Tour 2022: Ook Simon Clarke niet meer van start wegens corona

zondag 17 juli 2022 om 12:17
Tour 2022: Ook Simon Clarke niet meer van start wegens corona

foto: Cor Vos

Israel-Premier Tech staat vandaag met een renner minder aan het vertrek van de vijftiende etappe van de Tour de France richting Carcassonne. De Israëlische formatie heeft voor de start laten weten dat Simon Clarke, de winnaar van de kasseienrit naar Wallers-Arenberg, een positieve coronatest heeft afgeleverd.

De positieve coronatest van Clarke kwam aan het licht na een routinecontrole binnen de ploeg. De overige zeven renners van Israel-Premier Tech testten allemaal negatief op het virus, zo laat het team weten in een korte verklaring. Voor de 35-jarige Clarke heeft de Tour dus veertien etappes geduurd.

De ervaren Australiër kan ondanks de vroegtijdige aftocht terugkijken op een succesvolle Tour. Clarke won in de eerste week namelijk de veelbesproken kasseienrit, door in de finale af te rekenen met zijn vluchtkompanen Taco van der Hoorn, Edvald Boasson Hagen, Neilson Powless en Magnus Cort. Die laatste verschijnt vandaag trouwens ook niet meer aan het vertrek na een positieve coronatest.

Uitvallers

Etappe 5
Etappe 6
Etappe 8
Etappe 9
Etappe 10
Etappe 11
Etappe 13
Etappe 15
Etappe 16
Etappe 17
Etappe 18
Etappe 19
Etappe 20
Etappe 21

Dit artikel delen:

4 Reacties

Geerkos 17 juli 2022 om 12:27

De Australiërs gaan met bosjes. Zal Bling hem gaan uitrijden.

0
Kopinkas 17 juli 2022 om 12:38

And we will all go down (under) together…

0
advocaat van de duivel 18 juli 2022 om 00:00

En had hij symptomen? Nee wss, aangezien het een routinecontrole betreft. Testen zonder symptomen zou sowieso uit den boze moeten zijn. Bij bv Cort Nielsen, met koorts en hoofdpijn, kan ik het nog begrijpen. Geen symptomen = lage viral load = niet of weinig besmettelijk.

0
Maillot à Pois 18 juli 2022 om 00:23

Weerom doe je alsof die testen en het uit koers nemen van bovenaf opgelegd worden.
De ploegen beslissen zelf om tussentijds te testen en besmette renners te laten stoppen, puur uit eigenbelang en de ziekte uit de ploeg te houden.
Nog een mening over de koers trouwens? Er zijn een paar mooie ritten geweest. Of kijk je eigenlijk geen wielrennen?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone