Uitslag wielrenners van de maand oktober bekend

vrijdag 18 november 2022 om 12:35
Uitslag wielrenners van de maand oktober bekend

foto: Cor Vos

De uitslag van de verkiezing Wielrenners van de maand oktober 2022 is bekend. Oud-beroepsrenners van de Club 48, de huidige profs van rennersvakbond VVBW en het publiek van WielerFlits konden tot vrijdag 18 november stemmen op genomineerde renners verdeeld over drie categorieën.

Bij de mannen ging de verkiezing tussen Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland, Yoeri Havik en Lars van der Haar, terwijl het bij de vrouwen ging tussen Ellen van Dijk, Laura Smulders en Lucinda Brand. In de categorie ‘Talent van de maand’ ging het tussen het drietal Fem van Empel, Puck Pieterse, Olav Kooij en Pim Ronhaar.

Harrie Lavreysen – foto: Cor Vos

Wielrenner van de maand oktober: Harrie Lavreysen
Voor de vierde keer op rij kroonde Harrie Lavreysen zich tot wereldkampioen Sprint. Op het WK baanwielrennen in Saint-Quentin-en-Yvelines was hij opnieuw het goudhaantje door ook de wereldtitel op de Keirin te pakken. Toch was het geen perfect WK want op de Teamsprint moest hij samen met zijn collega’s een gevoelige nederlaag accepteren in de finale.

Wielrenster van de maand oktober: Ellen van Dijk
Voor Ellen van Dijk was het een lang seizoen. Het duurde bijna acht maanden. Maar op haar laatste wedstrijddag in 2022 nam ze wel de bloemen mee naar huis. In Chrono des Nations – de enige eendagskoers die als tijdrit op de kalender staat – verpulverde ze de tegenstand. Het was tevens haar eerste wedstrijd waarin ze weer in haar regenboogtrui mocht starten.

Talent van de maand oktober: Fem van Empel
Op basis van haar leeftijd geldt Fem van Empel nog als talent, want op 3 september werd ze ‘pas’ 20 jaar. Haar status als toptalent heeft ze inmiddels ingewisseld voor wereldtopper. Op de veldrijdster stond in oktober namelijk geen maat. Lucinda Brand was in een sprintje weliswaar nog iets sterker in de Berencross, maar achtereenvolgens won Van Empel de Wereldbekers in Waterloo, Fayetteville, Tábor én Maasmechelen. Bij de elite vrouwen, welteverstaan.

Ellen van Dijk – foto: Cor Vos (archief)


Baansprinter Harrie Lavreysen verzekert zich met deze uitverkiezing voor een nominatie voor de verkiezing Wielrenner van het jaar 2022, die in december wordt uitgereikt. Ellen van Dijk (mei) en Fem van Empel (september) werden eerder dit jaar al eens verkozen tot winnaar in hun categorie.


Wielrenners van de maand 2022
Januari, februari: Fabio Jakobsen
Maart: Mathieu van der Poel
April: Dylan van Baarle
Mei: Mathieu van der Poel
Juni: Bauke Mollema
Juli: Fabio Jakobsen
Augustus: Thymen Arensman
September: Thymen Arensman
Oktober: Harrie Lavreysen

Wielrensters van de maand 2022
Januari, februari: Marianne Vos
Maart: Annemiek van Vleuten
April: Annemiek van Vleuten
Mei: Ellen van Dijk
Juni: Lorena Wiebes
Juli: Annemiek van Vleuten
Augustus: Lorena Wiebes
September: Annemiek van Vleuten
Oktober: Ellen van Dijk

Talent van de maand 2022
Januari, februari: Puck Pieterse
Maart: Casper van Uden
April: Olav Kooij
Mei: Olav Kooij
Juni: Olav Kooij
Juli: Shirin van Anrooij
Augustus: Olav Kooij
September: Fem van Empel
Oktober: Fem van Empel

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone