Voorbeschouwing: Dwars door Vlaanderen 2021

Voorbeschouwing: Dwars door Vlaanderen 2021

foto: Cor Vos

woensdag 31 maart 2021 om 08:00

Na enerverende koersen in de E3 Saxo Bank Classic en Gent-Wevelgem gaat het Vlaamse voorjaar op woensdag 31 maart verder met Dwars door Vlaanderen, een van de koersen die vorig seizoen niet doorging. In 2019 won Mathieu van der Poel in Waregem en ook dit jaar is de Nederlands kampioen de topfavoriet. Wie kan hem verslaan? WielerFlits blikt vooruit.

Historie

In 1945 werd voor het eerst de koers Dwars door België georganiseerd. De eerste winnaar was niemand minder dan, een destijds 21-jarige, Rik Van Steenbergen. De jaren erna werd de wedstrijd een tweedaagse. Traditionele start- en finishplaatsen waren Sint-Truiden en Waregem. Sinds 1965 besloot de organisatie er opnieuw een eendagskoers van te maken met Waregem als start- en aankomstplaats. Sinds de eeuwwisseling noemt de wedstrijd Dwars door Vlaanderen en wordt er gestart in Roeselare. De aankomststreep bleef liggen in Waregem.

De laatste Belgische zege werd in 2018 door Yves Lampaert behaald. Hij was daarmee de eerste renner die Dwars door Vlaanderen twee jaar op rij wist te winnen. Ja, in 1976 en 1977 won twee keer op rij een Planckaert, maar dat was eerst Willy en later Walter. Ook in 1984 en 1985 volgden twee Planckaert-zeges elkaar op. Dit keer was het eerst Walter, gevolgd door Eddy.

Overigens zijn Walter Planckaert en Yves Lampaert onderdeel van een groep van dertien renners die Dwars door Vlaanderen twee keer gewonnen heeft. Naast Lampaert is Niki Terpstra de enige nog actieve renner die op drie zeges kan komen in deze klassieker.

Nick Nuyens wint tien jaar geleden – foto: Cor Vos

In de hele geschiedenis van Dwars door Vlaanderen zijn dertien Nederlandse overwinningen te tellen. Piet van Est (1964), Cees Priem (1975), Jos Schipper (1978), Johan van der Meer (1980), Jan Raas (1982), Jelle Nijdam (1987 en 1995), John Talen (1988), Tristan Hoffman (1996 en 2000) en Niki Terpstra (2012 en 2014) hielden de Nederlandse eer hoog. Twee jaar geleden voegde Mathieu van der Poel zich bij die lijst.

Laatste tien winnaars Dwars door Vlaanderen
2020: Niet verreden vanwege de coronacrisis
2019: flag-nl Mathieu van der Poel
2018: flag-be Yves Lampaert
2017: flag-be Yves Lampaert
2016: flag-be Jens Debusschere
2015: flag-be Jelle Wallays
2014: flag-nl Niki Terpstra
2013: flag-it Oscar Gatto
2012: flag-nl Niki Terpstra
2011: flag-be Nick Nuyens


Vorige editie

Op woensdag 3 april 2019 schreef Mathieu van der Poel historie. De toenmalige Nederlands kampioen van Corendon-Circus boekte die dag in Dwars door Vlaanderen namelijk zijn allereerste zege op WorldTour-niveau. Van der Poel was de beste van een kopgroep van vijf.

Onderweg bleek een kopgroep van acht renners, met onder meer Ramon Sinkeldam en Kris Boeckmans, een vogel voor de kat. Lukas Pöstlberger was de sterkste van de aanvallers. In de finale kreeg hij de aansluiting van Van der Poel, Anthony Turgis, Tiesj Benoot en Bob Jungels. De Nederlandse kampioen had op zestig kilometer van de meet de finale geopend op de Knokteberg, waarna alleen Turgis kon volgen. Vervolgens waren het Benoot en Jungels die de oversteek maakten.

Het peloton was niet in staat om de vijf koplopers terug te pakken in de straten van Waregem. Speldenprikken in de slotkilometers werden gecounterd, waarna Van der Poel met een overtuigende sprint Turgis en Jungels versloeg.

Uitslag Dwars door Vlaanderen 2019
1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) in 4u05m54s
2. flag-fr Anthony Turgis (Direct Energie) allen z.t.
3. flag-lu Bob Jungels (Deceuninck-Quick-Step)
4. flag-at Lukas Pöstlberger (BORA-hansgrohe)
5. flag-be Tiesj Benoot (Lotto Soudal)
Wedstrijdverslag


Parcours

Het parcours van Dwars door Vlaanderen heeft, mede door de huidige coronasituatie, wat wijzigingen ondergaan. De start is nog altijd in Roeselare, maar niet meer in het stadscentrum. Van de Grote Markt in de Rodenbachstad is voor dit jaar afscheid genomen. In plaats daarvan wordt uitgeweken naar het voetbalstadion van KSV Roeselare, Stadion Schiervelde ten noordwesten van de stad. Vanaf dan wacht een koers van 184,1 kilometer.

Met de toevoeging van de Kluisberg en Kruisberg is het parcours wat meer gepeperd geworden. De Kluisberg vervangt de Nieuwe Kwaremont als eerste helling van de dag. Overigens is die heuvel in de gemeente Kluisbergen niet nieuw in Dwars door Vlaanderen; in vorige edities werd die ook al aangedaan als tweede beklimming van de dag. En dat blijft ook zo. De Kruisberg doet op 42 kilometer van de finish zijn intrede.

De Taaienberg – foto: Cor Vos

Naast de Kluisberg en de Kruisberg komen ook andere bekende hellingen terug in het parcours van Dwars door Vlaanderen. Achtereenvolgens staan de Kluisberg, de Nieuwe Kwaremont, de Kluisberg, de Knokteberg-Trieu, de Kortekeer, de Steenbeekdries, de Taaienberg, Berg Ten Houte, de Kruisberg-Hotond, de Knokteberg-Trieu, het Vossenhol, de Holstraat en Nokereberg op het programma. Ook de kasseien van de Mariaborrestraat, de Varentstraat, het Vossenhol en de Herlegemstraat ontbreken niet.

“Onze finale is nu een stuk pittiger en gebalder. De laatste vijf kilometer zijn ook de laatste vijf kilometer van het BK, dat later op het jaar door ons in Waregem georganiseerd wordt”, vertelde Guy Delesie van de organisatie bij de bekendmaking van het parcours. Het laatste koersuur wordt gekenmerkt door de Berg Ten Houte (1,1 km aan 6%), de Kruisberg-Hotond (1,8 km aan 4,8%), de Knokteberg-Trieu (1,1 km aan 4,9%), het Vossenhol (1,4 km aan 6,5%), de Holstraat (1 km aan 5,2%) en Nokereberg (500 m aan 5,7%).

Na Nokereberg is het nog tien kilometer tot de aankomst, die nog altijd aan de Verbindingsweg in Waregem ligt. Op acht kilometer van de finish ligt nog de 800 meter lange kasseienstrook van de Herlegemstraat in Kruishoutem.

Woensdag 31 maart: Roeselare – Waregem (184,1 km)
Start: 12.15 uur
Finish: tussen 16.35 en 17.00 uur


Favorieten

Dwars door Vlaanderen is een WorldTour-wedstrijd en dus staan alle ploegen van het hoogste niveau aan het vertrek. Ook Alpecin-Fenix en Arkéa-Samsic waren, als beste ProTeams van 2020, al zeker van deelname. De wildcards gaan naar B&B Hotels, Total Direct Energie, Bingoal Pauwels Sauces WB en Sport Vlaanderen-Baloise.

De grote afwezige hier is Wout van Aert. De overtuigende winnaar van Gent-Wevelgem neemt in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen rust, net als zijn meesterknecht Nathan Van Hooydonck. Wel aanwezig namens Jumbo-Visma hier: David Dekker en Pascal Eenkhoorn.

Mathieu van der Poel – foto: Cor Vos

Wel van de partij, titelverdediger Mathieu van der Poel bij Alpecin-Fenix. Voor hem is het de laatste kans voor de Ronde om nog te scoren, nadat hij afgelopen zondag Gent-Wevelgem oversloeg. Alpecin-Fenix toonde in Gent-Wevelgem aan ook zonder Mathieu naar een ereplaats te kunnen rijden. Vooral Gianni Vermeersch en Oscar Riesebeek toonden zich, maar ook Dries De Bondt mogen we in Dwars door Vlaanderen niet onderschatten. Zeker gezien de relatief korte afstand – voor een kasseienklassieker toch – moeten deze namen in de gaten gehouden worden.

Maar toch zijn alle ogen gericht op Van der Poel, die op verschillende manieren kan winnen. De Nederlandse kampioen zal de aanval niet schuwen en kan het ook afmaken in een sprint. Maar wie wil met hem samenwerken tot in de finale? In de E3 Saxo Bank Classic werd duidelijk dat ook Van der Poel niet op kan tegen een overmacht aan Deceuninck-Quick-Step-renners. Laat hij zich opnieuw vangen of weet hij dat te voorkomen?

Alaphilippe en Van der Poel troffen elkaar in Tirreno-Adriatico – foto: Cor Vos

Over Deceuninck-Quick-Step gesproken, daar maakt wereldkampioen Julian Alaphilippe voor het eerst zijn opwachting in deze belangrijke voorjaarsperiode. Eind februari liet de Fransman zich ook al zien in de Omloop Het Nieuwsblad, toen hij zich aanvallend toonde en uiteindelijk een belangrijke bijdrage leverde aan de zege van Davide Ballerini. Hier in Dwars door Vlaanderen vindt Alaphilippe een parcours op zijn maat. Heeft hij binnen ‘The Wolfpack’ een streepje voor op de rest?

Want de selectie van de mannen van Patrick Lefevere is opnieuw ijzersterk. E3-winnaar Kasper Asgreen is erbij, evenals Zdeněk Štybar, Florian Sénéchal en Yves Lampaert. De blauwe mannen zullen hun prestatie in Gent-Wevelgem, toen ze in een waaierkoers achter de feiten aan reden, snel weg willen poetsen.

Update – Zdenek Štybar gaat niet van start in Dwars door Vlaanderen, daarom is hij uit de sterverdeling gehaald.

Zien we Štybar, Naesen, Van der Poel en Van Avermaet weer van voren? – foto: Cor Vos

UAE Emirates rekent op bekende namen Alexander Kristoff en Matteo Trentin. Het is nog wel de vraag hoe de Italiaan hersteld is van zijn sterke rit in Gent-Wevelgem, toen hij de waaiers overleefde en uiteindelijk naar de derde plaats sprintte. Trek-Segafredo mikt op Jasper Stuyven en Mads Pedersen, al is er na de positieve coronatests voor aanvang van Gent-Wevelgem nog wat onduidelijkheid over de deelname van de Amerikaanse formatie. Om diezelfde reden ontbreekt BORA-hansgrohe met Nils Politt en Lukas Pöstlberger, de ploeg zit in quarantaine.

Update – Dinsdagmiddag kregen BORA-hansgrohe en Trek-Segafredo goed nieuws. Nadat alle renners negatief getest waren, kregen zij toch toestemming om te starten van de organisatie. Bij BORA-hansgrohe is het daarom uitkijken naar Nils Politt. Trek-Segafredo mist dan wel Mads Pedersen, maar kan met Jasper Stuyven, Quinn Simmons en Edward Theuns toch enkele pionnen uitspelen.

Team DSM mist de schwung nog dit seizoen. Het is aan Tiesj Benoot, twee jaar geleden hier nog vijfde, en Søren Kragh Andersen om daar verandering in te brengen. In Gent-Wevelgem was de Deen onzichtbaar, nadat hij de slag gemist had in de waaiers. BikeExchange had de slag alles behalve gemist. De Australische formatie zat met vier man mee in de goede waaier in dienst van Michael Matthews, die strandde op de vijfde plaats. Met ook Luke Durbridge en Amund Grøndahl Jansen heeft BikeExchange meerdere kaarten om te spelen.

UpdateMichael Matthews gaat niet van start in Dwars door Vlaanderen en is daarom geschrapt uit de sterverdeling.

Dylan van Baarle – foto: Cor Vos

INEOS Grenadiers rekent de afgelopen dagen vooral op Dylan van Baarle. De 28-jarige Nederlander werd zevende in de E3 Prijs en achtste in Gent-Wevelgem, nadat hij zich telkens uit elkaar moest trekken. De vorm van Van Baarle is groeiende richting de Vlaamse Hoogmis en Parijs-Roubaix. Tom Pidcock is er ook bij. Met de korte afstand mag de talentvolle Brit niet uitgevlakt worden. Hij kan bovendien rekenen op een sterke sprint. Groupama-FDJ mikt op Arnaud Démare, Stefan Küng en Kevin Geniets. Bij een attractieve koers lijkt Küng de beste papieren te hebben.

De naam van Alberto Bettiol is nog wat onzichtbaar dit voorjaar. In Milaan-San Remo (109e), E3 Saxo Bank Classic (44e) en Gent-Wevelgem (DNF) bleef de Ronde van Vlaanderen-winnaar buiten beeld. EF Education-Nippo heeft ook Stefan Bissegger en Sebastian Langeveld nog in de gelederen. Pas ook op Dylan Teuns, de kopman van Bahrain Victorious. Er staat echter een vraagteken achter zijn voorjaarsvorm. Dat geldt ook voor Tim Wellens, die de troepen van Lotto Soudal aanvoert. De afgelopen koersen stelde de Belgische formatie echter flink teleur.

Bij Israel Start-Up Nation wil het nog niet vlotten met Sep Vanmarcke. Hij stapte uit voorzorg af in Gent-Wevelgem, nadat hij eerder al ziek werd na Nokere Koerse. In Dwars door Vlaanderen wil Vanmarcke vorm tonen richting de Ronde. Oliver Naesen zal dat ook willen. In de E3 Classic zat hij mee in de finale, maar kon hij het met Greg Van Avermaet niet afmaken. AG2R Citroën stond niet te springen dat de kopmannen zouden starten in Roeselare. “De schrik om te vallen of ziek te worden, zit er wel in. Maar er zijn al zo weinig koersen”, zei Naesen, die toch mag meedoen.

Anthony Turgis – foto: Cor Vos

Let op Giacomo Nizzolo woensdag. Afgelopen weekend werd de Europese kampioen knap tweede in Gent-Wevelgem, al maakte hij in de sprint wel een fout door vanuit het laatste wiel te beginnen. De Italiaan is de kopman van Qhubeka ASSOS en beschikt over een sterke spurt. Anthony Turgis liet zich zondag ook gelden, al was het niet om de overwinning. De Franse kopman van Total Direct Energie schuwde de aanval vanuit de achtervolgende groep niet en werd nog knap negende. Bovendien weet Turgis hoe het is om een finale te rijden in Dwars door Vlaanderen…

Andere namen om op te letten zijn die van Aimé De Gendt, Danny van Poppel (Intermarché-Wanty-Gobert), Christophe Laporte (Cofidis), Warren Barguil (Arkéa-Samsic), Bryan Coquard (B&B Hotels), Arjen Livyns en Timothy Dupont (Bingoal Pauwels Sauces WB).


Favorieten volgens WielerFlits
**** Mathieu van der Poel
*** Florian Sénéchal, Julian Alaphilippe
** Dylan van Baarle, Anthony Turgis, Yves Lampaert
* Matteo Trentin, Oliver Naesen, Giacomo Nizzolo, Kasper Asgreen

Update – Nils Politt en Jasper Stuyven kunnen toch starten met hun ploegen en behoren zeker tot de kanshebbers.

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)


Weer en TV

Woensdag wordt het meer dan uitstekend koersweer. Alsof de lente is begonnen, is het bij de start in Roeselare ongeveer 19 graden Celsius onder een stralende zon. In Waregem stijgt het kwik in de middag tot wel 23 (!) graden. De gevoelstemperatuur kan oplopen tot 25 graden, ware het een zomerse koers. De wind komt met windkracht 2 à 3 uit het zuidwesten.

De tv-beelden van Sporza op Eén zijn vanaf 14.30 uur te zien in de huiskamers. Eurosport begint een kwartier later met de uitzending op het hoofdkanaal.


Dit artikel delen:

78 Reacties

adelaarvanantwerpen 29 maart 2021 om 07:56

Lampaert en Senechal verdienen ook elks een ster. Lampaert was in GW bij achtervolgers telkens de sterkste op de kemmel passages en heeft deze koers al twee keer gewonnen. Senechal werd vrijdag nog tweede in de E3. Voor de rest start Quick step hier met een geweldig team.

MVDP is logischerwijs de topfavoriet maar gaat het toch moeilijk hebben tegen die 5 toppers van Quick Step.

0
Secondant 29 maart 2021 om 08:55

Volledig eens. Senechal is misschien wel de betere sprinter van dit Quickstep-gezelschap (met Stybar).
Ik zie ook wel een scenario voor me waarin VdP zich koest houdt, en enkel de sprint aantrekt voor Philipsen danwel Merlier. Gewoon om wat krachten te sparen voor de RvV.

0
mensFaber 30 maart 2021 om 08:20

Je bedoelt die 5 die alleen maar op het wiel van vdP rijden?

Dat Senechal 2de werd heeft hij uiteraard maar aan 1 man te danken want zelf heeft hij niets bijgedragen,

0
Gitan 30 maart 2021 om 08:31

Ja raar dat hij dat gat op Asgreen niet heeft dichtgereden.

0
mensFaber 30 maart 2021 om 09:42

Uiteraard is dat niet raar, dat snap ik ook. Maar zo overdreven juichen als hij 2de wordt terwijl die weet dat hij dat maar aan 1 man te danken heeft.

0
Murcia 30 maart 2021 om 09:54

Onzin natuurlijk dat DQS alleen maar op het wiel van MVDP heeft gereden in de E3. Zij staken de koers in brand niet Matthieu en hebben het daarna keurig afgemaakt.

0
Peter Lippens 30 maart 2021 om 18:11

Senechal is een steengoed renner maar komt meestal net iets te kort om als eerste over de meet te bollen maar zijn tijd komt nog wel net als bij Lampaert en Senechal is minstens zo goed en bovendien een stuk sneller.

0
Romāns Vainšteins 30 maart 2021 om 18:15

Laat Senechal lekker juichen dat ze hem in hebben weten te pakken met strikje (peloton spurt) er omheen ook nog, wat is daar nou mis mee? Het lijkt me een geweldige teamgenoot die Senechal, vraag ook maar aan Jakobsen trouwens. Echt een type dat ik als eerste op de lijst zou zetten in mijn ploeg.

0
guyremgabdel 29 maart 2021 om 08:15

Toe te voegen : Greg Van Avermaet en Oliver Naessen

0
Arry1337 29 maart 2021 om 08:30

En een plaatje van het profiel

0
Westland95 29 maart 2021 om 08:47

Die rijden echt als een stel natte kranten rond.

0
Romāns Vainšteins 29 maart 2021 om 08:50

Het nattekrantgehalte van de Citroenen val best mee, het is meer hun onvermogen om een duidelijkfinaleplan te rijden dan de conditie. Dat laatste hebben ze allebei voldoende om hier bij de outsiders te zitten.

0
Ketjap Manis 29 maart 2021 om 09:00

Ik betwijfel ook of de 1 zich helemaal wil opofferen voor de ander. Bij DQS heerst dat teamgevoel wel.

0
Merlinappa 29 maart 2021 om 08:49

Benieuwd naar de tactiek van DQS, en of Mathieu daar nog op gaat anticiperen.

0
jooprioolpijp 29 maart 2021 om 22:00

Tactiek DQS: kopgroep forceren, daar met minimaal 3 bij zitten, om beurt demarreren. Tactiek MvdP: hopen dat iemand/teamgenoot het dichtrijdt, niet te moe worden.

0
mensFaber 30 maart 2021 om 08:22

Fenix moet er voor zorgen dat er altijd iemand meezit als er een DQS’er wegspringt en dan niets doen dan alleen maar op het wiel blijven zitten (net als de DQS’ers zelf alleen maar doen)

0
xistnc 29 maart 2021 om 09:27

DQS heeft al een paar leuke semiklassiekers op zak, maar toch zullen ze na gisteren het plan hebben om zich te revancheren.

Mathieu heeft al een leuke semiklassieker op zak, maar zal na de zege van Wout toch het plan hebben om te overtoepen.

[ insert hier je eigen oneliners over Ag2r en Lotto ]

Bring it on!

0
Jooop 29 maart 2021 om 09:46

De Strade een leuke semiklassieker? Wordt toch door velen gezien als de mooiste eendagskoers om te winnen, afgezien van de monumenten. Zeker gezien de deelnemers en het koersverloop van dit jaar minstens op hetzelfde niveau als Gent Wevelgem van dit jaar.

0
lander luypaert 29 maart 2021 om 09:59

Mathieu won toch Strade

0
Michelangelo 29 maart 2021 om 10:09

LOTTO? Zaten die gisteren niet thuis vanwege Corona? ;-)

Denk inderdaad dat Mathieu onbewust geprikkeld is door wat Wout laat zien (en omgekeerd). Dus ik verwacht weer een briesende VDP aan de start….

0
Myp 30 maart 2021 om 08:53

Ik hoop dat Matthieu door eigen stommiteit de sprint verliest
(Hij heeft nog nooit de wedstrijd na zoiets niet gewonnen)

0
Wim Kruithof 31 maart 2021 om 00:34

Myp wat ridicuul om zoiets te hopen. Onsportief en vreemd, maar ieder het zijne.

0
Stevo1 31 maart 2021 om 10:30

Zijn punt is dat mvdp na zo’n actie (verliezen door eigen stommiteit) altijd de volgende wedstrijd wint. Dus als dat vandaag gebeurt wint hij zondag de Ronde. Het is dus totaal geen anti-supporteren.

0
josi 29 maart 2021 om 09:34

Aardige kans dat Van der Poel in de finale weer tegen een overmacht aan DQS-renners komt te zitten.

0
Panache 29 maart 2021 om 10:43

Klopt. Deze wedstrijd is niet selectief genoeg.

0
guyremgabdel 29 maart 2021 om 11:35

@Panache, nieuwe parcours al bekeken ?

0
Wheely 29 maart 2021 om 13:02

Slechts 184 km en mooi weer lijkt me inderdaad niet selectief genoeg. Gaat waarschijnlijk wel veel strijd opleveren.

0
FritsvanHoefelen 29 maart 2021 om 09:37

“Søren Kragh Andersen om daar verandering in te brengen. In Gent-Wevelgem was de Deen onzichtbaar, nadat hij de slag gemist had in de waaiers.”

Dit is niet helemaal waar natuurlijk. Hij kwam bijna bij de kopgroep met de twee DQT-vrienden. Het is vooral dat er verder niemand was van DSM.

0
xistnc 29 maart 2021 om 09:40

Dat is niet helemaal waar natuurlijk. Hij kwam helemaal niet bijna bij de kopgroep.

0
Limal 29 maart 2021 om 10:52

Beide insteken zijn gedeeltelijk waar natuurlijk: ze kwamen sterk terug maar het verschil was om te beginnen al groot en vooraan reed een overmacht aan sterke renners goed samen.

0
harryjohan71 29 maart 2021 om 12:07

Het is heel simpel. Stap 1: De ploegleiders zagen de 4 naderen. stap 2: De ploegleiders geven de renners in de kopgroep de opdracht te versnellen. stap 3: De kopgroep versnelt. stap 4: het verschil loopt weer op. Stap 5 Ze geven de achtervolging op. Gezien de sterkte van de kopgroep was de kans nihil dat ze 2 renners van DCQS niet af kunnen houden. Ik vond het daarom direct al een zinloze actie.

0
rosencrantz 29 maart 2021 om 09:43

Mooi weer, minder wind (maar in de rug) en een parcours dat minder uitnodigt tot aanvallen dan dat van de E3.
Ik zou toch maar een sprinter meenemen (of 2 zoals Alpecin).

0
Gitan 29 maart 2021 om 09:46

Toch ook echt wel benieuwd naar Alaphilippe. Gisteren in de documentaire ‘De Ronde 104’ (dikke aanrader overigens) leken ze bij DCQS wel héél overtuigd dat Julian onze 2 wonderknullen over de knie ging leggen vorig jaar in Vlaanderen.

Blijft doodzonde dat die titanenstrijd ons door de valpartij met die fucking motard de merde door de neus is geboord, hopelijk komt het er dit jaar wel van. Flip lijkt wel nog niet de vorm te hebben van vorig jaar in de RVV, ik vermoed dat de wedstrijd van woensdag ons al iets wijzer zal maken.

0
lander luypaert 29 maart 2021 om 10:00

Doe is ff normaal man. Die motard had 0,0 schuld!

0
Gitan 29 maart 2021 om 10:04

Rustig Lander, rustig… Ik alludeerde even op het tweetje van ons aller Remco.

0
xistnc 29 maart 2021 om 10:08

Eens met Lander. Dit is geen ‘alluderen’, dit is de kwalificatie van Remco overnemen.

0
Gitan 29 maart 2021 om 10:13

Denk dat ondertussen wel duidelijk is dat die man weinig blaam treft…

0
Peter Lippens 29 maart 2021 om 21:46

natuurluk was die motard in fout, Wout en Matje kon die nog net ontwijiken, Flupke niet, die is dan ook een kop kleiner en had verscholen achter big Mat geen schijn van kans

0
Man met de hamer 30 maart 2021 om 09:06

Flupke draagt nog net geen eierschaal als helm, zo te horen.

0
bartp25 29 maart 2021 om 09:47

Wat denken jullie dat de beste aanloop is naar de ronde? Gent wevelgem rijden en dwars door Vlaanderen overslaan zoals WvA of vice versa als MvdP. Of zoals een aantal van deceuninck alles rijden?

0
Bahamontes Fanclub 29 maart 2021 om 11:00

Persoonlijk zou ik op zondag (Gent-Wevelgem) er nog eens een flinke lel op geven en dan vooral rust nemen en in het midden van de week nog eens een (al dan niet stevige) training gaan maken.

(Relatieve) rust is net zo belangrijk als ritme en kilometers, je moet er een goed evenwicht in vinden en dat evenwicht is weliswaar voor iedereen persoonlijk en anders.

0
guyremgabdel 29 maart 2021 om 13:23

Ik zie niet in waarom met het mooie weer en de kortere afstand je uw vorm voor de RVV hiermee in het gedrang brengt. Trouwens voor hetzelfde geld test iemand uit je ploeg positief en dan sta je daar mooi met uw goede benen.

0
Romāns Vainšteins 29 maart 2021 om 18:38

Altijd GW rijden, woensdag de koers kijken naar wat je opvalt aan de concurrenten.

0
Wim Kruithof 29 maart 2021 om 21:26

Romans, indien iedereen jouw raad opvolgt, is op woensdag geen concurrent meer te bekijken.

0
guyremgabdel 29 maart 2021 om 21:37

@wim kruithof, +1

0
Romāns Vainšteins 29 maart 2021 om 21:39

Ddv als spits koers van de wat meer dienende topcoureurs en kopmannen uit de 2 e lijn heb ik geen moeite mee.

0
S. Morgenstern 29 maart 2021 om 09:48

Naesen toch toegevoegd aan de deelnemerslijst? Hij zei gisteren nog dat hij niet verwachtte dat de ploeg heel positief stond tegenover zijn verzoek om deze koers er toch maar bij te pakken.

0
xistnc 29 maart 2021 om 09:52

Met zijn prestaties van de afgelopen weken heeft hij natuurlijk best wat te eisen bij de ploeg ;)

0
ChefSpijker 29 maart 2021 om 09:56

Naesen gaf gister in het interview na de wedstrijd bij Sporza aan dat woensdag zijn volgende kans al zou zijn ‘normaal gesproken’. Toen de verslaggever ‘m veel succes wenste voor zondag.

0
Geit in mijn Kelderman 29 maart 2021 om 10:01

Vind dat Van Baarle veel rijdt zeg. En gaat ook nog eens volle bak in iedere koers. Weet nou niet of dat de beste aanpak is richting RvV.

0
Silverlake 29 maart 2021 om 10:23

Mogen Bora en Trek reeds starten ??

0
Bahamontes Fanclub 29 maart 2021 om 11:01

Bora niet, rond Trek is er nog onduidelijkheid.

0
Jean Dumas 29 maart 2021 om 10:58

Ik blijf het gek vinden dat Mathieu GW overslaat voor een koers die hij al gewonnen heeft. WvA maakt deze week de juiste keuzes.

0
ChefSpijker 29 maart 2021 om 12:32

Da’s wel makkelijk voor Wout, die kon sowieso geen koers overslaan die hij al gewonnen had deze week.

0
Zjoske 29 maart 2021 om 16:02

Want je moet proberen zoveel mogelijk verschillende koersen te winnen in je carriere?

0
josi 29 maart 2021 om 16:58

Waarom moet je je programma laten bepalen door het feit of je een koers al dan niet al eens gewonnen hebt? Volgens die logica hoeft Van der Poel de Ronde ook niet meer te rijden en is het een verkeerde keuze van Van Aert om Dwars door Vlaanderen te laten schieten.

0
zomaareens 29 maart 2021 om 11:05

Mag ik concluderen dat het parcours een stuk zwaarder is in de finale door de veranderingen? En voorzichtig bedenken dat sprinters als demare/merlier dit niet gaan ronden?

0
wesley1983 29 maart 2021 om 11:33

Waarom kan ik niet stemmen op Lampaert? Hij won al 2 keer DDV en kent het terrein van buiten want is van de streek.

0
lepel 29 maart 2021 om 12:18

Omdat niet iedereen in de poll past. Je kunt ook niet stemmen op Terpstra en die won DDV ook al twee keer en zal de weg ook wel kennen.

0
josi 29 maart 2021 om 17:00

Lampaert is dan toch “iemand anders”? Je kunt dus nog steeds op hem stemmen.

0
djerkson 29 maart 2021 om 19:17

Mijn stem ging ook naar een geprikkelde Lampaert. Kwalitatief gezien is niemand beter dan Mathieu, maar tegen die wolvenroedel lijkt ook hij niet opgewassen. 'Verrassen' mag natuurlijk altijd.

0
BConinx 29 maart 2021 om 12:51

Stybar en Matthews mogen al geschrapt worden aangezien ze niet deelnemen.

0
Wheely 29 maart 2021 om 12:59

“Alsof de lente is begonnen, is het bij de start in Roeselare ongeveer 19 graden Celsius onder een stralende zon.”

De lente is zelfs al al begonnen…

0
hardfietser 29 maart 2021 om 21:06

Er zal nog wel wat gewijzigd worden voor woensdag want er is nog een hoop onduidelijkheid wie er start of niet. Leuk zo’n vroege voorbeschouwing maar ik hoop wel dat hij dan geactualiseerd gaat worden. Dan weet ik wat meer waar ik aan toe ben als ik mijn ploegje ga formeren.

0
Marieke Brinks 29 maart 2021 om 22:49

Ik hoopte ook nog een voor beschouwing te lezen van de dames.

De top drie van Gent-Wevelgem is er niet bij en ook Sdworkx stuurt niemand. Verder wel zoals jullie in Februarie al schreven de andere world tour teams.
Ellen van Dijk is erbij. Kan ze hem voor de derde keer winnen? Ook Lucinda Brand zou een kans maken in theorie maar heeft dit jaar nog niet heel veel laten zien.
Annemiek van Vleuten is altijd een kanshebber. En Floortje Mackaay sluit ik ook niet uit.

En mooi deelname van Plantapura, leuke 'nieuwe' ploeg

Tot zover de Nederlandse vrouwen.

Buitenlandse :
Bastianelli, Norsgaard,Brown?

Voel je meer dan vrij om me tegen te spreken :)

0
Cayolle 30 maart 2021 om 09:19

Mooie voorbeschouwing! ;-)
Wat is de reden dat SD Workx hier niet deelneemt?

0
reusjen 30 maart 2021 om 19:17

Prima verhaal, enige opmerking is voor de spelling van februari ;-)

0
Luca Quasi 30 maart 2021 om 10:21

4 sterren voor van der Poel
9 sterren voor Deceuninck.

Lastig verhaal voor hem.

0
Peter Lippens 30 maart 2021 om 18:15

maar dat maakt het dan wel spannend, in het veld wint Matje dan bijna altijd omdat het ploegspel daar nauwelijks een rol speelt zoals op de weg

0
Frank V 30 maart 2021 om 14:37

Ik kan eerlijk gezegd niet wachten. Matje gaat super gemotiveerd zijn. Deze koers ligt 'm, het gaat schitterend weer zijn en het feit dat z'n makker zondag won. Kennelijk heeft de blauwe garde zich nog extra aangesterkt. Het zal dus geen makkie worden.

Van Baarle is uitstekend op dreef. Deze koers moet hij een juist moment zien te kiezen om zijn krachten te neer te leggen. Ik wijs erop dat hier al vaak iemand alleen is aangekomen.

0
Peter Lippens 30 maart 2021 om 18:13

Hopelijk weeral een boeiende koers in deze Corona tijden, de renners gaan er meestal voor en meestal wint wel de beste en als dat een aanvaller is dan ben ik dik content, nationaliteit of ploeg maakt mij dan weinig uit.

0
flores 30 maart 2021 om 20:03

Mathieu hoeft zich geen zorgen te maken, Tim Merlier gaat hem helpen.
De eerste molshoop ligt hij er al uit.

0
Ab Normaal 31 maart 2021 om 11:19

Zit net op Feltet te kijken. Die vinden het er met het nieuwe parcours juist minder zwaar op geworden en voorspellen voornamelijk sprinters bij de favorieten.
Ballerini, Merlier, Nizzolo, Demare, Ackermann en Dekker. Naast vd Poel cs.

Hun sterrenverdeling:
**** Ballerini
*** Merlier, Nizzolo
** Senechal, vd Poel, Asgreen, Ackermann, Dekker
* Een hele rits met alle andere kanshebbers, zowel sprinters als kasseienvreters

Benieuwd dus wie gelijk krijgt, maar opvallend, zo veel anders.

0
Romāns Vainšteins 31 maart 2021 om 12:27

Ik zou eerder het werkelijk waar prachtige weer als aanleiding opvoeren dat er redelijk wat snelle mannen samen aan zoud3n kunnen komen.

0
Ab Normaal 31 maart 2021 om 16:27

Feltet wint dus van Wielerflits

0
hardfietser 31 maart 2021 om 11:53

Tja Ab wie zal het zeggen en dat terwijl het parcours zwaarder is dan de vorige keer volgens de experten.

0
Ab Normaal 31 maart 2021 om 12:56

Volgens welke experts? Die uit Denemarken zeggen dus juist van niet.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone