Wielrenners van de maand april bekend

dinsdag 10 mei 2022 om 09:00
Wielrenners van de maand april bekend

De uitslag van de verkiezing Wielrenners van de maand april 2022 is bekend. Oud-beroepsrenners van de Club 48, de huidige profs van rennersvakbond VVBW en het publiek konden tot maandag 9 mei stemmen op genomineerde renners verdeeld over drie categorieën.

De genomineerden van de maand april waren bij de mannen Dylan van Baarle en Mathieu van der Poel. De wielrensters die kans maakten op de titel ‘Wielrenster van de maand april’ waren Demi Vollering, Lorena Wiebes en Annemiek van Vleuten. Bij de talenten waren er maar liefst vijf genomineerden: Olav Kooij, Mees Vlot, Casper van Uden, Menno Huising en Shirin van Anrooij


Wielrenner van de maand: Dylan van Baarle
De wielrenner van de maand april is gewonnen door Dylan van Baarle. Met zijn indrukwekkende zege in Parijs-Roubaix heeft hij zijn eerste monument gewonnen, nadat hij twee weken eerder nog de tweede plaats behaalde in de Ronde van Vlaanderen. In Parijs-Roubaix kwam van Baarle als eerste het Vélodrome binnen na een solo van ruim twintig kilometer.

De renner van INEOS Grenadiers mocht dé kassei omhooghouden en is hiermee in een rijtje gekomen met Nederlandse helden als Hennie Kuiper en Jan Raas. Zijn triomf in ‘de Hel van het Noorden’ en de tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen maken de 29-jarige Voorburger de wielrenner van de maand april.


Wielrenster van de maand: Annemiek van Vleuten
Annemiek van Vleuten is opnieuw de wielrenster van de maand geworden. De renster van Movistar begon haar maand met een tweede plek in de Ronde van Vlaanderen, waar ze de sprint verloor van de Belgische Lotte Kopecky. Later in de maand werd ze vierde in de Amstel Gold Race en kwam ze als tweede over de Muur van Huy in de Waalse Pijl, waar de Italiaanse Marta Cavalli aan het langste eind trok.

In Luik-Bastenaken-Luik kon echter niemand de 39-jarige Nederlandse bijhouden op de Côte de la Roche-aux-Faucons, waardoor ze zo’n veertien kilometer later solo als eerste over de finish kon komen en deze topklassieker dus opnieuw kon winnen.

Annemiek van Vleuten wint Luik-Bastenaken-Luik – foto: Cor Vos


Talent van de maand: Olav Kooij
De titel ‘Talent van de maand april’ gaat naar de 20-jarige Olav Kooij. De renner imponeerde in april door het eindklassement van het Circuit Sarthe te winnen, waarin hij het opnam tegen ervaren mannen als Benoit Cosnefroy en Mads Pedersen. Naast het eindklassement won het talent van Jumbo-Visma nog twee etappes in de vierdaagse koers, waaronder de slotetappe.

Daar mocht de Nederlander het in een sprint à deux opnemen tegen de Belgische Xandro Meurisse, nadat de rest van het peloton betrokken was geraakt bij een valpartij in de laatste drie kilometer van de koers. De prestaties van Kooij in pas zijn tweede seizoen als prof maken hem het talent van de maand april.

Olav Kooij wint het Circuit Sarthe – foto: Cor Vos

Dylan van Baarle, Annemiek van Vleuten en Olav Kooij verzekeren zich met deze uitverkiezing voor een nominatie voor de verkiezing Wielrenner van het jaar 2022, die in december wordt uitgereikt.


Wielrenners van de maand 2022
Januari, februari: Fabio Jakobsen
Maart: Mathieu van der Poel
April: Dylan van Baarle

Wielrensters van de maand 2022
Januari, februari: Marianne Vos
Maart: Annemiek van Vleuten
April: Annemiek van Vleuten

Talent van de maand 2022
Januari, februari: Puck Pieterse
Maart: Casper van Uden
April: Olav Kooij

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone