Team Sky met oud-winnaar Kwiatkowski en Poels in de Amstel

donderdag 18 april 2019 om 19:54
Team Sky met oud-winnaar Kwiatkowski en Poels in de Amstel

foto: Cor Vos

Michał Kwiatkowski won vier jaar geleden als wereldkampioen de Amstel Gold Race. De Pool staat zondag weer aan de start van de Limburgse klassieker, hopend op een tweede zege. Verder vertrouwt de Britse formatie op thuisrijders Wout Poels en Dylan van Baarle.

Kwiatkowski weet dus hoe je de Amstel Gold Race moet winnen. De 28-jarige allrounder eindigde in 2017 nogmaals op het podium. Toen stond de Pool echter niet op het hoogste treetje: die eer was weggelegd voor Philippe Gilbert. Kwiatkowski wist dit seizoen al podiumplaatsen te versieren in Parijs-Nice en Milaan-San Remo.

Team Sky rekent verder op Nederlanders Poels en Van Baarle. Die eerste won in het verleden al Luik-Bastenaken-Luik, maar wist nog nooit te schitteren in de Amstel Gold Race. Komt daar zondag eindelijk verandering in? De 26-jarige Van Baarle heeft er al een lang en bewogen voorjaar opzitten.

Zo eindigde hij afgelopen zondag nog als 21e in Parijs-Roubaix. De selectie bestaat verder uit David de la Cruz, Diego Rosa, Michał Gołaś en Eddie Dunbar.

Selectie flag-gb Team Sky voor flag-nl Amstel Gold Race (21 april)
flag-es David de la Cruz
flag-ie Eddie Dunbar
flag-pl Michał Gołaś
flag-pl Michał Kwiatkowski
flag-nl Wout Poels
flag-it Diego Rosa
flag-nl Dylan van Baarle

Overige selecties flag-nl Amstel Gold Race (21 april)
flag-es Movistar
flag-de BORA-hanshgrohe
flag-nl Jumbo-Visma
flag-pl CCC
flag-au Mitchelton-Scott
flag-kz Astana
flag-bh Bahrain Merida

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair