Tien potentiële aanwinsten voor LottoNL-Jumbo
foto: Sirotti
vrijdag 4 augustus 2017 om 07:00

Tien potentiële aanwinsten voor LottoNL-Jumbo

Afgelopen dinsdag (1 augustus) is de transfermarkt in het wielrennen officieel geopend. Een belangrijke periode waarin teams zich voor het volgende seizoen kunnen versterken met nieuwe renners. WielerFlits doet net als vorig jaar tien aanbevelingen voor LottoNL-Jumbo, de enige Nederlandse WorldTour-ploeg. De tien mogelijke aanwinsten staan in willekeurige volgorde.

Overzicht 2017
Het seizoen 2017 ging voor LottoNL-Jumbo van start met 29 renners, twee meer dan een jaar eerder. Vorig jaar ging Richard Plugge met zijn managementteam op zoek naar directe versterkingen voor Steven Kruijswijk. Die kwamen er met Stef Clement en Jurgen Van den Broeck. Die laatste zwaait na dit seizoen af als prof, een jaar eerder dan voorzien. Met Antwan Tolhoek, Amund Grøndahl Jansen, Daan Olivier en Floris De Tier werden een aantal jonge renners aangetrokken. Lars Boom werd vastgelegd als vervanger van Sep Vanmarcke, terwijl José Juan Lobato na het vertrek van Moreno Hofland werd aangetrokken als extra afmaker.

De focus van de ploeg ligt dit jaar vooral bij de sprinttrein rondom Dylan Groenewegen en de klimkern met onder meer Kruijswijk, Robert Gesink, George Bennett en Primož Roglič. Die focus heeft zijn vruchten afgeworpen. Groenewegen wist al zes keer te winnen, met als hoogtepunt zijn ritzege in de Tour de France op de Champs Elysées. Bennett wist het eindklassement in Tour of California op zijn naam te schrijven en ook Roglič is met zes overwinningen – waaronder een bergetappe in de Tour – en diverse hoge noteringen in rittenkoersen bezig aan een voortreffelijk seizoen.

Groenewegen met de bloemen in Parijs – foto: ASO

Zoektocht voor 2018
Met de op handen zijnde transfer van Victor Campenaerts naar Lotto Soudal, het beëindigen van Jurgen Van den Broecks carrière en het vertrek van Steven Lammertink, neemt LottoNL-Jumbo in ieder geval afscheid van drie renners. Daarnaast hebben de Nederlanders Bert-Jan Lindeman, Tom Leezer, Martijn Keizer, Twan Castelijns en Bram Tankink, en de Amerikaan Alexey Vermeulen een aflopende verbintenis. Van deze genoemde renners blijven er in ieder geval twee, maar mogelijk vier. Die beslissing valt in de komende weken en hangt af van een aantal factoren.

Op dit moment staan er voor 2018, inclusief nieuwe aanwinst Pascal Eenkhoorn, elf Nederlanders onder contract en tien buitenlanders. Met Gesink, Kruijswijk, Groenewegen, Boom, Bennett en Roglič heeft de ploeg haar zes kopstukken allemaal vastliggen voor komend seizoen. LottoNL-Jumbo is daarom op zoek naar voornamelijk jonge talenten die van waarde zijn in de sprinttrein of de klassementsrenners kunnen ondersteunen. Hierbij ligt niet per se de voorkeur bij een Nederlands talent. Of er een directe vervanger voor Jurgen Van den Broeck komt, valt te bezien. De kans bestaat dat de ploeg dit intern opvangt met Daan Olivier, die volgens de ploegleiding grote stappen maakt. Op basis van de informatie die WielerFlits verkregen heeft, contracteert LottoNL-Jumbo nog minimaal twee renners en maximaal vier.

10. flag-fr Damien Touzé (HP BTP-Auber 93)

Damien Touzé – foto: Sirotti

De klassiekers liepen dit voorjaar uit op een teleurstelling voor LottoNL-Jumbo. De ploegleiding gaf voorafgaand aan het seizoen aan dat de prioriteit bij de Vlaamse klassiekers lag en dat er van de Ardennenklassiekers niet direct een doel werd gemaakt. Om de tweede lijn te versterken én een jong talent voor dit werk alvast binnenboord te halen, doet de ploeg er goed aan om Damien Touzé op te pikken in Frankrijk. De 21-jarige renner van HP BTP-Auber 93 is bezig aan een sterk seizoen. Touzé kan het eendagswerk goed aan en heeft na een zware koers bovendien een sterk sprintje in zijn benen. Ook in een sprinttrein kan hij zijn werk doen.

In Boucles de la Mayenne (2.1) was hij dichtbij zijn eerste profzege, maar na een solo kwam Mathieu van der Poel vanuit het peloton sprintend over hem heen. Tijdens het Frans kampioenschap op de weg reed Touzé mee met de profs, waarin hij als tiende de eindsprint besloot. Bij het Frans kampioenschap voor beloften werd hij afgelopen zaterdag nog derde. Aangezien LottoNL-Jumbo met Jonathan Hivert al eens een Fransman in dienst had en ze de voorbije jaren renners van verschillende nationaliteiten aantrok, is een profdebuut van Touzé bij de LottoNL-Jumbo niet eens zo’n gek idee.

9. flag-nl Jan-Willem van Schip (Delta Cycling Rotterdam)

foto: Léon van Bon

Na de door hem gewonnen Ronde van Drenthe, werd Jan-Willem van Schip aangeboden bij vier WorldTour-ploegen. Onder meer Sunweb en LottoNL-Jumbo toonden interesse. Met zijn kwaliteiten zou Van Schip voor de laatste ploeg een heel mooie versterking zijn voor zowel de klassiekerkern, maar ook voor de sprinttrein rondom Dylan Groenewegen. Door zijn achtergrond op de baan (ploegenachtervolging) is Van Schip namelijk een renner die diep in de finale een lange tijd een hoog tempo en vermogen kan vasthouden. Een ideale wagon in de voorbereiding op een massasprint.

Maar als we het daarbij houden, doen we de kwaliteiten van Van Schip te kort. De 22-jarige coureur van Delta Cycling Rotterdam heeft ook op de weg zijn sporen verdiend. Niet alleen in het nationale circuit, maar ook zeker daarbuiten. Zo won hij vorig jaar de GP Marcel Kint en pakte hij in het internationale deelnemersveld van Olympia’s Tour een ritzege door toptalent Pavel Sivakov te vloeren in een sprint-a-deux. Dit seizoen won hij dus in Drenthe (voor Castelijns), maar pakte hij ook ritzeges in de An Post Rás en de Tour de Normandie. Ook qua media-exposure zou de excentrieke Van Schip een aanwinst zijn. Onlangs heeft hij al een inspanningstest afgelegd bij de ploeg, net als Jasper de Laat.

8. flag-au Robert Power (Orica-Scott)

Robert Power – foto: Sirotti

Twee jaar geleden ging LottoNL-Jumbo ook op zoek naar versterkingen voor de tweede lijn. Met Roglič en Groenewegen schoot de ploeg van Richard Plugge toen in de roos. Daar zit een dosis geluk bij, maar het gaat vooral om een goede scouting. En in die scoutingsrapporten zal ook ongetwijfeld de naam van Robert Power zijn opgedoken. Op basis van zijn leeftijd is de Australiër laatstejaars belofte, maar in werkelijkheid heeft hij er al anderhalf jaar als prof opzitten. Dat hadden twee volwaardige seizoenen kunnen zijn, ware het niet dat een zeldzame aandoening hem begin 2016 terugwierp.

De 22-jarige coureur liet bij de beloften zien dat hij over een gigantisch klimvermogen beschikt, een goede tijdrit heeft en ook in heuvelachtige eendagskoersen goed voor de dag komt. Hij werd in 2015 bijvoorbeeld tweede in de Ronde van de Toekomst. Vanuit de opleidingsploeg van Orica-Scott staan toptalenten als Jai Hindley, Michael Storer en Lucas Hamilton op de deur te bonzen, terwijl Jack Haig zich ook goed ontwikkelt. Iedereen binnenboord houden, zal lastig zijn voor de Australiërs. Misschien doet Power er daarom goed aan om andere oorden op te zoeken.

7. flag-nl Hartthijs de Vries (SEG Racing Academy)

Hartthijs de Vries – foto: Petros Gkotsis

Dat Hartthijs de Vries nu wielrenner zou zijn, is best verrassend. De nu 21-jarige inwoner van het Friese Kollum was ruim vijf jaar geleden namelijk nog een verdienstelijk voetballer. Ook daarin behoorde hij tot de bovenste laag in Nederland, want de Kollumer speelde in de jeugdelftallen van SC Cambuur Leeuwarden en SC Heerenveen. Knieproblemen dwarsboomden echter zijn carrière en noopten hem uiteindelijk ook de kicksen voorgoed in te ruilen voor de racefiets. En dat heeft hem zeker geen windeieren gelegd. In maart ging hij samen met de Amerikaan Logan Owen (Axeon Hagens Berman) bijvoorbeeld al op trainingskamp met LottoNL-Jumbo.

Als De Vries had gewild, had hij afgelopen winter al prof kunnen zijn bij Roompot-Nederlandse Loterij. Hij besloot nog een jaar te rijpen bij SEG Racing Academy. Daar richtte hij zich op een buitenlands programma, met vooral zware rittenkoersen. Een vervelend ongeluk in mei wierp hem echter een maand terug, maar dat weerhoudt hem niet van zijn ambitie. Zelf wil hij aan het einde van het jaar de overstap naar de profs maken. Als potentiële klassementsrenner is hij voor LottoNL-Jumbo erg interessant. Wie weet maakt hij volgend jaar zijn trainingsrondjes met Sven Kramer ook wel in het geel.

6. flag-us Ian Boswell (Sky)

Ian Boswell – foto: Sirotti

De Sky-trein begint barstjes te vertonen. Inmiddels is Mikel Nieve definitief vertrokken en volgens de geruchtenmolen vertrekt ook Mikel Landa. Daarnaast lopen ook de contracten van Beñat Intxausti (die door de ziekte van Pfeiffer de laatste twee seizoenen amper in actie kwam), David López, Vasil Kiryienka én Michał Kwiatkowski af. Een hels karwei voor Sky om alles bij elkaar te houden, maar ook voer voor andere ploegen om hun teams te versterken. Van het huidige rijtje zou waarschijnlijk alleen Intxausti een reële optie zijn voor LottoNL-Jumbo, maar dat zou een grote gok zijn.

Toch is er nog een sterke klimmer over bij Sky. Als de Nederlandse WorldTour-ploeg besluit het vertrek van Jurgen Van den Broeck toch extern op te willen vangen, zou Ian Boswell weleens de gewenste versterking kunnen zijn. De 26-jarige Amerikaan ziet 2018 als een kantelpunt in zijn carrière: ofwel hij moet ergens laten zien dat hij kan winnen, of hij blijft de rest van zijn carrière helper. Bij LottoNL-Jumbo is beide mogelijk. Boswell zou als knecht mee kunnen voor Steven Kruijswijk in de Tour, om in een andere ronde zich te testen als klassementsrenner. Een win-win voor beide partijen?

5. flag-nl Floris Gerts (BMC)

Floris Gerts

Floris Gerts -foto: Sirotti

Via een omweg werd Floris Gerts prof bij BMC. De inmiddels 25-jarige Nederlander is bij de Amerikaanse sterrenploeg einde contract en het lijkt erop dat er geen nieuwe verbintenis voor hem in zit. Onze landgenoot moet dus op zoek naar een nieuwe ploeg en bij LottoNL-Jumbo zou hij moeiteloos mee kunnen draaien. Op verschillende vlakken zou Gerts de ploeg kunnen versterken. Hij is iemand die snoeihard op kop van het peloton kan fietsen en zich fijn voelt in het eendagswerk.

Bovendien heeft Gerts een extra voordeel. De geboren Maastrichtenaar liet in zijn eerste twee jaar bij de elite zien dat hij koersen kan afmaken. Twee jaar geleden won hij de Dorpenomloop Rucphen, een rit in de Tour de Normandie en wist hij de beloftenversie van Omloop Het Nieuwsblad te winnen. Later dat jaar deed hij als stagiair bij BMC mee om de overwinning in koersen als Primus Classic Impanis-Peter van Petegem (derde) en de Japan Cup (vierde). Nog geen half jaar later had hij met de Volta Limburg Classic 2016 al zijn eerste profzege beet. Gerts zou daarom een prima versterking voor de tweede lijn zijn.

4. flag-no Kristoffer Halvorsen (Joker-Icopal)

Kristoffer Halvorsen – foto: Sirotti

Met Dylan Groenewegen heeft LottoNL-Jumbo de laatste twee seizoenen een talent opgeleid tot een van de beste sprinters ter wereld. Juan José Lobato is de tweede snelle man van de ploeg, maar een pure sprinter is hij niet. Er is dus ruimte voor uitbreiding en aangezien Richard Plugge talentontwikkeling hoog in het vaandel draagt, kan daar zo maar een nieuwe talentvolle sprinter bij komen. U23-wereldkampioen Kristoffer Halvorsen staat hoog op het verlanglijstje van de Nederlandse ploeg. Ze volgen hem al meer dan een jaar en boden hem vorig jaar al de kans om zijn profdebuut te maken.

Op dit moment is LottoNL-Jumbo nog altijd in de markt voor de 21-jarige Noor. De concurrentie om zijn handtekening komt van Sky, dat op dit moment de enige andere partij is met concrete interesse. Eerder toonden ook Quick-Step Floors, Orica-Scott, BMC en Sunweb hun belangstelling, maar sinds de Tour de France is dat in stille wateren terecht gekomen. Halvorsen wil graag een plan voor de lange termijn, waarin hij al in zijn eerste jaar in een aantal wedstrijden voor eigen kans wil rijden. Bij LottoNL-Jumbo lijkt die mogelijkheid een stuk aannemelijker dan bij Sky. Halvorsen zou het liefst een contract voor drie jaar tekenen. Ook Fabio Jakobsen was een optie, maar hij lijkt op weg naar Quick-Step Floors.

3. flag-it Fabio Sabatini (Quick-Step Floors)

Fabio Sabatini – foto: © Quick-Step Floors / Tim De Waele

De sprinttrein van LottoNL-Jumbo is nog in volle ontwikkeling. De ploeg is daar nu anderhalf jaar mee bezig. De doelstelling begin vorig jaar was om in 2018 een volwaardig sprinttrein te hebben die kan wedijveren met de sterksten ter wereld. Ondanks de nodige profervaring van mannen als Leezer en Groenewegens lead out-man Robert Wagner, is het vormen van een geöliede sprintmachine geen gemakkelijke klus. Iemand die op dat vlak zijn strepen meer dan verdiend heeft, is Fabio Sabatini. In het begin van zijn carrière trok hij de spurts aan voor toppers als Erik Zabel en Alessandro Petacchi bij Milram. Later deed hij datzelfde voor Elia Viviani en Peter Sagan bij Liquigas en Cannondale.

De laatste drie jaar reed de Italiaan voor Quick-Step Floors. In zijn eerste jaar was hij van dienst voor Mark Cavendish en de laatste twee seizoenen was Sabatini de laatste man voor Marcel Kittel. In de Tour de France loodste hij de Duitser nog naar vijf ritzeges. Wanneer LottoNL-Jumbo de sprinttrein wil versterken, dan lijkt Sabatini misschien wel een van de beste opties die er op de markt zijn. Groenewegen was in sommige van zijn interviews in de Tour lovend over het werk van de Italiaan. Ook voor Bianchi zou een tweede Italiaan een mooie uitkomst zijn.

2. flag-nl Niki Terpstra (Quick-Step Floors)

Niki Terpstra – foto: Sirotti

Lars Boom werd vorige winter binnengehaald als de opvolger van Sep Vanmarcke. Al tijdens de voorjaarscampagne bleek dat onze landgenoot niet de benen had om mee te doen in de finales van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. En dat terwijl LottoNL-Jumbo naast de sprinttrein en het klassementswerk had ingezet op de Vlaamse klassiekers. Het voorjaar viel mede daarom in de soep. Ook komend seizoen richt het team zich op de sprinttrein en de klassementsrenners, maar wil het ook weer goed presteren op de kasseien. Om die reden zou de ploeg maar wat graag Niki Terpstra in haar rangen verwelkomen, al zijn er meer kapers op de kust.

LottoNL-Jumbo heeft aan het begin van dit jaar haar interesse in de drievoudig Nederlands kampioen én winnaar van Parijs-Roubaix 2014 kenbaar gemaakt. Het zou een diep gekoesterde wens van de ploegleiding zijn om Terpstra aan zich te binden. De 33-jarige Assendelfter heeft een aflopend contract bij Quick-Step Floors en volgens de geruchtenmolen zinspeelt hij met het idee om de Belgische ploeg te verlaten. LottoNL-Jumbo kan hem weliswaar niet hetzelfde contract voorschotelen als Patrick Lefevere, maar de Nederlandse ploeg is bereid om binnen hun budget heel ver te gaan. Naast het klassieke werk, moet Terpstra ook zijn ervaring en mentaliteit aan de jonge jongens doorgeven.

1. flag-it Gianni Moscon (Sky)

Gianni Moscon – foto: Sirotti

Een andere speciale renner die in aanmerking komt voor een uitzondering binnen het budget van LottoNL-Jumbo, is Gianni Moscon. De 23-jarige Italiaan bulkt van het talent en liet dat in zijn eerste twee beroepsjaren bij Sky al zien. Vooral in het klassieke werk liet hij zich gelden, met een vijfde plek in de jongste Parijs-Roubaix als hoogtepunt. Ook in de zwaardere eendagswedstrijden met een aantal stevige heuvels erin, komt Moscon tot zijn recht. Vaak is dat nu nog in een dienende rol voor een kopman, maar het gaat niet lang meer duren vooraleer hij zelf de afmaker is.

Dat kan uiteraard bij Sky, maar wellicht kiest Moscon voor een ander traject. De Italiaan vindt klassiekers rijden mooi, maar hij droomt ervan om grote rondes als de Giro d’Italia en de Tour de France te winnen. Die kansen zijn bij Sky uiteraard niet groot, door de moordende concurrentie aldaar. LottoNL-Jumbo zou hem die kans wel kunnen bieden. Denk maar eens aan een scenario dat hij in 2018 de klassiekers met een ondersteunende rol in de Tour combineert, om in 2019 zijn kans als kopman te mogen gaan in de Giro. Misschien is Moscon wel de volgende campionissimo. En als Bianchi een Italiaanse kampioen aan haar merk wil binden, is het nu het moment om de portemonnee te trekken en Moscon vast te leggen.

Dit opiniestuk is tot stand gekomen op basis van gesprekken met betrokkenen binnen LottoNL-Jumbo.

RIDE Magazine
119 Reacties
Sorteer op:
1 3 4 5
4 augustus 2017 13:44
@The art
Mezgec is een goede suggestie, zeker bij einde contract.
Maar als dat zo is, zullen er meer kapers op de kust zijn, inclusief Orica.
4 augustus 2017 14:35
Altijd leuk dit, inclusief reacties.

Eens zelf in de PCS-renners-zonder-contract-database gedoken. Toppers zijn niet nodig, tenzij LTJ een kopman wil hebben voor het voorjaar.

Aanvulling van de trein van Dylan is nodig. Een extra breakaway-killer en één die hem op 250/300 meter kan afzetten. Nederlanders:
- Vermeltfoort: ervaring en snel, positionering in de Tour is een vraagteken.
- Wippert: snel maar niet snel genoeg, geen ervaring in de leadout
- R. Kreder: snel en ervaring in de leadout. WT-niveau is vraagteken.
Leuke opties, maar zijn ze goed genoeg?

'Buitenland':
- Davide Martinelli: aangezien Sabatini toch wel met Kittel mee zal gaan is dit een interessante optie. Ervaring opgedaan in leadout, heeft inhoud (tijdrit) en is snel.
- Marco Haller: geen uitleg nodig, was al de leadout voor Dylan in Parijs;).
- Jempy Drucker: snel en ervaren en uit de Benelux.

Breakawaykiller / allrounder:
- Weinig Nederlandse opties. Dan toch maar Jetse Bol noemen, held!
- Yves Lampaert: grote inhoud, en kun je een kans beloven in de kasseiklassiekers
- Salvatore Puccio: Moscon is onhaalbaar. Salvatore wil misschien wel...
- Thomas Scully: relatief jong, kan hard rijden en zelf winnen en is een Kiwi! Zo zijn Jack Bauer of Aaron Gate ook nog te overwegen.
- Tanner Putt: supersterk, snel en hoort gewoon thuis op winderige natte kasseistroken. Prima inzetbaar in de trein van Dylan.
- Luka Pibernik: Sterk en een landgenoot voor Rogla.

Als JvdB stopt en Campenaerts is ook weg plus Clement wordt een dagje ouder, dan heb je wel meer nodig in de bergen dan alleen Olivier erbij:
- Marco Minnaard: geen echte superknecht, maar kan redelijk bergop.
- Davide Vilella: kopman in eendagskoersen en knechten in grote rondes.
- Nathan Brown: ontwikkelt zich tot sterke knecht en is Amerikaan;).
- Ben Hermans: Belg en zeer sterk. Uit te spelen als kopman in eendagskoersen plus rondes van een week. Kan lang bij de kopmannen blijven en gaat bij BMC de hete adem voelen van Teuns e.a.
- Tejay: terug naar vertrouwde plek en ruimte om zichzelf te herontdekken. Wellicht te duur...
- Giulio Ciccone: groot talent!
4 augustus 2017 14:50
Uiterst merkwaardige zinsnede: "Als de Nederlandse WorldTour-ploeg besluit het vertrek van Jurgen Van den Broeck toch extern op te willen vangen..." Extern? Denk dan onwillekeurig aan rohypnol in de drinkbussen van de andere teams om ze te verzwakken, of spijkers op het wegdek op vooraf afgesproken plekken.
Maar dankzij Jurgen VDB kom je uiteraard ook bij het thema "valgevoeligheid" terecht, een hot item these days.
Had bij elke hier geciteerde renner toch graag een overzicht gekregen van het aantal valpartijen (zowel zelf veroorzaakt als slachtoffer), aantal breuken, aantal weken aan de kant etc. Dan vermijd je ook reacties genre "haal Ben Hermans maar".
Als ik er zelf eentje mag kiezen, doe dan Halvorsen maar. Sabatini zou dan weer een aberratie zijn.
4 augustus 2017 15:20
Gerts lijkt elk jaar minder te presteren. OF dat nou een verstandige aankoop is...

Dan Danny van Poppel is blijkbaar geen sprake. Dat lijkt me toch een betere versterking. Kan als sprinter worden uitgespeeld als Groenewegen er niet staat en kan de wat zwaardere aankomsten aan. Bij Tlj zou hij elk jaar zeker een grote ronde kunnen rijden. Bij sky worden hem wat restjes toegeworpen.
4 augustus 2017 15:20
Heel prettig artikel. Wat zou er mis aan wezen om een aantal aanbevelingen te doen richting LTJ?, en zo de wat minder ingewijde lezer,( zoals ik) van informatie te voorzien? Ik bedank dan ook Youri hiervoor...
4 augustus 2017 15:35
Die Jakobsen mag je schrappen, ik dacht dat die naar QS gaat
4 augustus 2017 15:38
@ah-ja staat al in het artikel
4 augustus 2017 15:39
@GeertSvD dus omdat ze Nederlands zijn moeten wij allemaal als fangirls voor LottoJumbo in de rij gaan staan en ze de hemel in prijzen (de achterlijke sterrenverdeling bij de voorbeschouwingen) zoals de redactie hier doet?
4 augustus 2017 15:56
edit redactie: niet op de man
4 augustus 2017 16:38
En ik altijd maar denken dat journalistiek over feiten ging. Ook de noemer opinie is een aparte, buiten dat de schrijver van mening is dat dit versterkingen zouden zijn.
Ik begrijp dat er wel een paar wandelgang-dingetjes in verwerkt zijn, meer van dat graag! En opiniestukken zijn natuurlijk ook meer dan welkom.. Graag zelfs.
4 augustus 2017 17:49
edit WF: niet anti-supporteren
4 augustus 2017 19:21
@Othello - Veel goede opties van je inderdaad. Vooral Giulio Ciccone moet toch binnen te 'harken'zijn, groot klimtalent.
4 augustus 2017 19:34
Poels, Dumoulin, Van Poppel, Van Poppel, Terpstra, Van Baarle, Langeveld, Oomen, De Kort en Van der Poel. Bye Bye Sky dominatie
4 augustus 2017 19:39
Moscon zie ik niet gebeuren, maar zooo vet zijn als het lukt. Zelf denk ik dat ze voor Nathan haas gaan voor o.a agr. En een tweede sprinter is zeker ook een prio.
4 augustus 2017 19:51
Dank redactie voor dit interessante en lezenswaardige artikel. Bijzonder dat sommige leden dit te speculatief vinden terwijl ik in de reacties vervolgens heel veel suggesties en speculaties aantref.
4 augustus 2017 19:54
Mijn eigen keuze valt op Moscon en Halvorsen, al geloof ik niet in de haalbaarheid van Moscon.
4 augustus 2017 20:00
Mooi artikel. Ik denk dat het realistische en mogelijk haalbare renners zijn, ipv maar gewoon te roepen "Quintana!", "Aru!" etc ;-)

We heb ik wat bedenkingen:
- Boswell: Nooit in de buurt gekomen van een Sky tourselectie. Echt niet zo'n geweldige klimmer / klimknecht. Haal een goede klimknecht of ga gewoon voor eigen inboedel / jeugd, deze jongen is denk ik duurder dan wat hij waard is, terwijl hij echt niet met de laatste 25 bergop gaat.
- Sabatini: de zwakste schakel van de Kittel trein. Kan zich weliswaar uitstekend plaatsen, maar mist inmiddels toch wel de snelheid.
- Power: zou geweldig zijn. die jongen heeft nog een behoorlijke groeimarge denk ik.

Heeft Terpstra niet altijd een enorme hekel gehad aan Rabobank/Blanco/Belkin en was hij niet altijd trots buiten NL te rijden? Zie hem gewoon bij QS blijven of vertrekken naar een Katusha ofzo.
9 augustus 2017 11:15
@ Door Youri IJnsen, vrijdag 4 augustus 2017 om 07:00
Voor mijn gevoel zit er een lichte tegenstrijdigheid tussen twee passages in voorliggend artikel:
Onder het kopje 'zoektocht voor 2018 schrijf je:
Met Gesink, Kruijswijk, Groenewegen, Boom, Bennett en Roglič heeft de ploeg haar zes kopstukken allemaal vastliggen voor komend seizoen.
Boom wordt hier dus aangeduid als een kopstuk.
Onder het stuk over Niki Terpstra schrijf je:
Lars Boom werd vorige winter binnengehaald als de opvolger van Sep Vanmarcke. Al tijdens de voorjaarscampagne bleek dat onze landgenoot niet de benen had om mee te doen in de finales van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.
Naar mijn gewogen oordeel dekt het begrip 'kopstuk'niet de lading; vooral als later dus wordt vastgesteld dat "Lars niet de benen had om mee te doen", Wat ik niet en nooit zal begrijpen is dat kennelijk Lotto Jumbo meer waarde hecht aan de uitspraken en beloftes van Lars Boom , dan aan de vast te stellen neerwaartse lijn. Ik zie per jaar de resultaten (helaas) verminderen, maar als Lars zegt: " En nu ga ik weer voor een goed voorjaar"- iets wat hij al elk voorafgaand jaar zei, dan is zijn toezegging voorpaginanieuws. Overigens zou ik het hartstikke fijn vinden als hij nog eens echt hele goede resultaten zou behalen. Winnen -dat doe je niet zo maar-dat begrijpt iedereen. Maar Boom -die speciaal ingezet werd voor de klassiekers vanaf 2009 heeft in de klassiekers in 8 jaar tijd nog geen enkele keer op het podium gestaan. Tot nu toe lijkt Lars Boom voor Lotto-Jumbo een miskoop; tenminste als kopstuk voor finales in klassiekers.
9 augustus 2017 11:29
In de taalwetenschap noemt men een kopstuk 'een op de voorgrond tredende figuur. Boom wordt door veel journalisten op de voorgrond geplaatst. Hij zelf doet dat niet door overwinningen of goede uitslagen. In het afgelopen jaar : geen enkele overwinning. Over heel 2016: alleen winst in de kermiskoers van Luyksgestel. Jammer. Ik ben de uitslagen van Lars gaan viseren, juist omdat ik hem voortdurend in bijna alle kranten als favoriet zag aangeduid. Dat begint nu wat te minderen. De voorbije jaren waren er wel resultaten voor Poels,Dumoulin, Groenewegen,Mollema en van der Poel.Ik ben benieuwd of de bondscoach Lars gaat selecteren als hij gaat roepen dat hij wereldkampioen wil worden. Jongens,jongens toch!
1 3 4 5

Reacties zijn gesloten.