Tien potentiële aanwinsten voor LottoNL-Jumbo

Tien potentiële aanwinsten voor LottoNL-Jumbo

foto: Sirotti

vrijdag 4 augustus 2017 om 07:00

Afgelopen dinsdag (1 augustus) is de transfermarkt in het wielrennen officieel geopend. Een belangrijke periode waarin teams zich voor het volgende seizoen kunnen versterken met nieuwe renners. WielerFlits doet net als vorig jaar tien aanbevelingen voor LottoNL-Jumbo, de enige Nederlandse WorldTour-ploeg. De tien mogelijke aanwinsten staan in willekeurige volgorde.

Overzicht 2017
Het seizoen 2017 ging voor LottoNL-Jumbo van start met 29 renners, twee meer dan een jaar eerder. Vorig jaar ging Richard Plugge met zijn managementteam op zoek naar directe versterkingen voor Steven Kruijswijk. Die kwamen er met Stef Clement en Jurgen Van den Broeck. Die laatste zwaait na dit seizoen af als prof, een jaar eerder dan voorzien. Met Antwan Tolhoek, Amund Grøndahl Jansen, Daan Olivier en Floris De Tier werden een aantal jonge renners aangetrokken. Lars Boom werd vastgelegd als vervanger van Sep Vanmarcke, terwijl José Juan Lobato na het vertrek van Moreno Hofland werd aangetrokken als extra afmaker.

De focus van de ploeg ligt dit jaar vooral bij de sprinttrein rondom Dylan Groenewegen en de klimkern met onder meer Kruijswijk, Robert Gesink, George Bennett en Primož Roglič. Die focus heeft zijn vruchten afgeworpen. Groenewegen wist al zes keer te winnen, met als hoogtepunt zijn ritzege in de Tour de France op de Champs Elysées. Bennett wist het eindklassement in Tour of California op zijn naam te schrijven en ook Roglič is met zes overwinningen – waaronder een bergetappe in de Tour – en diverse hoge noteringen in rittenkoersen bezig aan een voortreffelijk seizoen.

Groenewegen met de bloemen in Parijs – foto: ASO

Zoektocht voor 2018
Met de op handen zijnde transfer van Victor Campenaerts naar Lotto Soudal, het beëindigen van Jurgen Van den Broecks carrière en het vertrek van Steven Lammertink, neemt LottoNL-Jumbo in ieder geval afscheid van drie renners. Daarnaast hebben de Nederlanders Bert-Jan Lindeman, Tom Leezer, Martijn Keizer, Twan Castelijns en Bram Tankink, en de Amerikaan Alexey Vermeulen een aflopende verbintenis. Van deze genoemde renners blijven er in ieder geval twee, maar mogelijk vier. Die beslissing valt in de komende weken en hangt af van een aantal factoren.

Op dit moment staan er voor 2018, inclusief nieuwe aanwinst Pascal Eenkhoorn, elf Nederlanders onder contract en tien buitenlanders. Met Gesink, Kruijswijk, Groenewegen, Boom, Bennett en Roglič heeft de ploeg haar zes kopstukken allemaal vastliggen voor komend seizoen. LottoNL-Jumbo is daarom op zoek naar voornamelijk jonge talenten die van waarde zijn in de sprinttrein of de klassementsrenners kunnen ondersteunen. Hierbij ligt niet per se de voorkeur bij een Nederlands talent. Of er een directe vervanger voor Jurgen Van den Broeck komt, valt te bezien. De kans bestaat dat de ploeg dit intern opvangt met Daan Olivier, die volgens de ploegleiding grote stappen maakt. Op basis van de informatie die WielerFlits verkregen heeft, contracteert LottoNL-Jumbo nog minimaal twee renners en maximaal vier.

10. flag-fr Damien Touzé (HP BTP-Auber 93)

Damien Touzé – foto: Sirotti

De klassiekers liepen dit voorjaar uit op een teleurstelling voor LottoNL-Jumbo. De ploegleiding gaf voorafgaand aan het seizoen aan dat de prioriteit bij de Vlaamse klassiekers lag en dat er van de Ardennenklassiekers niet direct een doel werd gemaakt. Om de tweede lijn te versterken én een jong talent voor dit werk alvast binnenboord te halen, doet de ploeg er goed aan om Damien Touzé op te pikken in Frankrijk. De 21-jarige renner van HP BTP-Auber 93 is bezig aan een sterk seizoen. Touzé kan het eendagswerk goed aan en heeft na een zware koers bovendien een sterk sprintje in zijn benen. Ook in een sprinttrein kan hij zijn werk doen.

In Boucles de la Mayenne (2.1) was hij dichtbij zijn eerste profzege, maar na een solo kwam Mathieu van der Poel vanuit het peloton sprintend over hem heen. Tijdens het Frans kampioenschap op de weg reed Touzé mee met de profs, waarin hij als tiende de eindsprint besloot. Bij het Frans kampioenschap voor beloften werd hij afgelopen zaterdag nog derde. Aangezien LottoNL-Jumbo met Jonathan Hivert al eens een Fransman in dienst had en ze de voorbije jaren renners van verschillende nationaliteiten aantrok, is een profdebuut van Touzé bij de LottoNL-Jumbo niet eens zo’n gek idee.

9. flag-nl Jan-Willem van Schip (Delta Cycling Rotterdam)

foto: Léon van Bon

Na de door hem gewonnen Ronde van Drenthe, werd Jan-Willem van Schip aangeboden bij vier WorldTour-ploegen. Onder meer Sunweb en LottoNL-Jumbo toonden interesse. Met zijn kwaliteiten zou Van Schip voor de laatste ploeg een heel mooie versterking zijn voor zowel de klassiekerkern, maar ook voor de sprinttrein rondom Dylan Groenewegen. Door zijn achtergrond op de baan (ploegenachtervolging) is Van Schip namelijk een renner die diep in de finale een lange tijd een hoog tempo en vermogen kan vasthouden. Een ideale wagon in de voorbereiding op een massasprint.

Maar als we het daarbij houden, doen we de kwaliteiten van Van Schip te kort. De 22-jarige coureur van Delta Cycling Rotterdam heeft ook op de weg zijn sporen verdiend. Niet alleen in het nationale circuit, maar ook zeker daarbuiten. Zo won hij vorig jaar de GP Marcel Kint en pakte hij in het internationale deelnemersveld van Olympia’s Tour een ritzege door toptalent Pavel Sivakov te vloeren in een sprint-a-deux. Dit seizoen won hij dus in Drenthe (voor Castelijns), maar pakte hij ook ritzeges in de An Post Rás en de Tour de Normandie. Ook qua media-exposure zou de excentrieke Van Schip een aanwinst zijn. Onlangs heeft hij al een inspanningstest afgelegd bij de ploeg, net als Jasper de Laat.

8. flag-au Robert Power (Orica-Scott)

Robert Power – foto: Sirotti

Twee jaar geleden ging LottoNL-Jumbo ook op zoek naar versterkingen voor de tweede lijn. Met Roglič en Groenewegen schoot de ploeg van Richard Plugge toen in de roos. Daar zit een dosis geluk bij, maar het gaat vooral om een goede scouting. En in die scoutingsrapporten zal ook ongetwijfeld de naam van Robert Power zijn opgedoken. Op basis van zijn leeftijd is de Australiër laatstejaars belofte, maar in werkelijkheid heeft hij er al anderhalf jaar als prof opzitten. Dat hadden twee volwaardige seizoenen kunnen zijn, ware het niet dat een zeldzame aandoening hem begin 2016 terugwierp.

De 22-jarige coureur liet bij de beloften zien dat hij over een gigantisch klimvermogen beschikt, een goede tijdrit heeft en ook in heuvelachtige eendagskoersen goed voor de dag komt. Hij werd in 2015 bijvoorbeeld tweede in de Ronde van de Toekomst. Vanuit de opleidingsploeg van Orica-Scott staan toptalenten als Jai Hindley, Michael Storer en Lucas Hamilton op de deur te bonzen, terwijl Jack Haig zich ook goed ontwikkelt. Iedereen binnenboord houden, zal lastig zijn voor de Australiërs. Misschien doet Power er daarom goed aan om andere oorden op te zoeken.

7. flag-nl Hartthijs de Vries (SEG Racing Academy)

Hartthijs de Vries – foto: Petros Gkotsis

Dat Hartthijs de Vries nu wielrenner zou zijn, is best verrassend. De nu 21-jarige inwoner van het Friese Kollum was ruim vijf jaar geleden namelijk nog een verdienstelijk voetballer. Ook daarin behoorde hij tot de bovenste laag in Nederland, want de Kollumer speelde in de jeugdelftallen van SC Cambuur Leeuwarden en SC Heerenveen. Knieproblemen dwarsboomden echter zijn carrière en noopten hem uiteindelijk ook de kicksen voorgoed in te ruilen voor de racefiets. En dat heeft hem zeker geen windeieren gelegd. In maart ging hij samen met de Amerikaan Logan Owen (Axeon Hagens Berman) bijvoorbeeld al op trainingskamp met LottoNL-Jumbo.

Als De Vries had gewild, had hij afgelopen winter al prof kunnen zijn bij Roompot-Nederlandse Loterij. Hij besloot nog een jaar te rijpen bij SEG Racing Academy. Daar richtte hij zich op een buitenlands programma, met vooral zware rittenkoersen. Een vervelend ongeluk in mei wierp hem echter een maand terug, maar dat weerhoudt hem niet van zijn ambitie. Zelf wil hij aan het einde van het jaar de overstap naar de profs maken. Als potentiële klassementsrenner is hij voor LottoNL-Jumbo erg interessant. Wie weet maakt hij volgend jaar zijn trainingsrondjes met Sven Kramer ook wel in het geel.

6. flag-us Ian Boswell (Sky)

Ian Boswell – foto: Sirotti

De Sky-trein begint barstjes te vertonen. Inmiddels is Mikel Nieve definitief vertrokken en volgens de geruchtenmolen vertrekt ook Mikel Landa. Daarnaast lopen ook de contracten van Beñat Intxausti (die door de ziekte van Pfeiffer de laatste twee seizoenen amper in actie kwam), David López, Vasil Kiryienka én Michał Kwiatkowski af. Een hels karwei voor Sky om alles bij elkaar te houden, maar ook voer voor andere ploegen om hun teams te versterken. Van het huidige rijtje zou waarschijnlijk alleen Intxausti een reële optie zijn voor LottoNL-Jumbo, maar dat zou een grote gok zijn.

Toch is er nog een sterke klimmer over bij Sky. Als de Nederlandse WorldTour-ploeg besluit het vertrek van Jurgen Van den Broeck toch extern op te willen vangen, zou Ian Boswell weleens de gewenste versterking kunnen zijn. De 26-jarige Amerikaan ziet 2018 als een kantelpunt in zijn carrière: ofwel hij moet ergens laten zien dat hij kan winnen, of hij blijft de rest van zijn carrière helper. Bij LottoNL-Jumbo is beide mogelijk. Boswell zou als knecht mee kunnen voor Steven Kruijswijk in de Tour, om in een andere ronde zich te testen als klassementsrenner. Een win-win voor beide partijen?

5. flag-nl Floris Gerts (BMC)

Floris Gerts

Floris Gerts -foto: Sirotti

Via een omweg werd Floris Gerts prof bij BMC. De inmiddels 25-jarige Nederlander is bij de Amerikaanse sterrenploeg einde contract en het lijkt erop dat er geen nieuwe verbintenis voor hem in zit. Onze landgenoot moet dus op zoek naar een nieuwe ploeg en bij LottoNL-Jumbo zou hij moeiteloos mee kunnen draaien. Op verschillende vlakken zou Gerts de ploeg kunnen versterken. Hij is iemand die snoeihard op kop van het peloton kan fietsen en zich fijn voelt in het eendagswerk.

Bovendien heeft Gerts een extra voordeel. De geboren Maastrichtenaar liet in zijn eerste twee jaar bij de elite zien dat hij koersen kan afmaken. Twee jaar geleden won hij de Dorpenomloop Rucphen, een rit in de Tour de Normandie en wist hij de beloftenversie van Omloop Het Nieuwsblad te winnen. Later dat jaar deed hij als stagiair bij BMC mee om de overwinning in koersen als Primus Classic Impanis-Peter van Petegem (derde) en de Japan Cup (vierde). Nog geen half jaar later had hij met de Volta Limburg Classic 2016 al zijn eerste profzege beet. Gerts zou daarom een prima versterking voor de tweede lijn zijn.

4. flag-no Kristoffer Halvorsen (Joker-Icopal)

Kristoffer Halvorsen – foto: Sirotti

Met Dylan Groenewegen heeft LottoNL-Jumbo de laatste twee seizoenen een talent opgeleid tot een van de beste sprinters ter wereld. Juan José Lobato is de tweede snelle man van de ploeg, maar een pure sprinter is hij niet. Er is dus ruimte voor uitbreiding en aangezien Richard Plugge talentontwikkeling hoog in het vaandel draagt, kan daar zo maar een nieuwe talentvolle sprinter bij komen. U23-wereldkampioen Kristoffer Halvorsen staat hoog op het verlanglijstje van de Nederlandse ploeg. Ze volgen hem al meer dan een jaar en boden hem vorig jaar al de kans om zijn profdebuut te maken.

Op dit moment is LottoNL-Jumbo nog altijd in de markt voor de 21-jarige Noor. De concurrentie om zijn handtekening komt van Sky, dat op dit moment de enige andere partij is met concrete interesse. Eerder toonden ook Quick-Step Floors, Orica-Scott, BMC en Sunweb hun belangstelling, maar sinds de Tour de France is dat in stille wateren terecht gekomen. Halvorsen wil graag een plan voor de lange termijn, waarin hij al in zijn eerste jaar in een aantal wedstrijden voor eigen kans wil rijden. Bij LottoNL-Jumbo lijkt die mogelijkheid een stuk aannemelijker dan bij Sky. Halvorsen zou het liefst een contract voor drie jaar tekenen. Ook Fabio Jakobsen was een optie, maar hij lijkt op weg naar Quick-Step Floors.

3. flag-it Fabio Sabatini (Quick-Step Floors)

Fabio Sabatini – foto: © Quick-Step Floors / Tim De Waele

De sprinttrein van LottoNL-Jumbo is nog in volle ontwikkeling. De ploeg is daar nu anderhalf jaar mee bezig. De doelstelling begin vorig jaar was om in 2018 een volwaardig sprinttrein te hebben die kan wedijveren met de sterksten ter wereld. Ondanks de nodige profervaring van mannen als Leezer en Groenewegens lead out-man Robert Wagner, is het vormen van een geöliede sprintmachine geen gemakkelijke klus. Iemand die op dat vlak zijn strepen meer dan verdiend heeft, is Fabio Sabatini. In het begin van zijn carrière trok hij de spurts aan voor toppers als Erik Zabel en Alessandro Petacchi bij Milram. Later deed hij datzelfde voor Elia Viviani en Peter Sagan bij Liquigas en Cannondale.

De laatste drie jaar reed de Italiaan voor Quick-Step Floors. In zijn eerste jaar was hij van dienst voor Mark Cavendish en de laatste twee seizoenen was Sabatini de laatste man voor Marcel Kittel. In de Tour de France loodste hij de Duitser nog naar vijf ritzeges. Wanneer LottoNL-Jumbo de sprinttrein wil versterken, dan lijkt Sabatini misschien wel een van de beste opties die er op de markt zijn. Groenewegen was in sommige van zijn interviews in de Tour lovend over het werk van de Italiaan. Ook voor Bianchi zou een tweede Italiaan een mooie uitkomst zijn.

2. flag-nl Niki Terpstra (Quick-Step Floors)

Niki Terpstra – foto: Sirotti

Lars Boom werd vorige winter binnengehaald als de opvolger van Sep Vanmarcke. Al tijdens de voorjaarscampagne bleek dat onze landgenoot niet de benen had om mee te doen in de finales van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. En dat terwijl LottoNL-Jumbo naast de sprinttrein en het klassementswerk had ingezet op de Vlaamse klassiekers. Het voorjaar viel mede daarom in de soep. Ook komend seizoen richt het team zich op de sprinttrein en de klassementsrenners, maar wil het ook weer goed presteren op de kasseien. Om die reden zou de ploeg maar wat graag Niki Terpstra in haar rangen verwelkomen, al zijn er meer kapers op de kust.

LottoNL-Jumbo heeft aan het begin van dit jaar haar interesse in de drievoudig Nederlands kampioen én winnaar van Parijs-Roubaix 2014 kenbaar gemaakt. Het zou een diep gekoesterde wens van de ploegleiding zijn om Terpstra aan zich te binden. De 33-jarige Assendelfter heeft een aflopend contract bij Quick-Step Floors en volgens de geruchtenmolen zinspeelt hij met het idee om de Belgische ploeg te verlaten. LottoNL-Jumbo kan hem weliswaar niet hetzelfde contract voorschotelen als Patrick Lefevere, maar de Nederlandse ploeg is bereid om binnen hun budget heel ver te gaan. Naast het klassieke werk, moet Terpstra ook zijn ervaring en mentaliteit aan de jonge jongens doorgeven.

1. flag-it Gianni Moscon (Sky)

Gianni Moscon – foto: Sirotti

Een andere speciale renner die in aanmerking komt voor een uitzondering binnen het budget van LottoNL-Jumbo, is Gianni Moscon. De 23-jarige Italiaan bulkt van het talent en liet dat in zijn eerste twee beroepsjaren bij Sky al zien. Vooral in het klassieke werk liet hij zich gelden, met een vijfde plek in de jongste Parijs-Roubaix als hoogtepunt. Ook in de zwaardere eendagswedstrijden met een aantal stevige heuvels erin, komt Moscon tot zijn recht. Vaak is dat nu nog in een dienende rol voor een kopman, maar het gaat niet lang meer duren vooraleer hij zelf de afmaker is.

Dat kan uiteraard bij Sky, maar wellicht kiest Moscon voor een ander traject. De Italiaan vindt klassiekers rijden mooi, maar hij droomt ervan om grote rondes als de Giro d’Italia en de Tour de France te winnen. Die kansen zijn bij Sky uiteraard niet groot, door de moordende concurrentie aldaar. LottoNL-Jumbo zou hem die kans wel kunnen bieden. Denk maar eens aan een scenario dat hij in 2018 de klassiekers met een ondersteunende rol in de Tour combineert, om in 2019 zijn kans als kopman te mogen gaan in de Giro. Misschien is Moscon wel de volgende campionissimo. En als Bianchi een Italiaanse kampioen aan haar merk wil binden, is het nu het moment om de portemonnee te trekken en Moscon vast te leggen.

Dit opiniestuk is tot stand gekomen op basis van gesprekken met betrokkenen binnen LottoNL-Jumbo.

Dit artikel delen:

119 Reacties

Romāns Vainšteins 4 augustus 2017 om 10:19

Jumbo verdient een renner als Moscon ook niet, laat die lekker naar Astana gaan om zich bruut te ontwikkelen als eendaagse renner en rittenkaper, meteen ook kopman voor de keien lijkt me dan toch ?

Wat Jumbo aangaat zou ik vol op NL inzetten en van Poppel, Terpstra, Gerts, Schippie etc proberen te krijgen. Heb je die 1e 2 is dat meteen geweldig voor de bowlingtrein.

ChefSpijker 4 augustus 2017 om 10:24

Sabatini? Is die zoveel beter dan Wagner? Heb hem amper een fatsoenlijke sprint zien aantrekken. Vorig jaar in de Tour waren ze bij QS ook helemaal niet tevreden over hem, toen ze nog echt met een treintje werkten. Dit jaar in de Tour hebben ze hem maar losgelaten van Kittel en was Kittel zo’n klasse apart dat ie zelf vanuit p10 de rest nog voorbij kon spurten. Lijkt me alleen niet echt de stijl van LottoNL om de sprints te doen.

mosere 4 augustus 2017 om 10:28

Prima toch dit “opinie”stuk. Staan een paar interessante namen tussen (Halvorsen). Persoonlijk vond ik de spoeling in de klimmers dit seizoen vrij dun. Van Gesink is het afwachten hoe hij herstelt. Dus vooral versterking voor in de bergen lijkt mij prio te hebben. Voor de sprinttrein is het goed om jonge, liefst NL-se, renners op te leiden. Terpstra zie ik niet snel naar TLJ gaan.

Spruch 4 augustus 2017 om 10:28

@Maxim en Youri
Mooi artikel! Daar kunnen jullie gewoon trots op wezen. Opinie-artikelen horen ook gewoon op een nieuwssite. Zeker als het goed onderbouwde en uitgezochte artikelen zijn.

Voor wat betreft de versterkingen. Boswell, Halvorsen, Gerts en eventueel Terpstra lijken me goede versterkingen. Zelf heb ik eerder ook Craddock en Wippert genoemd, lijken me ook niet verkeerd.

boehoe 4 augustus 2017 om 10:31

Vakoc lijkt me ook wel wat voor tlj. Precies iemand voor de wedstrijden waarvoor ze nu niemand hebben. Maar ik hoop vooral op Nederlanders.

robertowilco 4 augustus 2017 om 10:36

Youri weet wel degelijk wat er zich in de wandelgangen van TLJ afspeelt, anders zou dit artikel geen zin hebben. Sabatini, Moscon en Terpstra, dat is een heel goede mix op alle fronten, alleen denk ik niet haal baar. Dan zou ik voor de laatste 2 gaan. En wat Terpstra betreft, als volwassen mensen moet je daar toch uit kunnen komen, door daar eens goed over te praten, ga er maar vanuit dat Plugge al lang contact heeft gehad met Terpstra, anders zou dit geen discussie zijn binnen TLJ.

Musselwhite 4 augustus 2017 om 10:41

Sabatini zal wel bij Kittel blijven

TykkeThor 4 augustus 2017 om 10:44

Terpstra en TLJ. Kan het me niet voorstellen, vooral met de ploegleiding zie ik het niet echt boteren. Desondanks zou het een prima aanwinst zijn, in de eerste plaats als kopman voor op de kasseien, maar ook om ervaring te brengen, en wellicht ook wat grinta die soms nog wel eens ontbreekt.

wielrenner 4 augustus 2017 om 10:46

Alsof deze jongens staan te springen om bij TLJ te komen rijden? Zolang er nog enkele ploegleiders daar de scepter zwaaien, die regelmatig op dit forum zijn bekritiseert, zal het met de animo om daar te gaan rijden dus wel mee vallen. We weten toch allemaal dat Terpstra een gruwelijke pest heeft aan TLJ, die gaat echt niet komen. Power zit toch prima bij Orica en Sabatini gaat echt bij QS blijven. Halvorsen zou kunnen maar dan als knecht van Groenewegen? Hoe zit het met een vervanger voor onze Belgische tijdrijder?

Baukema Tomoulin 4 augustus 2017 om 10:47

Ik zie trouwens liever van baarle komen dan Terpstra. Minstens zo goed op de kasseien, een betere klimmer en verder in het jaar diverser in te zetten, alleen zijn sprint zal iets minder zijn. Daarnaast is hij ook nog jong en kan hij de komende 5 jaar gewoon meedoen voor winst in PR en RvV. Terpstra is daarin wat onzekerder vanwege zijn leeftijd.

vluggejapie 4 augustus 2017 om 10:50

Terechte kritiek van Xstinc. Het zou bovendien wel zo netjes zijn om bij Halvorsen en Terpstra aan te geven dat deze transfers al langer in het geruchtencircuit rondzingen. Volgens mij kun je beter gewoon een artikel schrijven over ‘tien interessante namen op de transfermarkt’ en daarna iemand interviewen van Team Lotto-NL Jumbo. Een uitstekende journalist zei ooit: “Het centrale dilemma in de journalistiek is dat je niet weet wat je niet weet.”…

boehoe 4 augustus 2017 om 10:50

@baukema van Baarle heeft al verlengd dus dat is geen optie meer.

mvlij 4 augustus 2017 om 10:53

“Ook Fabio Jakobsen was een optie, maar hij lijkt op weg naar Quick-Step Floors.”

Wat is hier eigenlijk de bron voor? Of blijkt dit uit gesprekken met LottoNL Jumbo, zoals onder het stukje staat?

Dacht zelf overigens ook al aan die ploeg voor hem, maar puur op basis van Fabio’s uitspraak (ploeg die van sprinten weet).

Secondant 4 augustus 2017 om 10:55

edit redactie: niet anti-supporteren

MatthiasVDH 4 augustus 2017 om 11:02
Quote:
Dit opiniestuk is tot stand gekomen op basis van gesprekken met betrokkenen binnen LottoNL-Jumbo.

Ik vermoed dus dat LottoNL al met minstens vijf van deze jongens contact heeft gehad, en dat daarvan één of twee namen daadwerkelijk tekenen. Ik ben wel benieuwd in welke namen er nog interesse is, die niet op de lijst staan.
Voor Kristoffer Halvorsen is het zijn tweede jaar op rij meen ik me te herinneren, maar als er in het verleden ook namen als GVA, Van der Poel, Trentin, Konig, Coquard en Felline vermeld werden, weet je dat je het toch met één of meerdere korreltjes zout mag nemen. Benieuwd wat wielerflits meer weet dan ze hier zeggen. Staat Moscon op 1 omdat hij de grootste naam is, of omdat die onderhandelingen het verst gevorderd zijn?

daveb83 4 augustus 2017 om 11:07

Leuke lijst icm interessante kleine nieuwtjes, Youri. Ben benieuwd hoe we er over pakweg een maand of 2 voorstaan.

Kamikazekenny 4 augustus 2017 om 11:13

TLJ kennende zullen het geen grote namen worden die erbij gaan komen. Zou het wel mooi vinden als ze versterkingen zouden halen als Roy Jans, Preben Van Hecke of Julien Vermote. Daarnaast eventueel nog Nederlandse versterkingen als Slagter en Minnaard zijn ook mogelijkheden die bij TLJ zouden passen.

Davide_Formolo 4 augustus 2017 om 11:18

Van Baarle, Terpstra, Moscon, Cummings, Caruso, Stannard, Pauwels lijken mij wel leuke aanwinsten. Echter om verschillende redenen zullen deze renners ook lastig te halen zijn. Uit het lijstje van Wielerflits lijken Gerts en Halvorsen mij wel haalbare aanwinsten. Met Leezer, Lindeman, Keizer en Tankink zou ik nog een jaar verlengen, en dan proberen een van de grotere namen binnen te halen, hopend dat Bianchi meer geld neer wil leggen voor een Italiaan of dat Terpstra toch over zijn aversie tegen LottoNL heen is.

Overigens complimenten voor de redactie, ik vind het een tof stuk, zeker een meerwaarde voor jullie nieuwssite!

OHBnibbik 4 augustus 2017 om 11:19

Ik heb even de vorige 2 jaar opgezocht en daar zaten best leuke namen tussen. Verder kwamen er op deze 2 artikelen ook veel negatieve reacties. Maar als het elk jaar weer terugkomt is het wel iets leuks (mijn mening)

Top 2016:
10 Ulissi
9 Padun
8 Konig
7 Poljanski/Kiserlovski
6 Halvorsen/Pedersen
5 Felline
4 Boom
3 Pauwels
2 Trentin/Benatti
1 Clement

2015:
10 Van der Poel
9 Roglic
8 Petilli
7 Zabel
6 Kragh Andersen
5 Coquard
4 Van Poppel/ Groenewegen
3 Slagter/ Barbero
2 Mezgec
1 Van Avermaet

Dan de reacties lezen over dat Groenewegen niet goed genoeg is en dat Roglic nog niets bewezen heeft is best leuk! Als Lotto er elk jaar 2 van deze 10 uitkiest kunnen wij nu weer kiezen.

jessevdalen 4 augustus 2017 om 11:19

@matthias er staat willekeurige volgorde.

Spinergy 4 augustus 2017 om 11:27

Ik zou geen Italiaan of Fransman erbij halen, Terpstra lijkt me goed om wat karakter in de ploeg te brengen al denk ik dat hij niet wil om dezelfde reden dat MvdP niet wil..

Tuubke 4 augustus 2017 om 11:27

Mag best hoor, een beetje speculeren. Goed dat er nu bij staat dat e.e.a. is gebaseerd op gesprekken met mensen bij TLJ.
Zoals iemand ooit heeft gezegd: voorspellen is moeilijk, vooral als het om de toekomst gaat. Daarom is het misschien ook wel aardig om eens terug te kijken: wat is er in voorgaande jaren van dergelijke lijstjes uitgekomen? En over een paar maanden bezien of er iemand van deze tien inderdaad getekend heeft.

ONCE 4 augustus 2017 om 11:30

@ wielrenner

Hoezo gaat sabatini “echt” blijven. Als Kittel vertrekt is zijn rol toch ook wel uitgespeeld. Richeze en Gaviria zijn een koppeltje. Maargoed het lijkt me, zoals ik al eerder zei, meer voor de hand liggen dat sabatini met Kittel meegaat naar Katusha dan dat ie naar Tlj gaat.

denise 4 augustus 2017 om 11:43

In het lijstje is er geen enkele Belg en die doen het nu juist goed in het voorjaar.

Pierre92 4 augustus 2017 om 11:45

Als je dan toch aan het testen bent zou ik Martin Kelderman (wat een niveau haalt die jongen met zo weinig training, is reeds een aantal jaar continental geweest, maar heeft last gehad van de welbekende liesslagader, dus daar zit nog de nodige rek op), Luuc Bugter (kan ook uitstekend schaatsen, fietst pas een aantal jaar volledig)) en Piotr Havik (heeft reeds een aantal jaren ervaring in het Vlaamse voorjaar opgedaan bij 3M) ook eens testen/polsen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair