Plugge: “Megadeal met Jumbo voor onbepaalde tijd, minimaal vijf jaar”

Plugge: “Megadeal met Jumbo voor onbepaalde tijd, minimaal vijf jaar”

foto: WielerFlits

donderdag 1 maart 2018 om 14:51

LottoNL-Jumbo-teammanager Richard Plugge heeft in gesprek met de NOS meer tekst en uitleg gegeven over het sponsorschap van Jumbo Supermarkten. Dat bedrijf is per 1 januari 2019 de nieuwe hoofdsponsor van de gecombineerde schaats/wielerploeg, nadat De Lotto zich woensdag terugtrok. “Het nieuwe sponsorcontract is voor minimaal vijf jaar”, legt Plugge uit.

‘Ongekend voor de Nederlandse sport’
De teammanager van de wielerploeg is dan ook in zijn nopjes met de nieuwe deal. “Dit is een megadeal, heel goed en ongekend voor de Nederlandse sport. Het is een overeenkomst voor onbepaalde tijd, met een minimum van vijf jaar. De opzegtermijn is twee jaar. Dat is echt heel bijzonder, fantastisch dat ze het doen. Jumbo wil er vol voor gaan en daar heeft De Lotto de ruimte voor gegeven. We kunnen verder bouwen aan onze plannen. Vooral talentontwikkeling, voor zowel het schaatsen als het wielrennen, is daarin heel belangrijk.”

Opleidingstraject
Een diepgekoesterde wens van Plugge is het oprichten van een U23-wielerteam binnen LottoNL-Jumbo, zoals dat eerder het geval was bij Rabobank. Die opleidingsploeg was wereldwijd bekend en is de bakermat van talent geweest. Onder meer Tejay van Garderen, Rohan Dennis en vrijwel alle Nederlandse toppers van dit moment doorliepen het traject. “We willen proberen jeugd te binden en op te leiden, jongeren enthousiasmeren voor de sporten. Daar willen we een ploeg boven hangen, zodat ze ook uitzicht hebben om door te groeien naar topniveau.”

Dit artikel delen:

60 Reacties

fietsvriend 1 maart 2018 om 17:16

Hulde! Echt een vrolijkmakend bericht dit. Wat een mooi cadeau voor het NL wielrennen. Oprecht blij voor iedereen die bij dit team betrokken is. En die gekke Plugge mag ook weleens een schouderklopje krijgen.
Met die minimale zekerheid van vijf jaar moet het toch ook wel mogelijk zijn om een substantiele co-sponsor te vinden.

0
sooike 1 maart 2018 om 17:21

Jumbo houdt geld over van het sponsorbudget nu de deal met Max Verstappen enigszins is afgeslankt. Frits van Eerd is een sportfanaat en zijn concern draait fantastisch, dus die rekensom is snel gemaakt. TLJ met schaatsen een blikvanger, met de wielerploeg ondermaats gepresteerd in de wedstrijden die er echt toe doen, op enkele uitzonderingen van Groenewegen na dan.
Albert Heijn wordt hier op enkele plaatsen een beetje afgezeken. Volkomen ten onrechte. Hier in het dorp zijn we blij met AH, want zij sponsoren veel activiteiten voor de kinderen. Trouwens Jumbo ook, maar dat is een franchiser, die het hele jaar rond betrokken is bij bijna alle dorps-evenementen en dat gaat om een behoorlijk bedrag. De derde supermarkt in ons dorp, Lidl, doet helemaal niets, alleen de prijzen verlagen !

0
klootje kriekeljon 1 maart 2018 om 17:30

Goed gedaan meneer Plugge!

0
rahimns 1 maart 2018 om 17:40

@Sooike jij blijft maar de prestaties van TLJ bagatelliseren… erg flauw. Hebben vorig jaar 24 overwinningen gepakt met een paar hele mooie in de Giro en de Tour. Verder mooie klasseringen in diverse WT rondjes en zelfs winnaar van 1. Dat kan je ondermaats noemen maar dan hebben meer dan de helft van de ploegen in de WT ondermaats gepresteerd.

0
Col du Bramont 1 maart 2018 om 17:44
Quote van sooike:
De derde supermarkt in ons dorp, Lidl, doet helemaal niets, alleen de prijzen verlagen !

Inderdaad Lidl doet in het dorp helemaal niets en ik maar denken dat Lidl … .
Klaarblijkelijk volg je het wielrennen niet zo, ook al gelet op je wat kleuterachtige opmerkingen mbt TLJ.

0
Kelder is de Man 1 maart 2018 om 17:57

Sooike haha
Jij bent toch de grootste afzeiker op dit forum.

0
lotto-jumbo fan 1 maart 2018 om 18:10

Ja jammer dat Lidl geen wielerploeg sponsert. Quick step zou goed bij ze passen. Ow wacht…

0
VerstandOpNul 1 maart 2018 om 18:22

Prachtig dit..
Met name de plannen voor het opleidingsteam vind ik heel mooi.. Ik hoop dat dat ook een beetje zal renderen voor de profploeg. Vorig jaar ging bij Quick-step de stekker eruit, omdat het talent door andere teams werd weggekaapt..

0
tetedelacourse 1 maart 2018 om 18:56

@rahimns: helemaal eens en dit mag je nu ook nog minimaal 5 jaar herhalen. Al winnen ze de Tour en Roubaix in 1 seizoen.

0
Jean Dumas 1 maart 2018 om 19:13

U23-team, zou mooi zijn.

0
Emergo 1 maart 2018 om 19:57

@JaBo Sponsors koesteren ?? Waarom zou ik. Zij hebben een reclamebudget en wat zij daarmee doen zal mij een zorg zijn maar voor mij is het geen reden om daar nu te gaan winkelen.

0
mus van de maasstad 1 maart 2018 om 20:14

Ondermaats?

WT overwinningen 2017:
2 etappes pias vasco
1 etappe romandie
AK Tour of californie
1 etappe Giro
1 etappe Dauphine
2 Etappes Tour
1 etappe binck bank tour
1 etappe guanxi

En dan nog
Podium pias vasco
Podium romandie
Podium ronde v zwitserland
Podium cyclasdic hamburg

0
Kwibus 1 maart 2018 om 20:16

Ja ik zou de opleidingsploeg laten varen, tenzij jumbo dat graag wil.

0
Laatste man 1 maart 2018 om 21:52

Hoe lang mag je hier anti-supporteren?

0
Jan 1 maart 2018 om 22:07

@Mus
Ik denk er toch iets anders over
Er is niet veel goeds achtergebleven …
Eigenlijk niets. Alle ex Rabo’s hebben een doping verleden
De ploegleiding was dramatisch slecht.

0
horsm 1 maart 2018 om 22:27

Gaaf! U23!!

0
Mwielerfan 1 maart 2018 om 22:58

Rabo was jarenlang trouwe sponsor en of genaaid door teamleiding of ontzettend hypocriet vertrokken.

Misschienis jumbo wel in staat tot deze sponsoring omdat ze franchisenemers uitknijpt en zonder wederzijds akkoord tarieven verhoogd. Gebeurd heel veel met frachisers en zijn diverse rechtzaken over in grote concerns. Misschien ook niet, maar ik vindt het wel heel kortzichtig om tot een boycot over te gaan omdat een bedrijf niet een bak geld geeft. Zou jij zelf een wielerwedstrijd of ploeg sponsoren? (Beat?) Is het verwijtbaar als iemand dat niet doet?
Er is meer in het leven dan wielrennen. Misschien gaat ah wel veel beter met z’n vakkenvullers om? Kijk eens verder dan je voorvork lang is.

0
sooike 1 maart 2018 om 23:21

@rahimns
Ik begrijp dat TLJ-fanaten spreken van een prachtig seizoen. Maar gelukkig zijn er veel kenners dezelfde mening toegedaan als ik: gezien de verwachtingen, de bezetting en de aanwezigheid van nationale en internationale toprenners (althans dat beweerde de ploegleiding ooit) was het een “mager” seizoen . Misschien wat minder hoog van de toren blazen en in alle bescheidenheid succesjes vieren. Al dat geblaat vol excuses, net-niet-verhalen en uitvluchten, doet het imago van deze ploeg geen goed. Groenewegen zorgde voor incidentele opluchting, maar verder…? De lijst van Mus van de Maasstad toont toch aan dat het mager was, zo u wilt, ondermaats ? Uitslagenlijsten zijn voor iedere redenering het beste bewijsmateriaal !

0
sooike 1 maart 2018 om 23:27

@Col du Bramont
Je concludeert dat ik “het wielrennen nog niet zo lang volg”..Omdat ik een beetje kritisch ben over TLJ? Ik mis het verband. Blijkbaar ben je nog niet zo lang hier aanwezig, anders zou je toch op zijn minst een keer hebben kunnen lezen dat ik ooit deel uitmaakte van het peloton en tot op de dag van vandaag misschien wel meer koersen live zie dan menige “kenner” hier. Bij veel ploegen schud ik nog geregeld wat handjes. Niet erg hoor, kun je ook allemaal niet weten..maar misschien concludeer je soms wat snel….

0
peervaneynthoven 1 maart 2018 om 23:37

@Mwielerfan. Geef 1 voorbeeld van wat je beweert over Jumbo anders moet je je aantijging intrekken. @vanSpringel. De schandalige wijze waarop een Amerikaans bedrijf heeft gelogen bij het overnemen van de Raboploeg en een typisch Amerikaans gedrag vertoonde heeft mij indertijd doen besluiten nog geen kabeltje meer bij dit bedrijf te kopen. Het zal ze geen donder uitmaken maar voor mij geeft het toch een goed gevoel telkens als ik een keuze heb en dan dit merk links laat liggen.

0
Kelder is de Man 1 maart 2018 om 23:42

Handjes schudden..
Het wordt steeds sneuer.

0
peervaneynthoven 1 maart 2018 om 23:51

@Sooi. Als je niet weet kennelijk dat Lidl een van de sponsoren van een grote Belgische ploeg is dan is de reactie van @Col du Bramont niet onterecht. Maar wat me steeds opvalt bij je is dat je altijd je gelijk wilt halen. En wat goed overigens dat je deel uitmaakte van het peloton en zelfs handjes schudt( dat zijn er overigens meer, maar dit terzijde), maar ga je daardoor helderder denken of houd je daar iets aan over gezien je voortwoekerende rancune jegens TLJ waardoor je de realiteit vaak uit het oog bent verloren. Feiten liegen niet of je nu veel of weinig handjes schudt of hard of minder hard hebt kunnen fietsen. Jammer voor je.

0
Magikdatzeggen 2 maart 2018 om 00:06

Dat Sooike handjes schudt bij sommige renners en daar schijnbaar erg trots op is geeft aan dat hij waarschijnlijk ooit al eens erg gefrustreerd is door TLJ of een van haar voorlopers en daarom meent zich tot in lengte van dagen negatief over TLJ te moeten uitlaten. Sneu…

0
vlek 2 maart 2018 om 00:28

Frits naar nu blijkt niet goed verstaan in de rij voor de frituur en dan nu maar terug de oude vertrouwde langspeelplaat opgezet. Zware pijnlijke dag natuurlijk, dus dan is wat hang naar nostalgie wel toegestaan.

0
mus van de maasstad 2 maart 2018 om 06:53

Tja sooike

TLJ heeft nu eenmaal niet het budget van een Sky, BMC, Quick step. Ze bungelen ergens inderaan. Dat JIJ dan vind dat ze ondermaats presteren zegt volgens mij meer over jou.

Mijn dochter heeft laatst de handen van k3 geschud. Ze is er zelfs mee op de foto geweest. Wat een kenner van kleuterpop moet ze wel niet zijn zeg

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone