BikeExchange zonder Matthews in Dwars door Vlaanderen

maandag 29 maart 2021 om 13:34
BikeExchange zonder Matthews in Dwars door Vlaanderen

foto: Cor Vos

Team BikeExchange staat woensdag zonder Michael Matthews aan het vertrek van Dwars door Vlaanderen. De Australiër laat de wedstrijd tussen Roeselare en Waregem aan zich voorbijgaan. De ploeg hoopt met Luka Mezgec en Luke Durbridge een korte uitslag te rijden.

“In Gent-Wevelgem had ik het beste gevoel ooit in deze voorjaarsklassiekers, dus ik kijk uit naar woensdag”, liet Mezgec via de ploeg weten. “Na Brugge-De Panne heb ik wat gerust en ik deed de E3 Saxo Bank Classic niet omdat ik me wat moe voelde. Gisteren was goed, de benen waren oké en we hebben een geweldige inspanning met de ploeg geleverd. Dwars door Vlaanderen is waarschijnlijk opnieuw een intensieve koers. Ik ken de omgeving goed, dus ik denk dat we weer een mooie strijd kunnen leveren.”

Ploegleider Mathew Hayman laat weten dat Matthews Dwars door Vlaanderen links laat liggen. “Dus dit is een mooie kans voor de andere jongens om ervoor te gaan. Het is weer een wedstrijd in België, weer een veeleisend parcours. Enkele jongens die in de afgelopen koersen moesten werken, mogen nu voor eigen kans rijden. Mezgec is een goede optie als de koers uitdraait op een sprint. Luke Durbridge was hier al eens vierde en heeft dus al veel ervaring. Dat wordt de sleutel voor onze aanpak woensdag.”

BikeExchange voor flag-be Dwars door Vlaanderen 2021
flag-nz Jack Bauer
flag-au Alex Edmondson
flag-au Luke Durbridge
flag-no Amund Grøndahl Jansen
flag-it Alexander Konychev
flag-si Luka Mezgec

Dit artikel delen:

5 Reacties

hartstikkebedankt 29 maart 2021 om 14:02

Wat rijdt die Matthews altijd weinig zeg. Gisteren goed gedaan, maar eindigt wéér als 5e van de 5 sprinters. Hij kan er niet op vertrouwen. Begint voor mij eigenlijk meer kanshebber te worden voor koersen als WP, AGR.

0
S. Morgenstern 29 maart 2021 om 14:16

Volkomen logisch toch dat hij deze niet rijdt, na op vrijdag en zondag te hebben gereden? Daarnaast dit weekend eerst mee met de beste negen op de Taaienberg en zondag in de eerste waaier. Prima wedstrijden voor een renner met nog niet zo heel veel ervaring in die koersen. Zit juist wel toekomst in op basis van afgelopen week.

0
Turtlehead 29 maart 2021 om 14:14

Mezgec vond ik goed gisteren!
Wat is er met Gundahl-Jansen eigenlijk? Nog niks van gezien dit jaar.

0
S. Morgenstern 29 maart 2021 om 14:31

Jansen reed een prima openingsweekend. Gisteren een DNF, maar daar kunnen duizend verhalen aan vastzitten.

0
AWestie 29 maart 2021 om 15:40

Ook slecht getimed ziek geweest geloof ik, dus het zit hem nog niet helemaal mee in een nieuwe omgeving.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone