Tom Pidcock kent veldritprogramma: start in Herentals, geen WK in Tábor
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 29 november 2023 om 11:10

Tom Pidcock kent veldritprogramma: start in Herentals, geen WK in Tábor

Tom Pidcock zal deze winter niet aan de start verschijnen van het WK veldrijden in het Tsjechische Tábor. Dit zat er al enige tijd aan te komen, maar is nu ook bevestigd door zijn ploeg INEOS Grenadiers. De Brit zal de komende periode tien crossen afwerken, waaronder zes Wereldbekers.

Dat de 24-jarige Pidcock begin volgend jaar niet zal deelnemen aan de mondiale titelstrijd in Tábor, is geen verrassing. Toch hield zijn coach Kurt Bogaerts de deur nog lange tijd op een kier. Vorig crossseizoen begon Pidcock al op 19 november in Merksplas, om na veertien crossen uiteindelijk te eindigen in Benidorm, half januari. Het WK liet hij toen ook links liggen.

De veelzijdige coureur zal dit jaar geen veertien, maar ‘slechts’ tien crossen afwerken. Op 16 december zien we Pidcock een eerste keer in het veld voor de X2O-cross van Herentals. Daarna volgen drie opeenvolgende Wereldbekers met Namen (17 december), Antwerpen (23 december) en Gavere (26 december). Pidcock begint met andere woorden dus meteen met een dubbel weekend Herentals-Namen.

Na drie wereldbekermanches is het tijd voor de Superprestigecross van Diegem (28 december), gevolgd door de Wereldbeker Hulst (30 december), X2O Koksijde (4 januari), Cyclocross Gullegem (6 januari) en de Wereldbeker van Zonhoven (7 januari). Zijn laatste veldrit van het seizoen is de Wereldbeker van Benidorm op zondag 21 januari. Pidcock zal kortom niet deelnemen aan de Wereldbeker van Hoogerheide en – nog belangrijker – het WK.

Meerdere gevechten met Van der Poel en Van Aert
Pidcock zal deze winter wel meerdere keren de degens kruisen met Mathieu van der Poel en/of Wout van Aert. Zo worden de veldritliefhebbers in de Wereldbekers van Antwerpen, Gavere en Hulst én de X2O-cross van Koksijde getrakteerd op een heuse driestrijd. Ook in Zonhoven en het Spaanse Benidorm lijkt dit het geval, al is het nog niet zeker of Van Aert zal deelnemen aan deze crossen.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
29 november 2023 14:59
Even los van de rest van je reactie (die redelijk bizar is): het is niet gezegd dat er door de wereldbeker geen startgeld wordt betaald. Vorig jaar heeft Van der Spiegel toegegeven dat ze dat voor Van der Poel en Van Aert de facto wel doen, alleen noemen ze het 'een structureel partnership'. M.a.w. één totaalbedrag voor alle wedstrijden die ze gedurende het jaar voor Flanders Classsics rijden. Voor Pidcock zal, op meer bescheiden niveau, hetzelfde gelden.
29 november 2023 13:49
Goed van Pidcock dat ie net zoals VdP, zonder voorbehoud, zijn volledig programma reeds vastlegde, met alsnog 10 crossen. (men zou het voorbehoud immers kunnen interpreteren als gezichtsverlies lijden willen voorkomen indien ze verval in hun topvorm zouden hebben hé? )
En gezien de jaarlijkse intrede van die "3 wegrenners", door velen gehekeld wordt en de nodige frustratie alsook controverse uitlokt bij hun afgunstige basher's, en vooral bij de "vaste crossers-crew" omwille van hun astronomisch prijskaartje....is het een zegen dat Mathieu, Wout en Tom alvast bewijzen van niet de geldwolven te zijn waarvan ze alle 3 beticht worden, want Mathieu rijd 13 crossen waarvan maar liefst 6 WB's, ook Tom scoort met 6 WB's op 10 crossen zeer goed en Wout met 3 WB's op 8 crossen.
Nu, zélfs indien deze "wegrenners" alle crossen gratis kwamen rijden? willen hun afbrekers vooral dat ze überhaupt niet deelnemen.
  29 november 2023 19:04
  Leuk man, zelf roepen dat er velen tegen zijn en daar dan op reageren.

  99% is blij dat ze meedoen, dat zie je ook aan de toeschouwersaantallen
  29 november 2023 22:14
  De echte veldritfans hebben die 3 inderdaad niet nodig om aan hun trekken te komen, ergens wel te begrijpen want een cross zoals loenhout van vorig seizoen was waanzinnig om te zien maar uiteindelijk waren er maar 3 in beeld geweest, de fans van de full time crossers kunnen hier wellicht niet om lachen.

  Ik ben toch gewoon blij dat ze weer gaan meedoen ondanks het beperkte programma, ook goed dat Pidcock er in Namen al bij zal zijn.

Reacties zijn gesloten.