Oliver Naesen 16de: “Balen, want Gent-Wevelgem is meer dan een voorbereidingskoers”
© Cor Vos
Nico Dick
zondag 28 maart 2021 om 18:04

Oliver Naesen 16de: “Balen, want Gent-Wevelgem is meer dan een voorbereidingskoers”

Interview Oliver Naesen reed tussen Ieper en Wevelgem achter de feiten aan. Dat hij – in functie van de Ronde van Vlaanderen – bij de beteren was in de eerste achtervolgende groep, vond hij een magere troost. “Daar koop ik niet veel mee. Gent-Wevelgem is meer dan een voorbereidingskoers op de Ronde, hé!”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Er valt iemand, het peloton ontploft, er rijdt een groep vijftig meter weg en de koers was gereden.” Tot zover de bondige samenvatting van Gent-Wevelgem van Oliver Naesen. “We zijn onmiddellijk beginnen achtervolgen, maar vooraan werd de kraan volledig opengedraaid en niemand is nog teruggekomen.”

Naesen geloofde er nochtans lange tijd nog in. “Het was nog 190 kilometer en de groep voorin was groot. Dan moet je al goed overeenkomen om vooruit te blijven. Maar dat deden ze, blijkbaar. Dat Michael Matthews vier ploegmaats mee had, zal ook wel een rol gespeeld hebben. Ach… That’s life, zeker?”

Dwars door Vlaanderen
“In de eerste achtervolgende groep was ik, samen met Stybar, Van Avermaet en Lampaert wel bij de betere, maar wat koop ik daarmee? Oké, ik was in de E3 Saxo Bank Classic ook al bij de betere, waardoor ik zondag niet met het schaamrood op de wangen van start moet in de Ronde van Vlaanderen. Maar ik had hier toch graag meegedaan voor een beter resultaat.”

Woensdag krijgt Naesen wel nog een nieuwe kans in Dwars door Vlaanderen. “Tenminste, als ik mag van de ploegleiding. Ik heb het gevraagd, maar veel enthousiasme was er niet. De schrik om te vallen of ziek te worden, zit er wel in. Maar er zijn al zo weinig koersen. Ik hoop dat ik toch van start kan.”

Na afloop bevestigde AG2R Citroën dat Naesen woensdag, net als Greg Van Avermaet, van start gaat in Dwars door Vlaanderen.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
28 maart 2021 18:12
Quote:
waardoor ik zondag niet met het schaamrood op de wangen van start moet in de Ronde van Vlaanderen


Boude uitspraak, is nog nooit ergens écht in het spelletje voorgekomen.

Valt me sowieso op dat zowel hij als Greg een heel ander idee over de E3 hebben dan de buitenwacht.
28 maart 2021 18:13
Naar aanleiding van de winst van Van Aert heb ik zelfs gehoord van betrouwbare bronnen dat dit een monument is.
    28 maart 2021 19:50
    Na 83 edities mag men echt wel zeggen dat deze eendagswedstrijd van dik 260km, het dichtste bij de andere klassieke monumenten aanleunt.

    Sla die erelijst er maar eens op na. Die is indrukwekkend. In Wevelgem wint vrijwel nooit een sukkelaar.

    Andere eendagskoersen zijn sexy, zoals Strade Bianche, maar zijn qua afstand te kort. Andere hebben dan wel de afstand, zoals AGR, maar zijn qua parcours, spectaculair verloop en leeftijd niet rijp genoeg.
    28 maart 2021 21:50
    O, dat zal vast, maar het is natuurlijk lachwekkend dat Wuyts dit bepaalt op het moment dat vriend Van Aert de winst binnenhaalt.
28 maart 2021 18:18
Ollie kan bijna elke koers dezelfde riedel afsteken. Het was vandaag gewoon weer niet goed. Vrijdag worden ze nog teruggebracht door TJV na de lekke band van Wout maar nu was er geen redden meer aan en viel vooral op dat na Schar de bijdrage van AG2r nop was.
28 maart 2021 18:40
Zelfs als het meer is dan een voorbereidingskoers voor de ronde: Naesen en van Avermaet mogen blij zijn als ze in de toekomst nog een rondje als Samyn kunnen winnen. Wat een deceptie, deze twee, waarschijnlijk door niet meer goed genoeg maar zeker ook door hun laffe manier van koersen.
    28 maart 2021 18:59
    Van Avermaet en Naesen laten teveel anderen het werk doen en rijden veel liever tussen de wielen en maar sparen net zolang tot het te laat is om te winnen.
28 maart 2021 19:11
Het is wel vaak hetzelfde verhaal bij Naesen en Van Avermaet. Ze missen wel heel vaak de goede slag en fietsen achter de feiten aan. Ook al heeft Naesen heel veel top-10 plaatsen in deze koersen behaald. Bij Naesen en Van Avermaet is het alleen maar reageren, wachten, wachten en nog eens wachten. Zelf de koers maken, openbreken is er niet bij.
    28 maart 2021 19:15
    Daarbij komt dat je vandaag gezien de situatie verwacht dat de een gaat rijden voor de ander maar ook dat gebeurt niet. Schar mag zich de longen uit het lijf fietsen en daarna blijven de vrienden lekker in het groepje schuilen.
28 maart 2021 20:31
Ik vraag me bij Naesen weleens af of hij überhaupt meedoet voor de overwinning.. Hij komt altijd aan in een achtervolgend groepje en gaat dan altijd nog een beetje potsierlijk een sprintje trekken (voor plek 6 ofzo). En zelfs dat lukt hem niet meer dit seizoen..
    28 maart 2021 20:40
    Ik vind het altijd mooi als renners ook voor een zesde plek nog sprinten, zou ik ook doen na zoveel uren op de fiets, staat toch beter dan 11e
28 maart 2021 22:13
Wat een goed duo met Greg. Maar steeds achter de feiten aan
29 maart 2021 12:50
Mooie kerel die Naesen, maar hij moet er voor waken niet een tweede Bakelants te worden. Je hoort ze meer dan dat ze je vooraan ziet fietsen.

Reacties zijn gesloten.