Plugge: “Megadeal met Jumbo voor onbepaalde tijd, minimaal vijf jaar”
foto: WielerFlits
Youri IJnsen donderdag 1 maart 2018 om 14:51

Plugge: “Megadeal met Jumbo voor onbepaalde tijd, minimaal vijf jaar”

LottoNL-Jumbo-teammanager Richard Plugge heeft in gesprek met de NOS meer tekst en uitleg gegeven over het sponsorschap van Jumbo Supermarkten. Dat bedrijf is per 1 januari 2019 de nieuwe hoofdsponsor van de gecombineerde schaats/wielerploeg, nadat De Lotto zich woensdag terugtrok. “Het nieuwe sponsorcontract is voor minimaal vijf jaar”, legt Plugge uit.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
‘Ongekend voor de Nederlandse sport’
De teammanager van de wielerploeg is dan ook in zijn nopjes met de nieuwe deal. “Dit is een megadeal, heel goed en ongekend voor de Nederlandse sport. Het is een overeenkomst voor onbepaalde tijd, met een minimum van vijf jaar. De opzegtermijn is twee jaar. Dat is echt heel bijzonder, fantastisch dat ze het doen. Jumbo wil er vol voor gaan en daar heeft De Lotto de ruimte voor gegeven. We kunnen verder bouwen aan onze plannen. Vooral talentontwikkeling, voor zowel het schaatsen als het wielrennen, is daarin heel belangrijk.”

Opleidingstraject
Een diepgekoesterde wens van Plugge is het oprichten van een U23-wielerteam binnen LottoNL-Jumbo, zoals dat eerder het geval was bij Rabobank. Die opleidingsploeg was wereldwijd bekend en is de bakermat van talent geweest. Onder meer Tejay van Garderen, Rohan Dennis en vrijwel alle Nederlandse toppers van dit moment doorliepen het traject. “We willen proberen jeugd te binden en op te leiden, jongeren enthousiasmeren voor de sporten. Daar willen we een ploeg boven hangen, zodat ze ook uitzicht hebben om door te groeien naar topniveau.”

RIDE Magazine
60 Reacties
Sorteer op:
1 maart 2018 14:56
Mooi, goed voor de sport!
1 maart 2018 15:01
Volgens de nos: " Over het nieuwe budget, naar verluidt zo'n 15 miljoen euro, doet Plugge geen uitspraken. "Maar wij kunnen een stap maken, zullen competitief zijn op World Tour-niveau." 15 miljoen is natuurlijk veel geld maar lijkt mij vrij weinig als dat ook nog verdeeld moet worden tussen het wielrennen en het schaatsen.
1 maart 2018 15:01
Mooie deal. U23 ploeg klinkt als een mooi plan maar extra geld voor de profploeg kunnen ze ook wel gebruiken lijkt me
1 maart 2018 15:03
Benieuwd hoeveel budget ze er bij krijgen met deze megadeal.
1 maart 2018 15:08
Vooral die opzegtermijn van 2 jaar is ook wel heel erg strak! Dan weet je gewoon 2 jaar van tevoren als management al dat je moet gaan zoeken naar een geschikte opvolger. Veel ploegen zitten vaak met een veel krappere opzegtermijn en gaan daardoor ten onder.
1 maart 2018 15:31
Het is 15 miljoen van 1 sponsor he. Lotto nl jumbo heeft er meer
1 maart 2018 15:38
Zag op twitter dat Kärcher zich ook aan de ploeg heeft verbonden.

lijkt me dat sponsoren van materialen, zoals Bianchi, sponsoren voor kleding en helm, M-Line voor de bedden, Tacx enz. ook een financiële bijdrage leveren? Of zou je ook puur in het voorzien van materialen kunnen sponsoren?

Klinkt als een zeer luxe deal in het huidige wielrennen. Met opzegtermijn en langdurige overeenkomst
1 maart 2018 15:45
Erg blij voor ze, inderdaad een prachtdeal gezien een skybudget nooit erg waarschijnlijk zal zijn. (het lijkt 15 miljoen voor het wielerteam, het schaatsteam zou zijn eigen budget hebben, maar ik kan me vergissen)
Kanttekeningetje: De grootste grootgrutter (AH) sponsored bijna nix volgens mij en heeft op veel locaties bijna een monopolie. Heeft dit soort sponsoring wel zin voor een bedrijf als Jumbo? (Ik kan praktisch gezien toch niet niet kiezen voor de een of de ander)
1 maart 2018 15:51
Blijven BrandLoyalty en Vifit ook als sponsor? Dan zal het budget rond de 15-18 miljoen worden?
1 maart 2018 15:59
Appie is beurs genoteerd, de jumbo is een prive onderneming in het bezit van de familie van eerd. Die kunnen dus lekker zelf bepalen wat ze met het geld in de ondermening doen en hoeven geen verantwoording af te leggen aan andere belanghebbende zoals aandeelhouders. Dus hebben ze makkelijker ook wat geld over voor grote sponsor / hobbie projecten zoals MAX, 24hrs van Lemans, het schaatsen en het wielrennen.

Ik vind dit onzettend goed nieuws voor het nederlandse wielrennen. zeker als er weer een rabo like junioren project wordt opgezet. Als je kijkt wat er allemaal uit die rabo junioren tijd is voort gekomen aan nederlands (en buitenlands) talent dan kun je dit alleen maar toe juichen.
1 maart 2018 16:00
Prima deal !!!
Kan de kruidenier AH een voorbeeld aan nemen, deze doet helemaal niets op dit vlak. Ik stel een boycot voor van deze anti sport grootgrutter.
1 maart 2018 16:04
Er wordt wat hard van stapel gelopen. Het lijkt me toch verstandig om er binnen die termijn van 5 jaar een co-sponsor bij te nemen.
1 maart 2018 16:06
@JaBo
Verdiep je eens in de lokale betrokkenheid van AH-vestigingen. Ook op sportief gebied. In euro's kan dat bij elkaar opgeteld best meer zijn dan wat Jumbo in de sport steekt.
1 maart 2018 16:09
@MKIDW

Dat AH beurs genoteerd is maakt volgens mij niet veel uit. KPN is ook beurs genoteerd en ook in de voetballerij zie je diverse beurs genoteerde bedrijven. Het is gewoon een kwestie van waaraan besteed ik mijn marketing budget.
1 maart 2018 16:11
@ xistnc
Kruimels.
1 maart 2018 16:17
@xistnc
Gaat het dan om individuele bijdragen van franchisenemers of gaat het om gecoördineerde acties van het hoofdconcern?

Deze deal met Jumbo is echt fantastisch voor de Nederlandse wielersport. Wat mij betreft scoort Jumbo hierbij een hoop bonuspunten ( :P )

Credits naar Plugge ook. Weet toch elke keer weer sponsors te binden.
1 maart 2018 16:19
@JaBo Ik stel een boycot voor van AH. Nuts !!!
1 maart 2018 16:23
@Emergo
Boycot hoeft niet, maar het is voor mij wel een reden om de boodschappen voortaan niet bij de AH te doen, maar bij de JUMBO ! (ook al is de wielerploeg niet 1 van mijn favorieten) Sponsors koesteren vind ik wel belangrijk.
En natuurlijk zeer benieuwd naar 't nieuwe truitje.
1 maart 2018 16:30
vanSpringel +1
Ik ga mijn vrouw opdracht geven niet meer bij AH boodschappen te doen!

Het werkt wel zo. Als bestuurslid van de profronde gunde ik onze sponsors ook meer. Ik kocht mijn spullen bij de bouwmarkt die ons sponsorde en de horeca die niet sponsorde sloeg ik over. En mijn fiets kocht ik niet bij de vrek die niets wilde doen en mijn elektronica kocht ik nooit in Zevenbergen. Om zo maar een paar voorbeelden te noemen.
1 maart 2018 16:31
Gaat dat niet wat ver @VanSpringel? ;-) Als AH morgen de frikandellen in de aanbieding heeft, sta ik er om 8 uur op de stoep hoor.
1 maart 2018 16:40
Minimaal 5 jaar, onbepaalde tijd...


Dit kan een 2e Rabo worden denk ik (nee, niet de dopingshit). Dit is gewoon geweldig.
1 maart 2018 16:43
ik mag hopen dat het geld beter besteed wordt dan in het Rabo tijdperk.
geen langdurige contracten en overbetaalde renners.
1 maart 2018 16:45
@peterwinnen
Ik ga het nog verder op de spits drijven !
De boodschappen, waaronder de statiegeldflessen ga ik bij de Jumbo inkopen, en wanneer ze leeg zijn, ga ik ze bij de AH inleveren.
Ennuh...... frikandellen ? die passen niet in een fietsersmenu, maar ik kan me vergissen : /
1 maart 2018 16:51
@jan

Doelde meer op een sponsor die echt heeeeeel lang in het peloton aanwezig is.

En rabo heeft het toch niet verkeerd gedaan lijkt me. Toch aardige erelijst opgebouwd
1 maart 2018 17:07
Topnieuws! Goed gedaan door Plugge & co. Van 11 naar 15 miljoen is toch 40% erbij, super netjes. Laat nu de opleidingsploeg a la Rabobank maar komen! Mooi ook, 1 hoofdsponsor, geen geklooi met tig logo's en kleuren door elkaar. Mooi nieuws!!

Reacties zijn gesloten.