Michael Matthews: “Ik wilde laten zien dat ik meer ben dan een sprinter”

zaterdag 16 juli 2022 om 17:40
Michael Matthews: “Ik wilde laten zien dat ik meer ben dan een sprinter”

foto: Cor Vos

Michael Matthews haalde in Mende zijn vierde etappezege in de Tour de France uit zijn carrière. Op de slotklim ontdeed de Australiër van BikeExchange-Jayco zich van Alberto Bettiol, die zich tevreden moest stellen met de tweede plaats.

“Ik heb in mijn carrière veel ups en downs gekend. Mijn vrouw en dochter zijn echter altijd in mij blijven geloven. Ik was vaak teneergeslagen, maar zij hebben me er iedere keer weer bovenop geholpen”, vertelde Matthews in het flashinterview. “Deze is voor mijn dochter. Ze is vier jaar oud. Ik wilde heel graag een keer laten zien waarom ik zo vaak van huis ben geweest. Vandaag was die dag.”

Eigenlijk had de Australiër de dertiende rit naar Saint-Étienne al aangestipt. “Na gisteren had ik het gevoel dat ik een kans had gemist, want het was een goede rit voor me. Dit blokje etappes, van gisteren tot en met morgen, was waar de ploeg op mikte in de tweede week. Gisteren ging het voor mij zo slecht. De ploeg reed in de finale om te sprinten met Dylan, maar het was te laat. Ik wist dat vandaag mijn laatste kans was.”

Matthews greep al twee keer naast de etappezege: eerst in Longwy achter Tadej Pogačar en in Lausanne achter Wout van Aert. “Het aantal kansen werd steeds kleiner. Ik wilde laten zien dat ik meer ben dan een sprinter: ik kan ook rijden zoals ik vandaag deed. Ik heb op de laatste klim de hele tijd aan mijn dochter en vrouw gedacht. Ze hebben zoveel gelaten om mijn dromen waar te maken. Hopelijk heb ik vandaag laten zien waarom we zoveel hebben opgeofferd.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

Marik 16 juli 2022 om 17:46

Wat een heroïsche zege. Deze overwinning geeft zijn carrière zoveel meer glans.

0
55x11 16 juli 2022 om 21:22

op Mende he.
Beetje wielerkenner weet wel dat dat niet om het even welke aankomst is.
Zal dus lang nablijven.

0
Albeijing Feeniks 16 juli 2022 om 17:48

Mooi gedaan. Mollema kon totaal niet volgen.

0
S'mon 16 juli 2022 om 17:49

Niet slecht voor een wieltjesplakker. ;)
Nee, gewoon een knappe zege waarvan zijn 4-jarige superfan zal hebben genoten.

0
Alfons Haavers 16 juli 2022 om 17:51

About time. Na zo vaak geklopt te zijn in de sprint door van Aert, Sagan, Flip en andere vdP’s gewoon veel vaker proberen aan te vallen!

0
Murcia 16 juli 2022 om 18:01

Uitstekend gedaan Bling, dat zijn weer wat extra tonnetjes die UAE mag toevoegen aan je salaris mochten de geruchten kloppen.

0
Seppie 16 juli 2022 om 18:05

Wat een held, zo vaak tweede en dan nu veel in de aanval en dan op 2 km ingehaald worden en toch niet opgeven en winnen!

0
Gijsbert Van Beers 16 juli 2022 om 18:20

Is hij meer dan een sprinter? Of geen sprinter meer?

Ik denk dat hij op het terrein dat als sprinter het zijne is op dit moment altijd wel iemand gaat treffen die sterker is. Pogacar, Van Aert, VdP of een goede Alaphillipe. En wie weet ook wel types als Pidcock.

Dus wie weet moet hij wel wat vaker het geweer van schouder veranderen zoals hij vandaag heeft gedaan. Mee in de vlucht, het initiatief pakken, en dan er gewoon vanuit gaan dat hij een steengoede renner is.

Tactisch gezien in ieder geval een dik compliment voor Team BEX. Bovendien al de tweede zege in de tas deze TdF, dat kunnen er nog niet veel zeggen.

Maar bovenal: wat een prachtige finale!!!

0
Maillot à Pois 16 juli 2022 om 19:27

In een Tourrit kan hij inderdaad zo rijden, in een klassieker ligt dat een stuk moeilijker. Daar biedt aanklampen en rekenen op zijn eindsprint hem wellicht nog steeds het meeste kans op de zege.

0
xistnc 16 juli 2022 om 18:25

Mooie revanche voor zijn ploeg na het debacle van gisteren.

0
Jean Dumas 16 juli 2022 om 18:31

Hij heeft iets onvoorstelbaars gedaan, net als Bettiol. Ze rijden hier top tienrenners van grote ronden aan gort.

0
Handige Harry 16 juli 2022 om 19:16

Het was vandaag toch ook meer een parcours van een zware klassieker dus zo gek is dat ook weer niet.

0
Wheely 16 juli 2022 om 19:14

Bling heeft er een hoop nieuwe fans bij, including me.

0
Maillot à Pois 16 juli 2022 om 19:30

Montée Jalabert mag bij deze tot Mount Matthews of de Blingberg herdoopt worden :-)
En het beeld van Matthews als grijze renner zonder grinta of panache mag ook naar de vuilnisbak

0
Krulsnor 17 juli 2022 om 10:11

Alhoewel deze Tour al voor veel mooie slotkilometers gezorgd heeft, stond ik vandaag op de bank te springen en te roepen. Ik gunde Matthews deze zege zo hard. De grinta spatte van zijn gezicht en toen bleek dat Bettiol hem niet helemaal kon lossen, steeg mijn hartslag steeds sneller. Dit kon toch niet waar zijn. Op stroken tot 13 a 14% en Matthews wilde maar niet breken. Op een gegeven moment greep hij zelfs even naar zijn linkerbeen en vreesde ik voor een kramp. Maar hij kwam bij. En hoewel hij (op papier) zeker de rapste van de twee was, ging hij er gewoon over. Wat een zege. Wat een rollercoaster van emoties. Proficiat Bling!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone