WK Oostende 2021: Voorbeschouwing mannen elite

WK Oostende 2021: Voorbeschouwing mannen elite

Het podium van het afgelopen WK in Dübendorf - foto: Cor Vos

zondag 31 januari 2021 om 07:45

Oostende vormt dit weekend het decor voor de wereldkampioenschappen veldrijden. Zondagmiddag tussen 15.15 en 16.20 uur sluiten de elite-mannen het WK af. Mathieu van der Poel of Wout van Aert? Het is de enige vraag die er toe doet. Zonder een mirakel pakt een van beide heren zijn vierde regenboogtrui als prof. WielerFlits blikt vooruit.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Historie

Voor de tiende keer in de geschiedenis van het WK veldrijden wordt de titelstrijd in België afgewerkt. De Fransman André Dufraisse was de eerste winnaar op Belgische bodem. In Edelare (bij Oudenaarde) haalde hij het voor Firmin Van Kerrebroeck. Daarna volgden respectievelijk Overboelare (1964), Zolder (1970), Lembeek (1986), Koksijde (1996), opnieuw Zolder (2002), Hooglede-Gits (2007), Koksijde (2012) en nog een derde keer Zolder (2016).

Opvallend: de vijf laatste wereldkampioenschappen op Belgische bodem werden bij de eliterenners telkens gewonnen door een Belg. De organisatie in Oostende, het Weg-en Veldritcomité Hooglede-Gits, is overigens aan zijn tweede WK toe. Veertien jaar nadat Erwin Vervecken een knotsgek WK in Gits op zijn naam schreef, is het team van voorzitter Rik Debeaussaert nu dus opnieuw aan zet.

Het podium van Lembeek (1986): Richard, Zweifel en Stamsnijder – foto: Cor Vos

Al hing het WK dit jaar lange tijd aan een zijden draadje. Covid-19 zorgt ervoor dat er geen publiek naar de Wellingtonrenbaan mag komen en dat is voor de organisator een immense financiële aderlating. In Hooglede-Gits, in 2007, waren op zondag om en bij de 40.000 fans van de partij, terwijl ook op zaterdag minstens 20.000 mensen de weg naar Gits hadden gevonden. Pas half november 2020 hakte Debeausaert de knoop definitief door om uit liefde voor de sport het WK toch te laten doorgaan. Met wat extra steun van de stad Oostende, de Vlaamse overheid en de UCI hoopt hij de financiële schade te beperken.

Bibberen
Door een plotse opstoot van de coronacijfers in de stad (een week voor het WK werden in Oostende plots vijftien positieve gevallen van de Zuid-Afrikaanse variant van Covid-19 vastgesteld), was het ook in de slotweek nog bibberen, maar dankzij een nóg strikter protocol en het extra decimeren van het aantal aanwezigen, kan het WK toch plaatsvinden. Weliswaar alleen de mannen en vrouwen in de beloften- en elitecategorieën. De junioren-WK’s werden al eerder afgelast.

Recordhouder bij de mannen-elite is Erik De Vlaeminck met zeven wereldtitels, gevolgd door André Dufraisse, Renato Longo en Albert Zweifel, die elk vijf keer wonnen. Topfavorieten Mathieu van der Poel en Wout van Aert hebben elk drie regenboogtruien in de kast liggen, een van hen zal zondagnamiddag Roland Liboton (vier WK-titels) bijbenen.

Erik De Vlaeminck is recordhouder met zeven wereldtitels –  foto: Cor Vos

Laatste tien winnaars flag-wc WK Veldrijden
2020: flag-nl Mathieu van der Poelflag-ch Dübendorf
2019: flag-nl Mathieu van der Poelflag-dk Bogense
2018: flag-be Wout van Aertflag-nl Valkenburg
2017: flag-be Wout van Aertflag-lu Bieles
2016: flag-be Wout van Aertflag-be Heusden-Zolder
2015: flag-nl Mathieu van der Poelflag-cz Tábor
2014: flag-cz Zdeněk Štybarflag-nl Hoogerheide
2013: flag-be Sven Nysflag-us Louisville
2012: flag-be Niels Albert – flag-be Koksijde
2011: flag-cz Zdeněk Štybarflag-de Sankt Wendel


Parcours

Via onderstaande link krijg je een uitgebreide vooruitblik op het parcours in Oostende.

Parcoursverkenning WK: brug of strand wordt scherprechter


Programma

Zaterdag 30 januari 2021
13u35: Mannen U23
15u15: Vrouwen Elite

Zondag 31 januari 2021
13u35: Vrouwen U23
15u15: Mannen Elite

Locatie
Hippodroom Oostende

Website organisatie
WK-info op de UCI-website (live timing en officiële documenten)
Alle deelnemerslijsten

De broertjes Van der Poel aan de Venetiaanse Gaanderijen – foto: Cor Vos


Favorieten

Er staan zondagnamiddag 46 deelnemers aan de start uit vijftien verschillende landen. Maar we moeten er niet flauw over doen, zonder een half mirakel gaat de wereldtitel veldrijden bij de elite-mannen in Oostende naar Wout van Aert of Mathieu van der Poel. Niemand komt in principe ook maar in de buurt van de twee tenoren.

Maar dat maakt dit WK er niet minder aantrekkelijk op. Juist omdat Van Aert en Van der Poel dan weer zo aan elkaar gewaagd zijn, is het bijzonder moeilijk om een voorspelling te doen. Beiden hebben voor de start van hun crossseizoen aangegeven maar één ultiem doel te hebben deze winter: wereldkampioen worden in Oostende.

Van Aert verkent het parcours in Oostende – foto: Cor Vos

Het zijn twee hardrijders, het zijn twee zandspecialisten, het zijn twee toppers op alle vlakken. Het enige dat ze van elkaar onderscheidt, is dat Van Aert sterker is als het over pure power gaat, terwijl Van der Poel dan weer technisch de betere van de twee is. En wellicht is de Nederlander ook net dat tikkeltje explosiever over een korte afstand – denk maar aan de sprint in de Ronde van Vlaanderen, waarin Van der Poel zo lang mogelijk wachtte om aan te zetten.

Maar als de hippodroom tegen zondagnamiddag niet in een glijbaan is veranderd, wordt dit deel van de omloop veel minder bepalend dan de passage over het strand aan de Noordzee. En dan wordt het afwachten hoe het zand erbij ligt. Hoe meer er gelopen moet worden, des te groter het voordeel voor Van Aert. Als het zand berijdbaar is, zal de vorm van de dag bepalend zijn. Voor ons starten de twee op gelijke hoogte.

Voor de derde podiumplaats verwachten we een duel tussen Tom Pidcock, Toon Aerts (de nummers twee en drie van vorig jaar), Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout. Sweeck is de grootste zandspecialist van het kwartet en gaf de voorbije weken blijk van een stijgend vormpeil. Maar ook Toon Aerts en Tom Pidcock bewezen eerder al dat het zand voor hen weinig geheimen heeft en werkten naar dit WK toe.

Ook Laurens Sweeck is podiumkandidaat – foto: Cor Vos

Onze laatste sterren, al dichtten wij ze niet onmiddellijk podiumkansen toe, gaan naar Lars van der HaarDaan Soete (ook een echte zandspecialist), Corné van Kessel, Eli Iserbyt en Gianni Vermeersch. Vallen net uit de boot, Quinten Hermans, Felipe Orts en Zdeněk Štybar. Ook de Tsjech is drievoudig wereldkampioen en start naar eigen zeggen met ambitie, maar heeft deze winter nog geen enkele veldrit betwist en zit momenteel in volle opbouw richting het klassieke voorjaar op de weg. Dan is dat WK toch niet meer dan een tussendoortje.

Favorieten volgens WielerFlits
*** Wout van Aert, Mathieu van der Poel
** Laurens Sweeck, Toon Aerts, Tom Pidcock
* Michael VanthourenhoutLars van der Haar, Daan Soete, Corné van Kessel, Eli Iserbyt, Gianni Vermeersch


Weer en TV

In Oostende wordt zaterdagochtend en -middag – volgens website Meteovista – heel wat regen verwacht. Of dat voldoende zal zijn voor modder in de Hippodroom, is maar de vraag. De wind aan de kust zorgt ervoor dat het water snel opdroogt. Als het uiteraard blijft regenen tijdens de wedstrijden, kunnen we een ander verhaal krijgen.

Sporza zendt alle WK-wedstrijden in Oostende live uit. Ook de elitewedstrijd bij de mannen. De uitzending op Sporza begint om 15.00 uur. Ook Eurosport en NOS zijn er – in tegenstelling tot de beloftenwedstrijden – live bij voor de elitewedstrijden.


Lees ook
Parcoursverkenning WK: brug of strand wordt scherprechter
Deelnemers
Programma en uitslagen

Voorbeschouwing elite-mannen
Voorbeschouwing elite-vrouwen
Voorbeschouwing belofte-mannen

Dit artikel delen:

57 Reacties

Jaap Eden 30 januari 2021 om 09:48

Edit redactie: Bedankt, is aangepast

0
Panache 30 januari 2021 om 10:24

Uiteraard een tweestrijd tussen Van Aert en van der Poel. De kans dat beiden renners net zo vaak wegglijden, vallen en/of lek rijden is niet zo groot. Dus waarschijnlijk heeft één van de twee met meer tegenslag te maken en die renner zal de wedstrijd verliezen. Achteraf zal dat uiteraard weer leiden 'tot wat als' scenario's en verwijten aan het andere kamp, waardoor we zeker nog 2-3 dagen kunnen dooremmeren over de vraag wie nu werkelijk de beste was.
Morgen de regenboogtrui voor Wout (ja, steek die 4 vingers maar triomfantelijk in de lucht), op 26 september de regenboogtrui voor Mathieu (graag met buiging en fiets in de lucht).

0
xistnc 30 januari 2021 om 11:07

De factor tegenslag kan inderdaad best doorslaggevend zijn. Met dien verstande dat bij Mathieu tegenslag iets meer opgesloten zit in zijn manier van rijden en hij bovendien bij tegenslag ofwel meteen zijn kopje laat hangen ofwel zichzelf over de kling jaagt.

Een Wout in goeden doen loopt minder kans op tegenslag én kan zich mentaal wat meer tegenslag permitteren dan Mathieu.

0
De Brigadier 30 januari 2021 om 18:43

Wout is Mathieu al ver voorbij op de weg (een lang seizoen en met domme sprint verdoezelende RVV daargelaten).

Morgen is de laatste kans voor Van der Poel om Van Aert nog eens te kloppen (maar gaat niet gebeuren idd).

0
Erik33 30 januari 2021 om 19:36

In principe is Mathieu de betere. Wout wint alleen als het een loop parcours is of als Mathieu pech heeft.

0
Limal 30 januari 2021 om 19:41

Haha, fantastische ‘wat als’ reacties nog vóór de koers gereden is :D

0
john 31 januari 2021 om 09:05

heeft geluk dat ik geen bondscoach ben anders kon v/d poel fluiten naar een WK selectie op de weg ,vorig jaar liet hij ze in de steek meneer voelde zich te groot om te knechten ,dus blijft hij dit jaar ook maar thuis

0
Limal 31 januari 2021 om 09:26

@john: Ik vond ook dat hij altijd had moeten starten in dat ultrakorte seizoen, maar kan je hem ongelijk geven als hij alles op de RVV zet en die dan ook wint?

0
dikkechaap 31 januari 2021 om 11:08

Opmerkelijk toch hoe kort van geheugen men lijkt te zijn. Van Aert heeft dit seizoen precies 1 keer laten zien de betere te zijn, en dat was in die modderpoel. Hoe men Van Aert dan als favoriet kan zien is me een raadsel.

0
Ab Normaal 31 januari 2021 om 13:44

@dikkechaap
Omdat Van Aert de betere zandrijder is en op de weg de betere klimmer en dat in dit parcours nu net de twee stukken zijn waar je het verschil kunt maken?

0
Vincent Lacressonniere 31 januari 2021 om 14:40

Fiets in de lucht is toch wel de meest suffe manier om een overwinning te vieren, dus doe maar niet.

0
Jean Dumas 30 januari 2021 om 10:28

Goede sterrenwaardering.

0
Koers 30 januari 2021 om 10:53

Vdp heeft tot nog toe ca. 75% van de onderlinge crossen in zijn voordeel beslecht en lijkt ook dit jaar de betere. Zonder problemen moet deze natuurlijk voor vdp zijn, maar laten we vooral hopen op een echt gevecht.

0
Lionel Gesink 30 januari 2021 om 11:54

Het verleden telt morgen niet, maar wel het parcours en de vorm van de dag. Het parcours lijkt iets in Wout zijn voordeel, maar ik heb het idee dat Mathieu door zijn betere voorbereiding in Spanje beter heeft kunnen pieken dan papa Wout. Kortom nagelbijten tot het eind zoals een WK hoort te zijn.

0
F4L 30 januari 2021 om 11:27

Als ik het filmpje van Curtis White kijk dan valt mij de zwaarte van het parcours mee. Het is niet zoals Dendermonde waar het continu geven was. Als VDP een goede dag heeft, zoals in Hulst, dan is er echt weinig aan te doen. Vorig weekend was het wellicht wat minder maar dat is VDP altijd na een stage. Van Aert is mentaal wel sterker dan VDP, dus dat kan nog voor een spannende strijd zorgen.

0
Deel Koeper 30 januari 2021 om 16:28

Lijkt toch echt wel een parcours voor krachtmensen. Ultieme krachtbron onder de vrouwen Brand wint, Honsinger ook heel goed, winst voor Ronhaar die in Dendermonde zijn beste prestatie van het jaar neerzette, stoemper Kielich de beste van de jonge Belgen

0
Andreotti 30 januari 2021 om 17:07

Schrijf Wout maar op voor morgen. Pim Ronhaar z’n beste cross dit jaar was Dendermonde, en we weten wie er daar met kop en schouders bovenuit stak…. bij de dames was de overmacht van Lucinda dan misschien iets minder groot, maar ook zij was uitstekend in beide crossen.
Gezien de fouten last van Mathieu het afgelopen weekend, denk ik ook niet dat zijn, toch normaal, superieure techniek hem veel voordeel gaat geven. Dan komt t aan op stoempen door t zand….

0
Jooop 30 januari 2021 om 17:29

Denk het ook. Normaal gesproken voor Wout. Je ziet ook al het hele seizoen dat hij langer door kan rijden waar VDP al moet lopen. Dat is op dit parcours cruciaal. Hard duwen, veel lopen. Kan zomaar weer tussen één en twee minuten voorsprong voor Wout worden.

0
Martino87 30 januari 2021 om 18:28

Brand was in alle koersen goed. En Betsema en Kamp waren in Dendermonde juist weer een stuk minder goed, terwijl die op dit parcours wel op het podium eindigen.

0
Thijs E 30 januari 2021 om 18:31

Buitenkans voor Wout van Aert, parkoers 100% op zijn maat, veel lopen, flinke brug, power over het strand en een bochtig stuk waar zekerheid primeert boven de snelheids/risicomix. Weinig stukken waar Mathieu het verschil kan maken, tenzij hij een van zijn wonderdagen heeft als toen in Koksijde, waar hij in 1 ronde het hele veld oprolde.

0
de nieuweMerckx 30 januari 2021 om 18:41

Ik vrees een ‘niet ademende’ Wout met een minuut of drie voorsprong.

0
Pastoor van Dijk 31 januari 2021 om 00:20

Ik denk dat dit klopt!

0
Rsw85 30 januari 2021 om 18:42

Zoals het vandaag was dan had ik op basis van parcours en weeromstandigheden 4* aan Van Aert gegeven en 3* aan Van der Poel. Morgen wordt het droog. 3,5* Van der poel en 4* Van Aert. Het is toch vooral een cross om vermogen te rijden en daar is Van Aert dit seizoen toch vaak de betere in geweest.

0
theking 30 januari 2021 om 19:20

Techniek in het zand toch niet onderschatten lijkt me naar wat ik heb gezien vandaag. Kamp leek me qua vermogen verreweg de sterkste vandaag maar kwam niet goed door het zand. Brand was ook niet de beste in het zand dat was de eerste helft duidelijk Betsema en later Worst. Ben heel benieuwd morgen. Vind ook wel dat er door de renners telkens soort van rustmomenten gelegd werden in de wedstrijd.

0
Murcia 30 januari 2021 om 19:44

Ik hoop gewoon op spanning, hoe makkelijk MVDP vorig jaar won was imposant maar de volger in mij wil spanning tot de laatste meters van de laatste ronde. Na het zien van de beloften en de dames viel op dat bij beiden er veel gelopen werd en dat het hippodrome toch gladder was dan ik eerder had gedacht. Lopen lijkt mij dit seizoen een extra bonus voor Wout maar het toch wat glibberige gedeelte op de renbaan is voor Matthieu een pre. Het liefst zie ik ze het samen uitvechten maar als je zoals Ceylin in de eerste bocht al valt is het game over.

0
Limal 30 januari 2021 om 19:50

Ook na de wedstrijden van vandaag durf ik echt niet zeggen wie nu het meeste kans maakt, Wout of Mathieu. Ik ga gewoon lekker kijken morgen en hopelijk genieten van een evenwichtige strijd zoals bij de vrouwen.

Eén factor die bepalend kan zijn morgen is de ondergrond: het zou tot ongeveer 11u vriezen en dan langzaam dooien. Als de bodem voldoende diep bevriest en enkel het toplaagje ontdooit dan zou het nog gladder kunnen zijn dan vandaag op de renbaan. Omdat het morgen droger is zou de modder ook harder kunnen kleven, wat dan weer extra problemen kan geven voor de mechaniek eens ze in het zand duiken.

0
Plavka 30 januari 2021 om 19:58

Naar aanleiding van vandaag ga ik morgen uit van van Aert. Is beter in de loopstroken en kan meer op zijn duurvermogen door het zand.

0
Michelangelo 31 januari 2021 om 11:16

Ik ben het met je eens dat de loopstroken een belangrijke rol gespeeld hebben. Maar of Van Aert in het lopen er net zo bovenuit steekt als Brand bij de dames vraag ik me af.

Bovendien: in de eerste twee rondes waren juist de goede zandpassages van Betsema bepalend, en leek het erop dat de wedstrijd al beslist was.
Bij de beloften zag je dan weer dat op alle delen verschil gemaakt werden: goede zandpassages, goed lopen, maar ook het voorkomen van foutjes in het moddergedeelte.

Zelf denk ik ook wat genuanceerder over de kracht van Wout vs die van Mathieu. Vaak wordt het heel zwart-wit weggezet (Wout het krachtmens en Mathie de technicus). Maar kijk naar de weg: bijv de RVV, daar zie je dat ze elkaar in inspanningen van 2 minuten met herstel daartussen volledig waard zijn (de Vlaamse hellingen). Kijk ook naar Namen, de eerste rondes in Herentals; daar maakt Mathieu ook verschillen op de krachtstroken.
Maar het wordt anders als een wedstrijd verandert in een tijdrit. Daar is Wout gewoon een stuk beter in. Een cross zoals Dendermonde leunt daar veel dichter tegenaan. Maar dit parcours lijkt in niets op Baggermonde…

0
Romāns Vainšteins 31 januari 2021 om 12:39

Ja, want Michael heeft precieze data van de watts die de heren gemoedelijk per kop beurt opbrachten gedurende hun vreemd same mars naar Oudenaarde.

0
Gitan 31 januari 2021 om 12:59

Was ook maar een momentopname, maar in de Container Cup zette van Aert Matje op 3 km toch al op 10 sec.

De RVV vind ik overigens niet echt een referentie. Daar dachten ze allebei dat ze in de sprint gingen winnen en hebben we dus niet gezien wie op zo’n inspanning van een Kwaremont of Paterberg eigenlijk het meeste power heeft.

0
Gebruikersnaam 30 januari 2021 om 20:02

Ik denk niet dat het spannend wordt. Denk dat 1 van de 2 het slot zal ingaan met een voorsprong van 20 tot 40 seconden. Het zijn 2 renners die meestal wel vol gaan na enkele rondjes om de ander dan halfweg koers af te matten.

In die 5 jaar dat ze tegen elkaar rijden, kan ik me nauwelijks crossen herinneren waar het do or die tegen elkaar was in de laatste halve ronde, ongeacht wie er won. Het is gewoon vrijwel nooit spannend.

Lijkt me trouwens duidelijk dat de eerste helft van het rondje (de bruggen, het bonken tegen de wind op het strand, meer loopwerk) voor Van Aert is en de tweede helft (de hypodroom) voor van der Poel. Alleen denk ik dat je meer verschil kan maken in de eerste helft dan in de tweede.

0
adelaarvanantwerpen 30 januari 2021 om 20:54

Hamme en Loenhout 2014, Namen 2015, Hoogstraten, zonhoven, gieten, antwerpen, diegem, namen ( 2016), Lille, Antwerpen, Ronse (2017) en Namen dit jaar. VDP en VA hebben een aantal fantastische duels uitgevochten in het verleden. Meestal gewonnen door VDP, maar wel altijd op het scherpst van de snee.

0
Beer 30 januari 2021 om 20:07

Tot nu toe komen die excuses eigenlijk steevast uit het kamp van VDP. Van Aert is gewoonlijk sportief in de nederlaag.

0
Veloburto 30 januari 2021 om 20:09

Denken jullie dat vd haar top6 rijdt?

0
Limal 30 januari 2021 om 20:21

Rijden: zeker top-6. Lopen: wel wat slechter. Of hij ook top-6 eindigt is daarom voor mij nog een vraagteken.

0
Veloburto 30 januari 2021 om 20:23

Op unibet krijg je 2.10 als vd haar geen top6 rijdt, met dit parcours een goede odd lijkt me, haha

0
Beer 30 januari 2021 om 20:28

Hij was in elk geval niet bij de top 6 van het seizoen. Na een sterk carrière-begin wordt hij nu toch overruled door een heel pak renners (VDP, WVA, Pidcock, Yserbyt, Vanthourenhout, Aerts, zelfs Sweeck).

0
Peter Lippens 31 januari 2021 om 11:31

die brug bergop lijkt me in zijn voordeel maar of dat voldoende is …

0
Merlinappa 30 januari 2021 om 21:30

Als er al excuses zijn komen ze hooguit van Flitsers die Mathieu supporteren. Mathieu zelf is ook altijd eerlijk en fair.
We gaan het morgen zien. Ik neig zelf ook naar Mathieu omdat die het hele seizoen toch al beter is.

0
Beer 30 januari 2021 om 21:56

Als van Aert wint ligt het volgens Mathieu en Adri toch vaak aan iets anders dan aan de sterkte van van Aert. Dan is het een kutparcours, dan is het weer te warm. De volgende keer komt het door een lekke band of hij ging wachten op de sprint. En dan hebben we het nog niet over de dopinginsinuaties voor Biesles of na Valkenburg of de huilpartij na Biesles. Een kwalijk trekje van VDP waarmee hij de deur open zet voor een deel van zijn fans om telkens op deze onsportieve wijze op een overwinning van van Aert te reageren. Jammer voor zo’n groot renner dat hij niet grootser kan zijn in het verlies.

0
Lalsacien 30 januari 2021 om 22:32

Sorry, ik bedoel natuurlijk de kampen op Wielerflits. Hierboven al een klein voorbeeld om een renner onderuit te halen. Maar het gebeurt ook andersom.

0
Beer 30 januari 2021 om 22:37

Ik som enkel een aantal echt gebeurde reacties op. Niets aan verzonnen.

0
Lalsacien 30 januari 2021 om 22:47

@Beer right on spot.

0
Panache 31 januari 2021 om 07:57

Je moet een genuanceerde geest hebben om het verschil tussen huilen en duiden te doorzien. Daar waar van der Poel vaak met zijn eigen race bezig is en analyseert waar het mis ging en wat er mis ging, is een bepaald type fan enkel gespitst op de felicitaties voor de winnaar (op tv). Uiteraard speelt van der Poel (op momenten van zware teleurstelling) de klaagkaart, dus daar zullen vast voorbeelden van komen om mijn vermeende ongelijk te bewijzen.
Om maar even aan te geven dat het overal zo werkt: Roglic die op het wk niet helpt, Wout die geen sprintaantrekker had in Parijs, Gent-Wevelgem… Ook vanuit kamp/fans Van Aert in slechts een paar maanden al voldoende ‘klaagzang’, of meten we dan met een andere maat en noemen we het dan kritisch de vinger op de zere plek leggen?

0
Merlinappa 31 januari 2021 om 07:57

En daar is Knuffelbeer weer met insinuaties. Op wat voor manier is huilen omdat je enorm baalt de deur open zetten voor fans op onsportief te reageren? Mag je dan als sportman je emoties niet de vrije loop laten?

PS: hoezo heb je het de hele tijd over Biesles? Dat is een Franse gemeente. Het is Bieles.

0
Merlinappa 31 januari 2021 om 07:58

Ben heel benieuwd. Zand stukken zijn duidelijk voor Mathieu; hij was de enige die overal doorheen fietste tijdens training/verkenning. Maar er de lange rechte stukken zijn weer in het voordeel van wout. Hopelijk ligt het zand heel los. :)

0
Theo Bovengemiddelkamp 31 januari 2021 om 08:12

Ik vind het wel schandalig trouwens dat de Belgische bondscoach de zoon van Van Aert niet heeft durven te selecteren.

0
Koers 31 januari 2021 om 08:55

Powermove

0
Peter Lippens 31 januari 2021 om 11:30

had zich helaas te laat aangemeld

0
Joaquim Agostinho 31 januari 2021 om 12:44

Cervelo had nog geen driewielertje…

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone