Tien potentiële aanwinsten voor LottoNL-Jumbo

Tien potentiële aanwinsten voor LottoNL-Jumbo

foto: Sirotti

vrijdag 4 augustus 2017 om 07:00

Afgelopen dinsdag (1 augustus) is de transfermarkt in het wielrennen officieel geopend. Een belangrijke periode waarin teams zich voor het volgende seizoen kunnen versterken met nieuwe renners. WielerFlits doet net als vorig jaar tien aanbevelingen voor LottoNL-Jumbo, de enige Nederlandse WorldTour-ploeg. De tien mogelijke aanwinsten staan in willekeurige volgorde.

Overzicht 2017
Het seizoen 2017 ging voor LottoNL-Jumbo van start met 29 renners, twee meer dan een jaar eerder. Vorig jaar ging Richard Plugge met zijn managementteam op zoek naar directe versterkingen voor Steven Kruijswijk. Die kwamen er met Stef Clement en Jurgen Van den Broeck. Die laatste zwaait na dit seizoen af als prof, een jaar eerder dan voorzien. Met Antwan Tolhoek, Amund Grøndahl Jansen, Daan Olivier en Floris De Tier werden een aantal jonge renners aangetrokken. Lars Boom werd vastgelegd als vervanger van Sep Vanmarcke, terwijl José Juan Lobato na het vertrek van Moreno Hofland werd aangetrokken als extra afmaker.

De focus van de ploeg ligt dit jaar vooral bij de sprinttrein rondom Dylan Groenewegen en de klimkern met onder meer Kruijswijk, Robert Gesink, George Bennett en Primož Roglič. Die focus heeft zijn vruchten afgeworpen. Groenewegen wist al zes keer te winnen, met als hoogtepunt zijn ritzege in de Tour de France op de Champs Elysées. Bennett wist het eindklassement in Tour of California op zijn naam te schrijven en ook Roglič is met zes overwinningen – waaronder een bergetappe in de Tour – en diverse hoge noteringen in rittenkoersen bezig aan een voortreffelijk seizoen.

Groenewegen met de bloemen in Parijs – foto: ASO

Zoektocht voor 2018
Met de op handen zijnde transfer van Victor Campenaerts naar Lotto Soudal, het beëindigen van Jurgen Van den Broecks carrière en het vertrek van Steven Lammertink, neemt LottoNL-Jumbo in ieder geval afscheid van drie renners. Daarnaast hebben de Nederlanders Bert-Jan Lindeman, Tom Leezer, Martijn Keizer, Twan Castelijns en Bram Tankink, en de Amerikaan Alexey Vermeulen een aflopende verbintenis. Van deze genoemde renners blijven er in ieder geval twee, maar mogelijk vier. Die beslissing valt in de komende weken en hangt af van een aantal factoren.

Op dit moment staan er voor 2018, inclusief nieuwe aanwinst Pascal Eenkhoorn, elf Nederlanders onder contract en tien buitenlanders. Met Gesink, Kruijswijk, Groenewegen, Boom, Bennett en Roglič heeft de ploeg haar zes kopstukken allemaal vastliggen voor komend seizoen. LottoNL-Jumbo is daarom op zoek naar voornamelijk jonge talenten die van waarde zijn in de sprinttrein of de klassementsrenners kunnen ondersteunen. Hierbij ligt niet per se de voorkeur bij een Nederlands talent. Of er een directe vervanger voor Jurgen Van den Broeck komt, valt te bezien. De kans bestaat dat de ploeg dit intern opvangt met Daan Olivier, die volgens de ploegleiding grote stappen maakt. Op basis van de informatie die WielerFlits verkregen heeft, contracteert LottoNL-Jumbo nog minimaal twee renners en maximaal vier.

10. flag-fr Damien Touzé (HP BTP-Auber 93)

Damien Touzé – foto: Sirotti

De klassiekers liepen dit voorjaar uit op een teleurstelling voor LottoNL-Jumbo. De ploegleiding gaf voorafgaand aan het seizoen aan dat de prioriteit bij de Vlaamse klassiekers lag en dat er van de Ardennenklassiekers niet direct een doel werd gemaakt. Om de tweede lijn te versterken én een jong talent voor dit werk alvast binnenboord te halen, doet de ploeg er goed aan om Damien Touzé op te pikken in Frankrijk. De 21-jarige renner van HP BTP-Auber 93 is bezig aan een sterk seizoen. Touzé kan het eendagswerk goed aan en heeft na een zware koers bovendien een sterk sprintje in zijn benen. Ook in een sprinttrein kan hij zijn werk doen.

In Boucles de la Mayenne (2.1) was hij dichtbij zijn eerste profzege, maar na een solo kwam Mathieu van der Poel vanuit het peloton sprintend over hem heen. Tijdens het Frans kampioenschap op de weg reed Touzé mee met de profs, waarin hij als tiende de eindsprint besloot. Bij het Frans kampioenschap voor beloften werd hij afgelopen zaterdag nog derde. Aangezien LottoNL-Jumbo met Jonathan Hivert al eens een Fransman in dienst had en ze de voorbije jaren renners van verschillende nationaliteiten aantrok, is een profdebuut van Touzé bij de LottoNL-Jumbo niet eens zo’n gek idee.

9. flag-nl Jan-Willem van Schip (Delta Cycling Rotterdam)

foto: Léon van Bon

Na de door hem gewonnen Ronde van Drenthe, werd Jan-Willem van Schip aangeboden bij vier WorldTour-ploegen. Onder meer Sunweb en LottoNL-Jumbo toonden interesse. Met zijn kwaliteiten zou Van Schip voor de laatste ploeg een heel mooie versterking zijn voor zowel de klassiekerkern, maar ook voor de sprinttrein rondom Dylan Groenewegen. Door zijn achtergrond op de baan (ploegenachtervolging) is Van Schip namelijk een renner die diep in de finale een lange tijd een hoog tempo en vermogen kan vasthouden. Een ideale wagon in de voorbereiding op een massasprint.

Maar als we het daarbij houden, doen we de kwaliteiten van Van Schip te kort. De 22-jarige coureur van Delta Cycling Rotterdam heeft ook op de weg zijn sporen verdiend. Niet alleen in het nationale circuit, maar ook zeker daarbuiten. Zo won hij vorig jaar de GP Marcel Kint en pakte hij in het internationale deelnemersveld van Olympia’s Tour een ritzege door toptalent Pavel Sivakov te vloeren in een sprint-a-deux. Dit seizoen won hij dus in Drenthe (voor Castelijns), maar pakte hij ook ritzeges in de An Post Rás en de Tour de Normandie. Ook qua media-exposure zou de excentrieke Van Schip een aanwinst zijn. Onlangs heeft hij al een inspanningstest afgelegd bij de ploeg, net als Jasper de Laat.

8. flag-au Robert Power (Orica-Scott)

Robert Power – foto: Sirotti

Twee jaar geleden ging LottoNL-Jumbo ook op zoek naar versterkingen voor de tweede lijn. Met Roglič en Groenewegen schoot de ploeg van Richard Plugge toen in de roos. Daar zit een dosis geluk bij, maar het gaat vooral om een goede scouting. En in die scoutingsrapporten zal ook ongetwijfeld de naam van Robert Power zijn opgedoken. Op basis van zijn leeftijd is de Australiër laatstejaars belofte, maar in werkelijkheid heeft hij er al anderhalf jaar als prof opzitten. Dat hadden twee volwaardige seizoenen kunnen zijn, ware het niet dat een zeldzame aandoening hem begin 2016 terugwierp.

De 22-jarige coureur liet bij de beloften zien dat hij over een gigantisch klimvermogen beschikt, een goede tijdrit heeft en ook in heuvelachtige eendagskoersen goed voor de dag komt. Hij werd in 2015 bijvoorbeeld tweede in de Ronde van de Toekomst. Vanuit de opleidingsploeg van Orica-Scott staan toptalenten als Jai Hindley, Michael Storer en Lucas Hamilton op de deur te bonzen, terwijl Jack Haig zich ook goed ontwikkelt. Iedereen binnenboord houden, zal lastig zijn voor de Australiërs. Misschien doet Power er daarom goed aan om andere oorden op te zoeken.

7. flag-nl Hartthijs de Vries (SEG Racing Academy)

Hartthijs de Vries – foto: Petros Gkotsis

Dat Hartthijs de Vries nu wielrenner zou zijn, is best verrassend. De nu 21-jarige inwoner van het Friese Kollum was ruim vijf jaar geleden namelijk nog een verdienstelijk voetballer. Ook daarin behoorde hij tot de bovenste laag in Nederland, want de Kollumer speelde in de jeugdelftallen van SC Cambuur Leeuwarden en SC Heerenveen. Knieproblemen dwarsboomden echter zijn carrière en noopten hem uiteindelijk ook de kicksen voorgoed in te ruilen voor de racefiets. En dat heeft hem zeker geen windeieren gelegd. In maart ging hij samen met de Amerikaan Logan Owen (Axeon Hagens Berman) bijvoorbeeld al op trainingskamp met LottoNL-Jumbo.

Als De Vries had gewild, had hij afgelopen winter al prof kunnen zijn bij Roompot-Nederlandse Loterij. Hij besloot nog een jaar te rijpen bij SEG Racing Academy. Daar richtte hij zich op een buitenlands programma, met vooral zware rittenkoersen. Een vervelend ongeluk in mei wierp hem echter een maand terug, maar dat weerhoudt hem niet van zijn ambitie. Zelf wil hij aan het einde van het jaar de overstap naar de profs maken. Als potentiële klassementsrenner is hij voor LottoNL-Jumbo erg interessant. Wie weet maakt hij volgend jaar zijn trainingsrondjes met Sven Kramer ook wel in het geel.

6. flag-us Ian Boswell (Sky)

Ian Boswell – foto: Sirotti

De Sky-trein begint barstjes te vertonen. Inmiddels is Mikel Nieve definitief vertrokken en volgens de geruchtenmolen vertrekt ook Mikel Landa. Daarnaast lopen ook de contracten van Beñat Intxausti (die door de ziekte van Pfeiffer de laatste twee seizoenen amper in actie kwam), David López, Vasil Kiryienka én Michał Kwiatkowski af. Een hels karwei voor Sky om alles bij elkaar te houden, maar ook voer voor andere ploegen om hun teams te versterken. Van het huidige rijtje zou waarschijnlijk alleen Intxausti een reële optie zijn voor LottoNL-Jumbo, maar dat zou een grote gok zijn.

Toch is er nog een sterke klimmer over bij Sky. Als de Nederlandse WorldTour-ploeg besluit het vertrek van Jurgen Van den Broeck toch extern op te willen vangen, zou Ian Boswell weleens de gewenste versterking kunnen zijn. De 26-jarige Amerikaan ziet 2018 als een kantelpunt in zijn carrière: ofwel hij moet ergens laten zien dat hij kan winnen, of hij blijft de rest van zijn carrière helper. Bij LottoNL-Jumbo is beide mogelijk. Boswell zou als knecht mee kunnen voor Steven Kruijswijk in de Tour, om in een andere ronde zich te testen als klassementsrenner. Een win-win voor beide partijen?

5. flag-nl Floris Gerts (BMC)

Floris Gerts

Floris Gerts -foto: Sirotti

Via een omweg werd Floris Gerts prof bij BMC. De inmiddels 25-jarige Nederlander is bij de Amerikaanse sterrenploeg einde contract en het lijkt erop dat er geen nieuwe verbintenis voor hem in zit. Onze landgenoot moet dus op zoek naar een nieuwe ploeg en bij LottoNL-Jumbo zou hij moeiteloos mee kunnen draaien. Op verschillende vlakken zou Gerts de ploeg kunnen versterken. Hij is iemand die snoeihard op kop van het peloton kan fietsen en zich fijn voelt in het eendagswerk.

Bovendien heeft Gerts een extra voordeel. De geboren Maastrichtenaar liet in zijn eerste twee jaar bij de elite zien dat hij koersen kan afmaken. Twee jaar geleden won hij de Dorpenomloop Rucphen, een rit in de Tour de Normandie en wist hij de beloftenversie van Omloop Het Nieuwsblad te winnen. Later dat jaar deed hij als stagiair bij BMC mee om de overwinning in koersen als Primus Classic Impanis-Peter van Petegem (derde) en de Japan Cup (vierde). Nog geen half jaar later had hij met de Volta Limburg Classic 2016 al zijn eerste profzege beet. Gerts zou daarom een prima versterking voor de tweede lijn zijn.

4. flag-no Kristoffer Halvorsen (Joker-Icopal)

Kristoffer Halvorsen – foto: Sirotti

Met Dylan Groenewegen heeft LottoNL-Jumbo de laatste twee seizoenen een talent opgeleid tot een van de beste sprinters ter wereld. Juan José Lobato is de tweede snelle man van de ploeg, maar een pure sprinter is hij niet. Er is dus ruimte voor uitbreiding en aangezien Richard Plugge talentontwikkeling hoog in het vaandel draagt, kan daar zo maar een nieuwe talentvolle sprinter bij komen. U23-wereldkampioen Kristoffer Halvorsen staat hoog op het verlanglijstje van de Nederlandse ploeg. Ze volgen hem al meer dan een jaar en boden hem vorig jaar al de kans om zijn profdebuut te maken.

Op dit moment is LottoNL-Jumbo nog altijd in de markt voor de 21-jarige Noor. De concurrentie om zijn handtekening komt van Sky, dat op dit moment de enige andere partij is met concrete interesse. Eerder toonden ook Quick-Step Floors, Orica-Scott, BMC en Sunweb hun belangstelling, maar sinds de Tour de France is dat in stille wateren terecht gekomen. Halvorsen wil graag een plan voor de lange termijn, waarin hij al in zijn eerste jaar in een aantal wedstrijden voor eigen kans wil rijden. Bij LottoNL-Jumbo lijkt die mogelijkheid een stuk aannemelijker dan bij Sky. Halvorsen zou het liefst een contract voor drie jaar tekenen. Ook Fabio Jakobsen was een optie, maar hij lijkt op weg naar Quick-Step Floors.

3. flag-it Fabio Sabatini (Quick-Step Floors)

Fabio Sabatini – foto: © Quick-Step Floors / Tim De Waele

De sprinttrein van LottoNL-Jumbo is nog in volle ontwikkeling. De ploeg is daar nu anderhalf jaar mee bezig. De doelstelling begin vorig jaar was om in 2018 een volwaardig sprinttrein te hebben die kan wedijveren met de sterksten ter wereld. Ondanks de nodige profervaring van mannen als Leezer en Groenewegens lead out-man Robert Wagner, is het vormen van een geöliede sprintmachine geen gemakkelijke klus. Iemand die op dat vlak zijn strepen meer dan verdiend heeft, is Fabio Sabatini. In het begin van zijn carrière trok hij de spurts aan voor toppers als Erik Zabel en Alessandro Petacchi bij Milram. Later deed hij datzelfde voor Elia Viviani en Peter Sagan bij Liquigas en Cannondale.

De laatste drie jaar reed de Italiaan voor Quick-Step Floors. In zijn eerste jaar was hij van dienst voor Mark Cavendish en de laatste twee seizoenen was Sabatini de laatste man voor Marcel Kittel. In de Tour de France loodste hij de Duitser nog naar vijf ritzeges. Wanneer LottoNL-Jumbo de sprinttrein wil versterken, dan lijkt Sabatini misschien wel een van de beste opties die er op de markt zijn. Groenewegen was in sommige van zijn interviews in de Tour lovend over het werk van de Italiaan. Ook voor Bianchi zou een tweede Italiaan een mooie uitkomst zijn.

2. flag-nl Niki Terpstra (Quick-Step Floors)

Niki Terpstra – foto: Sirotti

Lars Boom werd vorige winter binnengehaald als de opvolger van Sep Vanmarcke. Al tijdens de voorjaarscampagne bleek dat onze landgenoot niet de benen had om mee te doen in de finales van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. En dat terwijl LottoNL-Jumbo naast de sprinttrein en het klassementswerk had ingezet op de Vlaamse klassiekers. Het voorjaar viel mede daarom in de soep. Ook komend seizoen richt het team zich op de sprinttrein en de klassementsrenners, maar wil het ook weer goed presteren op de kasseien. Om die reden zou de ploeg maar wat graag Niki Terpstra in haar rangen verwelkomen, al zijn er meer kapers op de kust.

LottoNL-Jumbo heeft aan het begin van dit jaar haar interesse in de drievoudig Nederlands kampioen én winnaar van Parijs-Roubaix 2014 kenbaar gemaakt. Het zou een diep gekoesterde wens van de ploegleiding zijn om Terpstra aan zich te binden. De 33-jarige Assendelfter heeft een aflopend contract bij Quick-Step Floors en volgens de geruchtenmolen zinspeelt hij met het idee om de Belgische ploeg te verlaten. LottoNL-Jumbo kan hem weliswaar niet hetzelfde contract voorschotelen als Patrick Lefevere, maar de Nederlandse ploeg is bereid om binnen hun budget heel ver te gaan. Naast het klassieke werk, moet Terpstra ook zijn ervaring en mentaliteit aan de jonge jongens doorgeven.

1. flag-it Gianni Moscon (Sky)

Gianni Moscon – foto: Sirotti

Een andere speciale renner die in aanmerking komt voor een uitzondering binnen het budget van LottoNL-Jumbo, is Gianni Moscon. De 23-jarige Italiaan bulkt van het talent en liet dat in zijn eerste twee beroepsjaren bij Sky al zien. Vooral in het klassieke werk liet hij zich gelden, met een vijfde plek in de jongste Parijs-Roubaix als hoogtepunt. Ook in de zwaardere eendagswedstrijden met een aantal stevige heuvels erin, komt Moscon tot zijn recht. Vaak is dat nu nog in een dienende rol voor een kopman, maar het gaat niet lang meer duren vooraleer hij zelf de afmaker is.

Dat kan uiteraard bij Sky, maar wellicht kiest Moscon voor een ander traject. De Italiaan vindt klassiekers rijden mooi, maar hij droomt ervan om grote rondes als de Giro d’Italia en de Tour de France te winnen. Die kansen zijn bij Sky uiteraard niet groot, door de moordende concurrentie aldaar. LottoNL-Jumbo zou hem die kans wel kunnen bieden. Denk maar eens aan een scenario dat hij in 2018 de klassiekers met een ondersteunende rol in de Tour combineert, om in 2019 zijn kans als kopman te mogen gaan in de Giro. Misschien is Moscon wel de volgende campionissimo. En als Bianchi een Italiaanse kampioen aan haar merk wil binden, is het nu het moment om de portemonnee te trekken en Moscon vast te leggen.

Dit opiniestuk is tot stand gekomen op basis van gesprekken met betrokkenen binnen LottoNL-Jumbo.

Dit artikel delen:

119 Reacties

tetedelacourse 4 augustus 2017 om 11:48

Weer met veel plezier gelezen! Ik mis volgens mij wel een Roompot renner in het lijstje. Afgelopen jaren kwam er telkens wel eentje, maar als ik dan eerlijk ben weet ik ook niet wie je dit jaar op zou moeten schrijven.

Hebben ze vorig jaar die Noor (Andersen?) niet gehaald om voor te selecteren op het (ook) binnehalen van Halvorsen? Verder zeer benieuwd naar welke tweede lijn erbij komt. Terpstra niet doen zou ik zeggen. Lijkt voor mij z'n beste jaren te hebben gehad, dus dan liever tweemaal (goed) jong talent voor dat geld.

Edit: de Noor Jansen dus

Jean Dumas 4 augustus 2017 om 11:52

Sabatini prima, rest voegt alleen in breedte iets toe of moet bij kleinere ploegen voor eigen kans gaan. Terpstra is geval apart, die moet je altijd zijn ding laten doen.

Dumoulist 4 augustus 2017 om 11:53

Moscon is wel echt potentiële wereldtop. Maar misschien is er nu wel inderdaad een kansje met Bianchi als sponsor en een nieuwe extra geldschieter erbij voor TLJ. Het zou in ieder geval ook mijn droomaankoop zijn.

Kosmonaut 4 augustus 2017 om 11:56

Vorig jaar meen ik ook dergelijk stuk gelezen te hebben hier over wie ze moesten aantrekken als hulp voor Kruijswijk. Hoop mooie namen die wel degelijk tot mogelijkheden zouden behoren maar waar kwamen ze mee…. van den Broeck.
Zou zomaar weer zo een verhaal kunnen worden….
Van dit lijstje zouden vooral Halvorsen en Moscon fantastische aankopen zijn. Zie het niet gebeuren. Terpstra als helemaal niet, al denk ik ook dat ze beter voor een jongere renner kunnen gaan dan iemand van 33. Vast wel één of andere goede (sub)(top)Belg in dit werk die einde contract is.

Romāns Vainšteins 4 augustus 2017 om 11:59

‘Hebben ze vorig jaar die Noor (Andersen?) niet gehaald om voor te selecteren op het (ook) binnehalen van Halvorsen?’

Volgens mij heet die ‘loknoor’ (speciaal voor Nederbelg) lachuh genoeg ‘Jansen’ terwijl bijv. de Scandinavisch klinkende ‘Jakobsen’ nou juist weer een rasechte kaassmuller is.

jorishogervorst 4 augustus 2017 om 12:02

Moscon lijkt me onbetaalbaar op het gebied van salaris. Ook Terpstra zal moeten inleveren.

ronddraaien 4 augustus 2017 om 12:03

Zou Capiot geen goede aanwinst zijn? Dit jaar heel veel last van zijn knie na een zware val in het begin van het seizoen waardoor hij volledig uit de picture is verdwenen, maar als hij het niveau van vorig jaar haalt, zou hij wel meteen de één van de beste LottoNL’ers zijn in de Vlaamse klassiekers.

platteprijs 4 augustus 2017 om 12:04

Graag een meerderheid aan Nederlanders houden. Liever geen Nederlandse variant van Quick Step. Van Baarle en Langeveld graag (vooral de eerste). Boom kan dan een andere rol in het team krijgen. Misschien als assistent van zijn broer.

Wheely 4 augustus 2017 om 12:05

Detail, ik tel maar acht helmen op de foto…

Wielerfan1987 4 augustus 2017 om 12:09

@wheely

Clement gaf tijdens zijn deelname van Tour du Jour aan dat het oorspronkelijke plan was om na de Giro dit jaar volgend jaar met Kruijswijk naar de Tour te gaan.
Dit zouden ze in voorbereiding op het nieuwe seizoen opnieuw bespreken aangezien de Giro dit jaar vokr Steven in het water is gevallen, en daarnaast zou het mede afhankelijk zijn van de parcoursen van de Giro en Tour voor volgend jaar.

Wheely 4 augustus 2017 om 12:24

@Wielerfan1987
Dat is ergens een logische keuze, dan vul ik Roglič en Bennett maar in voor de Giro. Wel heb ik twijfels, ik geloof namelijk dat Kruijswijk beter presteert op bepaalde momenten in het seizoen. Daar heb ik een bepaalde theorie over, heeft te maken met een soort bioritme. Dat hebben meer renners, vandaar dat ik Steven naar de Tour maar een risico vind.

Wielerfan1987 4 augustus 2017 om 12:25

Ik ben nu wel eeg benieuwd wie er nog wel bij gaat komen.

vlek 4 augustus 2017 om 12:30

Ik kan me niet voorstellen dat Kruijswijk na dit jaar het hoofdstuk ‘Giro’ heeft afgesloten. Ik verwacht hem enkel voor een klassement in de Tour de France wanneer hij in de Vuelta podium zou rijden, anders lijkt revanche in zijn koers me een veel aantrekkelijkere optie. Daarna is de Tour de France voor ritten nog altijd een uitstekende optie.

Covadonga 4 augustus 2017 om 12:46

Geweldig artikel. Misschien wel het leukste van het jaar.

Terpstra zou leuk zijn, maar een beetje duur?
Power zie ik niet gebeuren. Het andere toptalent, Halvorsen, wel. Met alleen zijn komst uit dit rijtje ben ik al tevreden.
Moscon lijkt me ook onbetaalbaar. En Boswell zou imo een mooie versterking voor de klimploeg kunnen zijn.

De andere genoemde renners vind ik minder boeiend.

Wielerfan1987 4 augustus 2017 om 12:52

@Wheely,

Steven is als “Knecht” volgens mij eerder al eens 15e geworden in de Tour nadat hij eerder dat seizoen al de Giro had gereden.

Maar ik ben het ergens wel met je eens dat over het Algemeen de Giro meer in het straatje van Kruijswijk past met die altijd loodzware laatste week waar Steven doorgaans op zijn best is.

Desondanks snap ik wel dat Kruijswijk de ambitie heeft om zich ook in de Tour eens bij de grote mannen te tonen

marehoek 4 augustus 2017 om 12:53

Ik denk dat karakter van Terpstra niet past bij Lotto jumbo.

Schijfrem 4 augustus 2017 om 13:00

Wat is de meerwaarde van dit hele artikel? Dit is toch een wielernieuws site geen fanforum van LottoNLjumbo…..

Kelderman Rules 4 augustus 2017 om 13:12

@schijfrem geen noodzaak om het te lezen, als je daar geen behoefte aan hebt.

GeertSvD 4 augustus 2017 om 13:20

@schijfrem: Enige worldtour ploeg met een Nederlandse vlag wellicht? Beetje hetzelfde als tegen 100% NL Radio zeggen dat ze geen Nederlandse Hits mogen draaien omdat er wellicht een kritische luisteraar bij kan zitten die geen fan is van nederlandse muziek.. En dat deze persoon vervolgens gaat bellen om een klacht in te dienen wanneer ze het toch wel doen.

kelderfan 4 augustus 2017 om 13:21

Ronddraaien
Capiot zou zeker een goede renner zijn voor TLJ. Hij is een sterke en rappe man zeker voor ’t vlaamse werk. Jammer dat hij er al zo lang uit is met zijn blessure.

Koel 4 augustus 2017 om 13:22

Ik ben vooral benieuwd of er al pogingen ondernomen worden om Groenewegen en Roglic langer aan de ploeg te binden, volgen jaar nog onder contract, regeren is vooruit zien….

Frits des Jeux 4 augustus 2017 om 13:30

Ik weet niet hoelang Buchmann nog vastligt, maar lijkt me een interessante optie. Verder lees ik over Boswell dat hij voor Kruijswijk moet knechten in de tour?? Kruijswijk zal toch de giro weer rijden neem ik aan?

TheArt 4 augustus 2017 om 13:31

Nu zijn er natuurlijk zat namen te noemen, maar ik mis de naam van misschien wel de meest nuttige versterking: Luka Mezgec. Einde contract bij Orica, kan als tweede sprinter gaan fungeren (want Lobato gaat echt geen massasprints winnen) en kan bovendien plaatsnemen in de sprinttrein van Groenewegen in de echt grote wedstrijden. En daarnaast, niet onbelangrijk, hij kan in lastige eendagskoersen ook prima uit de voeten. Dus dan heb je ook opeens een kopman voor bijv. MSR, daar waar de ploeg de laatste jaren wat doelloos rondreed.

vlek 4 augustus 2017 om 13:39
Quote:
Verder lees ik over Boswell dat hij voor Kruijswijk moet knechten in de tour?? Kruijswijk zal toch de giro weer rijden neem ik aan?

Die beslissing moeten ze nog nemen. Waarbij voor Boswell zou gelden dat hij dan eventueel gehaald zou kunnen worden voor een rol in de Giro. Ze hebben als knechten voor Kruijswijk bij een deelname aan de Tour de France met Gesink, Bennett en Clement reeds veel betere renners in hun selectie.

Hengacity1 4 augustus 2017 om 13:44

Moscon zou echt een topaanwinst zijn.
Van t schip voor Lammertink en Gerts erbij en je hebt een veel sterkere ploeg.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair