Peter Sagan moet verder zonder geblesseerde Jempy Drucker
foto: Cor Vos
woensdag 3 april 2019 om 20:14

Peter Sagan moet verder zonder geblesseerde Jempy Drucker

Jempy Drucker heeft een hersenschudding en een gebroken nekwervel overgehouden aan Dwars door Vlaanderen. De 32-jarige renner van BORA-hansgrohe, onderdeel van de klassiekerploeg rond Peter Sagan, was betrokken bij een valpartij en moest daarop vroegtijdig de strijd staken.

De breuk lijkt stabiel, meldt BORA-hansgrohe op haar social media. “We hopen dat er geen operatie nodig is, maar hij zal noodgedwongen enkele weken langs de kant staan. Beterschap Jempy, we weten dat je sterker terugkomt.”

Drucker was een belangrijke waarde in de klassieke kern bij de ploeg, die gebouwd is rond Peter Sagan. De Luxemburger stond de Slowaak al terzijde in Milaan-San Remo en de E3 BinckBank Classic en was ook een beoogde helper voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
3 april 2019 21:17
+1 op het breuken-lijstje....in een ander topic hadden we het bijgehouden maar dit jaar gaat het wel erg hard...tot dusver in elke (!) koers....
3 april 2019 21:59
Sagan heeft toch geen ploeg nodig. Mathieu zei het ook al, Sagan is prima in orde hoor
4 april 2019 05:48
Ik zou graag zien dat alle GC's de komende 5 jaar uit 21 gevarieerde sprint etappes bestaan. Dan kunnen we over 5 jaar zeggen dat Sagan niet alleen een betere renner is maar ook een veel mooier palmares heeft. Dan krijg je weer dat de Groten met Merckx vergeleken kunnen worden. Dan kunnen we Froome eindeloos vragen wanneer die nu eindelijk eens een monument denkt te gaan winnen.
    4 april 2019 23:52
    En teams van 3 man max, zodat het standaard 80km koers man tegen man is
4 april 2019 05:56
Met al die breuken en valpartijen, die met het jaar talrijker en met ernstiger gevolgen lijken, is het wellicht noodzakelijk geworden om meer beschermende kleding dan alleen een helm te verplichten, zoals bijvoorbeeld stevige schouderpads...
4 april 2019 10:34
Doodzonde. Rijdt een goed voorjaar.

Reacties zijn gesloten.