Lotto Soudal mikt met Benoot en Wellens op zege in Omloop

vrijdag 1 maart 2019 om 10:08
Lotto Soudal mikt met Benoot en Wellens op zege in Omloop

foto: Cor Vos

Lotto Soudal hoopt dit jaar op een beter openingsweekend. De Belgische ploeg wist vorig jaar geen potten te breken in Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel Kuurne. Met Tiesj Benoot en Tim Wellens rekent het team op twee kopmannen. “We kunnen voor de zege gaan in de Omloop”, is die eerste vol vertrouwen.

Benoot en Wellens hebben op hun eigen manier toegewerkt naar het openingsweekend. Wellens reed de voorbije weken met succes in Spanje. Zo won de 27-jarige renner de Trofeo de Tramuntana én twee etappes in de Ruta del Sol. “Ik had in die laatste wedstrijd hele goede benen”, zo laat Wellens weten in een perscommuniqué.

Wellens: “Ga zo lang mogelijk wachten”
“Het vertrouwen richting de klassiekers is daarom groot. In tegenstelling tot vorig jaar, wil ik me nu meer sparen tot de echte finale. Ik zal proberen om zo lang mogelijk te wachten. Ik las dat we in de finale te maken krijgen met rugwind. Misschien zal het een open koers opleveren.”

Tiesj Benoot heeft zich de voorbije weken voorbereid op de klassiekers – foto: Cor Vos

Benoot verbleef de voorbije weken ook in Spanje, maar niet om te koersen. De 24-jarige coureur bereidde zich via een trainingsstage voor op de klassiekers. “Ik voel me erg goed, en kijk dan ook uit naar de eerste Belgische koersen.” Benoot staat net als zijn ploeggenoot stil bij de rugwind in de finale. “Dat zal in het voordeel zijn van aanvallers.”

“Ik verwacht veel van Michael Matthews”
“We hebben in de breedte een hele sterke ploeg. We kunnen dan ook voor de overwinning gaan in de Omloop. Er zijn echter veel kandidaten voor de winst”, aldus Benoot. Wellens pikt er twee uit. “Ik beschouw Greg Van Avermaet als de favoriet voor zaterdag. Maar ik tip ook Michael Matthews. De Omloop is pas zijn eerste wedstrijd van het seizoen, maar hij zal zeker in vorm zijn.”

Selectie flag-be Lotto Soudal voor flag-be Omloop Het Nieuwsblad (2 maart)
flag-be Tiesj Benoot
flag-be Jasper De Buyst
flag-be Frederik Frison
flag-be Jens Keukeleire
flag-be Nikolas Maes
flag-nl Brian van Goethem
flag-be Tim Wellens

Selectie flag-be Lotto Soudal voor flag-be Kuurne-Brussel-Kuurne (3 maart)
flag-be Tiesj Benoot
flag-be Jasper De Buyst
flag-be Stan Dewulf
flag-be Nikolas Maes
flag-be Rémy Mertz
flag-be Lawrence Naesen
flag-nl Brian van Goethem

Dit artikel delen:

11 Reacties

Brabander 1 maart 2019 om 10:16

Leuke ploeg ook weer, zoals vrijwel iedereen. Benoot nog niet veel gezien, maar die Tim Wellens rijdt echt de straatstenen eruit

Maillot à Pois 1 maart 2019 om 10:43

Benoot heeft dan ook nog maar één koers gereden, in Argentinië

Ome Richard 1 maart 2019 om 10:17

Wellens voor de winst in de Omloop? Hardop lachen – wat snuiven ze daar bij Lotto?

Brabander 1 maart 2019 om 10:41

Is dat zo’n rare gedachte dan?

Romāns Vainšteins 1 maart 2019 om 13:32

Wellens kan echt wel een prima omloop afleveren hoor, hopelijk motiveert het hem om ook de aankomende jaren zich meer op deze koersen te richten.

HoofdIsVrij 1 maart 2019 om 17:33

@Ome Richard

Nooit de Binckbank tour gekeken?

doorak 1 maart 2019 om 19:05

Als het niet te warm is, waarom niet. Hij is in vorm, kan zulke wedstrijden aan en als je hem in de tijdrit in de Ruta d Sol zag rijden dat was niet mis. Kan demarreren en kan lang tempo knallen. Misschien niet de meest verwachte kanshebber maar wel een kanshebber.

KnightBiker 1 maart 2019 om 10:56

Benoot heeft een zware koers nodig en moet nagenoeg alleen finishen. Slecht weer of 250 + km is wat hij nodig heeft… Wellens kan gezien de laatste weken wel uitpakken. Voor beide geld wel dat ze ongeveer alleen moeten aankomen. (Hoewel Wellens bergop een leuk sprintje/demarage heeft, geloof ik dat niet voor een vlakke sprint.)

Keukeleire moet in principe ook wat kunnen, maar daar hebben we dit jaar nog niets van gezien… Zit er een sprinter bij die ze achter de hand houden? Dat zou de kansen van Wellens en Benoot vergroten omdat men de koers dan kan controleren.

west 1 maart 2019 om 11:18

Mag Brian nog in de breakaway?

laupie 1 maart 2019 om 13:02

Benieuwd wie ze als sprinter zullen uitspelen in KBK

Maillot à Pois 1 maart 2019 om 23:20

De Buyst veronderstel ik.
Duidelijk de snelste man ïn die selectie toch

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair