Vanmarcke begint met een andere mindset aan het voorjaar

vrijdag 1 maart 2019 om 10:51
Vanmarcke begint met een andere mindset aan het voorjaar

foto: Glen Coessens

Sep Vanmarcke zal zaterdag EF Education First aanvoeren tijdens de Omloop Het Nieuwsblad. De 30-jarige renner begint echter niet in topvorm aan de Vlaamse openingsklassieker. “De ploeg wil dat ik me focus op de latere eendagswedstrijden”, zo laat hij weten in een perscommuniqué.

Focus op Vlaanderen en Roubaix
Vanmarcke doelt hiermee op eind maart. “Van de E3 Binck Bank Classic tot en met Parijs-Roubaix”, aldus de West-Vlaming. Zijn ploegleider Andreas Klier vult aan. “Het is niet gemakkelijk om je vorm te behouden tot en met Roubaix.”

“Sep heeft dit jaar getraind met de intentie om zijn vorm rustig op te bouwen. Dit met als doel om in topvorm te zijn voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. In het verleden begon Sep al in topvorm aan de Omloop Het Nieuwsblad, waarna hij probeerde om zijn vorm vast te houden.”

Sep Vanmarcke kan onder meer rekenen op Sebastian Langeveld – foto: Cor Vos

“Nauwelijks sprake van tactiek”
Topvorm of niet, Vanmarcke moet in staat zijn om voor de overwinning te strijden. In de Tour du Haut Var won de renner namelijk de lastige openingsetappe naar Mandelieu-la-Napoul. “Dat gaf me enorm veel vertrouwen. Nu weet ik dat de vorm er is. De tactiek voor zaterdag? In een wedstrijd als de Omloop is er nauwelijks sprake van tactiek!”

“Er kan onderweg van alles gebeuren. Het is zo nerveus dat veel renners ten val komen. Je moet telkens vechten voor positie. Ik moet gewoon bij mijn ploeggenoten blijven, en erop vertrouwen dat ze me in de juiste positie weten af te zetten. Dan is het gewoon man tegen man.”

Sebastian Langeveld 
Vanmarcke kan zaterdag onder meer rekenen op man in vorm Sebastian Langeveld. De 34-jarige Nederlander won in 2011 nog de Omloop, door in een ijzingwekkende spurt af te rekenen met Juan Antonio Flecha. Verder zijn Tom Scully, Matti Breschel, Taylor Phinney, Alex Howes en Mitchell Docker van de partij.

Selectie flag-us EF Education First voor flag-be Omloop Het Nieuwsblad (2 maart)
flag-dk Matti Breschel
flag-nz Tom Scully
flag-au Mitchell Docker
flag-us Alex Howes
flag-nl Sebastian Langeveld
flag-us Taylor Phinney
flag-be Sep Vanmarcke

Dit artikel delen:

10 Reacties

kielabokki 1 maart 2019 om 10:53

Langeveld alweer 34 joh.

0
lnnrt 1 maart 2019 om 10:58

Goh Matti Breschel, wat is er eigenlijk met hem gebeurd?

0
Melkzuur 1 maart 2019 om 11:13

Iets met motor en controle?

0
assen 1 maart 2019 om 11:09

Kan me nog de strijd herinneren van Boogie en Langeveld, toen mijn pa nog leefde. En dat is echt heeeeeel lang geleden.

0
Eric Timmermans 1 maart 2019 om 11:47

Was niet echt een strijd met Boogerd en Langeveld. Meer een goede deal.

0
LaurentJalabert 1 maart 2019 om 11:19

Ik heb het idee dat ik ieder jaar lees dat Sepp nu echt pas “later in vorm wil zijn” en “zijn wedstrijden uitkiest”. Zal wel aan mij liggen.

Vooral de passage dat er geen tactiek deed me weer gniffelen. Van Tactiek is niet snel sprake bij Sepp. Misschien dat dat nu wel eens goed zou zijn.

0
fringale 1 maart 2019 om 11:59

zelfde déjà-entendu hier, mikken op een paar wedstrijden per jaar is risicovol en zeker voor een weinig- zeg maar zelden-of-nooit-winnaar als Sepp. De zwarte van Brakel focuste destijds ook wel op het tweeluik RVV – PR, maar won er wel 3.

0
Retro Lex 1 maart 2019 om 14:35

Het is mij nog niet geheel duidelijk wat nu die andere “mindset” is. Een iets latere vormpiek is vooral een fysieke aangelegenheid…….

0
Polleke 1 maart 2019 om 15:15

VM is een zeveraar, van zijn type koersen zijn er hooguit 8 per seizoen, als hij er daarvan 25 pc laat liggen verkleinen zijn kansen alleen maar…snap niet dat zijn managment die lulkoek ook gewoon pikt…

0
Retro Lex 3 maart 2019 om 10:58

De andere mindset heeft vooralsnog niet geholpen in de omloop

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone