepoel mag het anders bewijzen maar ik vrees dat Tadej zondag nog een laatste nummer uit zijn mouw gaat schudden, hopelijk staat hij er na zijn stage, enkel dan heeft hij een kans.

3
sus 23 april 2023 om 08:31

Pogacar is fysiek nog lang niet op zijn top???
Als dat in de tour dan gaat zijn kan de rest best thuis blijven

0
Panache 20 april 2023 om 15:46

Van de laatste 10 monumenten zijn er 8 naar "de grote 6" gegaan. Preciezer: 3 naar MvdP, 4 naar Pogacar, 1 naar Evenepoel. Neem je de wk's er bij dan zit je op 9 op 12. Dat is een 75-80% score. De poll hier op Wielerflits toont ook zo'n cijfer: 78% kiest of voor Pogacar, of voor Evenepoel. Het is op zich vreemd hoe het wielrennen in slechts twee jaar van vrij onvoorspelbaar is veranderd in een sport waarbij een select clubje wielrenners onderling de prijzen verdelen. Vrijwel niemand verwacht een andere winnaar dan Evenepoel of Pogacar en dat is totaal anders dan 2016-2020.

4
Wilde Willem 20 april 2023 om 16:10

Doen de grote 3-6 iets heel goed? Of de rest van het peloton iets heel slecht?

Kijk bijv. de AGR. Als je wilt winnen, dan weet je dat je eerst die kopgroep terug moet halen om de kaarten opnieuw te schudden. Maar wat zie je? Eerst rijdt ploeg A het peloton terug tot op 20 seconden. Dan gaan ze van kop af, loopt het gat op tot een kleine minuut. Vervolgens komt ploeg B en die rijdt het verschil weer terug tot 20 seconden. Dat gaat 3 keer zo door. En uiteindelijk is het gat nog altijd te groot voor een sprong naar de kopgroep (Benoot).

Zeker als er maar 1 van de grote 3-6 is, zou je dit toch heel anders moeten spelen…

0
Panache 20 april 2023 om 18:05

Tja, in de Ronde van Vlaanderen werden 3 minuten op Küng, Pedersen, Powless, Asgreen en Wright in een kilometer of 20 dichtgereden. Het niveauverschil is schrikbarend groot. Haal hier Pogacar/Evenepoel weg en zet Van Aert/Roglic er in en je hebt twee nieuwe absolute topfavorieten…

1
Dikke Vrouw 20 april 2023 om 22:02

Hup grote 5 van de 6

0
Whyze Katje 20 april 2023 om 11:38

Ik heb er nu al zin in. Altijd leuk om te kijken, een trip down memory lane, niet omdat ik ooit daar fietste maar wel een aantal jaren met een aantal recreanten ben mee geweest voor de recreanten versie, wat een mega toffe weekenden waren. Plus heel wat vakanties in de Ardennen, dus allemaal bekende plekken. En dan ook nog hopelijk een toffe strijd tussen Evenepoel en Pogacar of wie weet komt er een beetje onverwachts iemand anders tussendoor? Als het maar een beetje strijd geeft en wie er dan wint? Who cares! Het lijkt me toch heel lastig als je fan bent van 1 iemand en je bij voorbaat al gaat katten op een fan van een andere rijder. Dan kun je dus alleen genieten als jouw favoriet wint. Waarom niet altijd genieten?…….. (En het zou deze site heel veel kinderachtige berichten besparen, het lijkt hier af en toe wel een kleuterklasje, zo van die van mij is leuker! Beter! Groter! En als jij dat niet ook vind ben je stom! Zucht…….) .

3
Kzit Kapot 17 april 2023 om 17:12

Als Pogacar hier weer iedereen, inclusief Remco Evenepoel, in de vernieling rijdt dan ga ik toch terug wat meer voetbal kijken, denk ik.

2
Kopinkas 17 april 2023 om 20:08

Ach, als Evenepoel gaat en Pogacar pakt over en laat ‘m achter, dan kunnen we dat toch ook gewoon een assist van Evenepoel noemen en een inkoppertje voor Pogacar?
Herinner je die fabuleuze lange voorzet van Evenepoel voor Colbrelli op het EK, die hem maar binnen te leggen had?
Wielrennen is het nieuwe voetbal, zoiets?
(waar blijft trouwens die rode kaart voor Leo Van Vliet?)

0
sus 18 april 2023 om 09:03

@kopinkas
Het zou best wel eens andersom kunnen zijn ook

3
KopOverKop 20 april 2023 om 21:30

Op Huy reed hij niemand de vernieling in. Was meters werk en was de hele dag goed beschermt zij hij. Zondag weer alle opties open.

0
Ivanoviclover 17 april 2023 om 18:34

Als fan van Remco en eerder een bewonderaar van Pogacar besef ik maar al te goed dat Pogacar onklopbaar is. Hij gaat Remco schaduwen en hem ofwel een koekje van eigen deeg geven op La Redoute ofwel knalt ie iedereen er af op La Roche. En als ze niet van mekaar kunnen wegrijden, dan is Remco altijd geklopt in de sprint. Ik hoop echt waar op een episch duel, maar ik zet de zakken ijs toch ook al klaar.

2
Wieler-Joke 17 april 2023 om 20:00

Ik verwacht niet dat pogacar remco gaat lossen, ook omdat remco zo fris als een hoentje zal zijn.

2
Sjaak P 18 april 2023 om 23:42

Het lastigste voor Remco is om zich niet TP-style op te blazen, maar tijdig karretje afhaken en daarna in de tussenstukken op vermogen weer aansluiten. En dat dan een keer of 3, en op de Valkenrots er aan blijven hangen, en dan in de sprint … ach laat ook maar.

0
Lars Maden 19 april 2023 om 23:40

Laat het maar zien Remco.

2
KopOverKop 20 april 2023 om 21:35

Het is nogal wat. Iedereen die nu REV verwacht of hem alle druk oplegt omdat men hem mogelijk terecht ziet als grote kanshebber Pogacar te verslaan. En er zijn ook nog andere kanshebbers die wellicht een topdag en topploeg hebben. Wanneer REV niet wint komen de meest ridicule reacties te voorschijn terwijl we gewoon naar sport kijken waarbij het elke dag anders kan zijn.

2
Dr op en dr over 21 april 2023 om 02:32

KopOverKop …> Helaas blijken die infantiele reacties erbij te horen tegenwoordig. Ik heb op deze website één keer vijf minuten op de chat gezeten tijdens een koers vorig jaar. Maar dat waren echt vijf minuten te veel.

Sommige mensen hebben blijkbaar niet in de gaten dat er mensen zijn die heel hun hart en ziel in deze website storten om de echte liefhebbers iets aan te bieden. Dat deze mensen dankzij adverteerders ook hun boterham hiermee verdienen.

Ik heb me wel eens afgevraagd waarom de website de gebruikers de mogelijkheid niet bied om sommige mensen niet in z'n geheel te kunnen blokkeren (Zodat je berichten van die mensen hier in de comments ook niet meer tegenkomt.). Dat soort keyboard-warriors is dan nog steeds vrij om hun puberale troll berichtjes hier te posten, maar de overige gebruikers hoeven zich er dan in ieder geval niet meer aan te storen. De ware liefhebbers van de sport kunnen zodoende als volwassenen de koers bespreken.

Dit zou de website Wielerflits meer goed doen dan die duimpjes omhoog en/of omlaag.

-3
11 na 11 21 april 2023 om 04:14

@Dr op en dr over, daar heeft Wielerflits zelf voor gekozen door een jaar of twee de meest walgelijke haatcomments aan het adres van Evenepoel toe te staan. Het heeft denk ik 3 jaar geduurd eer een sujet als Michelangelo een permanente ban kreeg. Wielerflits koos er ook voor om regelmatig de waarheid wat sappiger voor te stellen dan ze werkelijk was in artikels, en mee de polarisering te voeden met clickbait artikels over hoe zijn vriendin flauw was gevallen en andere onzin.

Dus jammer voor neutrale lezers hier, maar Wielerflits heeft niemand anders te verwijten dan zichzelf.

2
KopOverKop 22 april 2023 om 12:59

Dr’op en d’r over. Daarom alleen al ga ik niet naar de chat. Verpest het volgen van koers. En het is mij totaal vreemd waarom lieden alsmaar klagen over de redactie e.d. wat ze wel niet moeten plaatsen enz.
Alsof ze hoofdaanderlhouder zijn. Dan denk je toch van flikker op, wie denk je niet dat je bent. Ga dan naar een andere site als eea je stoort. Typische is, dat doen ze niet, sterker ze blijven hardnekkig alles lezen en klagen. Trieste types.

11na 11,. Beetje nonsens daar hetzelfde geldt voor een vdP (Sr en Jr) Wout. Die huisschilder was absurd uiteraard maar niet dat anderen zoiets niet doen. Kennelijk is gewoon van sport genieten moeilijk voor lieden met dergelijk gebrek.
WF zou wat dat betreft soms strenger mogen zijn maar waar ook dan kom je snel in een grijs gebied.

0
Nasi Goreng 18 april 2023 om 15:47

Reuze interessant pogi versus revket. Zo jammer dat jumbo niet met een sterker team komen in deze oudste klassieker.

1
debarreman 18 april 2023 om 22:17

Evenepoel is nu na Catalonie een paar weken uit competitie. Op hoogtestage geweest? Of ander trainingskamp?
Hoe goed komt hij daar uit bij de eerste wedstrijd? Heb daar geen duidelijk beeld van.

1
11 na 11 19 april 2023 om 03:30

Van hoogtestage komende, is vaak koffiedik kijken. Maar in het verleden werkte dat voor Evenepoel wel. Toen hij vorig jaar Classica San Sebastian won, kwam hij ook van hoogtestage.

0
Dikke Vrouw 19 april 2023 om 07:48

Hij zit op de teide barreman

1
Ab Normaal 20 april 2023 om 08:29

Wat een zeldzaam slechte sterrenverdeling van WF.
Beetje broddelwerk dit.

Behalve dat Pidcock moeite heeft met lange afstanden was ie op de muur van Huy ook al niet geweldig.
Maximaal 1 sterretje lijkt me.
Cosnefroy en Gaudu allebei ziek, horen er dus ook niet bij.

Carapaz is puur op basis van behaalde resultaten in het verleden, zeker niet op basis van huidige vorm.

Weet niet wie deze sterrenverdeling gedaan heeft maar ik zou opnieuw beginnen.

1
Cycling 20 april 2023 om 08:38

@Ab Normaal Deze sterrenverdeling was al van voor de Waalse Pijl. Het schieten op een voorspelling met nieuwe informatie is lekker makkelijk. Als Pogacar gisteren wel was gevallen had je nog meer op de sterrenverdeling kunnen schieten

0
Romāns Vainšteins 20 april 2023 om 08:46

Andersom staan de voorbeschouwingen er inclusief sterren wel erg vlot op dit jaar.

Aan mij gaat het voorbij dat totaal irrelevante sterrengeleuter maar gezien de forse kritiek er op: leermoment voor wf, aankomend jaar eerst de voorbeschouwing en dan sterren toevoegen nar de finish van de voorgaande koers.

Op deze tip zit wel copyright en een betaalverplichting: met een nieuwe trek domane neem ik genoegen.

3
Ab Normaal 20 april 2023 om 11:54

@cycling
Een voorbeschouwing voor de finish van een voorgaande koers waar het gros van de deelnemers aan meedoet is niet relevant.
Omdat juist daar informatie over dingen als ziekte, valpartijen, blessures en vorm naar boven komt die essentieel kunnen zijn voor de bepaling van de favorieten.

Als je het dus daarvoor doet (wat ze voorheen nooit deden) komt dat over als lopende band werk. De voorbeschouwingen moeten geschreven worden, doe maar en hup online. Voeg dan zoals RV zegt de sterrenverdeling pas later toe.
Nu is het grote onzin.

4
Mwielerfan 20 april 2023 om 22:26

Remco heeft al zijn grote eendaags overwinningen behaald door eerder aan te vallen dan de favorieten. Eigenlijk daarmee vaak vooral gewonnen door een tactische manoeuvre en zijn uithoudingsvermogen, niet door man tegman de rest te verslaan. Beetje zoals pogacar de amstel won. Alleen kan pogacar dat dus ook, maar die kan het ook tegen de beste zelf zoals in Vlaanderen, Waalse pijl etc. Evenepoel heeft nog nooit laten zien dat hij vooraan een finale voor winst mee kan rijden, hij is er altijd voor de finale vandoor bij z’n grote zeges en verder nauwelijks ooit in een winst positie beland, of in groepje voor de winst oid

1
Kamna Deust 21 april 2023 om 22:32

Benoot zelfs niet bij de outsiders?

1
Baukema Tomoulin 22 april 2023 om 16:24

Eerlijk is eerlijk, ik ben een beetje grote-zes-moe. En daarmee ook Jumbo vs. UAE vs. SQS vs Alpecin moe. Doe mij maar een verrassing van het type Skjelmose, Sheffield, Powless, Paret Peintre, Madouas, Mas of Bardet

1
Romāns Vainšteins 17 april 2023 om 17:51

Ik heb nagenoeg elke Luikvariant live voorbij zien komen en acht ditmaal een scenario zij-aan-zij, al de Redoute op en vervolgens, vanuit weer aangelopen peloton op de Vlakenrots opnieuw als het meest waarschijnlijk.

Het zal me benieuwen of outsiders ergens vanaf Rosier nog iets gaan weten te verzinnen om dit scenario te voorkomen. Met de goede ploegen van QS en UAE aan de start vrees ik van niet. EF zal het dan van moeten komen?

0
gratemans 20 april 2023 om 00:29

Van harte gefeliciteerd met je 131e verjaardag dan dit jaar!
Nee ik snap wat je bedoelt.
Maar ik ben bang dat we van de outsiders weinig hoeven te verwachten: UCI punten zijn kostbaar, dus die outsider-teams zijn al lang blij als ze top-10 kunnen rijden.

1
jooprioolpijp 18 april 2023 om 10:54

Ik hoor net dat Leo van Vliet niet meedoet, wellicht is er nog hoop voor Evenepoel. Zonder flauwe grappen, een finale waar de een achter de ander aanrijdt met een tiental seconden ertussen (en de ge(honger)klopte rest er achter) lijkt me niet onwaarschijnlijk.

0
Deef Dubbeldammer 18 april 2023 om 13:32

In dat scenario is het ALTIJD voor Evenepoel.

-3
Alfred Issendorf 18 april 2023 om 11:41

Toch wel treurig dat er geen enkele Nederlandse kanshebber op de overwinning is.

0
Oude indianentruc 19 april 2023 om 19:06

Dat kun je van alle landen behalve Slovenië zeggen.

1
Het Luipaard van Lent 21 april 2023 om 07:21

Daar is ie weer hoor, Alfred met dezelfde opmerking als bij de vorige voorbeschouwingen!

-1
Sjoerd102 18 april 2023 om 16:32

[QUOTE]Traditiegetrouw vertrekken de coureurs gelukkig weer op het Place-Saint Lambert in Luik[\QUOTE].
De site van de stad/gemeente Luik geeft de Quai des ardennes als vertrekplaats op.

0
Romāns Vainšteins 18 april 2023 om 17:32

Ze starten volgens mij idd aan de andere kant van de Maas toch? Op de place st Lambert is wel veel mooier

0
Kartouche 18 april 2023 om 18:05

Ik kijk uit naar een mooie strijd tussen de mannen die in dit werk en het grote rondewerk al mooie dingen hebben laten zien.

Ik kijk ook uit de vrouwenkoers overigens!

0
11 na 11 18 april 2023 om 20:13

Pidcock op dezelfde hoogte als Evenepoel.

Owkeej.

0
Romāns Vainšteins 18 april 2023 om 20:38

Je weet toch hoe zo’n piramidetje werkt?

Had REVKET op1 moeten staan? En wie dan ipv Pidcock op het tweede treetje?

Persoonlijk verwacht ik gevaar voor Pogi vanuit de dode hoek invoegende ronderenners: Mas, Vlasov, Hart misschien, Yatesies? Carapaz?

1
Wieler-Joke 18 april 2023 om 21:54

Pogacar en Evenepoel moeten allebei de meeste sterren krijgen, waarom moet er altijd één de meeste sterren krijgen als er geen absolute topfavoriet is. Die twee gaan zonder pech samen wegrijden waar en wanneer ze maar willen en ik vermoed dat ze er elkaar niet gaan afkrijgen. In een sprint met twee man die piepedood zitten maakt ook Evenepoel kans tegen Pogacar in de sprint.

2
11 na 11 19 april 2023 om 03:34

Klopt Joke.
Die sterren zouden een realistische verdeling van de kansen moeten weergeven en niet noodzakelijk de vorm hebben van een piramide. Als er 3 topfavorieten zijn die even goed zijn, moeten die allemaal even veel sterren krijgen. Als op het niveau daaronder slechts 1 renner is, moet die een ster minder krijgen. Ofwel zet je Evenepoel naast Pogacar, ofwel zet je hem onder Pogacar, en daaronder dan Pidcock naast eventueel Healy en/of Gaudu etc.

0
Panache 19 april 2023 om 19:53

Pogacar staat toch terecht boven Evenepoel? Het lijkt mij verdedigbaar dat je beide renners qua kracht gelijk inschat, maar dat is niet het hele verhaal. Indien ze samen naar de finish rijden is het echt geen 50-50 kansverdeling wie er wint, maar eerder 85-15. Die sterke sprint van Pogacar tilt hem een ster omhoog, terecht.

3
11 na 11 21 april 2023 om 04:00

Beter lezen, Panache. Tenzij je hier specifiek Joke aanspreekt.

-1
Marcus Aurelius 20 april 2023 om 00:01

Eerlijk gezegd, Pogacar lijkt me niet meer top te zijn … Een goede Poegie zou toch wat verder wegrijden lijkt me. Als je even terugdenkt aan afgelopen zondag, probeer ik me voor te stellen dat het Remco was ipv Healy. (vandaag nog op een klimmetje genadeloos uit de wielen gereden) Geen enkele move van de Leo had Tadej kunnen redden dan nog in de Amstel. Bovendien neem ik aan dat Remco wel goed genoeg zou zijn om het palmares te sieren van Leo zijn koers. Ik neem wel aan dat het ook een serieuze call was voor Pogacar en dat zulk een scenario in Luik toch best vermeden wordt.

0
gratemans 20 april 2023 om 00:54

Aan de andere kant, als je weet dat LBL er nog aan komt en je weet dat je de sterkste bent, zal je dan niet gewoon proberen zoveel mogelijk energie te sparen op de Muur?
Oftewel, even inhouden en kijken wie er mee kunnen en pas op het laatste moment voluit gaan?

0
Romāns Vainšteins 20 april 2023 om 07:19

Ik denk helaas ook dat Pogacar op een missie van zo veel mogelijk is en in elke koers precies daar aan gaat waar dat wiskundig gezien moet. Zo heeft hij het wel gedaan in de tot nu toe gereden klassiekers: weliswaar voorafgegaan door een afmattend voorspel maar precies de versnelling waar je hem verwacht.

Gaaf voor de volgers van ‘oh oh check die kracht’ en ‘de beste is het, kijk maar naar mijn opsomming’ en ook na Gilbert wel de juiste persoon om het weer eens te flikken. Maar voor mij mag he volgend jaar terug naar een meer open spel met meerdere kanshebbers: al moeten ze er attesten voor krijgen, liesslagaders verwijden, 334 per jaar in een hoogtentje slapen, nepzout vreten of Abraham’s onderduikadres achterhalen.

1 x zo’n jaar vind ik wel genoeg.

-1
girardengo 20 april 2023 om 00:35

Heeft er al iemand zijn voorspelling op kunstmatige intelligentie gebaseerd?

0
Romāns Vainšteins 20 april 2023 om 07:10

Laatst was ik wel aan het denken dat: ‘schrijf een geanimeerd koersverslag Liege-Bastogne-Liege 2045’ best een pittige opdracht zou zijn.

0
kingofthemolehill 20 april 2023 om 13:22

Het zou mooi zijn als een redelijke sprinter Teddy en/of Remco kan volgen in de laatste 20 km en dan kan toeslaan in de eindsprint. Toegegeven: Een vergezocht scenario, maar goed voor de sport en meteen een nieuwe held voor dit forum.

0
Dikke Vrouw 20 april 2023 om 22:41

Aan wie denk je van hummel ? Marezko ?

0
Stoemper 20 april 2023 om 22:49

Nee, dat kan hij niet.

0
 • 1
 • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone