Movistar trekt met Jürgen Roelandts naar openingsweekend

woensdag 27 februari 2019 om 10:28
Movistar trekt met Jürgen Roelandts naar openingsweekend

Jürgen Roelandts moet het doen voor Movistar in het openingsweekend. De Belgische kasseienspecialist krijgt in de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne steun van onder meer Imanol Erviti. Een opvallende naam in de selectie: Carlos Betancur.

Roelandts bereidde zich de voorbije weken in Spanje voor op het Vlaamse openingsweekend. Eerder blikte hij met WielerFlits vooruit op het voorjaar. “Ik zie het sportief als een enorme uitdaging. Ik denk dat ik met mijn ervaring de ploeg wel wat kan bijbrengen in de Vlaamse klassiekers. Met mij hopen ze nu toch wat extra UCI-punten te sprokkelen.”

Roelandts hoopt komend weekend al wat punten te vergaren voor zijn nieuwe werkgever. De 33-jarige renner krijgt steun van Imanol Erviti, die drie jaar geleden nog top-10 reed in de Ronde van Vlaanderen én Parijs-Roubaix. Verder rekent Movistar op Jorge Arcas, Carlos Barbero, Eduardo Sepúlveda en Antonio Pedrero.

Carlos Betancur
Carlos Betancur is wellicht de vreemde eend in de bijt. De Colombiaanse klimmer reed eerder al enkele Vlaamse klassiekers, maar nog nooit de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. Betancur werkte dit seizoen alleen nog maar de Ronde van Murcia en de Clásica de Almería af. In beide koersen haalde hij de finish niet.

Selectie flag-es Movistar voor flag-be Omloop en Kuurne (2 en 3 maart)
flag-es Jorge Arcas
flag-es Carlos Barbero
flag-co Carlos Betancur
flag-es Imanol Erviti
flag-es Antonio Pedrero
flag-be Jürgen Roelandts
flag-ar Eduardo Sepúlveda

Verdere selecties flag-be openingsweekend

flag-fr Direct Energie
flag-de BORA-hansgrohe
flag-gb Team Sky

Dit artikel delen:

8 Reacties

nikolaivinovitsj 27 februari 2019 om 10:40

Heeft Betancur strafcorvee? Verplichte strafexpeditie naar de Vlaamse koersen? Heeft waarschijnlijk genoeg lichaamsgewicht gekweekt in de winter om de kasseien over te komen ;-)

Brabander 27 februari 2019 om 10:45

Die Betancur blijft inderdaad ook een verhaal apart. Ondertussen zit-ie wel nog steeds bij Movistar.
De transfer van Roelandts vond ik een hele opmerkelijke. Benieuwd of dat gaat werken nu hij zo ineens absolute kopman is

Kevin Lowagie 27 februari 2019 om 11:00

Geen Sütterlin, Bennati of Rojas in het team. Opvallend.
Niet zo een sterk team op papier.

Tinkerbell 27 februari 2019 om 11:15

Sutterlin kan moeilijk op twee plaatsen tegelijk rijden, Bennati is ziek geweest (neemt met oog op latere doelen geen risico’s) en Rojas heeft voor het laatst enkele Vlaamse klassiekers in 2015 gereden als ik het me goed herinner dus dat lijkt me niet zo’n verrassing dat die er niet bij is.

Verder inderdaad gewoon een zwakke ploeg maar Movistar’s doelen liggen dan ook elders en wel meer ploegen gaan niet op volle oorlogssterkte naar het openingsweekend. Denk dat ze in de latere Vlaamse klassiekers met Sutterlin, Bennati en evt. Amador erbij wel een beter team kunnen neerzetten maar ze mogen me verrassen.

LutsenkoFan 27 februari 2019 om 11:08

Jorge Arcas reed vorig jaar ook flink van voren in een aantal klassiekers. Zou me niet verbazen als hij nu nog een stap heeft gezet.

west 27 februari 2019 om 11:26

Zou wat wezen als ze de Vlaamse klassiekers zonder Roelandts gingen rijden…
Ik denk dat Erviti en misschien Arcas hier voor hun lol starten. Voor de rest is het zoals gebruikelijk bij de Spaanse ploegen strafkamp. Naam aan dat ze Bennati en Sutterlin na P-N of de Tirreno nog wel invliegen. Maar die jongens rijden vaak al een lang genoeg seizoen..

doorak 27 februari 2019 om 19:43

Jurgen Roelandts, een renner die altijd sterk reed in klassiekers. Meen dat na een val jaren terug het iets minder was beschikt altijd nog over voldoende potentie. Hopen dat hij in deze rol weer eens kan scoren op een podium. Gun hem dat zeer. Als Arcas en Erviti hun werk voor hem kunnen doen komt hij al een heel eind met zijn positionering en ervaring.

Vincent Lacressonniere 27 februari 2019 om 22:05

Die Sepulveda is toch ook een type berggeit? Vreemde selectie.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair