BORA-hansgrohe met Sagan en Schachmann in Amstel Gold Race
foto: Cor Vos
donderdag 18 april 2019 om 12:04

BORA-hansgrohe met Sagan en Schachmann in Amstel Gold Race

Niet één, maar twee renners met goede winstkansen stuurt BORA-hansgrohe zondag naar Maastricht voor de 54ste editie van de Amstel Gold Race. Naast drievoudig wereldkampioen Peter Sagan mag ook Maximilian Schachmann ambities koesteren tijdens de Limburgse heuvelkoers.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Schachmann is de man in vorm binnen de AGR-selectie van de Duitse WorldTour-ploeg. Recentelijk won hij maar liefst drie ritten in de Ronde van het Baskenland. Verder won hij dit seizoen ook al een rit in de Ronde van Catalonië én hij toonde zich de sterkste in de GP Industria & Artigianato.

Aan de Amstel Gold Race deed de Berliner nog maar één keer mee: in 2017 zat er niet meer in dan een 105e plaats in de uitslag. De Duitser kijkt echter met veel vertrouwen vooruit: “Ik voel me klaar voor de Ardennen”, zei hij onlangs. “De Amstel Gold Race is de wedstrijd die me het best moet liggen. Voor Luik-Bastenaken-Luik heb ik waarschijnlijk nog wat meer ervaring nodig, al ga ik het ook daar zeker proberen.”

Sagan, die nog steeds op zoek is naar een grote voorjaarszege, kan al betere resultaten voorleggen in de Nederlandse WorldTour-wedstrijd. In 2012 stond hij al op het podium, en vorig jaar won hij de sprint van de groep der achtervolgers, goed voor een vierde plaats.

Selectie BORA-hansgrohe voor Amstel Gold Race (21 april)
flag-it Cesare Benedetti
flag-de Marcus Burghardt
flag-at Patrick Konrad
flag-au Jay McCarthy
flag-it Daniel Oss
flag-sk Peter Sagan
flag-de Maximilian Schachmann

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
18 april 2019 12:26
wat een ploeg en dan nog zonder buchmann. zou buchmann LBL gaan rijden?
18 april 2019 12:30
Wat is er met Maciej Bodnar aan de hand? heel veel DNF'jes dit jaar. Ik ken hem toch als een stabiele helper van Sagan.

Reacties zijn gesloten.