AG2R La Mondiale met Naesen en Bardet in de Amstel

vrijdag 19 april 2019 om 10:27
AG2R La Mondiale met Naesen en Bardet in de Amstel

foto: Cor Vos

Oliver Naesen of Romain Bardet: wie is de kopman van AG2R La Mondiale tijdens de Amstel Gold Race? De Belg heeft er al een zwaar voorjaar opzitten, terwijl Bardet nog herstellende is van een zware valpartij in de Ronde van Catalonië.

Naesen mag tevreden terugkijken op zijn voorjaar, met podiumplaatsen in Milaan-San Remo en Gent-Wevelgem. In de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix kwam hij echter een tikkeltje tekort. De 28-jarige Belg reed vorig jaar ook de Amstel Gold Race, maar wist toen niet verder te komen dan de 93e plaats.

Het jaar van Bardet moet eigenlijk nog beginnen, aangezien de Fransman zich opnieuw richt op de Tour de France. Maar onderschat de aanvalslustige klimmer niet in de klassiekers: Bardet finishte vorig jaar nog als derde in Luik-Bastenaken-Luik. Een nadeel: Bardet kwam drie weken geleden nog zwaar ten val in de Ronde van Catalonië.

Man in vorm Cosnefroy
De Fransman maakte afgelopen dinsdag zijn comeback in Parijs-Camembert, maar de Amstel Gold Race is andere koek. Naesen en Bardet krijgen het gezelschap van Mikaël Chérel, Larry Warbasse, Clément Venturini, Clément Chevrier en Benoît Cosnefroy, de winnaar van Parijs-Camembert.

Selectie flag-fr AG2R La Mondiale voor flag-nl Amstel Gold Race (21 april)
flag-fr Romain Bardet
flag-fr Mikaël Chérel
flag-fr Clément Chevrier
flag-fr Benoît Cosnefroy
flag-be Oliver Naesen
flag-fr Clément Venturini
flag-us Lary Warbasse


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op de Amstel Gold Race met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.

Dit artikel delen:

4 Reacties

ikbenprocycling 19 april 2019 om 11:11

beiden statistisch dark horses in AGR 2019, verwacht bewijsdrang

Jungle Man 19 april 2019 om 14:10

Van Cosnefroy verwacht ik niks als ie zijn 64 kg Camembert al heeft opgegeten.

sjoerdtjen 19 april 2019 om 22:15

Kanonnenvoer (deze koers)

Laatste man 19 april 2019 om 23:26

Gingen rapido de Eyserbosweg op. Vooral Naesen.

Headlines

Materiaalzone

Populair