Matteo Trentin kent zijn ploeggenoten voor Omloop en Kuurne

vrijdag 1 maart 2019 om 09:38
Matteo Trentin kent zijn ploeggenoten voor Omloop en Kuurne

foto: Cor Vos

Matteo Trentin hoopt zijn werkgever Mitchelton-Scott een overwinning te bezorgen in het openingsweekend. De Europees kampioen kent zijn ploeggenoten voor de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. “Mijn voorbereiding verliep perfect”, is de Italiaan vol vertrouwen.

Trentin is dit seizoen uit de startblokken geschoten. Zo won de Italiaan al een etappe in de Ronde van Valencia. Daarnaast was hij twee keer de beste in de Ruta del Sol. “Het vertrouwen is er”, zo laat hij weten. “Ik zie ook dat de ploeg erg goed is. We hebben te maken met twee verschillende koersen.”

“De Omloop Het Nieuwsblad is meer een echte, ouderwetse klassieker. Kuurne-Brussel-Kuurne is dan weer geschikt voor de sprinters, al zal het afhangen van de weersomstandigheden.” Trentin kan in de Omloop rekenen op Edoardo Affini, Luke Durbridge, Alexander Edmondson, Michael Hepburn, Christopher Juul-Jensen en Dion Smith.

Twee kopmannen 
Overigens is Trentin niet de enige kopman binnen Mitchelton-Scott. De Australische ploeg verwacht ook het nodige van Luke Durbridge. “We kunnen met Luke agressieve koersen rijden”, aldus ploegleider Laurenzo Lapage. “Het is geen geheim dat we twee vooruitgeschoven pionnen hebben. We maken echt een goede kans op winst.”

Voor Kuurne-Brussel-Kuurne valt er één wijziging te noteren: Affini zal zondag worden vervangen door de jonge Australiër Robbert Stannard.

Selectie flag-au Mitchelton-Scott voor flag-be Omloop Het Nieuwsblad (2 maart)
flag-it Edoardo Affini
flag-au Luke Durbridge
flag-au Alexander Edmondson
flag-au Michael Hepburn
flag-dk Christopher Juul-Jensen
flag-nz Dion Smith
flag-it Matteo Trentin

Selectie flag-au Mitchelton-Scott voor flag-be Kuurne-Brussel-Kuurne (3 maart)
flag-au Luke Durbridge
flag-au Alexander Edmondson
flag-au Michael Hepburn
flag-dk Christopher Juul-Jensen
flag-nz Dion Smith
flag-au Robbert Stannard
flag-it Matteo Trentin

Dit artikel delen:

8 Reacties

Etika 1 maart 2019 om 09:45

Voor mij de grote favoriet voor morgen.

borg 1 maart 2019 om 10:12

Dat ben ik met je eens. Blijkbaar is het geen hellende aankomststrook meer. Indien een sprint met een beperkte groep is hij vermoedelijk de snelste. Sagan rijdt niet en heel wat snelle mannen zitten nog in het oosten.

Jotto-Lumbo 1 maart 2019 om 10:10

Sterk team en voor mij de favoriet zaterdag!!

Brabander 1 maart 2019 om 10:13

Zeker 1 van de favorieten ja. Heeft ook al duidelijk zijn vorm getoond dit jaar. Maar dat hebben er wel meer. Vrijwel elke klepper heeft zijn neus al aan het venster gedrukt

Sunrider 1 maart 2019 om 10:18

Er zijn wel 20 grote favorieten en zeker 10 sterke teams zo te lezen de afgelopen dagen.

Panclaro 1 maart 2019 om 11:07

Ik heb het nog eens nagekeken : vorig jaar was er op een haar na ook een massasprint en daarin eindigde hij slechts 55ste… Gilbert won die sprint… Maar ja, als de kenners hier allemaal verkondigen dat hij topfavoriet is, zal ik het maar geloven ;-)

Etika 1 maart 2019 om 11:24

Ja, 55ste nadat hij net hersteld was van een ribbreuk maar dat wist je natuurlijk wel …

doorak 1 maart 2019 om 19:07

Sterk team en die nieuwe Edoardo Affini heeft onlangs paar keer laten zien keihard lang op kop te kunnen rijden. Chavez werd gewoon uit het wiel gereden.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone