Van Avermaet over Amstel Gold Race: “Laatste kans”

donderdag 18 april 2019 om 14:08
Van Avermaet over Amstel Gold Race: “Laatste kans”

foto: Cor Vos

Greg Van Avermaet wist dit voorjaar nog geen klassieker te winnen, maar de Belg krijgt aankomende zondag nog een laatste kans in de Amstel Gold Race. De kopman van CCC is dan ook gebrand op een goed resultaat. “Zeker na een tegenvallende Parijs-Roubaix”, zo laat hij weten in een perscommuniqué.

Het was niet alleen maar kommer en kwel voor de Olympisch kampioen. Zo eindigde Van Avermaet op het podium in Omloop Het Nieuwsblad en de E3 BinckBank Classic. Maar winnen, dat kon de 33-jarige klassiekerspecialist nog niet. Volgt zondag de ultieme beloning? “De Amstel Gold is Race is mijn laatste kans”, beseft hij.

Van Avermaet wist nog nooit te zegevieren in de Gold Race, maar hij eindigde vier jaar geleden nog wel als vijfde. Vorig seizoen finishte de Belg als veertiende, op een kleine minuut van winnaar Michael Valgren. “Ik was heel erg teleurgesteld na Parijs-Roubaix”, zo vertelt hij. “Ik had daar een betere uitslag moeten rijden.”

“Ik voelde me goed gedurende het voorjaar, maar ik had gehoopt op een uitschieter. Maar ik heb wel aangetoond dat het met de vorm goed zit. Ik ben dan ook gemotiveerd voor de Amstel Gold Race. Het is een totaal andere wedstrijd, maar het is wel de klimklassieker die me het beste ligt.”

“We hoeven de koers niet meer te controleren”
Van Avermaet rekent met Łukasz Wiśniowski en Michael Schär op twee oude bekenden, maar krijgt nu ook het gezelschap van sterke renners als Alessandro De Marchi, Patrick Bevin en zijn landgenoot Serge Pauwels. “Een voordeel: we hoeven de wedstrijd niet meer te controleren. Ik hoop dat we agressief kunnen koersen”, aldus Van Avermaet.

Selectie flag-pl CCC voor flag-nl Amstel Gold Race (21 april)
flag-nz Patrick Bevin
flag-it Alessandro De Marchi
flag-de Jonas Koch
flag-be Serge Pauwels
flag-ch Michael Schär
flag-be Greg Van Avermaet
flag-pl Łukasz Wiśniowski

Dit artikel delen:

4 Reacties

tdcbolide 18 april 2019 om 14:41

hij hoefde de koers toch nooit te controleren?

0
IlPirata 18 april 2019 om 14:49

Ik zie hem de AGR niet winnen, wordt dan wel een heel mager jaar voor CCC, want ik zie nou niet voor de grote rondes echte afmakers en/of klassementsmannen opstaan daar. We gaan het zien.

0
hartstikkebedankt 18 april 2019 om 15:27

De opties zijn inderdaad vrij beperkt: Bevin zou ergens nog wel een koers moeten kunnen winnen, De Marchi een etappe in een grote ronde, Mareczko is een beperkte sprinter maar wel snel dus kan een Giro-etappe winnen als het meezit en GvA zelf kan ergens een koers winnen

0
Polleke 18 april 2019 om 22:55

Die 25 gaan ze niet halen…

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone