Tiesj Benoot stapt ook vroegtijdig op bij Team DSM
Foto: Cor Vos
maandag 25 oktober 2021 om 13:59

Tiesj Benoot stapt ook vroegtijdig op bij Team DSM

Breaking Vorige zomer verlengde Tiesj Benoot nog zijn contract bij Team DSM (toen nog Sunweb) tot eind 2022. Maar er is de voorbije weken een onherstelbare breuk ontstaan en het huwelijk lijkt geen stand te houden. Meerdere bronnen bevestigen aan WielerFlits dat beide partijen om de tafel zitten om vroegtijdig uit elkaar gaan. Benoot is inmiddels op zoek naar een nieuwe ploeg.

De 27-jarige Gentenaar is de zoveelste renner op rij die zijn contract bij het Duitse WorldTourteam niet uitdient. Na onder meer Marcel Kittel (2015), Warren Barguil, Edward Theuns (2018), Tom Dumoulin (2019), Michael Matthews (2020) en Marc Hirschi (dit jaar) staat nu ook Tiesj Benoot op het punt om vroegtijdig Team DSM te verlaten.

Foto: Cor Vos

De voorbije zomer was al sprake van strubbelingen tussen Benoot en de ploegleiding, maar dat werd toen ontkracht, met name door sportdirecteur Rudi Kemna in een exclusief gesprek met WielerFlits. “Er zullen intern altijd kleine fricties zijn, want we coachen onze renners om ze beter te maken. (…) Niet iedereen gaat altijd meteen akkoord. Dat lijkt me niet abnormaal in relaties. Tiesj is volwassen genoeg om hiermee om te gaan”, vertelde Kemna ons toen.

Maar zie, ook al leek de rust naar de buitenwereld een beetje teruggekeerd, het blijft rommelen bij de Duits-Nederlandse WorldTour-formatie in Deventer. Vorige week kregen we al lucht van nieuwe strubbelingen tussen de ploeg en zijn Belgische kopman en in de loop van het weekend werd ons dat vanuit meerdere hoeken alleen maar bevestigd. Benoot en Team DSM staan op het punt om hun wegen na dit seizoen te scheiden, waardoor de Vlaming op zoek mag naar een nieuw team.

RIDE Magazine
103 Reacties
Sorteer op:
25 oktober 2021 14:04
Tja, wat hierop nog te zeggen … benieuwd naar de uitleg van Benoot (ooit, als de zwijgclausule verlopen is)
    25 oktober 2021 14:44
    "Ze hebben mij laten gaan, omdat ik niet meer vooruit te branden was. Lotto (UAE/Ineos whatever) was gek genoeg om mij aan te nemen voor een nog hoger salaris. Lachen was dat."
    Zal hij dat ooit opbiechten? Dacht het niet.
    27 oktober 2021 14:59
    Zal wel aan Benoot leggen hoor.
Heeft, op die Parijs-Nice vorige jaar na, ook vrij ondermaats gepresteerd.

Ik weet niet wat zijn salaris is, maar dat zal niet gering zijn.

Lijkt mij dan ook voor beide kanten een gezonde beslissing.
    25 oktober 2021 14:16
    Hij mist vast z'n ketone, zonder loopt het toch niet zo lekker
    25 oktober 2021 19:31
    benoot had meer moeten brengen dan hij heeft gebracht, maar echt niet heel veel meer. dan is toch niet het type renner dat je in de spotlights zet en die je een dik-verdienende kopman maakt, dat is iemand die "in de marge" een vrije rol krijgt en daar zijn ding doet.
    25 oktober 2021 20:02
    Bij lotto werd hij opgehemeld om top 13 in grote ronde, verre top 5 in een enkele weekronde. Het is dat ze niks beters hadden, maar heel sterk was het niet allemaal
    26 oktober 2021 12:42
    Werd dit jaar toch 5e en vorig jaar 2e in Parijs-Nice en dit jaar ook nog 8e in de Benelux Tour? Verder nog top10 in klassiekers in LBL in 2020 en 2021 en vorig jaar ook in de RVV. Alleen in de grote rondes vielen zijn resultaten echt tegen.
    26 oktober 2021 12:50
    @Dikke Vrouw: als topploegen zoals Ineos en Jumbo Visma ketonen gebruiken en er goede resultaten mee halen, dan is het raar - om niet te zeggen amateuristisch - dat Team DSM ketonen verbiedt. Een verstandige renner als Benoot zal dit ook wel opgemerkt hebben.
25 oktober 2021 14:06
Wie wil er nu überhaupt nog naar DSM? Stellen de sponsers zich geen vragen bij de dagelijkse leiding?

Niet meer levensvatbaar op deze manier. Het zou van een oprechte meelevendheid in de wielersport getuigen als het management per direct zou opstappen. Op deze manier maken ze de sport gewoon kapot.
25 oktober 2021 14:07
Via via weet ik dat Tiesj zijn Ridley die hij geschonken had aan het koersmuseum heeft teruggevraagd. Hint?
    25 oktober 2021 14:11
    Idd Lotto lekker met vocsnor en degenkolb
    25 oktober 2021 14:13
    Degenkolb gaat naar DSM…
    25 oktober 2021 14:43
    Ik zou lekker op die nieuwe Ridley gaan rijden.
    25 oktober 2021 17:05
    Die Ridley van Strade Bianchi staat in het RVV centrum in Oudenaarde.
    25 oktober 2021 18:37
    Oeps mijn fout jij hebt gelijk Chasse
25 oktober 2021 14:12
En hoe zit dat met van wilder?
    25 oktober 2021 14:15
    Die moet blijven heeft de poen nog niet om zichzelf uit te kopen...
    25 oktober 2021 14:17
    Die heeft in zijn eigen voet geschoten. Ik denk dat ze hem niet zullen laten gaan, en hem eens om de 4 weken in een derderangswedstrijd zullen opstellen om te voldoen aan de regels.
    25 oktober 2021 14:18
    Tot een Ineos of Uae wat poen geeft aan hem om bij hun te tekenen ;)
    25 oktober 2021 14:18
    De Sam Bennet-methode.
    25 oktober 2021 15:31
    Melkzuur 25 oktober 2021 om 14:17:
    "Die heeft in zijn eigen voet geschoten. Ik denk dat ze hem niet zullen laten gaan, en hem eens om de 4 weken in een derderangswedstrijd zullen opstellen om te voldoen aan de regels."
    ---
    Dat zou zowat het domste zijn dat ze kunnen doen, vrees ik. Een renner zijn carrière trachten te fnuiken en er tegelijkertijd ook nog voor betalen, zonder return. Het zou bovendien niet bepaald een goede wervingsstrategie zijn en gaat (nu reeds) als een lopend vuurtje rond. Zo'n houding aannemen is ook niet houdbaar voor een sponsor. Het moge nu wel duidelijk zijn dat het probleem niet bij Van Wilder ligt, maar bij DSM. Als dit voor het gerecht komt, en dat lijkt op dit moment niet heel onwaarschijnlijk zo lang DSM het been stijf houdt, vrees ik dat ze geen been meer overhouden om op te staan. Een NDA is van geen belang voor het gerecht. Als er een rechtszaak komt, en de advocaten van Van Wilder roepen (ex-)ploegmaats op als getuigen, dan komen de Benoots, Galls, Hirschi's, Andersens, Roche's, Storers etc allemaal onder eed verklaringen afleggen die geen spaander heel laten van DSM/Kemna/Spekenbrink. Dan mag DSM nog NDA's laten tekenen, daar kunnen ze zich niet achter verschuilen voor het gerecht.
    Uit de omstandigheden blijkt dan ook dat ze Van Wilder persoonlijk willen pakken. Alle andere renners mogen vertrekken. Een rechter zal zich niet enkel vragen stellen bij het feit dat de ene na de andere renner er wil vertrekken, maar ook bij het feit dat ze mogen vertrekken... buiten eentje. Eentje die dan nog kan aantonen dat de ploeg zijn fysieke integriteit bewust in het gedrang bracht door hem op te stellen terwijl hij gekwetst was en dus op zich al reden genoeg had om een einde te maken aan de samenwerking.

    Verder hoef je niet wakker te liggen of Van Wilder een nieuwe ploeg zou vinden. Maar dat vertelde ik hier reeds enkele weken geleden. Gelukkig is slavernij of lijfeigenschap reeds lang verleden tijd, en kan DSM dus staan toeten zo veel ze willen, als Van Wilder weg wil, is hij weg.
    25 oktober 2021 15:42
    Ik hoop oprecht dat je gelijk hebt, 11 na 11. Dat hij makkelijk een nieuwe ploeg zal vinden (mits vrij), daar ben ik van overtuigd. Maar om een of andere reden willen ze hem (in tegenstelling tot vele andere) niet laten gaan, zo laten eerdere berichten vermoeden. Die harde Instagram-post van enkele weken geleden, zal hem daarbij ook niet helpen, integendeel. Dat had hij dus beter niet gedaan, zelfs al is zijn frustratie natuurlijk wel te begrijpen. Ik zal maar gerust zijn als ik het persbericht van zijn overgang naar een nieuwe ploeg zie verschijnen.
    25 oktober 2021 19:20
    Wat zijn je bronnen 11 na 11? Het lijkt meer op een gefrustreerde afrekening aangevuld met eigen verzinsels dan een weergave van de gang van zaken bij DSM. Je hoeft zo’n team niet te pruimen, maar wat jij allemaal neerschrijft daar lusten de honden ook geen brood van.

    “Het moge nu wel duidelijk zijn dat het probleem niet bij Van Wilder ligt, maar bij DSM.”

    “Uit de omstandigheden blijkt dan ook dat ze Van Wilder persoonlijk willen pakken.”

    “Eentje die dan nog kan aantonen dat de ploeg zijn fysieke integriteit bewust in het gedrang bracht”
    25 oktober 2021 21:33
    Beste Panache,

    Ik heb me op dit platform geregistreerd enkele weken geleden om jouw lulkoek bloot te leggen. Een beetje lachwekkend toch, maar om op je vraag te antwoorden: Wat denk je nu? Er zijn twee mogelijkheden, ofwel zijn mijn bronnen zeer goed op de hoogte en zou ik die in problemen brengen door die te vermelden. Ofwel zuig ik alles uit mijn duim en maak ik mezelf oeverloos belachelijk door te moeten toegeven dat ik geen bronnen heb.

    Maar wees gerust, ik heb bronnen. En daarmee bedoel ik bronnen, geen via via verhalen van iemand op café die een zoon heeft die ooit met de oma van één van de hoofdrolspelers samen op de bus zat. De toekomst zal uitwijzen dat ik weet waarover ik spreek.

    De drie citaten die je aanhaalt, zijn overigens ofwel inmiddels bevestigd ofwel eenvoudigweg logische deductie.
    25 oktober 2021 21:55
    @11 na 11 het heeft niets met jou te maken maar er zijn meerdere oud-forumleden (geband of verdwenen) die met bronnen schermden met inside informatie over van Aert, De Plus en anderen. Al die bronnen waren niets waard want er klopte helemaal niets van.
    Daarom wordt het meestal met een korreltje zout genomen.
    25 oktober 2021 22:05
    Jouw zogenaamde feiten zijn op z’n hoogst een gekleurde interpretatie op zijn meest negatieve wijze verwoord. Via bron of grote duim, in beide gevallen niet direct dé waarheid. Natuurlijk wel jouw waarheid, dat is echter iets geheel anders. Iemand die klakkeloos wat van horen zeggen neerpent om interessant te doen heb ik sowieso niet hoog zitten, niets meer dan een tell sell acteur die met een witte jas aan suggereeert een dokter te zijn. Één bron is geen bron, twee bronnen is een halve bron en pas als je drie bronnen hebt waaruit blijkt dat ze los van elkaar staan, heb je de zekerheid dat hetgeen je hier schrijft de gang van zaken is.

    Mijn zogenaamde ‘lulkoek’ dat Van Wilder nog stappen te zetten had en ongemotiveerd/minder trainde heb je nimmer weerlegt. Je hebt het kolder genoemd (want jouw ‘bronnen’ zeggen iets anders). Zelfde staaltje blufpoker van jouw kant. Ik beweer zelden de waarheid met zekerheid te kennen, maar laat me zeker niet overtuigen door een anoniem elfje die zogenaamd interessante bronnen heeft maar nul komma nul nieuwtjes heeft gepost. Eerst credibility opbouwen!
    27 oktober 2021 06:38
    Beste Panache,
    Je verklaarde en beweerde dat Van Wilder NIET meer trainde. Toen bleek dat je fout was, trok je zijn trainingsarbeid in twijfel en ging je zijn aantal trainingskilometers op het einde van het seizoen vergelijken met die van renners in volle opbouw naar hun grootste seizoensdoelen. Nadat je dus compleet fout zat, ging je je verschuilen achter een hoop gezwam in de hoop geen gezichtsverlies te lijden.
    Maar goed, zo belangrijk is het helemaal niet wat jij ervan denkt. Wat je moet onthouden is het volgende:
    Zijn motivatie is er niet minder op geworden want hij wil zich bewijzen. Het volgende seizoen wordt enorm belangrijk voor zijn verdere ontwikkeling, dat beseft hij ook. De ideale ploeg is er dan ook eentje waar hij zich gewaardeerd gaat voelen en waar er in samenspraak een traject kan uitgestippeld worden. Wat ook belangrijk wordt, is dat hij leert strijden voor een overwinning, ook al is dat in een bescheiden klim- of rittenkoers.
    Of dat bij Ineos, DQT, UAE, TJV, Bora of nog wat anders wordt? Dat is dan minder belangrijk volgens mij, zolang de verstandhouding goed is. Al is dat natuurlijk ook maar mijn persoonlijke mening. Dat staat volkomen los van wat eventuele bronnen daarvan mogen denken ;-)
25 oktober 2021 14:18
Nou Jumbo, sla je slag!
    25 oktober 2021 14:22
    Moet elke fatsoenlijke renner naar Jumbo? Die hebben Laporte al gehaald
    25 oktober 2021 15:59
    Tiesj is wel een vertrouweling van Van Aert. Als die hem erbij wil, kan het wel..
    En denk ook dat Tiej beter is als knecht dan als kopman.
    25 oktober 2021 16:14
    Eens die Tiesj Benoot zou zeker goed passen in 't Jumbo-team. Als ondersteunende renner voor Wout in o.a. de Strade zou perfect zijn.
    25 oktober 2021 16:15
    Ik dacht net hetzelfde: meesterknecht van Wout van Aert! Heeft er zeker de capaciteiten voor, en zelfs in die puur dienende rol zou hij wellicht nog meer kansen op eigen succes hebben dan als kopman zoals nu.

    Benoot is een sterke coureur, maar valt overal wat tussen waardoor het zo moeilijk is om een koers te winnen. Goed in het Vlaamse werk, maar niet explosief genoeg en te weinig hardrijder. Goed in de klimklassiekers maar mist ook daar de punch. Goed in (kortere) rondes maar te weinig tijdrijder en klimmer.

    Zelfs een rol als avonturier en rittenkaper lijkt er niet echt in te zitten voor hem, want dat ligt niet in zijn natuur. Rijdt vaak berekend en klampt aan i.p.v. af en toe eens doldriest tekeer te gaan waardoor het een keer meezit en toch raak is.

    Zijn lot aan dat van Wout verbinden zou wel eens een goeie move kunnen zijn voor beide partijen.
    25 oktober 2021 16:43
    Alpecin past ook prima eigenlijk, goede opvolger van Vakoč.
    25 oktober 2021 20:12
    Helemaal eens met alfons
25 oktober 2021 14:26
Spijtig. Maar het leven gaat verder, anderen zullen opstaan. Hoop dat het moddergooien achterwege blijft. Alle kaarten op Bardet en Arensman nu.
    25 oktober 2021 14:32
    Ik denk niet dat Tiesj het type is om met modder te gooien. Iemand een gokje naar welk team hij zal gaan? Ik gok op DQS.
    25 oktober 2021 14:36
    Ik gok wanty. Dat is zijn niveau
    25 oktober 2021 14:37
    Bij Lotto Soudal reed hij lekker, net als Campy terug op t oude nest?
    25 oktober 2021 14:39
    BREAKING: Bardet heeft over 12 maanden ook zijn buik vol en moet dan ook weg.
    25 oktober 2021 15:13
    Had verwacht dat Arensman al wel meer stappen had gezet, dus de groep kopmannen bij DSM is niet heel groot. Alhoewel DSM kennende komen er volgend jaar weer enkele talenten bovendrijven en zullen andere talenten gaan bevestigen. Dainese verraste positief in de vuelta en wellicht vindt Bol zijn sprintersbenen weer terug.
    25 oktober 2021 20:13
    Modder hoeft niet, maar een beetje openheid zou ik mooi vinden
25 oktober 2021 14:38
Lijkt mij nuttig dat DSM ook de leiding van deze ploeg gaat doorlichten er komen meningen naar buiten die door een multinational niet geaccepteerd mogen worden.
    25 oktober 2021 14:40
    Welke meningen komen er naar buiten dan?
    25 oktober 2021 17:57
    Ik volg 'm niet.

    Heb je het nou over eventuele reputatieschade die doorweegt naar de sponsor? Of heb je het over werkwijzen waar een ethisch verantwoorde multinational i.k.v. corporate governance zich niet aan kan binden.

    Als je het over het laatste hebt dan die je wel even goed in gedachten te houden dat maatschappelijk verantwoord ondernemen (ethiek) bij het gros van de multinationals voor de show wordt gedaan c.q. als een moetje wordt gezien om een paar grotere aandeelhouders te pleasen en daarmee als directie de bonus op peil te kunnen houden. Niet omdat ze dat nou echt als kernwaarde zien van hun onderneming.
    25 oktober 2021 20:15
    Dsm is chemiebedrijf, beetje raar om dan ethiek te verwachten
    25 oktober 2021 21:18
    @Mwierfan: DSM heeft alle chemie en kunstvezelactiviteiten afgestoten. Het richt zich alleen op food en health.
25 oktober 2021 14:38
De Sukkel Methode heeft weer een slachtoffer gemaakt. Sponsor heeft kennelijk geen verstand van zaken, of interesseert het allemaal niks.
Dit kun je toch niet serieus meer nemen, wat een gepruts.
    25 oktober 2021 14:46
    Ik kan hier ook niet meer genuanceerd naar kijken, het is wachten op de volgende en dan kunnen die gasten kunnen beter opdoeken. Lijkt een kwestie van tijd, sorry.
    25 oktober 2021 15:02
    Het vreemde is dat die vrouwen het prima naar hun zin lijken te hebben.. Zit daar een ploegleider waar ze allemaal genoeg van krijgen bij die mannen?
    25 oktober 2021 15:08
    Of de dames daar echt in hun sas zijn weet ik niet maar Wiebes gaat als een malle in ieder geval. Misschien worden de ladies wel met meer egards behandeld.
    25 oktober 2021 15:10
    Die dames rijden toch met 4 in een kopgroep van 7 om er 1 te helpen.. is toch een team?
25 oktober 2021 14:52
Naarmate N hoger wordt (en dat gaat héél snel...) moet de ploeg zich toch eens gaan beseffen dat het aan hun ligt, en niet aan de renners die massaal gillend wegrennen.
25 oktober 2021 14:56
Wel erg pijnlijk, andermaal. Zal wel snel bekend worden naar welk team hij vertrekt. Maar ik zou echt geen idee hebben naar welk.
25 oktober 2021 14:58
Sören Kragh Andersen had trouwens ook aangegeven ontevreden te zijn en wilde liefst zijn contract verbreken. Misschien dat dat wel met een sisser afloopt.
    25 oktober 2021 20:23
    Precies, voor we alles weten kunnen we echt niet zeggen dat de ploegleiding er iets mee te maken heeft
25 oktober 2021 15:01
Altijd al geroepen. Wat een wanbeleid :( dit kan geen toeval meer zijn. Elke renner met statuur holt daar weg
25 oktober 2021 15:09
Dit is dan wel niet een heel eerlijk lijstje, Marcel Kittel (2015), Warren Barguil, Edward Theuns (2018), Tom Dumoulin (2019), Michael Matthews (2020) en Marc Hirschi

Staan er al twee tussen die duidelijk bij elke ploeg problemen gehad zouden hebben omdat ze gewoon uitgekeken zijn/waren op het fietsen.
    25 oktober 2021 15:22
    Wie van dat lijstje waren er bij deze ploeg dan al uitgekeken op het wielrennen?
    25 oktober 2021 15:23
    Wel opvallend dat van dat lijstje, op Kittel na, ze allemaal niks meer hebben gewonnen nadat ze vertrokken bij sunweb/dsm.
    25 oktober 2021 15:28
    Toch vrij duidelijk dat Marcel Kittel en Tom Dumoulin vanuit zichzelf twijfels hebben bij het wielrennen?

    Lijkt mij logisch dat wanneer je het niet naar je zin hebt je iets met een overstap probeert, om vervolgens vast te stellen dat je er gewoon geen zin meer in hebt.
    25 oktober 2021 15:35
    Zijn allemaal ‘toevallig’ ook meer gaan verdienen. Sommigen, zoals Dumoulin en Barguil, zelfs fors meer.

    Bijna geen van allen overigens ooit nog het niveau dat ze bij DSM hadden weten te halen. Kittel heeft alleen in zijn tweede jaar bij Quick Step de sprints nog een keertje kunnen domineren in de Tour. Hirschi komt misschien nog wel goed, maar dir jaar was alvast fors minder dan in zijn wonderjaar.

    Doen blijkbaar toch wel iets goed met die veeleisende en inflexibele, maar obsessief schone en wetenschappelijk onderbouwde aanpak van ze.
    25 oktober 2021 15:35
    Quote:
    Marco 25 OKTOBER 2021 OM 15:28
    Toch vrij duidelijk dat Marcel Kittel en Tom Dumoulin vanuit zichzelf twijfels hebben bij het wielrennen?

    Lijkt mij logisch dat wanneer je het niet naar je zin hebt je iets met een overstap probeert, om vervolgens vast te stellen dat je er gewoon geen zin meer in hebt.


    Ik denk inderdaad dat Kittel meteen na Giant-Alpecin helemaal geen zin meer had in wielrennen getuige zijn slechts 25 overwinningen voor Etixx in 2016 en 2017, waaronder een zeer magere 5 ritten in de Tour de France van 2017. Was echt een mislukte overstap.
    25 oktober 2021 15:59
    @SolitaryShell je kunt ook lekker alles aan cijfers hangen maar zo werkt het natuurlijk niet.

    Dumoulin zou daar vertrokken zijn want het ging niet meer.. Krijgt bij Jumbo een opleving en gaat naar de Tour als tweede kopman.. om zo goed als meteen te gaan knechten.. Maar ik geef het toe, de erelijst van Tom in 2020 en 2021 kun je als volgt samenvatten:

    2e op de Olympische Zomerspelen op de individuele tijdrit

    En waarom noem je niet apart wat Kittel bij Etixx in 2016 won? omdat het niet veel soeps was? en hij dus niet beter werd door de overstap?
    25 oktober 2021 16:12
    Toch moet gezegd dat er weinig beter zijn gaan rijden sinds hun vertrek.
    25 oktober 2021 16:15
    Kittel in 2017 om nog een vet contract bij Katjoesja-Alpecin te pakken
    25 oktober 2021 16:31
    Zo werkt het inderdaad niet Marco. Jij beweert dat Kittel in 2015 al uitgekeken was op het wielrennen. Dan is het ook aan jou om die stelling te onderbouwen, maar dat doe je niet.
    25 oktober 2021 16:46
    Overdrijving is ook een kunst. Dumoulin heeft met 1 ploeg een probleem gehad, nl die van Spekenbrink. Hij is niet bepaald de enige! En wie zegt dat hij een probleem met Jumbo heeft? En voor meer ploegen heeft hij niet gereden.
    25 oktober 2021 16:46
    Ik zeg dat als Kittel al 7 jaar op de fiets zit en al 2 jaar 4 etappes in de tour pakt, er misschien al aan het rommelen is geweest wat er later definitief uit komt..

    Maar ik had je een vraag gesteld over Etixx in 2016 maar daar praat je lekker "slim" omheen
    25 oktober 2021 16:49
    @platteprijs Ik weet niet tegen wie je het precies hebt maar ik zie in niet 1 reactie dat Tom problemen met Jumbo heeft?
    25 oktober 2021 17:07
    @ Marco
    Hoewel jij een beetje gelijk hebt was Kittel 2016 bij Etixx zeer goed. Hij won een tour etappe, twee giro etappes, SP, de dubai tour (waar hij bijvoorbeeld zesde werd op Hatta Dam wat ongezien is voor Kittel) en had 12 overwinningen. Hij eindigde ook 14de op de PCS ranking wat zijn beste plaats ooit was met zijn hoogste aantal punten.

    In de tour stootte hij gewoon op een ongeziene cavendish die er bovenuit stak.
    25 oktober 2021 20:27
    Duidelijk bij elke ploeg problemen, ik snap dat je dat Meg terugwerkende kracht gaat denken. Je kunt uit de lijst ook concluderen dat dsm de carrière van een hele hoop renners kapot maakt. Ook overdreven. Feit is dat renners vaak ontevreden zijn, en dat dit vrij snel lijkt te escaleren telkens ipv gewoon contract uitdienen
25 oktober 2021 15:11
Ik zag Tiesj op kop van het voorste gelid in de RvL tempo maken voor z'n kopman Bardet. Aan de achterzijde van dit gelid werd de kleine Merckx almaar kleiner en kleiner. Dat was best indrukwekkend. Maar verder heb ik Tiesj weinig aansprekende resultaten zien halen dit seizoen. Jammer. Ergens moet er inderdaad wat fout zijn gegaan in de chemie tussen renner en team. Iets wat toch wel bij (te)veel oud/ex Sunweb/DSM-renners is gebeurd.
    25 oktober 2021 18:12
    Een 7de stek in Luik niet vergeten!
    Maar idd misschien te weinig voor een renner met zijn status...
25 oktober 2021 15:13
Beroerde cooperation weer bij Team DSM.
    25 oktober 2021 19:20
    Ja, die teamgeest komt niet prettig van de grond.
25 oktober 2021 15:18
De zoveelste bevestiging dat er iets fout zit bij de ploeg. Je kunt toch niemand meer wijsmaken dat al die onvrede puur de schuld is van de renner(s)? Het lijkt ook door te dringen tot zaakwaarnemers want alleen nog Degenkolb als versterking is een teken aan de wand. Tiesj is een dure jongen dus die mag bij onvrede vertrekken maar Van Wilder met zijn kleine contract wordt gedwongen te blijven.

Als een DSM en Scott kun je maar beter een openhartig gesprek aangaan met Iwan want dit straalt ook op de sponsors af.
    25 oktober 2021 15:45
    Probleem is wel dat die renners zelden hun gelijk halen in sportief opzicht. Voor Benoot zal die tweede plaats in Parijs-Nice hoogstwaarschijnlijk ook het hoogwaterpunt blijken van de klassementsambities waar hij de laatste jaren mee flirt.
25 oktober 2021 15:25
Er is geen team waar zoveel renners tussentijds opstappen. Als ploegleiding moet je je dan toch wel eens afvragen of je iets verkeerd doet.
25 oktober 2021 15:26
Wat een rommeltje (of een kleutertuin) is dat daar bij Team DSM ? Begrijp ook niet dat de sponsors hier niet ingrijpen tegen de manager Schepenbrink en de leiding want er zijn ook weinig of geen resultaten. Nu lacht zelfs iedereen met deze ploeg
25 oktober 2021 15:38
Wel heel bijzonder want toen hij kwam gaf hij aan dat de manier van werken van de ploeg precies bij hem aansloot. Dan zou je haast denken dat DSM van hem af wil. Ik mag hopen dat zijn vertrek niet met dezelfde mist wordt omgeven als het vertrek van Hirschi.
25 oktober 2021 15:45
Wat een onmetelijke treurnis toch. En uiteraard zullen Kemna cs. de oorzaak weer volledig bij de renner leggen..

En toch heeft dit team met DSM een fantastische sponsor.. Ik ben toch wel heel benieuwd hoe ze daar naar deze opeenstapeling van naargeestigheid kijken..
25 oktober 2021 15:45
Geen gemis, heeft mede door rug problemen niet echt veel kunnen brengen voor DSM. Wellicht kunnen ze Hayter of van Uden sneller door laten stromen naar de profs? Selectie is minus Tiesj nu 26.
25 oktober 2021 15:56
Net het verhaal gelezen van Vervaeke die meesterknecht was van Dumoulin tijdens de Giro van 2018.
Hij lag op de kamer bij een snurker en sliep daardoor amper, de vermoeidheid stapelde zich op. Hij kaartte dit aan bij de ploegleiding, maar er werd niets aan gedaan, er werd hem geen andere kamer aangeboden..
Gevolg is dat Vervaeke compleet leeg (niet hersteld) aan de start stond van rit 19, de fameuse raid van Froome en die rit moest opgeven...
    25 oktober 2021 16:06
    Niet dat ik iets wil afdoen aan je verhaal, maar zelfs een Vervaeke in topvorm zou echt niet bij Dumoulin hebben kunnen blijven om dat gat tot aan Froome te dichten.
    25 oktober 2021 16:42
    Vervaeke was toch net als Roche een armzalige versterking voor Dumoulin. Twee jaar op rij weigerde Spekenbrink om fatsoenlijke versterking voor het rondewerk aan te trekken. Niet vreemd dat Dumoulin vervolgens weg wilde. Het punt is wel dat Dumoulin telkens met een zwakke ploeg aan de start stond. Als hij op het Froome-moment nog iemand aan zijn zijde had gehad (zoals Pinot Reichenbach), moeten we nog zien of Froome die ronde gewonnen had.
    25 oktober 2021 17:42
    @platteprijs
    Ja, dat moet toch hard zijn aangekomen, dat gebrek aan zorg voor een sterk team rond Dumoulin. Genoeg reden op zich al om te willen vertrekken.
25 oktober 2021 16:01
Ze hebben met Bardet en Storer toch leuk werk gedaan in de Vuelta, maar Storer gaat ook weg zodra de successen komen, net als Hirschi. Zelf lijken ze het niet zo erg te vinden bij DSM, maar veel verder dan een ontwikkelingsploeg lijken ze niet te komen. Als het middenkader dan ook nog vertrekt (Haga, Benoot) zal een sponsor ook gaan mopperen.
    25 oktober 2021 16:22
    Iwan staat op een dun koord te dansen, natuurlijk heeft hij de licentie en daarmee in principe de almacht maar zonder gefortuneerde partijen rest je het gepruts van Doug Ryder. DSM is vooral ingestapt vanwege dat we zijn meer dan een wielerploeg verhaal, Sittard met die Keep Challenging Academy paste perfect bij een sponsor die wil laten zien iets met de jeugd te hebben en in de regio die ze voor de rest links laten liggen. Terwijl Scott lekker werd gemaakt met het grootste Zwitserse talent sinds Cancellara. Voor beiden is het geen lekkere entree zo.
25 oktober 2021 17:31
Moet toch een moment komen dat de sponsor eist dat de bezem door het management gaat of zicht terugtrekt? Valt mij overigens op dat het telkens om de grotere namen of talenten gaat.

Reacties zijn gesloten.