Tien ideale versterkingen voor LottoNL-Jumbo

Tien ideale versterkingen voor LottoNL-Jumbo

Foto: Alex Whitehead/SWpix.com

zaterdag 1 augustus 2015 om 09:00

De transfermarkt is vanaf vandaag officieel geopend. Wielrenners mogen volgens de reglementen van de UCI vanaf 1 augustus een contract ondertekenen bij een andere ploeg. Daarmee breekt in het wielerpeloton een belangrijke periode aan van vraag en aanbod, waarbij een contract voor het volgende seizoen de inzet is. Voor Nederlands enige WorldTour-ploeg LottoNL-Jumbo is dit het moment versterkingen te contracteren voor het nieuwe seizoen. WielerFlits stelde een top-10 samen van ideale versterkingen.

Overzicht huidig seizoen en selectiebestand
De transferperiode is voor teammanagers een belangrijke tijd waarin de selectie voor het volgende seizoen vorm krijgt. Voor de ploeg van manager Richard Plugge is het van belang kwalitatief sterke renners aan te trekken. Het eerste seizoen met Lotto en Jumbo als titelsponsors verloopt stroef als het gaat om overwinningen. De echte afmakers ontbreken. De zegeteller blijft steken op twee ritzeges van Moreno Hofland en de nationale titel tijdrijden van Wilco Kelderman.

De geel-zwarte ploeg begon het seizoen met een selectie van 25 renners, vijf minder dan een jaar eerder. Het teammanagement besloot de selectie in te krimpen vanwege een lager budget en omdat de UCI de regels voor de WorldTour in 2017 zou veranderen. Dit plan van de UCI – waarin onder meer was opgenomen dat ploegen op het hoogste niveau een selectiebestand van maximaal 22 coureurs mogen hebben – is inmiddels van tafel geveegd.

PIC524223895

Kevin De Weert stopte met wielrennen – Foto: Sirotti

Eind april bleek een basis van 25 renners te smal en werd Dennis van Winden teruggehaald. Het contract van de Zuid-Hollander werd vorig jaar niet verlengd, maar door gaten in het rooster mocht hij zich – na een korte periode bij Synergy Baku – begin mei weer melden bij LottoNL-Jumbo. Desalniettemin is de selectie uit 25 renners blijven bestaan, doordat Kevin De Weert in diezelfde maand besloot per direct een punt achter zijn carrière te zetten.

Bij afwezigheid van Marc Goos (komt dit seizoen niet in actie door een heupblessure) en Robert Gesink (privéproblemen en een knieblessure) in het voorjaar, moesten Laurens ten Dam, Sep Vanmarcke, Steven Kruijswijk, Kelderman en Hofland de kar trekken. Mede door blessures, tegenvallende prestaties en het ontbreken van geluk bij onder andere Vanmarcke, werd het grote gemis bij de ploeg duidelijk: de échte afmaker ontbreekt. Dat wil zeggen: iemand die per jaar gegarandeerd een aantal (grote) zeges pakt, die het team in het verleden met bijvoorbeeld Oscar Freire, Robbie McEwen en Léon van Bon wel had. Ook renners als Erik Dekker en Michael Boogerd waren altijd een zekerheidje voor een paar overwinningen per seizoen.

De versterkingen
Van de huidige ploeg zijn er vijftien renners verzekerd van een contract in 2016, evenals de onlangs aangetrokken belofte Steven Lammertink. George Bennett, Brian Bulgac, Laurens ten Dam, Rick Flens, Barry Markus, Paul Martens, Maarten Tjallingii, Nick van der Lijke, Dennis van Winden en Maarten Wynants zijn nog in het ongewisse over een verbintenis voor komend seizoen. Meer dan waarschijnlijk verlaat een aantal van deze renners hun huidige team en is er ruimte voor versterking.

Sebastian Langeveld is een goede kandidaat om de klassiekerploeg te versterken en van ervaring te voorzien, maar de vraag is of Jonathan Vaughters ‘de slimste renner ooit‘ laat gaan. Edward Theuns leek ook een uitstekende kandidaat voor de Nederlandse ploeg, maar hij is naar verluidt al rond met Trek. Daarom doet LottoNL-Jumbo er volgens WielerFlits goed aan zich te concentreren op de volgende targets:

10. flag-nl Mathieu van der Poel (BKCP-Powerplus)

Foto: Sirotti

Wanneer het aankomt op winnen, is LottoNL-Jumbo aan het goede adres bij Mathieu van der Poel. De zoon van oud-renner Adrie van der Poel is een alleskunner, maar ook nog jong: hij viert pas in de derde week van januari 2016 zijn 21ste verjaardag. Heel voor de hand liggend is deze transfer niet (vandaar ook op plek tien), omdat Van der Poel de huidige wereldkampioen veldrijden is en meermaals heeft laten weten zijn regenboogtrui te willen tonen in het veld. In een Weekendinterview van vorig jaar liet de renner van BKCP-Powerplus echter doorschemeren dat hij een aanbieding van een WorldTour-ploeg niet direct naast zich neer zou leggen. Wel zal LottoNL-Jumbo een flinke zak geld mee moeten nemen naar de onderhandelingstafel, want Van der Poel heeft nog een dik contract tot het einde van 2018 bij de Belgische Continental-ploeg BKCP-Powerplus.

9. flag-si Primož Roglič (Adria Mobil)

foto: Cor Vos

De ploeg heeft met Lotto en Jumbo twee Nederlandse sponsoren en concentreert zich dan ook voornamelijk op de Nederlandse markt. Een heel aantal Nederlandse toprenners is uitgewaaid naar buitenlandse teams en de aanwas van nieuw talent is niet onuitputtelijk. Daarom moet men ook over de grens kijken. Klassementsrenner en klimmer Primož Roglič is een iemand die een welkome versterking kan zijn voor het team van Plugge. De 25-jarige Sloveen koerst pas vanaf 2013, nadat hij eerder door het leven ging als professioneel schansspringer. Roglič kan een prima breedteversterking zijn: een klassement rijden en etappes winnen in kleinere rondes, om daarnaast – zoals Leopold König bijvoorbeeld bij Sky – in de grote rondes de klimmers in het hooggebergte bijstaan.

8. flag-it Simone Petilli (Unieuro Wilier Trevigiani)

PIC532848676

Foto: Sirotti

Een gewilde naam uit het beloftencircuit is Simone Petilli. De 22-jarige Italiaan heeft de afgelopen winter een stap in de goede richting gezet gezien zijn prestaties dit seizoen. Petilli kan bergop goed uit de voeten, wat hem vooral in zwaardere etappewedstrijden en eendagskoersen van pas komt. Zo won de Italiaan eerder dit seizoen de pittige beloftenkoers Ronde de l’Isard en werd hij onlangs derde in de loodzware Giro Ciclistico della Valle d’Aosta-Mont Blanc voor beloften. Hij moest daar enkel supertalent Robert Power (komende seizoenen in actie bij Orica-GreenEDGE) en klimbelofte Laurens De Plus (Lotto Soudal U23) voor zich laten. Petilli wist zich dit kalenderjaar ook al in profkoersen te meten. Hij versierde top-15 noteringen in onder meer de Trofeo Laigueglia (negende), de Internationale Wielerweek Coppi & Bartali (vijftiende en winst in het jongerenklassement) en de Giro dell’Appennino (zevende). Onze landgenoot Sam Oomen maakt dit jaar bergop eveneens indruk, maar is nog altijd slechts negentien jaar oud. Wellicht dat een tussenstap bij Roompot of nog een jaar extra bij Rabobank beter voor hem is, gezien zijn leeftijd. In het verleden is een hele vroege overstap van de beloften naar de profs namelijk zelden goed uitgepakt.

7. flag-de Rick Zabel (BMC)

PIC538348269

Foto: Sirotti

De naam Zabel zal bij veel wielerliefhebbers een belletje doen rinkelen. Maar nee, het gaat hier niet om Erik Zabel, zevenvoudig winnaar van de groene trui in de Tour de France. Hier draait het om Rick Zabel, de zoon van Erik. Net als zijn vader blinkt hij uit in de sprint, maar dat komt er op het hoogste niveau nog niet altijd uit. Onlangs won hij wel – nota bene op de verjaardag van vader Erik – zijn eerste rit bij de profs. Dit deed hij in een massasprint tijdens de Ronde van Oostenrijk. Het contract van de 22-jarige Zabel loopt aan het einde van het seizoen af bij zijn huidige ploeg BMC. Een overstap naar LottoNL-Jumbo behoort tot de mogelijkheden. Zabel junior reed in het verleden voor de opleidingsploeg van Rabobank en kent veel jongens uit die tijd die nu bij het LottoNL-Jumbo rijden. In 2012 trok Zabel namens Rabobank nog wel eens de sprint aan voor Moreno Hofland. In die rol zou hij komend seizoen kunnen terugkeren, want ook een goede lead-out man ontbreekt bij de Nederlandse ploeg. Dat zou Zabel prima in kunnen vullen, om dan zelf de laatste stapjes naar het niveau van topsprinter te maken. Daarbij kan hij Marcel Kittel, die in zijn eerste twee seizoenen bij Skil-Shimano bijvoorbeeld sprints aantrok voor Kenny van Hummel, als voorbeeld nemen. Voor Michael Van Staeyen (Cofidis, Solutions Crédits) geldt in principe hetzelfde.

6. flag-dk Søren Kragh Andersen (Team TreFor-Blue Water)

PIC527804916

Foto: Sirotti

Een echte afmaker pur sang is Søren Kragh Andersen. De bijna 21-jarige Deen kent een voortreffelijk seizoen bij de beloften met tot op heden vier overwinningen en legio ereplaatsen. Andersen kan zich in een massasprint smijten, maar is niet alleen snel. Ook op geaccidenteerd terrein staat hij zijn mannetje. Het jongere broertje van Asbjørn Kragh Andersen – die bij hetzelfde Team TreFor-Blue Water rijdt – won bijvoorbeeld de ZLM Roompot Tour, die deel uit maakt van de UCI U23-Nations Cup. Een maand later werd hij vierde in de door Steven Lammertink gewonnen beloftenkoers Tour de Berlin. Ook bij de profs liet hij zich al opmerken met een zesde plaats in de Volta Limburg Classic en een tweede plek in het eindklassement van de Tour de Fjords. In het eerste seizoen zal hij misschien nog moeten wennen aan het WorldTour-niveau, maar voor Andersen lijkt er een grote toekomst weggelegd in de wielerwereld. Met het oog op de toekomst een prima aanwinst voor LottoNL-Jumbo.

5. flag-fr Bryan Coquard (Europcar)

Foto: Sirotti

Europcar dreigt volgend seizoen uit het peloton te verdwijnen. De Franse ProContinentale-ploeg is nog altijd op zoek naar een nieuwe geldschieter. Teammanager Jean-René Bernaudeau heeft zijn renners gevraagd te wachten met tekenen bij andere ploegen én vroeg zelfs een WorldTour-licentie aan voor 2016, omdat hij nog gelooft in een succesvolle afloop. Indien dat tóch mislukt, zit Bryan Coquard zonder ploeg. De sprinter heeft een aflopend contract en kan sowieso vertrekken als hij wil. De 23-jarige Fransman zou een goede aanwinst zijn voor de Nederlandse ploeg. Coquard heeft in zijn prille loopbaan al vijftien profzeges achter zijn naam staan. Aangezien de Nederlandse ploeg over 24 actieve profrenners beschikt (Goos is al geruime tijd geblesseerd), moet men een directe overgang misschien wel overwegen. Die optie is in de UCI-reglementen opgenomen, al is dit enkel mogelijk tussen 1 en 15 augustus. Rohan Dennis was vorig seizoen de eerste die hiervan gebruikmaakte, bij zijn transfer van Garmin-Sharp naar BMC. LottoNL-Jumbo moet echter wel snel handelen, want met IAM Cycling en AG2R La Mondiale liggen er voor Coquard meer kapers op de kust.

4. flag-nl Danny van Poppel (Trek)/ flag-nl Dylan Groenewegen (Roompot Oranje Peloton)

foto: Sirotti

Wanneer men in Nederland kijkt naar jonge, snelle mannen, komt het management van de ploeg – naast Hofland – al snel uit bij Wouter Wippert. De Drapac-renner is einde contract, maar verkast liever niet naar een Nederlandse of Belgische ploeg. Bovendien heeft Wippert al een mondeling akkoord met een team: naar alle waarschijnlijkheid is Cannondale-Garmin komend jaar zijn broodgever. Daarna kom je al vrij snel uit bij Danny van Poppel (22). Hoewel hij nog altijd erg jong is, heeft de zoon van voormalig topsprinter Jean-Paul van Poppel wel al drie jaren ervaring in de WorldTour. Daarin boekte hij vijf profzeges, waarvan twee in de afgelopen week verreden Tour de Wallonie. De sprinter van Trek is geen veelwinnaar, maar dat kan nog komen. In de deal van Danny, zou ook diens broer en lead-out Boy van Poppel de gelederen van LottoNL-Jumbo moeten versterken.

Foto: Sirotti

Een andere jonge Nederlandse sprinter wiens naam rondzoemt bij Plugge’s ploeg, is Dylan Groenewegen. De 22-jarige renner van Roompot Oranje Peloton ligt nog vast tot het einde van 2016, maar heeft een clausule in zijn contract waarin staat dat zijn ploeg medewerking verleent bij een tussentijds vertrek naar de WorldTour. Dit geldt overigens ook voor de andere coureurs bij de oranjebrigade die vallen onder het management van SEG Cycling, weet WielerFlits. Een overstap van Groenewegen of andere Roompot-renners met een langer lopend contract zit er volgens Martijn Berkhout (SEG Cycling) echter niet in: “Dat zie ik niet gebeuren. Op dit moment is er voor niemand concrete interesse.” LottoNL-Jumbo toonde eerder dit jaar nog belangstelling in het sprinttalent, maar lijkt dus een streep door Groenewegens naam te kunnen zetten.

3. flag-nl Tom-Jelte Slagter (Cannondale-Garmin)/ flag-es Carlos Barbero (Caja Rural-RGA Seguros)

Paris-Nice - 7. Etappe

Foto: Sirotti

Niet alleen in de sprints ontbreekt het LottoNL-Jumbo aan zegekapers. In de lastigere koersen blijkt namelijk dat – bijvoorbeeld – Wilco Kelderman, Robert Gesink en Laurens ten Dam niet altijd over het sterkste eindschot beschikken. Tom-Jelte Slagter is iemand die dit vaker wel heeft. Dat bewees hij vorig jaar in onder meer Parijs-Nice, waar hij in twee heuvelritten de wereldtop te snel af was (foto) in de eindsprint bergop. In potentie zou Slagter ook een ideale man zijn voor de heuvelklassiekers in april, waardoor de klassementsmannen van de ploeg zich daar minder op hoeven te focussen. LottoNL-Jumbo heeft inmiddels al contact gezocht met de 26-jarige inwoner van het Friese Nij Beets. Dit seizoen – in dienst van Cannondale-Garmin – is voorlopig niet zijn beste, waardoor contractverlenging niet vanzelfsprekend is. Een overgang naar LottoNL-Jumbo is dat evenmin, omdat Slagter en Belkin in 2013 niet op de beste manier uit elkaar zijn gegaan.

foto: Sirotti

Carlos Barbero is eenzelfde soort renner als Slagter. Hij kan prima een aantal heuvels verteren en beschikt daarna nog over rappe benen. De vergelijking met Alejandro Valverde zegt genoeg over de kwaliteiten van de 24-jarige Spaanse neoprof in dienst bij Caja Rural-RGA Seguros. Door goede prestaties bij de Continentale Euskadi-formatie (winst in de Trofeo Getxo (1.1), derde in de Vuelta a la Rioja (1.1), alsmede brons op het Spaans kampioenschap in 2014 en winst in het jongerenklassement van de zware Vuelta a Burgos (2.HC) in 2013), bood de Spaanse ProContinentale ploeg hem in 2015 de kans tot een bestaan als wielerprof. Na een lastig voorseizoen begon hij vanaf april goede uitslagen te rijden. Van de 29 koersdagen die daarna volgden, wist hij er dertien bij de eerste vijf te eindigen. Barbero won daarbij ritten in de Ronde van Madrid (2.1) en de Tour de Beauce (2.2, twee etappezeges) en pakte hij zilver op het Spaans kampioenschap op de weg, achter Valverde. Barbero zal niet de duurste aanwinst zijn, maar dat weten meerdere ploegen. Slagter heeft dan weer het voordeel een Nederlander te zijn, waardoor LottoNL-Jumbo misschien eerder geneigd is om de Cannondale-Garmin-renner aan te trekken. Barbero is echter een prima, goedkoper alternatief.

2. flag-si Luka Mezgec (Giant-Alpecin)

Luka Mezgec

Foto: Sirotti

Een echte, pure topsprinter heeft LottoNL-Jumbo (of haar voorgangers) nooit in de gelederen gehad. Freire kon massasprints winnen, maar dan het liefst na een zware wedstrijd. Daarnaast kwam Robbie McEwen pas later in zijn carrière tot ontbolstering en begon Michael Matthews ook na zijn overgang naar Orica-GreenEDGE pas met winnen van massasprints in grote wedstrijden. Echte spurtbommen als Mark Cavendish (30) en André Greipel (33) zijn dit jaar einde contract. Naar verluidt blijft Cav echter bij zijn huidige ploeg Etixx-Quick-Step en is Der Gorilla, die in de Tour de France nog vier ritten won, meer dan tevreden bij Lotto Soudal. Daarnaast zijn beide topsprinters – met name de Duitser – al aardig op leeftijd.

Daarom kan LottoNL-Jumbo beter vissen in de grote vijver met sprinters van de tweede rij. Renners als Niccola Bonifazio, Elia Viviani, Andrea Guardini en Sacha Modolo zijn bijna allemaal sprintkopman bij hun ploeg en zullen dus niet snel de behoefte hebben om te vertrekken. Iemand die dat wel zou kunnen hebben, is Luka Mezgec. De Sloveen moet bij Giant-Alpecin Marcel Kittel en John Degenkolb voor zich dulden in de rangorde, maar zou ook prima zijn eigen sprints kunnen – en vooral willen – rijden. Wellicht biedt LottoNL-Jumbo hem die kans en kan Mezgec als sprintkopman de stap maken naar de wereldtop op dat gebied. Mezgec’ landgenoot Marko Kump is ook transfervrij aan het einde van het jaar, die wel eens de ideale lead-out man voor Mezgec kan zijn. Bovendien liet het voormalige supertalent Kump dit jaar op twee niveaus lager zien dat hij zelf ook kan winnen.

1. flag-be Greg Van Avermaet (BMC)

Van Avermaet krijgt zijn armen niet verder omhoog - foto: Sirotti

Foto: Sirotti

De beste aankoop die LottoNL-Jumbo deze transferperiode kan doen, lijkt Greg Van Avermaet. De kersverse papa koerst namelijk met het hart, werkt altijd mee in ontsnappingen, heeft een sterk eindschot en denkt alle klassiekers aan te kunnen. In bijna ieder monument wist hij al eens de top-10 te halen; na Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen stond hij bovendien al eens op het podium. Kortom: een man die op vele fronten mee kan doen voor de overwinning én vaak in beeld rijdt. Dat laatste ontbreekt er bij de Nederlandse WorldTour-formatie ook nog wel eens aan. Het is echter nog onzeker of LottoNL-Jumbo een heel groot deel van het transferbudget aan iemand als Van Avermaet wil opmaken. Richard Plugge zei eind juli nog dat hij geen grote namen zou aantrekken, maar we kunnen niet in zijn portefeuille kijken. Duur zal de Belg – dit jaar goed voor drie overwinningen – zijn, maar hij brengt door een zeventiende plaats op de WorldTour-ranking van de UCI wel de nodige punten (207 in totaal) met zich mee. Ondanks dat het geen gevolgen heeft, staat LottoNL-Jumbo met 258 punten op de tweede plek van onderen in de WorldTour-teamranking. Robert Gesink is op een 33ste plaats (met 104 punten) de beste individuele renner van de Nederlandse ploeg.

De vraag is dus of LottoNL-Jumbo liever één grote aanwinst ziet komen, of meerdere goede renners net onder de wereldtop. Kiezen ze voor het eerste, dan lijkt Van Avermaet een prima keuze. Bij zijn overstap van Predictor-Lotto naar BMC in 2011 wilde de Belg meer voor zichzelf rijden en niet meer tweede viool spelen achter Philippe Gilbert. Diezelfde Gilbert maakte twee seizoen later dezelfde overstap en is nog altijd ploeggenoot van Van Avermaet bij BMC. De twee liggen elkaar niet heel goed, dus de kans is reëel dat d’n Greg zijn carrière elders vervolgt. En dat zou zo maar eens bij LottoNL-Jumbo kunnen zijn, mits – nogmaals – zij veel geld van het transferbudget aan de Belg willen besteden. Bij het Nederlandse team zou Van Avermaet kopman in verreweg de meeste klassiekers zijn. Enkel tijdens de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zou hij deze rol moeten delen met Sep Vanmarcke. Maar ook dat kan zijn voordelen hebben. Wie weet dat Van Avermaet dan wél eens aan het langste eind trekt, in plaats van de vele tweede, derde, vierde en vijfde plekken. De concurrentie om de handtekening van Van Avermaet zal echter immens zijn, zaak voor LottoNL-Jumbo om snel te handelen.

[poll id=”90″]

Dit artikel delen:

115 Reacties

Hensie 1 augustus 2015 om 13:14

@Smuckinho

Ik weet niet wat jij onder een opiniestuk verstaat, maar ik kan je verzekeren dat een verlanglijstje gebaseerd op niks meer dan giswerk niet onder die noemer valt, en al helemaal niet als sterk gekwalificeerd dient te worden ;-)

Wim Kruithof 1 augustus 2015 om 13:23

niet te benijden, de Wielerflits redactie…

LinusGerdemann 1 augustus 2015 om 13:35

@wim kruithof mwah als ze dingen goed doen krijgen ze ook ladigen positieve kritieken genoeg. Dan mag deze (terechte) kritiek ook geuit worden toch?

Smuckinho 1 augustus 2015 om 13:39

Wat bedoel je precies Hensie? Kan een opiniestuk niet als 'sterk' gekwalificeerd worden?
Nogmaals, het was mijn bedoeling niet om dit artikel over eventuele versterkingen voor TLJ als 'sterk' of als 'een opiniestuk' te kwalificeren. Ik snap dat een top 10 lijst van renners, zonder dat er beargumenteerd wordt waarom, niet voldoet als opiniestuk.

@WF Ik vind het top dat jullie wat anders proberen. Hopelijk beschouwen jullie onze 'kritiek' niet slechts als negatieve reacties.

billi 1 augustus 2015 om 14:08

is een keer wat anders :)

leuk artikel, ludiek ook wel …
er is een verschil tussen ‘hopen op’, ‘talentvolle’ en ‘realistische’ mogelijke versterkingen.

maar de vraag is ook, hoeveel renners vertrekken er, en hoeveel renners gaan er mogelijk aangetrokken worden.

misschien als iedereen een lijstje van 10 renners maakt dat er dan mogelijk rekening mee gehouden wordt ;)

mooiman 1 augustus 2015 om 14:10

Nadenken en suggesties geven over TLJ horen Op een wielersite maar niet op deze plek. Maar niet te zwaar aan tillen.

Debarreman heeft gelijk, maar welke namen horen daar dan bij?

achtpuntzes 1 augustus 2015 om 14:10

vreemd artikel, dit hoort in ieder geval absoluut niet thuis tussen de nieuwsberichten. ik hoop dat dit eenmalig is, want ik heb weinig zin om straks tussen de opinieberichten naar de nieuwsberichten te moeten gaan zoeken.

oscarito1908 1 augustus 2015 om 14:17

Ach gezien het aantal reacties over dit nieuwsbericht zal de redactie goed doen.

Het brengt in ieder geval iets teweeg.
Een beetje speculeren vind ikzelf altijd wel leuk.

Slagter en de van Poppel(s) zouden de meest logische zijn.
Al weet ik niet hoeveel oud zeer er nog zit bij TJS.

HF2013 1 augustus 2015 om 15:29

Pfoe… wat een negativiteit weer onder zo’n artikel. Laat de WF-redactie toch vooral zelf weten wat ze schrijven en bepaal dan zelf of je het wel of niet wilt lezen. In de krant staan ook opiniestukken, strips, overlijdensadvertenties, etc. Die mag je lezen. Het moet niet.

Van de namen uit het stuk zie ik er weinig naar LottoNL Jumbo komen. Misschien een Groenewegen. Een Langeveld zou ook een mooie zijn voor de klassiekers, maar of dat haalbaar is?
We gaan het afwachten. Maar misschien moeten ze wel een paar namen laten gaan die ergens een goed klassement kunnen rijden, maar (vrijwel) nooit winnen. En daar dan een paar (mogelijke) winnaars voor terughalen. Al is het maar iemand die de wedstrijden kan winnen waar Bos zich nog wel eens liet zien.

debarreman 1 augustus 2015 om 15:51

@mooiman
Voor het Vlaamse voorjaarswerk bv een Stijn vd Bergh. Is sterk tot in de finale en kan ook kopman zijn in de 200 km koersen. Qua Nl-ers kom je dan uit bij bv van Baarle.
En Langeveld als wegkapitein en vervanger van Tankink (nog 1 jaar voor hem?)
Als sprinters hebben ze voldoende aan Hofland en van Asbroeck (wanneer gaat hij los komen?).
En op grond van de publiciteit tijdens Giro en TdF mag de sponsorbijdrage ook omhoog.

LinusGerdemann 1 augustus 2015 om 16:04

@debarreman Stijn van den Bergh is een sterke renner maar koerst vaak zo ontzettend dom… heeft Etixx een paar klassieke zeges gekost dit voorjaar. Jelle Wallays was ideaal geweest of Theuns, maar die gaan wss naar Loto Soudal en Trek. Dat is nou echt een gemiste kans.

Flor Van Den Hende 1 augustus 2015 om 16:08

Dit is geen chauvinisme, dit is propaganda :p

LinusGerdemann 1 augustus 2015 om 16:38

@flor morgen in deze serie: Youri’s favoriete versterkingen voor Giant :p

RiGHT 1 augustus 2015 om 16:45

Zowaar helemaal eens met xistnc “Wat een onzinnig verhaal.”
Er is al vaker aangegeven dat ze Nederlandstalige renners willen hebben, of jongens die snel Nederlands leren spreken. Dus vergeet de italianen en spanjaarden maar in het rijtje hierboven.

De broertjes van Poppel en TJSlagter zijn de meest logische keuzes, maar of die jongens naar TLJ willen komen is de grote vraag.

Langeveld, alsjeblieft niet. Zwaar overschatte renner. We hadden het toch over renners die iets konden winnen?? ‘Zekerheidjes’?

van Baarle zou ik wel graag willen zien komen, of dat een veel-winnaar gaat worden lijkt me sterk, maar goed.

de Van der Poel’s zouden super zijn, maar Mattheu wil nog helemaal niet naar de weg en lijkt me sterk dat hij dan bij TLJ zou passen. Dan nog eerder Van der Haar, die rijdt al een beperkt weg-programma.

Oh ja, Dumoulin, dat zou super zijn. Uhhh nog meer klassementsrijders. Nee, gaat niet gebeuren. Die zit super waar hij nu zit.

Verder al die mannen hier een volslagen onzinnige lijst.

Marmaris 1 augustus 2015 om 16:55

Persoonlijk hoop ik dat Lotto-Jumbo in ieder geval een extra knecht voor Vanmarcke haalt en een kopman voor de heuvelklassiekers. Mij lijken Laurens de Vreese en Tom-Jelte Slagter goede en haalbare opties. Verder mogen de gebroeders Van Poppel van mij ook komen al lijkt mij dat minder noodzakelijk. Ze hebben voorafgaand aan dit seizoen gekozen voor Hofland en Van Asbroeck en dan vind ik dat je ze ook de kans moet geven om zich te ontwikkelen. Al kan dat natuurlijk nog steeds als de Van Poppels komen.

Jose Maria 1 augustus 2015 om 17:03

Van Avermaet is een goede aanwinst voor iedere ploeg, maar ze gaan hem bij Lotto-Jumbo nooit hetzelfde kunnen betalen als bij BMC..

Meest logische renners lijken mij Slagter en Mathieu van der Poel. Moreno Hofland is Lotto’s sprinter van de toekomst, daar zie ik niet in waarom ze zouden willen wedden op 2 paarden met ook Danny van Poppel erbij. We hebben gezien hoe dat ging met Theo Bos.

Dumoulin zit ook op zijn plaats bij Giant, heeft bij die ploeg enkel nog maar een stijgende lijn laten zien. Een ronderenner wordt het nooit, en voor de Waalse klassiekers komt hij te kort. Ik denk dat zijn potentie eerder ligt bij Vlaanderen of San Remo.

Coquard trekt ongetwijfeld naar een Franse ploeg. AG2R heeft er vast wel een plekje.

debarreman 1 augustus 2015 om 17:35

@LG 16.04 uur.
Ja, dat leek zo. Kan natuurlijk ook komen omdat vd Bergh bij Etixx alleen als knecht wordt ingezet. Bij LTJ zou hij m.i. ook kopman voor de 200 km wedstrijden kunnen zijn.
Van Keirsbulck is wat dat betreft ook een goede mogelijkheid. Misschien nog wel een betere.
Strategie kan ook zijn renners bij Etixx weg te halen omdat de concurrentie daar te groot is.

Sarg 1 augustus 2015 om 18:05

Bedankt voor deze leuke special wieler flits!
(Als je deze special niet leuk of van meerwaarde vind etc. Lees hem dan niet..)

gesink3101 1 augustus 2015 om 18:28

dylan van baarle , oomen en campaerts

MME 1 augustus 2015 om 20:15

Eens met de meeste reacties, zelf zou ik heel graag van Baarle willen zien bij TLJ. Gewoon omdat hij veel zou kunnen leren van Sep en daarnaast is het gewoon een goede renner.

Daarnaast zijn misschien de volgende namen ook nog mogelijk:
– Rob Ruijgh
– Jens Mouris
– Pim Ligthart

baggerdagen 1 augustus 2015 om 20:37

heeft de TLJ fanclub wielerflits gekaapt?

TeamNL 1 augustus 2015 om 20:55

Mathieu van der Poel werd trouwens vandaag tweede in een zeer lastige bergrit in de Tour Alsace. Die ligt gewoon tot 2018 vast bij BKCP-Powerplus. Kan hij wel op een mooie 23 jarige leeftijd de overstap maken naar de weg voor vast. Misschien wel het grootste talent van Nederland.

Hetzelfde geldt trouwens voor Mads Pedersen maar die ligt nog tot volgend seizoen bij Cukt Energy aan de ketting. Daar gaan we ook nog veel van horen.

Rules 1 augustus 2015 om 21:24

Kopman:
1- Nicky Terpstra
Als kopman van het voorjaar en eenweekse koersen in en rondom de Benelux.
Een goed koppel met Vanmarcke en kan met zijn winnaarsmentaliteit menig jong talent inspireren.

Aanstormend talent en toekomstig veelwinnaar:
2- Van Poppel
Niet alleen in de sprints maar kan ook bergjes overleven.

Lijkt mij al een hele goede stap in de richting om meer te gaan winnen.
En Kelderman en Hofland zijn komend jaar ook goed voor 3 tot 5 ritten.

ti-raleigh 1 augustus 2015 om 21:58

Gek artikel dit. Het hele jaar wordt er al gediscussieerd op het TLJ-forum over de kwantiteit en kwaliteit van de ploeg. Het budget is één van de oorzaken dat er niet veel gewonnen wordt, want geen geld om een échte topper aan te trekken. Pas als er een veelwinnaar bijkomt, dan kan het niveau van de ploeg omhoog. Types als Sagan en Degenkolb. Maar daarvoor is dus geen geld. En waarom zou een renner nu naar TLJ gaan, want wat gebeurt er na 2016 als het contract met de sponsors afloopt ? Ik denk dat het belangrijk is om de talenten die ze hebben beter te laten scoren volgend jaar. Hofland, Vanmarcke en Kelderman zullen toch niet echt tevreden zijn over hun optreden tot nu toe. En nogmaals, zou er een kwaliteitsinjectie moeten komen, dan moet er een flinke zak geld bij, anders komt er helemaal niemand.

schipperaar 1 augustus 2015 om 22:42

Een ploegleiding die al moeite heeft met communiceren en dan nog een italiaan en een sloveen derbij. Met menchov was het ook al een ramp, liep er eenzaam en verloren bij en sprak drie woorden engels, gogogo.

Headlines

Materiaalzone

Populair