Katusha-Alpecin trekt met Debusschere naar openingsweekend

donderdag 28 februari 2019 om 18:06
Katusha-Alpecin trekt met Debusschere naar openingsweekend

foto: Cor Vos

Katusha-Alpecin rekent in het openingsweekend onder meer op Jens Debusschere. De 29-jarige renner – die sinds dit seizoen uitkomt voor de Zwitserse formatie – hoeft het overigens niet alleen te doen. De Belg zal in de finale ongetwijfeld het gezelschap krijgen van Nils Politt.

Debusschere hoopt op twee goede prestaties voor zijn nieuwe werkgever. De rappe Belg wist zich vorig seizoen nog te onderscheiden in kasseikoersen als Gent-Wevelgem (5e) en Parijs-Roubaix (10e). Debusschere was vorig jaar niet van de partij in de Omloop Het Nieuwsblad, maar werd wél vijftiende in Kuurne-Brussel-Kuurne.

Politt moet ook een finale kunnen rijden voor Katusha-Alpecin. De sterke Duitser liet zich vorig jaar positief opmerken in Parijs-Roubaix, door als zevende aan te komen op de beroemde Vélodrome. Politt reed afgelopen seizoen net als Debusschere een verdienstelijke Kuurne-Brussel-Kuurne: de 24-jarige renner finishte als dertiende.

Overige renners 
Debusschere en Politt krijgen vanaf zaterdag het gezelschap van Jenthe Biermans, Reto Hollenstein, Vyacheslav Kuznetsov, Harry Tanfield en Mads Würtz Schmidt. Katusha-Alpecin won dit seizoen nog maar één keer: Marcel Kittel zegevierde in de Trofeo Palma.

Selectie flag-ch Katusha-Alpecin voor flag-be Omloop en Kuurne
flag-be Jenthe Biermans
flag-be Jens Debusschere
flag-ch Reto Hollenstein
flag-ru Vyacheslav Kuznetsov
flag-de Nils Politt
flag-gb Harry Tanfield
flag-dk Mads Würtz Schmidt

Dit artikel delen:

4 Reacties

xistnc 28 februari 2019 om 18:11

Debusschere bij Katusha. Check.

Vinyakke 28 februari 2019 om 18:30

Vlak ook die kuznetsov niet uit. Politt was ik ceel voorjaarskoersen vorig jaar de aanstoker van de finale. In die zin zijn zijn uitslagen wat misleidend. Als die wat langer wacht kan hij misschien wel aanpikken bij de favorieten, en dan weet je natuurlijk nooit…

Brabander 28 februari 2019 om 18:43

Zelfs Katusha komt met een aardige ploeg op de proppen. Vooral benieuwd naar Nils Politt. Menneke is nog maar 24. Die zou normaal gesproken alleen maar beter moeten worden.

Crown_Collective 1 maart 2019 om 10:54

Kuznetsov heeft ook wat in zijn mars

Headlines

Materiaalzone

Populair