BORA-hansgrohe en Trek-Segafredo toch in Dwars door Vlaanderen

dinsdag 30 maart 2021 om 17:19
BORA-hansgrohe en Trek-Segafredo toch in Dwars door Vlaanderen

foto: Cor Vos

BORA-hansgrohe en Trek-Segafredo starten woensdag dan toch in Dwars door Vlaanderen. Het Nieuwsblad meldt een dag voor de wedstrijd dat BORA-hansgrohe mag starten in Roeselare en ook WielerFlits kreeg dit nieuws bevestigd. Sporza brengt naar buiten dat Trek-Segafredo met zes man start. Mads Pedersen ontbreekt.

[bingoal id=”98186″ link=”http://bit.ly/bingoal-widget-dwars” title=”Wie wint Dwars door Vlaanderen?”]

Eerder werd nog melding gemaakt van een verplichte quarantaine tot en met donderdag 1 april voor heel BORA-hansgrohe, omdat heel de ploeg een zogenoemd ‘hoogrisicocontact’ was van de positief geteste Matthew Walls. Door die quarantaine moest de Duitse ploeg van kopmannen Nils Politt en Pascal Ackermann ook al de E3 Saxo Bank Classic en Gent-Wevelgem missen.

BORA-hansgrohe mag woensdag starten omdat Ackermann, Politt, Patrick Gamper, Jordi Meeus, Marcus Burghardt, Daniel Oss en Maciej Bodnar allemaal een negatieve coronatest hebben overlegd. Ze staan daarom ook op de startlijst voor de semi-klassieker.

Goed nieuws voor Stuyven
Trek-Segafredo mag, ondanks twee coronapositieven de dag voor Gent-Wevelgem, óók starten in Dwars door Vlaanderen. Alle renners en stafleden die een ‘laagrisicocontact’ waren, werden dinsdag opnieuw getest. Die testuitslagen waren allemaal negatief.

Kopman Jasper Stuyven, Koen de Kort, Ryan Mullen, Kiel Reijnen, Quinn Simmons en Edward Theuns mogen daarom starten in het team van ploegleider Steven de Jongh. Geen Mads Pedersen, de Deen was een nauw contact van een van de besmette mensen, evenals Alex Kirsch.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Romāns Vainšteins 30 maart 2021 om 17:22

Met het oog op MvdP die vanuit de woestijn meteen schuimbekkend Kuurne in mocht op zich wel terecht, ‘no no, no close contact, really no close’ is sowieso de maatstaf toch?

Gitan 30 maart 2021 om 17:33

Matthew who?

fringale 30 maart 2021 om 18:22

Ik dacht die dacht dat Stuyven en Pedersen zo close waren…

xistnc 30 maart 2021 om 18:27

Zo vlak voor de Ronde kan het geen kwaad om voorzichtig te testen of er wat rek op de regelgeving zit :p

Scibby 30 maart 2021 om 18:41

De rest zal er nu wel met een grote boog omheen fietsen.

Bazzz 30 maart 2021 om 23:10

Haha, een klein hoestje erbij faken en de rest fietst zelfs de anderen kant op.

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone