Tour 2022: Voorbeschouwing etappe 16 naar Foix

Door Maxim Horssels & Koen Middendorp
dinsdag 19 juli 2022 om 11:30
Video

Na de derde en laatste rustdag in Carcassonne trekt de karavaan dinsdag naar Foix, voor een overgangsrit in de zestiende etappe. Vroeg in de rit liggen twee klimmetjes, maar het echte werk begint op 65 kilometer van de meet. Dan volgen achtereenvolgens de Port de Lers en de Mur de Péguère. Daarna is het nog 27 kilometer afdalen naar de finish in Foix. Reken maar dat de aanvallers deze rit allemaal omcirkeld hebben. We blikken vooruit!

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Parcours

Meteen na de laatste rustdag krijgen de renners in het zuiden van Frankrijk een overgangsetappe gepresenteerd. De startplaats is Carcassonne, waar de Tour de France zich vorig jaar ook twee keer nestelde. De middeleeuwse stad, met een oude vestingsstad die sinds 1997 deel uitmaakt van de UNESCO Werelderfgoedlijst, zag Mark Cavendish er een massasprint winnen en organiseerde een dag later de start. Het werd de etappe die door Bauke Mollema gewonnen werd.

Het parcours leidt de renners vanuit Carcassonne, gelegen in het departement Aude, in zuidwestelijke richting naar het naastgelegen departement Ariège. In de eerste vijftig kilometer liggen drie korte klimmetjes om de benen op te warmen. Het zijn achtereenvolgens de Côte de Saint-Hilaire (1,6 km aan 6,6%), de Col de l’Espinas (5,2 km aan 5,3%) en de niet gecategoriseerde Col du Bac (3,2 km aan 5,3%). Vervolgens wacht een lange overgangsfase richting een toch wel pittige finale.

Met nog tachtig kilometer te gaan begint de weg al langzaam op te lopen. Dit is de inleiding van de Port de Lers. Deze Pyreneeënklim, in totaal 11,4 kilometer lang aan een gemiddeld stijgingspercentage van 7%, zat zes keer eerder in de Tour de France. De eerste keer was in 1995, toen Marco Pantani als eerste de top wist te ronden. Drie jaar geleden was Romain Bardet de laatste die dat flikte. Vanaf de top is het nog pakweg 55 kilometer tot de finish.

De snelle afdaling voert de renners naar Massat, waar ook de voet van de slotklim ligt. Dit is de steile Mûr de Péguère (9,3 km aan 7,9%), die in twee delen is opgedeeld. De eerste zes kilometer verlopen gelijkmatig en over brede wegen, maar de laatste 3,6 kilometer wordt een geitenpad opgezocht. Die drie kilometer gaan aan een gemiddelde van 11,4% en met uitschieters tot 18%. Op de laatste stroken van deze klim, die in 2019 ook al gecombineerd werd met de Port de Lers, kunnen zeker verschillen gemaakt worden.

Eenmaal op de top aangekomen, op 1.362 meter hoogte, wacht nog een lange afzink van ongeveer 27 kilometer richting finishplaats Foix. De laatste tien kilometer gaan ook in licht dalende lijn, maar niet meer zo steil als daarvoor. Hier kunnen eventueel gemaakte verschillen nog rechtgezet worden. Foix is geen onbekende plaats voor de Tour de France. De laatste drie winnaars in deze stad in de Midi-Pyrénées zijn Simon Yates (2019), Warren Barguil (2017) en Luis Léon Sánchez (2012).

Officieuze start: 12.30 uur
Officiële start: 12.40 uur
Finish: tussen 17.00 en 17.25 uur
Afstand: 178,5 kilometer

Tijdschema belangrijke passages:
Passage Côte de Saint-Hilaire: tussen 13.00 en 13.05 uur
Passage Col d’Espinas: tussen 13.35 en 13.45 uur
Tussensprint Lavelanet: tussen 14.20 en 14.30 uur
Passage Port de Lers: tussen 15.45 en 16.05 uur
Passage Mûr de Péguère: tussen 16.30 en 16.55 uur


Favorieten

Dinsdag, vluchtdag! In de zestiende etappe tussen Carcassonne en Foix trekken de renners al de Pyreneeën in en krijgen ze twee lastige beklimmingen voorgeschoteld, maar we verwachten niet meteen vuurwerk tussen de klassementsrenners. Daarvoor ligt de laatste klim van de dag, de Mûr de Péguère, net iets te ver van de streep.

We sluiten niet uit dat een coureur die al iets verder staat in de algemene rangschikking, het dinsdag zal proberen op een van de hellingen. De Jonas Vingegaards en Tadej Pogačars van deze wereld zullen echter vooral wachten op de etappes van woensdag en donderdag.

Bob Jungels – foto: Cor Vos

Voor de aanvallers biedt dit – niet voor het eerst in deze Tour – kansen. Wie er dinsdag als eerste over de streep komt in Foix? We beschikken helaas niet over een glazen bol, maar de mensen die gretig meedoen aan de verscheidene Tourpooltjes zullen de naam van Bob Jungels ongetwijfeld naar voren schuiven. De Luxemburger heeft al een ritzege op zak – na zijn indrukwekkende solo op weg naar Châtel – maar is zeker nog niet verzadigd. De hardrijder van AG2R Citroën speelt inmiddels geen rol van betekenis meer in de absolute top van het algemeen klassement en zal dus als rittenkaper alle vrijheid krijgen op weg naar Foix.

De finale is de 29-jarige coureur op het lijf geschreven. De beklimmingen zijn pittig, maar buiten de slotkilometers van de Mûr de Péguère zeker niet onoverkomelijk voor een renner als Jungels. Daar komt nog eens bij dat hij in de finale zijn excellente daalkwaliteiten kan aanspreken, in lange afzink van ongeveer 27 kilometer richting finishplaats Foix. Binnen zijn ploeg AG2R Citroën zien we niet zo snel andere kanshebbers. Benoît Cosnefroy vecht de hele Tour al tegen zichzelf en Ben O’Connor, de man die een goed klassement moest rijden namens de ploeg, is al naar huis.

Lennard Kämna – foto: Cor Vos

BORA-hansgrohe zal deze rit ook hebben aangekruist. De Duitse formatie lijkt met Aleksandr Vlasov op weg naar een top 10-notering in het algemeen klassement, maar dat wil niet zeggen dat het team zich ook blindstaart op de algemene rangschikking. Nee, de ploeg mikt ook op ritwinst en dus zagen we al veel renners van BORA-hansgrohe in de vroege vlucht. Lennard Kämna lijkt de voornaamste kanshebber om het af te ronden. De Duitser heeft vaak een neusje voor de goede ontsnapping, weet het hoofd koel te houden in stressvolle situaties en was er deze Tour al een keer erg dicht bij, in de rit naar La Super Planche des Belles Filles.

Update: Lennard Kämna zal wegens een verkoudheid niet aan de start verschijnen van de zestiende etappe naar Foix

Mocht Kämna het om de een of andere reden laten afweten op weg naar Foix, dan heeft de formatie met Patrick Konrad, Felix Großschartner en Maximilian Schachmann nog drie kandidaat-ritwinnaars in de gelederen. Van Konrad hebben we deze Tour nog niet erg veel gezien, maar de Oostenrijkse klimmer doet het in de schaduw van alle hoofdrolspelers toch verre van onaardig en liet zich in de rit naar Mende (5e) al van zijn aanvallende kant zien. Bovendien was hij vorig jaar de beste in een Tourrit (die naar Saint-Gaudens) over een gelijkaardig parcours. Schachmann en Großschartner (7e in Mende) zullen deze etappe ook hebben aangekruist.

Fred Wright – foto: Cor Vos

Mocht Fred Wright dinsdag de etappe winnen, kunnen we toch onmogelijk spreken van een verrassing. De jonge Brit van Bahrain Victorious heeft zich de voorbije twee weken ontpopt tot een rasaanvaller pur sang, eentje die zich al een paar keer écht wist te onderscheiden vanuit de vroege vlucht. In de rit naar Lausanne werd hij als laatste aanvaller ingerekend, op weg naar Megève maakte hij indruk in dienst van ploegmaat Luis Léon Sánchez en in etappe naar Saint-Étienne moest hij alleen zijn meerdere erkennen in een beresterke Mads Pedersen. Krijgt de 23-jarige Wright dinsdag loon naar werken?

Net niet. Het is niet alleen van toepassing op Fred Wright. Ook Nick Schultz, de Australiër van BikeExchange-Jayco, was al zeer dicht bij Tourglorie. Op de plaatselijke landingsbaan van Mègeve leek Schultz in de laatste meters op weg naar de grootste zege uit zijn carrière, maar werd hij in de laatste meters nog geremonteerd door de opkomende Magnus Cort. De ontgoocheling na de finish was uiteraard enorm bij Schultz, maar het moet hem toch ook hebben gesterkt in zijn overtuiging dat hij op een dag een Touretappe kan winnen. Dinsdag krijgt de rappe renner nog eens een uitgelezen kans om sportieve revanche te nemen.

Alberto Bettiol – foto: Cor Vos

Dan over naar het kamp van EF Education-EasyPost. De Amerikaanse formatie kan in de derde Tourweek niet meer rekenen op smaakmaker Magnus Cort, maar heeft alsnog meerdere ijzers in het vuur voor de rit naar Foix. Rigoberto Urán staat inmiddels al op een straatlengte achterstand en zal dinsdag misschien wel voor de aanval kiezen.

Toch verwachten we meer van zijn Amerikaanse ploegmaat Neilson Powless. De 25-jarige klimmer is bezig aan een prima Tour en deed in de etappes naar Wallers-Arenberg en Alpe d’Huez al mee om de ritzege. Powless strandde twee keer op een vierde plaats, maar wellicht zit er dinsdag nog meer in het vat. Met zijn klim- en hardrijderskwaliteiten moet hij ver kunnen komen.

Een andere coureur van de brigade van Jonathan Vaughters, Alberto Bettiol, leek in de veertiende etappe van de Tour de France even op weg naar de overwinning. Op de slotklim naar het vliegveld van Mende vocht de Italiaan een gedenkwaardig duel uit met Michael Matthews. Bettiol moest na meerdere plottwisten nipt het onderspit delven, maar zal toch vertrouwen hebben geput uit zijn prestatie. De oud-winnaar van de Ronde van Vlaanderen beschikt over de benen om een etappe te winnen, dat staat buiten kijf, en moet dinsdag misschien wel in staat zijn om dit goede gevoel om te zetten in iets tastbaars.

Andreas Kron – foto: Cor Vos

Voor de mannen van Lotto Soudal is het voorlopig een moeizame Tour, maar dat wil niet zeggen dat de ploeg straks met lege handen zal achterblijven. Caleb Ewan is momenteel wat op de sukkel, maar Andreas Kron is misschien wel in staat om de ploeg een broodnodige zege te bezorgen. De explosieve Deen lijkt over een goed stel benen te beschikken, staat zijn mannetje bergop en beschikt na een zware koers over een snedige sprint. In de rit naar Mende wist hij zichzelf in een kansrijke positie te manoeuvreren, maar kende hij op een zeer ongelukkig moment pech. Kan hij zich dinsdag revancheren richting Foix?

Kron was in de finale naar Mende op pad met onder meer Michael Matthews, die na heel wat ups en downs en tweede plaatsen zijn vierde Touretappezege uit zijn carrière wist te boeken. De manier waarop Matthews het wist af te maken in Mende, was ronduit indrukwekkend en belooft voor de resterende etappes. De coureur van BikeExchange-Jayco wilde laten zien dat hij veel meer is ‘dan alleen een sprinter’. Op weg naar Foix kan hij dat opnieuw demonstreren, want een Matthews in deze vorm is zeker niet kansloos in de juiste vlucht. Ook niet in een etappe over twee lastige Pyreneeëncols.

Michael Matthews – foto: Cor Vos

Israel Start-Up Nation heeft ook meerdere opties om mee te sturen in de vroege vlucht. Michael Woods is met zijn punch altijd een gevaarlijke klant in een kopgroep. Dat is zijn generatiegenoot Jakob Fuglsang ook, maar de Deen zal dinsdag (wegens een ribbreuk) niet meer van start gaan. Simon Clarke bezorgde de ploeg al een zege in de kasseienrit naar Wallers-Arenberg, maar is er helaas niet meer bij vanwege een coronabesmetting. En dan hebben we nog de Let Krists Neilands, die de voorbije dagen ook zeer aanvallend rondreed, en de toch wel herboren Chris Froome. Kan de viervoudige Tourwinnaar de goede lijn doortrekken na een derde stek op l’Alpe d’Huez? Of mikt hij op de overige bergritten?

Andere renners om in de gaten te houden, zijn Dylan Teuns, Luis Léon Sánchez, Damiano Caruso, Matej Mohorič (Bahrain Victorious), Thibaut Pinot, Valentin Madouas (Groupama-FDJ), Tony Gallopin (Trek-Segafredo), Ion Izagirre, bergkoning Simon Geschke (Cofidis), Matteo Jorgenson (Movistar), Hugo Houle (Israel-Premier Tech), Andreas Leknessund (Team DSM), Carlos Verona (Movistar), Dylan van Baarle, Daniel Felipe Martínez (INEOS Grenadiers), Georg Zimmermann (Intermarché-Wanty-Gobert), Pierre Latour (TotalEnergies) en Franck Bonnamour (B&B Hotels-KTM).

Tot slot willen we u ook de namen van Mattia Cattaneo, Andrea Bagioli (Quick-Step Alpha Vinyl), Bauke Mollema, Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) en Tim Wellens (Lotto Soudal) niet onthouden. En wat met Wout van Aert? Dit is normaal wel een mooie etappe voor de groenetruidrager om iets te proberen vanuit de ontsnapping, maar de Belg moet zich nu toch wat meer schikken in het teambelang. Van Aert moet in dit soort ritten vooral gele trui Jonas Vingegaard uit de problemen zien te houden, en zal waarschijnlijk weinig ruimte krijgen om zijn eigen doelen na te jagen.


Favorieten volgens WielerFlits:

Tour 2022: Deelnemerslijst


Weer en TV

Ook na de rustdag krijgen de wielrenners te maken met zeer hoge temperaturen. Gedurende de middag loopt de temperatuur verder op, wel wordt het dinsdag in Foix met 33 graden iets minder heet dan de dagen ervoor, zo meldt Weeronline ons. Daarbij schijnt de zon volop bij een matige noorden- tot noordwestenwind. Op de hogere delen kan wel af en toe een verfrissend briesje waaien.

De zestiende etappe is vanaf 12.15 uur live te zien op Eurosport 1 en via de Eurosport Player. Vanaf 13.40 uur schakelen ook NPO 1 en Sporza op Eén over naar de Tour. Ben je niet in de gelegenheid om naar de tv te kijken, dan hoef je in het liveblog van WielerFlits niets te missen van deze verraderlijke Pyreneeënrit. Het liveblog staat vanaf 8.00 uur voor je paraat; bespreek het verloop van de rit in onze chat met mede-wielerfans!

Dit artikel delen:

64 Reacties

vanuit de kantlijn 17 juli 2022 om 19:24

Dit wordt een heerlijke etappe met de voetjes in een ijsbad. Benieuwd of Pogocar nog een bommetje gaat gooien….

0
mackie 17 juli 2022 om 21:14

Denk dat het niet bij bommetjes blijft. Ineos ruikt bloed en idee hebben dat ze vanaf nu de sterkste ploeg hebben en zullen mannen vooruit sturen. Als Thomas en Yates om en om gaan zullen Pogi en Vini keuzes moet gaan maken

0
Hunt Shunt 17 juli 2022 om 22:00

@mackie Waar komt het idee vandaan dat Yates en Thomas bergop sterker zijn dan Pogacar en Vingegaard? Om überhaupt om en om aan te vallen moet je sterk genoeg zijn om te reageren op een eventuele demarrage van Pogacar/Vingegaard en vraag me echt af of Thomas dat kan. Yates lost sws.

0
AdZ 17 juli 2022 om 22:36

Pogacar moet gaan gokken. 2e of 3e maakt niet uit, m.a.w. hij moet alle demarrages laten lopen en Vingegaard de gaten dicht laten rijden. Dan wordt t uiteindelijk de omgekeerde situatie van de Galibier, Granon etappe…

0
fietsvriend 17 juli 2022 om 23:02

@AdZ De derde week en iedereen denkt aan zijn plekje zou de redding van JV kunnen zijn. Bardet gaat ook nog wel rijden voor zijn plekje (en wil nog het podium op?). DSM zou dus zomaar de trouwste bondgenoot van JV kunnen worden mbt INEOS. En alles wat boven Pidcock staat (Gaudu, Meintjes, Quintana) zijn ploegen die Top 10 wel als een prijs zien dus zeker gaan rijden als Pidcock te ver weg rijdt.

0
Ricardo Otxoa 18 juli 2022 om 09:30

Aanval van Pogi 3km onder de top van de Péguère en Vingegaard verder onder druk zetten in de afzink

0
ssj 18 juli 2022 om 20:27

Oppassen voor de laatste afdaling. Ineos gaat t denk ik wel proberen als Pidcock erbij zit. Pogacar gaat het sowieso proberen en die kan ook prima dalen

0
jimmen 17 juli 2022 om 19:41

Ik begin die sterrenverdeling steeds minder te snappen, volgens mij gooien jullie gewoon een paar namen die al eerder in de vlucht hebben gezeten in een rad van fortuin en dan zien we wel wie hoeveel sterren krijgt.

0
Brabander 17 juli 2022 om 20:30

Een vrij logische benadering toch? In een grote ronde krijg je op een gegeven moment toch vaak ‘usual suspects’ (zoals dat zo mooi heet) in de kopgroep
Maar nog belangrijker: Hoe zou jij het doen dan? Want daar ben ik wel benieuwd naar

0
Viktrodriguez 17 juli 2022 om 20:51

Er valt sowieso niet veel te snappen aan een sterrenverdeling voor een vluchtersrit in de derde week. Het is namelijk in extremis afhankelijk van het koersverloop en geluk, van wie er überhaupt meezit tot aan wie de juiste move maakt op het juiste moment.

Je kunt tot een zekere hoogte kijken wie er eerder in vergelijkbare etappes in de aanval is geweest en de benen/het hoofd heeft om het eventueel af te maken. Maar dat is het ook.

0
jimmen 17 juli 2022 om 21:38

Jungels vind ik wel een logische naam maar “grootste favoriet” vind ik overdreven, kamna heb ik op planche des belles filles na geen goede ontsnapping meer zien rijden. Konrad en powless vond ik ook niet overtuigen richting mende. Bettiol was wel goed maar ik denk dat toch nog iets zwaarder is. Ik zou eerder denken aan pinot, pidcock (denk dat ze hem wel 4,5min willen geven) Jungels dan, bettiol 1 sterretje, caruso als ie mee kan komen op het vlakke, martinez van ineos begint goed te rijden, paret peintre begint beter te rijden.

0
Jens claeys 17 juli 2022 om 22:03

Martinez begint goed te rijden? Kon nie eens mee in kopgroep.. Denk wel dat hij meer bij thomas en yates moet blijven nu

0
Panache 18 juli 2022 om 20:13

Tot op zekers hoogte is er veel te beredeneren.
1) Vlucht of favorieten? Morgen een vlucht, want er heeft niemand belang bij controleren. Bovendien woensdag en donderdag zwaar. Kortom vluchtgroep met kwartier voorsprong.
2) Type vluchter? Morgen is de start vlak, dus hoog tempo en lastig voor pure klimmers (die missen vermogen). Allrounders zijn dus wat in het voordeel.
3) Wie kan winnen vanuit de vlucht? De Mûr de Péguère is 3-4 km ontzettend steil, bovendien moet je een goede afdaling in de benen hebben. Kijk vervolgens naar ijkpunten deze Tour, dan heb je Planche (wel lang geleden) en je hebt ook afgelopen zaterdag (al was dat korter).
4) Ga de teams langs met vluchtersbelangen (Bora, Education, Movistar, etc.) en neem daar de kandidaten die redelijk matchen. Geeft geen garanties, maar je voorspelt zodoende wel de halve kopgroep. Denk aan Pinot, Bettiol, Jungels, Caruso, Verona, Storer dat soort renners.

0
Tommytom 17 juli 2022 om 19:59

Dit lijkt me nu echt een perfecte etappe voor renners buiten de top-10 om nog te stijgen naar die voor sommige begeerde top-10 plaats. Het is maar de vraag of een gehavend Jumbo kan en wil controleren, want dan lopen ze risico dat ze Vingegaard te vroeg isoleren. Bovendien zijn ze na vandaag aardig gehavend.
UAE hoeft het ook niet te doen, al zullen die op de 1e klim ongetwijfeld Vingegaard willen isoleren en vanaf daar tempo gaan rijden. En ik zie niet welke andere ploeg er baat bij heeft om een vluchtersgroep te controleren.

Mas (10), Vlasov (11) en Lutsenko (12) hadden om deze reden wellicht ook wel sterren verdiend. Lijkt me een waarschijnlijker scenario dan Matthews of Bettiol.

Aan de andere kant: het zal me niets verbazen als Wanty en Movistar dan de 8e en 10e plek van respectievelijk Meintjes of Mas gaan verdedigen op het moment dat die niet meezitten en één van de andere genoemde renners wel.

0
Mr. Tornado 18 juli 2022 om 16:33

Mas en Vlasov gaan wachten op de volgende twee ritten. Lutsenko denk ik ook maar die kan wel eens mee zitten. Meintjes zag ik voor de Tour hier niet in de vlucht zitten, maar na afgelopen week ben ik daar niet meer zeker van. Had Guillaume Martin nog meegedaan zat die er sws bij om dan weer tijd te verliezen in de andere bergritten.

0
Jens claeys 17 juli 2022 om 20:50

Vlasov of mas! Gaan wel beetje ruimte krijgen

0
vanuit de kantlijn 17 juli 2022 om 20:50

Pidcock zal ook wel in stelling gebracht worden….

0
Kopinkas 18 juli 2022 om 07:15

Helemaal eens met deze stelling.

0
Sjonge Jonge 17 juli 2022 om 21:23

Waar maak je je toch druk om….

0
TheTimmy 17 juli 2022 om 21:28

Mohoric of Pinot

0
Lalsacien 17 juli 2022 om 21:58

Pinot daalt de laatste tijd prima. Latour heeft last van een blokkade.

0
oscarito1908 18 juli 2022 om 18:27

Mohoric nog niet gezien deze tour.

0
Martino Colbrelli 17 juli 2022 om 21:28

Ik ga voor Uran of Martinez!

0
Robinhuibers_ 17 juli 2022 om 22:19

Geen pidcock? Dat einde zou perfect voor hem zijn met zo’n afdaling

0
Mr. Tornado 18 juli 2022 om 16:35

Maar mag die mee in de vlucht van de ploeg en zo ja, krijgt die kopgroep dan de ruimte die ze willen.

0
Robinhuibers_ 19 juli 2022 om 01:10

Maar als je zo kan af dalen en een gaatje kan maken is tijd pakken wel mogelijk

0
Gierjes21 17 juli 2022 om 22:32

Verona! Schrijven jullie even mee??

0
poekie 17 juli 2022 om 22:47

Vraag het mevrouw R. Kneteman maar,die weet alles wel goed te vertellen. Wat een wijsneusje is dat zeg….

0
Gierjes21 17 juli 2022 om 22:50

Wereld wijfie

0
Brabander 17 juli 2022 om 22:52

Wat is er met mijn geliefde ‘Rox’?

0
horsm 18 juli 2022 om 12:27

Ik vond Roxanne een topanalist, en ze stelde ook goede vragen aan Fabio. Het was gisteren een echt gesprek bij de avondetappe. Dat gebeurt niet vaak.

0
Wildebert 18 juli 2022 om 14:04

Was mij te laat om de NOS te bekijken. Dus Sporza maar eens geprobeerd. Kunnen ze de naam beter van in SporzAert veranderen. Zouteloos gekeuvel en wat een ge-ophemel. Dacht dat Duitsers vroeger goed in het zogeheten schwärmen waren. Terwijl er toch best wel wat kritisch over Wout te praten viel. Maar goed, verder fraaie krekelgeluiden, maar dat was een hommage aan Claude Criquielion volgens Dirk de Wolf.

0
oscarito1908 18 juli 2022 om 18:29

Vind haar wel een goede analist. Een stuk beter dan Boogerd.

0
bilthoven 18 juli 2022 om 18:33

Op zich een goede analist, maar luisteren is bepaald niet haar sterke kant. Wil altijd meteen haar mening geven en is daardoor veel te vaak aan het woord. Heel jammer.

0
Reus 18 juli 2022 om 22:38

@horsm
De moeite van het terugkijken waard? “Vroegah”, keek ik ze echt allemaal. Dit jaar vind ik het echt abominabel slecht. Dione die irritant zit door te drammen over Coronabesmettingen en in het begin over groenewegen-jakobsen. Nikszeggende schaatschick als gaste en als kers op de taart die Maarten van Roosmalen. Dat moet zogenaamd grappig-cynisch zijn.
De laagste vorm van humor.

0
Marik 19 juli 2022 om 07:46

Rox doet het op haar manier en ik vind dat zeer verfrissend. Ze mag van mij een stevige mening hebben, dat hebben er wel meer toch?

0
poekie 17 juli 2022 om 22:48

Ik houd het dinsdag op Caruso.

0
fietsvriend 17 juli 2022 om 23:04

Tjeetje ja, Bahrein, die doen ook nog mee. Die politie invallen hebben hun sporen wel nagelaten.

0
Panache 18 juli 2022 om 20:23

Het riool zal wel rood gekleurd zijn geweest. De outsiders Sanchez en Wright doen het prima, maar Caruso, Teuns, Tratnik en Mohoric zitten op bedenkelijk laag niveau.

0
fietsvriend 18 juli 2022 om 23:23

@panache het is in ieder geval opmerkelijk.

0
F4L 17 juli 2022 om 23:43

Ik vind het wel iets voor Froome zeker als hij zijn daalkunsten van een aantal jaar geleden weer inzet.

0
Sjonge Jonge 17 juli 2022 om 23:46

Hebben ze bij het Groot dictee der Nederlandse taal geen forum waar je terecht kan?

Dit is een wielersite, daar hoef je niet elk artikel uit te pluizen op een spelfout, typefout of onjuistheid.

Het is overigens mijn beleid dat ik hierop reageer.

0
Jean Dumas 18 juli 2022 om 00:40

Luis Leon Sanchez.

0
Vincent Kleijn 18 juli 2022 om 06:39

Yes, mooie dagen in de bergen. Morgen zal ik in Tarascon zijn, net voor de rotonde naar de N20 (over de brug zal het peloton licht heuvelop gaan, 6 procent) Zal te herkennen zijn aan mijn Jumbo-Visma kleding :-D Succes allemaal morgen, hopen dat de Gele Trui geen aanvallen om de oren krijgt.

0
Wildebert 18 juli 2022 om 14:05

Veel plezier!

0
zomaareens 18 juli 2022 om 07:27

Lutsenko mas vlasov laten elkaar niet rijden toch..

0
MichielH 18 juli 2022 om 09:21

Dan alledrie maar mee!

0
martini151 18 juli 2022 om 10:01

De Deense televisie meldt overigens dat alle 8 renners van Jumbo Visma negatief hebben getest. Benieuwd of Wout van Aert ook drie keer is getest, aangezien hij voor 3 renners telt

0
Marlin 18 juli 2022 om 10:27

Inderdaad, drie maal getest. Als groene trui, als aanvaller en als ploegmaat. Driemaal positief bevonden.

0
Lucas1234 18 juli 2022 om 10:39

Ook hoge verwachtingen van Pidcock in deze etappe. Van wat ik paar dagen terug van hem het gezien, en na het uitvallen van Roglic één van de beste dalers in het peleton. En met een afdaling naar de finish verwacht ik wel dat hij iets gaat proberen. Met zijn bijna 9 minuten tot het geel zal hij ook wel iets van ruimte krijgen.

0
Fenno de Groot 18 juli 2022 om 13:08

Een van de beste dalers? Zoals ik hem heb zien dalen van de week, heb ik alleen Sagan wel eens zien dalen. Denk dus ook dat Pidcock samen met Sagan de beste dalers in koers zijn. Hierdoor horen ze meteen bij de beste in het peloton. VDP kan verder prima dalen, maar wie komt er nog meer in de buurt? Mensen als Pogacar, Roglic, Niballi en zelfs Froome komen goed omlaag, maar toch iets minder dan deze namen. Mss Mohoric nog? Die was een uitstekende daler ook toch?

0
Pizzi 19 juli 2022 om 08:15

+ een heleboel renners in het achterveld kunnen goed dalen. Maar ja, die dalen nooit voor de overwinning, maar slechts om binnen tijd binnen te rollen ;)

0
assen 18 juli 2022 om 12:17

Welk profiel leent zich perfect voor een coupe van INEOS?

lang stuk vlak, gevolgd door steile col (1 of HC), gevolgd door lang stuk vlak (evt nog gevolgd door beklimming, maar liever niet).

Op het eerste lange vlakke stuk kan INEOS goede renners vooruit sturen, op de beklimming(en) kunnen de TJV helpers worden gelost zodat VIngegaard en alleen zit of met Kuss, en dan op het volgende vlakke stuk kunnen Yates en Thomas achtereenvolgens demareren. Als ze los zijn, wachten de helpers, en is Vingegaard de Sjaak.

Het profiel van morgen voldoet hier NIET aan. Er is geen stuk waar INEOS Vingegaard kan lossen, aangenomen dat Vingegaard nog steeds beter klimt dan Yates en Thomas.

0
S. Morgenstern 18 juli 2022 om 12:39

Klinkt mooi, maar dat soort tactieken zijn ook afhankelijk van de tegenstand. Of je moet een ploeg hebben die er ver bovenuit steekt, waardoor je echt iets kunt forceren, maar die zijn er nu niet meer.

Bovenstaande verhaal zou je bijvoorbeeld vanuit Jumbo perspectief op de volgende manier kunnen beantwoorden: Laporte, Van Hooydonck en Van Aert kunnen mee op dat eerste vlakke stuk, of het gat naar die kopgroep met vlakke mannen zo klein houden dat ze na een klim geen waarde meer hebben. Zijn alle drie in uitstekende vorm en in staat zo’n rol op zich te nemen. Daarnaast rijdt de laatste knecht van Ineos de laatste (twee) van Vingegaard nooit op zo’n afstand, dat die laatste zelf op Thomas en Yates zal moeten reageren.

Rustig blijven en vertrouwen op de ploeggenoten die vlak achter je zitten, had Pogacar in die vergelijkbare situatie ook kunnen redden. Vingegaard heeft wat dat betreft goed kunnen zien hoe daar mee om te gaan.

0
assen 18 juli 2022 om 12:52

@Morgenstern
Idd, rust bewaren… bijv door te wachten op eerder geloste knechten, zeker als WvA niet zo ver achter je zit

0
Wildebert 18 juli 2022 om 14:09

Vraag is juist of Vingegaard en ook de ploeg rustig blijven. Ben daar niet zo overtuigd van met wat ik deze Tour gezien heb. Maar Jonas kan nu wel grote stappen zetten op dat vlak.

0
Vincent Kleijn 18 juli 2022 om 15:48

Ja ja. Je vergeet alleen dat Wout ook hele lang bij Jonas zal blijven. Ook vergeet je dat er nog een nummer 2 is, ene Pogacar. Die zal zijn mannen ook wel opdracht geven om enige INEOS renner te achtervolgen mocht het nodig zijn. Daarbij zijn Thomas en Yates vooral aanklampers en geen aanvallers en al zeker niet op het vlakke. Oftewel, weinig kans.

0
vincenzo 18 juli 2022 om 12:43

Pinot slechts in de marge noemen lijkt me niet terecht.

0
Shinzawai 18 juli 2022 om 14:26

Ik vermoed dat de redactie deze etappe toch wat onderschat. Die laatste kilometers van de Peguere zijn extreem zwaar, waardoor ik als winnaar toch eerder een aanvallende klimmer verwacht dan mannen als Wright en Bettiol. En Pogacar gaat zeker aanvallen: als hij Vingegaard kan lossen, biedt die afdaling bij uitstek een kans om serieus tijd te pakken ten opzichte van een tegenstander die net een mentale tik heeft gekregen.

0
hjjanssen1973 18 juli 2022 om 15:38

Dat wordt een slopend eerste gedeelte, waarin 2 uur lang wordt gedemarreerd.

0
Dikke Vrouw 18 juli 2022 om 17:27

Het eind van de slotcol is loeizwaar ! Jonas komt daar boven met pogi op 30 secondes en dan knallen om het hardst naar benee !!

0
fringale 19 juli 2022 om 08:29

Ik verwacht vandaag een coup van Bora én Ineos, in de personen van Vlasov en Pidcock, met elke een pion in steun voor de vlakke aanloop en eentje voor de cols. Benieuwd of en vanaf welke achterstand DSM en UAE zullen bijspringen in de achtervolging.

0
  • 1
  • 2

Net binnen

Populair

Materiaalzone