Tien potentiële aanwinsten voor LottoNL-Jumbo

Tien potentiële aanwinsten voor LottoNL-Jumbo

foto: Sirotti

vrijdag 4 augustus 2017 om 07:00

Afgelopen dinsdag (1 augustus) is de transfermarkt in het wielrennen officieel geopend. Een belangrijke periode waarin teams zich voor het volgende seizoen kunnen versterken met nieuwe renners. WielerFlits doet net als vorig jaar tien aanbevelingen voor LottoNL-Jumbo, de enige Nederlandse WorldTour-ploeg. De tien mogelijke aanwinsten staan in willekeurige volgorde.

Overzicht 2017
Het seizoen 2017 ging voor LottoNL-Jumbo van start met 29 renners, twee meer dan een jaar eerder. Vorig jaar ging Richard Plugge met zijn managementteam op zoek naar directe versterkingen voor Steven Kruijswijk. Die kwamen er met Stef Clement en Jurgen Van den Broeck. Die laatste zwaait na dit seizoen af als prof, een jaar eerder dan voorzien. Met Antwan Tolhoek, Amund Grøndahl Jansen, Daan Olivier en Floris De Tier werden een aantal jonge renners aangetrokken. Lars Boom werd vastgelegd als vervanger van Sep Vanmarcke, terwijl José Juan Lobato na het vertrek van Moreno Hofland werd aangetrokken als extra afmaker.

De focus van de ploeg ligt dit jaar vooral bij de sprinttrein rondom Dylan Groenewegen en de klimkern met onder meer Kruijswijk, Robert Gesink, George Bennett en Primož Roglič. Die focus heeft zijn vruchten afgeworpen. Groenewegen wist al zes keer te winnen, met als hoogtepunt zijn ritzege in de Tour de France op de Champs Elysées. Bennett wist het eindklassement in Tour of California op zijn naam te schrijven en ook Roglič is met zes overwinningen – waaronder een bergetappe in de Tour – en diverse hoge noteringen in rittenkoersen bezig aan een voortreffelijk seizoen.

Groenewegen met de bloemen in Parijs – foto: ASO

Zoektocht voor 2018
Met de op handen zijnde transfer van Victor Campenaerts naar Lotto Soudal, het beëindigen van Jurgen Van den Broecks carrière en het vertrek van Steven Lammertink, neemt LottoNL-Jumbo in ieder geval afscheid van drie renners. Daarnaast hebben de Nederlanders Bert-Jan Lindeman, Tom Leezer, Martijn Keizer, Twan Castelijns en Bram Tankink, en de Amerikaan Alexey Vermeulen een aflopende verbintenis. Van deze genoemde renners blijven er in ieder geval twee, maar mogelijk vier. Die beslissing valt in de komende weken en hangt af van een aantal factoren.

Op dit moment staan er voor 2018, inclusief nieuwe aanwinst Pascal Eenkhoorn, elf Nederlanders onder contract en tien buitenlanders. Met Gesink, Kruijswijk, Groenewegen, Boom, Bennett en Roglič heeft de ploeg haar zes kopstukken allemaal vastliggen voor komend seizoen. LottoNL-Jumbo is daarom op zoek naar voornamelijk jonge talenten die van waarde zijn in de sprinttrein of de klassementsrenners kunnen ondersteunen. Hierbij ligt niet per se de voorkeur bij een Nederlands talent. Of er een directe vervanger voor Jurgen Van den Broeck komt, valt te bezien. De kans bestaat dat de ploeg dit intern opvangt met Daan Olivier, die volgens de ploegleiding grote stappen maakt. Op basis van de informatie die WielerFlits verkregen heeft, contracteert LottoNL-Jumbo nog minimaal twee renners en maximaal vier.

10. flag-fr Damien Touzé (HP BTP-Auber 93)

Damien Touzé – foto: Sirotti

De klassiekers liepen dit voorjaar uit op een teleurstelling voor LottoNL-Jumbo. De ploegleiding gaf voorafgaand aan het seizoen aan dat de prioriteit bij de Vlaamse klassiekers lag en dat er van de Ardennenklassiekers niet direct een doel werd gemaakt. Om de tweede lijn te versterken én een jong talent voor dit werk alvast binnenboord te halen, doet de ploeg er goed aan om Damien Touzé op te pikken in Frankrijk. De 21-jarige renner van HP BTP-Auber 93 is bezig aan een sterk seizoen. Touzé kan het eendagswerk goed aan en heeft na een zware koers bovendien een sterk sprintje in zijn benen. Ook in een sprinttrein kan hij zijn werk doen.

In Boucles de la Mayenne (2.1) was hij dichtbij zijn eerste profzege, maar na een solo kwam Mathieu van der Poel vanuit het peloton sprintend over hem heen. Tijdens het Frans kampioenschap op de weg reed Touzé mee met de profs, waarin hij als tiende de eindsprint besloot. Bij het Frans kampioenschap voor beloften werd hij afgelopen zaterdag nog derde. Aangezien LottoNL-Jumbo met Jonathan Hivert al eens een Fransman in dienst had en ze de voorbije jaren renners van verschillende nationaliteiten aantrok, is een profdebuut van Touzé bij de LottoNL-Jumbo niet eens zo’n gek idee.

9. flag-nl Jan-Willem van Schip (Delta Cycling Rotterdam)

foto: Léon van Bon

Na de door hem gewonnen Ronde van Drenthe, werd Jan-Willem van Schip aangeboden bij vier WorldTour-ploegen. Onder meer Sunweb en LottoNL-Jumbo toonden interesse. Met zijn kwaliteiten zou Van Schip voor de laatste ploeg een heel mooie versterking zijn voor zowel de klassiekerkern, maar ook voor de sprinttrein rondom Dylan Groenewegen. Door zijn achtergrond op de baan (ploegenachtervolging) is Van Schip namelijk een renner die diep in de finale een lange tijd een hoog tempo en vermogen kan vasthouden. Een ideale wagon in de voorbereiding op een massasprint.

Maar als we het daarbij houden, doen we de kwaliteiten van Van Schip te kort. De 22-jarige coureur van Delta Cycling Rotterdam heeft ook op de weg zijn sporen verdiend. Niet alleen in het nationale circuit, maar ook zeker daarbuiten. Zo won hij vorig jaar de GP Marcel Kint en pakte hij in het internationale deelnemersveld van Olympia’s Tour een ritzege door toptalent Pavel Sivakov te vloeren in een sprint-a-deux. Dit seizoen won hij dus in Drenthe (voor Castelijns), maar pakte hij ook ritzeges in de An Post Rás en de Tour de Normandie. Ook qua media-exposure zou de excentrieke Van Schip een aanwinst zijn. Onlangs heeft hij al een inspanningstest afgelegd bij de ploeg, net als Jasper de Laat.

8. flag-au Robert Power (Orica-Scott)

Robert Power – foto: Sirotti

Twee jaar geleden ging LottoNL-Jumbo ook op zoek naar versterkingen voor de tweede lijn. Met Roglič en Groenewegen schoot de ploeg van Richard Plugge toen in de roos. Daar zit een dosis geluk bij, maar het gaat vooral om een goede scouting. En in die scoutingsrapporten zal ook ongetwijfeld de naam van Robert Power zijn opgedoken. Op basis van zijn leeftijd is de Australiër laatstejaars belofte, maar in werkelijkheid heeft hij er al anderhalf jaar als prof opzitten. Dat hadden twee volwaardige seizoenen kunnen zijn, ware het niet dat een zeldzame aandoening hem begin 2016 terugwierp.

De 22-jarige coureur liet bij de beloften zien dat hij over een gigantisch klimvermogen beschikt, een goede tijdrit heeft en ook in heuvelachtige eendagskoersen goed voor de dag komt. Hij werd in 2015 bijvoorbeeld tweede in de Ronde van de Toekomst. Vanuit de opleidingsploeg van Orica-Scott staan toptalenten als Jai Hindley, Michael Storer en Lucas Hamilton op de deur te bonzen, terwijl Jack Haig zich ook goed ontwikkelt. Iedereen binnenboord houden, zal lastig zijn voor de Australiërs. Misschien doet Power er daarom goed aan om andere oorden op te zoeken.

7. flag-nl Hartthijs de Vries (SEG Racing Academy)

Hartthijs de Vries – foto: Petros Gkotsis

Dat Hartthijs de Vries nu wielrenner zou zijn, is best verrassend. De nu 21-jarige inwoner van het Friese Kollum was ruim vijf jaar geleden namelijk nog een verdienstelijk voetballer. Ook daarin behoorde hij tot de bovenste laag in Nederland, want de Kollumer speelde in de jeugdelftallen van SC Cambuur Leeuwarden en SC Heerenveen. Knieproblemen dwarsboomden echter zijn carrière en noopten hem uiteindelijk ook de kicksen voorgoed in te ruilen voor de racefiets. En dat heeft hem zeker geen windeieren gelegd. In maart ging hij samen met de Amerikaan Logan Owen (Axeon Hagens Berman) bijvoorbeeld al op trainingskamp met LottoNL-Jumbo.

Als De Vries had gewild, had hij afgelopen winter al prof kunnen zijn bij Roompot-Nederlandse Loterij. Hij besloot nog een jaar te rijpen bij SEG Racing Academy. Daar richtte hij zich op een buitenlands programma, met vooral zware rittenkoersen. Een vervelend ongeluk in mei wierp hem echter een maand terug, maar dat weerhoudt hem niet van zijn ambitie. Zelf wil hij aan het einde van het jaar de overstap naar de profs maken. Als potentiële klassementsrenner is hij voor LottoNL-Jumbo erg interessant. Wie weet maakt hij volgend jaar zijn trainingsrondjes met Sven Kramer ook wel in het geel.

6. flag-us Ian Boswell (Sky)

Ian Boswell – foto: Sirotti

De Sky-trein begint barstjes te vertonen. Inmiddels is Mikel Nieve definitief vertrokken en volgens de geruchtenmolen vertrekt ook Mikel Landa. Daarnaast lopen ook de contracten van Beñat Intxausti (die door de ziekte van Pfeiffer de laatste twee seizoenen amper in actie kwam), David López, Vasil Kiryienka én Michał Kwiatkowski af. Een hels karwei voor Sky om alles bij elkaar te houden, maar ook voer voor andere ploegen om hun teams te versterken. Van het huidige rijtje zou waarschijnlijk alleen Intxausti een reële optie zijn voor LottoNL-Jumbo, maar dat zou een grote gok zijn.

Toch is er nog een sterke klimmer over bij Sky. Als de Nederlandse WorldTour-ploeg besluit het vertrek van Jurgen Van den Broeck toch extern op te willen vangen, zou Ian Boswell weleens de gewenste versterking kunnen zijn. De 26-jarige Amerikaan ziet 2018 als een kantelpunt in zijn carrière: ofwel hij moet ergens laten zien dat hij kan winnen, of hij blijft de rest van zijn carrière helper. Bij LottoNL-Jumbo is beide mogelijk. Boswell zou als knecht mee kunnen voor Steven Kruijswijk in de Tour, om in een andere ronde zich te testen als klassementsrenner. Een win-win voor beide partijen?

5. flag-nl Floris Gerts (BMC)

Floris Gerts

Floris Gerts -foto: Sirotti

Via een omweg werd Floris Gerts prof bij BMC. De inmiddels 25-jarige Nederlander is bij de Amerikaanse sterrenploeg einde contract en het lijkt erop dat er geen nieuwe verbintenis voor hem in zit. Onze landgenoot moet dus op zoek naar een nieuwe ploeg en bij LottoNL-Jumbo zou hij moeiteloos mee kunnen draaien. Op verschillende vlakken zou Gerts de ploeg kunnen versterken. Hij is iemand die snoeihard op kop van het peloton kan fietsen en zich fijn voelt in het eendagswerk.

Bovendien heeft Gerts een extra voordeel. De geboren Maastrichtenaar liet in zijn eerste twee jaar bij de elite zien dat hij koersen kan afmaken. Twee jaar geleden won hij de Dorpenomloop Rucphen, een rit in de Tour de Normandie en wist hij de beloftenversie van Omloop Het Nieuwsblad te winnen. Later dat jaar deed hij als stagiair bij BMC mee om de overwinning in koersen als Primus Classic Impanis-Peter van Petegem (derde) en de Japan Cup (vierde). Nog geen half jaar later had hij met de Volta Limburg Classic 2016 al zijn eerste profzege beet. Gerts zou daarom een prima versterking voor de tweede lijn zijn.

4. flag-no Kristoffer Halvorsen (Joker-Icopal)

Kristoffer Halvorsen – foto: Sirotti

Met Dylan Groenewegen heeft LottoNL-Jumbo de laatste twee seizoenen een talent opgeleid tot een van de beste sprinters ter wereld. Juan José Lobato is de tweede snelle man van de ploeg, maar een pure sprinter is hij niet. Er is dus ruimte voor uitbreiding en aangezien Richard Plugge talentontwikkeling hoog in het vaandel draagt, kan daar zo maar een nieuwe talentvolle sprinter bij komen. U23-wereldkampioen Kristoffer Halvorsen staat hoog op het verlanglijstje van de Nederlandse ploeg. Ze volgen hem al meer dan een jaar en boden hem vorig jaar al de kans om zijn profdebuut te maken.

Op dit moment is LottoNL-Jumbo nog altijd in de markt voor de 21-jarige Noor. De concurrentie om zijn handtekening komt van Sky, dat op dit moment de enige andere partij is met concrete interesse. Eerder toonden ook Quick-Step Floors, Orica-Scott, BMC en Sunweb hun belangstelling, maar sinds de Tour de France is dat in stille wateren terecht gekomen. Halvorsen wil graag een plan voor de lange termijn, waarin hij al in zijn eerste jaar in een aantal wedstrijden voor eigen kans wil rijden. Bij LottoNL-Jumbo lijkt die mogelijkheid een stuk aannemelijker dan bij Sky. Halvorsen zou het liefst een contract voor drie jaar tekenen. Ook Fabio Jakobsen was een optie, maar hij lijkt op weg naar Quick-Step Floors.

3. flag-it Fabio Sabatini (Quick-Step Floors)

Fabio Sabatini – foto: © Quick-Step Floors / Tim De Waele

De sprinttrein van LottoNL-Jumbo is nog in volle ontwikkeling. De ploeg is daar nu anderhalf jaar mee bezig. De doelstelling begin vorig jaar was om in 2018 een volwaardig sprinttrein te hebben die kan wedijveren met de sterksten ter wereld. Ondanks de nodige profervaring van mannen als Leezer en Groenewegens lead out-man Robert Wagner, is het vormen van een geöliede sprintmachine geen gemakkelijke klus. Iemand die op dat vlak zijn strepen meer dan verdiend heeft, is Fabio Sabatini. In het begin van zijn carrière trok hij de spurts aan voor toppers als Erik Zabel en Alessandro Petacchi bij Milram. Later deed hij datzelfde voor Elia Viviani en Peter Sagan bij Liquigas en Cannondale.

De laatste drie jaar reed de Italiaan voor Quick-Step Floors. In zijn eerste jaar was hij van dienst voor Mark Cavendish en de laatste twee seizoenen was Sabatini de laatste man voor Marcel Kittel. In de Tour de France loodste hij de Duitser nog naar vijf ritzeges. Wanneer LottoNL-Jumbo de sprinttrein wil versterken, dan lijkt Sabatini misschien wel een van de beste opties die er op de markt zijn. Groenewegen was in sommige van zijn interviews in de Tour lovend over het werk van de Italiaan. Ook voor Bianchi zou een tweede Italiaan een mooie uitkomst zijn.

2. flag-nl Niki Terpstra (Quick-Step Floors)

Niki Terpstra – foto: Sirotti

Lars Boom werd vorige winter binnengehaald als de opvolger van Sep Vanmarcke. Al tijdens de voorjaarscampagne bleek dat onze landgenoot niet de benen had om mee te doen in de finales van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. En dat terwijl LottoNL-Jumbo naast de sprinttrein en het klassementswerk had ingezet op de Vlaamse klassiekers. Het voorjaar viel mede daarom in de soep. Ook komend seizoen richt het team zich op de sprinttrein en de klassementsrenners, maar wil het ook weer goed presteren op de kasseien. Om die reden zou de ploeg maar wat graag Niki Terpstra in haar rangen verwelkomen, al zijn er meer kapers op de kust.

LottoNL-Jumbo heeft aan het begin van dit jaar haar interesse in de drievoudig Nederlands kampioen én winnaar van Parijs-Roubaix 2014 kenbaar gemaakt. Het zou een diep gekoesterde wens van de ploegleiding zijn om Terpstra aan zich te binden. De 33-jarige Assendelfter heeft een aflopend contract bij Quick-Step Floors en volgens de geruchtenmolen zinspeelt hij met het idee om de Belgische ploeg te verlaten. LottoNL-Jumbo kan hem weliswaar niet hetzelfde contract voorschotelen als Patrick Lefevere, maar de Nederlandse ploeg is bereid om binnen hun budget heel ver te gaan. Naast het klassieke werk, moet Terpstra ook zijn ervaring en mentaliteit aan de jonge jongens doorgeven.

1. flag-it Gianni Moscon (Sky)

Gianni Moscon – foto: Sirotti

Een andere speciale renner die in aanmerking komt voor een uitzondering binnen het budget van LottoNL-Jumbo, is Gianni Moscon. De 23-jarige Italiaan bulkt van het talent en liet dat in zijn eerste twee beroepsjaren bij Sky al zien. Vooral in het klassieke werk liet hij zich gelden, met een vijfde plek in de jongste Parijs-Roubaix als hoogtepunt. Ook in de zwaardere eendagswedstrijden met een aantal stevige heuvels erin, komt Moscon tot zijn recht. Vaak is dat nu nog in een dienende rol voor een kopman, maar het gaat niet lang meer duren vooraleer hij zelf de afmaker is.

Dat kan uiteraard bij Sky, maar wellicht kiest Moscon voor een ander traject. De Italiaan vindt klassiekers rijden mooi, maar hij droomt ervan om grote rondes als de Giro d’Italia en de Tour de France te winnen. Die kansen zijn bij Sky uiteraard niet groot, door de moordende concurrentie aldaar. LottoNL-Jumbo zou hem die kans wel kunnen bieden. Denk maar eens aan een scenario dat hij in 2018 de klassiekers met een ondersteunende rol in de Tour combineert, om in 2019 zijn kans als kopman te mogen gaan in de Giro. Misschien is Moscon wel de volgende campionissimo. En als Bianchi een Italiaanse kampioen aan haar merk wil binden, is het nu het moment om de portemonnee te trekken en Moscon vast te leggen.

Dit opiniestuk is tot stand gekomen op basis van gesprekken met betrokkenen binnen LottoNL-Jumbo.

Dit artikel delen:

119 Reacties

WieVis 4 augustus 2017 om 09:10

Terpstra, de Vries, Gerts en Van schip als aanwinsten en Tankink, Leezer en Lindeman verlengen dan kun je op alle tereinen meespelen.

kelderbelg 4 augustus 2017 om 09:10

@aoyen

http://www.safespacesforsnowflakes.com

Secondant 4 augustus 2017 om 09:12

Ik ben het wel met @aoyen eens. Zulke uitspraken kunnen je je leven lang volgen. En ik draag daar aan bij. En naast dat hij zijn excuus heeft aangeboden, heb ik hem ook horen zeggen dat hij een ‘zuiver geweten heeft’ en mijn inziens doet hij het nogal klein af ‘ik heb niemand vermoord ofzo’. Tuurlijk is het geen moord, maar mensen die zulke dingen zeggen hebben geen idee wat voor impact racisme kan hebben. Laat hem dus maar op de blaren zitten. Een keer sorry zeggen is niet genoeg, zeker niet als het niet gemeend is.

Daarnaast, wat doet het met zijn reputatie in het peloton? Zullen anderen hem niet dingen misgunnen? Dit kan tegen hem gaan werken, en dus ook tegen de ploeg.

T80JZ 4 augustus 2017 om 09:17

Wil TLJ de Giro met Kruiswijk gaan winnen dan zullen ze toch een veel sterkere ploeg nodig hebben dat dit jaar, o.a. meer en betere ondersteuning in de bergen. Van den Broeck vervangen door Olivier is dan echt niet voldoende.

Leuk verhaal. Speculeren hoort bij de wielersport, zeker in deze fase van het seizoen.

HoofdIsVrij 4 augustus 2017 om 09:24

In het eerste ’10 potentiële aanwinsten’ nieuwsbericht werd Roglic genoemd. Dus Lotto-Jumbo leest hier ongetwijfeld mee ;-).

Imbatido 4 augustus 2017 om 09:25

Ik denk niet dat Power na zijn blessure Orica direct de rug toekeert, dat zou behoorlijk ondankbaar zijn. Moscon lijkt me ook op zijn plek te zitten, zou anders een rare keuze zijn geweest om voor Sky te kiezen.

Halvorsen zou leuk zijn, maar ligt denk ik puur aan hem waar hij heen wil. Als hij direct voor het grote geld kiest zal TLJ het altijd afleggen. Mocht hij voor een carrière opbouw kiezen en goede begeleiding dan zou het misschien kunnen.

Sabatini zie ik het helemaal niet in. Die had voor mijn gevoel maar weinig aandeel in de overwinningen van Kittel in de Tour. Vorig jaar in de Tour liep die trein ook al slecht. Dan zie ik meer in Van Schip, die enorm hard kan rijden en zelf ook goed kan sprinten.

Gerts zou een prima aanwinst zijn. Hartthijs de Vries zou ik nog een jaartje bij Roompot laten rijpen, zoals Tolhoek en Tusveld ook hebben gedaan. Die heeft nog iets te weinig uitslagen gereden voor de WT denk ik.

Namen van mijn kant:
– Odd Christian Eiking dus, zoals al vaker genoemd. Gaat weg bij FDJ en zou een super aankoop zijn. Zou eveneens de kansen op Halvorsen kunnen vergroten.
– David De La Cruz. Als er nog een klimmer bij zou moeten als vervanger voor VDB.
– Nathan Haas of Petr Vakoc. Goede puncher zou welkom zijn. Vakoc zal ook wel wat vaker voor eigen kansen willen rijden want zit met Alaphilippe, Gilbert, Jungels, Gaviria (en D. Martin gaat weg?).
– Wouter Wippert. Moet weg bij Cannondale, en is een prima sprinter voor het B-programma.
– Lawson Craddock zie ik meer in dan in Boswell. Ook een Amerikaan, en denk meer potentie.

McMulenga 4 augustus 2017 om 09:25

Danny van Poppel als tweede sprinter misschien? Bij Sky krijgt hij geen kansen maar met TLJ zou hij wel voor ereplaatsen kunnen sprinten in de Giro of Vuelta.

Wheely 4 augustus 2017 om 09:25

Terpstra zou echt fantastisch zijn, niet alleen in het voorjaar maar ook in de leadout voor Groenewegen. Zie de combinatie met Boom en Verhoeven minder voor me maar wie weet. Wel een groot puzzelstuk wat op zijn plaats valt dan qua invulling.

Koersmaniak 4 augustus 2017 om 09:25

Was er niet iets waardoor Terpstra nooit voor de Rabobankploeg wou uitkomen?
Nu Boonen gestopt is, zal die toch vaker zijn eigen kans mogen gaan. Terpstra en Boom zie ik trouwens botsen qua karakters..

Een 2e sprinter mag er zeker bij.
Tankik zal wel stoppen, werd dit jaar ook maar last minute verlengd.

xistnc 4 augustus 2017 om 09:26

Edit redactie: bedankt voor de eindredactie.

Edit: graag gedaan. Stuur ff een factuuradres per PB.

Sephiroth 4 augustus 2017 om 09:26

@leukefans, maklukzat en zuerwiggo.
Ik neem aan dat jullie dus ook een probleem hebben met alle voorbeschouwingen van WF? Dat zijn namelijk ook speculatieve stukken. Roddels uit de wandelgangen zullen dan ook wel niet meer mogen en enkel nog de feitelijke uitslagen of letterlijke uitspraken? Zal een saaie site worden.

@zeurwiggo: Het lijkt mij duidelijk dat het hier om WF hun persoonlijke mening gaat, zoals in de eerste alinea al staat. Nog los van de titel die ook al over potentiele aanwinsten rept. Dus niks zekers.

Boswell zou ik graag zien komen. Sabatini als vervanger van Wagner, maar anders zit je vooral met een Wagner waar je weinig mee kan. Halvorsen zou mooi zijn, maar moet nog groeien. Tersptra is a) duur en b) heeft een afkeer gehad van TLJ en voorgangers, dus die verwacht ik niet. Als hij wel komt heb je in ieder geval een betrouwbare renner voor het voorjaar en een goede in de sprinttrein van Groenewegen.
Gerts als allrounder is leuk, maar als je een tweede lijn wil versterken zal TLJ toch ook naar de renners met ervaring moeten kijken.

Edit: @xistnc gezien je activitiet hier (en je terugkerend commentaar op spelVouten etc in artikelen), is het misschien wat voor je om te proeflezen bij WF? Ik weet niet of ze daar voor open staan maar ergens zou het niet verkeerd zijn als WF zo iets heeft.

ONCE 4 augustus 2017 om 09:27

Ik kan me voorstellen dat Sabatini wel mee verhuist met Kittel naar Katusha. Ook gezien het te verwachten vertrek van Morkov en Bystrom

Frits des Jeux 4 augustus 2017 om 09:27

edit wf: hou het bij wielrennen svp

Wheely 4 augustus 2017 om 09:28

In het artikel wordt gesuggereerd dat Kruijswijk een klassement in de Tour gaat rijden, staat dat al vast?

Romāns Vainšteins 4 augustus 2017 om 09:33

Ik vind dit concept leuk, lekker voer ook voor de speculanten en ‘kenners’ onder de flitsers om eens flink los te gaan, goed krachtvoer. Wel heeft X’ie natuurlijk een fraaie bak losse flodders gevonden waarbij een EDIT ‘waarvan akte’ EDIT erg verlokkelijk doch niet erg sportief zou zijn.

platteprijs 4 augustus 2017 om 09:35

Het wordt inderdaad tijd voor een goede eindredacteur bij WF. Iemand die taalkundig en inhoudelijk de vinger aan de pols houdt.

Arema Pro Cycling Team 4 augustus 2017 om 09:40

Ik dacht dat wij op dit platform niet mochten speculeren?

horsm 4 augustus 2017 om 09:41

leezer, Tankink, Lindeman verlengen en Gerts, Halvorsen en De Vries een kans geven.

Schip een jaartje laten roompotten.

jessevdalen 4 augustus 2017 om 09:43

@xistnc ik geef je in deze wel gelijk. Nergens is dan ook maar één bron te vinden. Hoe weet Youri dat Terpstra geen nieuw contract krijgt? Dat Halvorsen alleen een contract van drie jaar wilt en dat TLJ ver wilt gaan voor Terpstra? Zonder bronnen kunnen dit net zo goed aannames zijn.

Thailand 4 augustus 2017 om 09:51

@ McMulenga, Van Poppel is niet veel minder dan Groenewegen, als hij net als Groenewegen het gehele seizoen een treintje heeft wint hij minstens net zoveel. Van Poppel kan het beste naar een ploeg gaan waar hij zijn treintje krijgt. Hopelijk haakt het gehele sprinterslijstje van Lotto af en komt hij daar in beeld, dan zie ik hem echt ritten winnen in grote rondes.

On topic, Terpstra zie ik echt niet gebeuren, die gaat echt niet samen rijden met Boom en Verhoeven in een ploeg. Moscon lijkt wat hoog gegrepen, maar als dat zou kunnen…. Voor de racisme roepers, hij is terecht gestraft, heeft zijn excuses gemaakt en zijn les geleerd, streep er onder en door. Iedereen verdient een tweede kans, hij is nog jong, niet iedere renner is een bedachtzame Dumoulin. Geef mensen aub de kans en de tijd om van hun fouten te leren.

ti-raleigh 4 augustus 2017 om 10:02

@ gebruikersnaam
Als dat zo is dan is dat inderdaad een overweging waard. Aan de andere kant, lieve, brave jongetjes winnen niet veel.

barcasportz 4 augustus 2017 om 10:05

Altijd leuk artikel, heb het met plezier gelezen. Dank daarvoor!

Maxim Horssels 4 augustus 2017 om 10:06

De button ‘opinie’ had er vanochtend meteen bij moeten staan. Al is uit lead volgens ons duidelijk op te maken dat het gaat om een opiniërende publicatie. Ik hoop dat die onduidelijkheid nu is weggenomen.

Ik kan jullie melden dat Youri niet lukraak met hagel schiet. Voor dit artikel zijn verschillende bronnen geraadpleegd. Wie de wielersport op de voet volgt, kan inderdaad in dit stuk enkele nieuwtjes lezen. Ieder nieuwtje aan onszelf toeschrijven zou kunnen overkomen als borstklopperij, dat doen we liever niet. Daar waar het gaat om speculatie hebben we geprobeerd dat duidelijk te verwoorden.

Koel 4 augustus 2017 om 10:08

@RV
"Wel heeft X’ie natuurlijk een fraaie bak losse flodders gevonden waarbij een EDIT ‘waarvan akte’ EDIT erg verlokkelijk doch niet erg sportief zou zijn."
Mee eens, van kritiek word je groot….!

vlek 4 augustus 2017 om 10:13

Goede titel! Ik zie er zeven tussen staan:
– Van Schip zou in de toekomst best bij Groenewegen kunnen passen. Heeft mogelijk nog volop groeimarge.
– De Vries is sowieso een interessant talent voor TLJ. Hij zou bij deze ploeg ook zeker niet de eerste jonge renner zijn die (relatief) laat met koersen is begonnen.
– Boswell kan als klimknecht, maar ik betwijfel of het voor TLJ momenteel echt nodig is in klimmers van zijn niveau te investeren. Mocht je echt bij SKY willen kijken, doe dan gek en ga voor Sebastian Henao.
– Gerts zou een hele logische renner zijn wanneer ze Lindeman, Keizer en/of Tankink niet verlengen.
– Halvorsen is natuurlijk heel aantrekkelijk, maar moeilijk te halen en niet de eerste prioriteit voor deze TLJ, waardoor het me nog moeilijker lijkt hem te halen.
– Sabatini is wel het type renner dat echt prioriteit heeft. Ik zou hem niet als de beste aanwinst in dat segment bestempelen, maar haalbaarder dan bijvoorbeeld Van Poppel en Mezgec is hij waarschijnlijk wel. Ik ben wel benieuwd waar Groenewegen positief is geweest over Sabatini?
– Terpstra is een prikkelende gedachte. Ze hebben nergens aangegeven in het voorjaar te willen investeren, maar zullen zich ook de shit herinneren die onherroepelijk volgt wanneer je in die maanden enkel uitblinkt in WT-rondjes waar de spotlight minder op staat. Terpstra is dan een grotere zekerheid dan de gok die ze met Boom hebben genomen. Ik vraag me alleen af of Terpstra salaris in wil leveren voor een rol als absolute kopman. Het lijkt me eigenlijk wel tijd worden dat hij ergens zo'n rol pakt en wanneer TLJ daadwerkelijk wil daadwerkelijk investeren in het voorjaar (en Van Baarle is onhaalbaar), dan zou ik het geen onlogische match vinden. Hij zou ook in de ploegentijdrit het mogelijke verlies van Campenaerts op kunnen vangen en eventueel in de Tour de France een rol kunnen spelen voor Groenewegen.

Headlines

Materiaalzone

Populair