BORA-hansgrohe met vrijbuiters in Omloop Het Nieuwsblad

dinsdag 26 februari 2019 om 09:51
BORA-hansgrohe met vrijbuiters in Omloop Het Nieuwsblad

Ackermann boekt zijn eerste zege van het seizoen 2018. foto: Cor Vos

Door het ontbreken van Peter Sagan, zal BORA-hansgrohe in de Omloop Het Nieuwsblad moeten hopen op een succesje voor een van hun vrijbuiters. De Duitse ploeg start met een hoop andere snelle mannen, die zo lang mogelijk moeten zien aan te klampen.

Pascal Ackermann won eerder dit jaar al de Clasica de Almeria. De Duitser heeft echter een stuk minder ervaring op de Vlaamse kasseien. In de Driedaagse Brugge-De Panne en de Scheldeprijs werd Ackermann vorig jaar wel tweede, maar Dwars door Vlaanderen was dan weer minder een succes met een 55e plaats.

Meer ervaring in het Vlaamse werk is er voor Jempy Drucker en Daniel Oss. De Luxemburger en de Italiaan hebben de Omloop Het Nieuwsblad beiden zes keer gereden. Druckers beste resultaat was een zesde plaats in 2014, Oss kwam nooit hoger dan een 47e positie. De opener van het Vlaamse voorjaar is de ultieme kans voor de knechten van Sagan in de grote klassiekers later dit voorjaar zich van hun beste kant te laten zien.

Selectie flag-de BORA-hansgrohe voor flag-be Omloop Het Nieuwsblad (02/03)
flag-de Pascal Ackermann
flag-lu Jempy Drucker
flag-it Daniel Oss
flag-at Lukas Pöstlberger
flag-sk Juraj Sagan
flag-de Andreas Schillinger
flag-de Rüdiger Selig

Dit artikel delen:

3 Reacties

Verweggistan 26 februari 2019 om 10:18

Is Burghardt geblesseerd? Nog niet aan het seizoen begonnen.

Samlambeej 26 februari 2019 om 13:30

@Verweggistan
Hij reed de voorbije week individueel een trainingskamp in Algarve tijdens de gelijknamige ronde.

Brabander 26 februari 2019 om 10:39

Vreemd dat Pöstlberger niet genoemd wordt. Die heeft zich toch ook al wel eens laten zien op de Vlaemsche wegen. Verder een lekkere ploeg zo en heel benieuwd wat Ackermann kan. Maar dat lijkt me meer een man voor de dag erna in Kuurne. Daniel Oss ook een uitstekend coureur, maar wel een typische meesterknecht. Als de prijzen verdeeld worden is hij er niet vaak bij

Headlines

Materiaalzone

Populair