Tiesj Benoot stapt ook vroegtijdig op bij Team DSM

Tiesj Benoot stapt ook vroegtijdig op bij Team DSM

Foto: Cor Vos

Door Raymond Kerckhoffs en Nico Dick
maandag 25 oktober 2021 om 13:59
Breaking

Vorige zomer verlengde Tiesj Benoot nog zijn contract bij Team DSM (toen nog Sunweb) tot eind 2022. Maar er is de voorbije weken een onherstelbare breuk ontstaan en het huwelijk lijkt geen stand te houden. Meerdere bronnen bevestigen aan WielerFlits dat beide partijen om de tafel zitten om vroegtijdig uit elkaar gaan. Benoot is inmiddels op zoek naar een nieuwe ploeg.

De 27-jarige Gentenaar is de zoveelste renner op rij die zijn contract bij het Duitse WorldTourteam niet uitdient. Na onder meer Marcel Kittel (2015), Warren Barguil, Edward Theuns (2018), Tom Dumoulin (2019), Michael Matthews (2020) en Marc Hirschi (dit jaar) staat nu ook Tiesj Benoot op het punt om vroegtijdig Team DSM te verlaten.

Foto: Cor Vos

De voorbije zomer was al sprake van strubbelingen tussen Benoot en de ploegleiding, maar dat werd toen ontkracht, met name door sportdirecteur Rudi Kemna in een exclusief gesprek met WielerFlits. “Er zullen intern altijd kleine fricties zijn, want we coachen onze renners om ze beter te maken. (…) Niet iedereen gaat altijd meteen akkoord. Dat lijkt me niet abnormaal in relaties. Tiesj is volwassen genoeg om hiermee om te gaan”, vertelde Kemna ons toen.

Maar zie, ook al leek de rust naar de buitenwereld een beetje teruggekeerd, het blijft rommelen bij de Duits-Nederlandse WorldTour-formatie in Deventer. Vorige week kregen we al lucht van nieuwe strubbelingen tussen de ploeg en zijn Belgische kopman en in de loop van het weekend werd ons dat vanuit meerdere hoeken alleen maar bevestigd. Benoot en Team DSM staan op het punt om hun wegen na dit seizoen te scheiden, waardoor de Vlaming op zoek mag naar een nieuw team.

Dit artikel delen:

103 Reacties

Verweggistan 25 oktober 2021 om 17:43

Ik heb het idee dat renners bij die ploeg niet mee mogen denken over aankopen, programma’s, materiaal enz. Maar het is niet onlogisch dat de betere renners daar wel een mening over hebben en verwachten iig gehoord te worden en uitleg te krijgen.

0
xistnc 25 oktober 2021 om 17:48

En weer eentje, toe maar. Spekenbrink zwijgt nog steeds in alle talen?

2022 wordt het laatste jaar van deze sterfhuisconstructie. Voor 2023 staan bij deze ploeg, die bekend staat vanwege de langlopende contracten, alleen nog Degenkolb en een rits jonkies op de rol. Dat is voorsorteren op een fusie of verkoop van de WT-licentie in een andere vorm.

0
kelderfan 25 oktober 2021 om 18:02

Daar zeg je wat @xistnc.

0
Chippen 25 oktober 2021 om 19:21

als je core business eruit bestaat om te zitten discussiëren met je renners over hoe snel ze allemaal onder hun lopende contracten kunnen uitkomen, dat zit er toch iets mis bij je team. alles wat daar rijdt, haalt zijn topwaardes wanneer ze een kans zien om bij de ploeg weg te snellen.

bizar team. hebben duidelijk een oog voor talent, slagen er ook vaak in om die jonge jongens een stap vooruit te laten zetten en dan… dan houdt het op. wat voor andere ploegen eigenlijk de makkelijkste stap is, is bij dsm een onmogelijk vraagstuk

verder blijft de "iets voor jumbo" mantra wel vermakelijk

0
Murcia 25 oktober 2021 om 22:55

De link met Jumbo is er altijd snel en hoewel vermakelijk is het ook niet zo raar want er loopt een opmerkelijk dwarsverband van renners die overstappen tussen de beide ploegen. Eerst van Lotto-Jumbo naar Giant/Sunweb en nu de omgekeerde route. Ik zie Tiesj niet meteen vertrekken naar TJV vanwege zijn eigen ambities (kopman zijn) maar zeg nooit nooit.

0
Jos84 25 oktober 2021 om 19:48

Knap hoor van DSM

0
re-cycle 25 oktober 2021 om 20:40

net als bij de sponsor is de chemie weg…

0
Turtlehead 25 oktober 2021 om 21:22

lol. Leuk!

Daarom doen die gasten ook niet zo moeilijk natuurlijk :)

0
legrandbornand 25 oktober 2021 om 23:06

Wat een akelig ploegje wordt dat DSM toch stilaan…

0
Titaantje 25 oktober 2021 om 23:49

WF heeft meestal wel goede schrijvers, maar als er een primeur is, wordt er soms iets te enthousiast geschreven en lijkt de eindredactie dat niet te kunnen / willen schrappen.

Opvallend dat niemand het zegt: de titel dekt de lading van het artikel absoluut niet en is 3 stappen te sensatiezoekend. Het ordt gepresenteerd als een feit, terwijl WF enkel “van horen zeggen heeft” dat “erover gepraat wordt”. Niks definitief dus en dus de titel aanpassen om de lading te dekken.

De start van de laatste alinea met “maar zie” vind ik qua schrijfstijl ook erg sensatiezoekend en meer van het niveau Story / Prive dan wat ik op een wielerwebsite zou willen zien.

Inhoudelijk over het artikel: raar natuurlijk dat er weer 1 weg gaat, vooral omdat dat in de wielersport heel ongebruikelijk is (alhoewel EF om financiele redenen de afgelopen 2-3 jaar volgens mij ook enkele renners voor contracteinde heeft laten gaan). Het lijkt me voor Benoot ook niet evident om zo laat nog een nieuwe ploeg te vinden, wat in de praktijk wsl eerder betekent dat hij al een tijdje weet waar hij onder de pannen kan komen. Lotto lijkt het meest logisch, Cofidis zou ook niet kunnen. Die laatste willen soms nog wel met grote bedragen flapperen voor subtop-kopmannen.

0
Chaba Jimenez 26 oktober 2021 om 00:03

Nog iemand die DSM tracht te verdedigen? Dit is toch niet meer normaal.
Bij DSM maken ze renners doodongelukkig, Kämna was doodongelukkig
Vervaeke kreeg tijdens de Giro van 2018 geen andere kamer terwijl zijn ploeggenoot de hele tijd snurkte waardoor hij 4 dagen later totaal uitgeput moest opgeven in de fameuze finestre rit naar Bardonecchia
Nu Benoot en eerder 20 anderen.
Het moet daar verschrikkelijk zijn.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone