Tien ideale versterkingen voor LottoNL-Jumbo

Tien ideale versterkingen voor LottoNL-Jumbo

Foto: Alex Whitehead/SWpix.com

zaterdag 1 augustus 2015 om 09:00

De transfermarkt is vanaf vandaag officieel geopend. Wielrenners mogen volgens de reglementen van de UCI vanaf 1 augustus een contract ondertekenen bij een andere ploeg. Daarmee breekt in het wielerpeloton een belangrijke periode aan van vraag en aanbod, waarbij een contract voor het volgende seizoen de inzet is. Voor Nederlands enige WorldTour-ploeg LottoNL-Jumbo is dit het moment versterkingen te contracteren voor het nieuwe seizoen. WielerFlits stelde een top-10 samen van ideale versterkingen.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Overzicht huidig seizoen en selectiebestand
De transferperiode is voor teammanagers een belangrijke tijd waarin de selectie voor het volgende seizoen vorm krijgt. Voor de ploeg van manager Richard Plugge is het van belang kwalitatief sterke renners aan te trekken. Het eerste seizoen met Lotto en Jumbo als titelsponsors verloopt stroef als het gaat om overwinningen. De echte afmakers ontbreken. De zegeteller blijft steken op twee ritzeges van Moreno Hofland en de nationale titel tijdrijden van Wilco Kelderman.

De geel-zwarte ploeg begon het seizoen met een selectie van 25 renners, vijf minder dan een jaar eerder. Het teammanagement besloot de selectie in te krimpen vanwege een lager budget en omdat de UCI de regels voor de WorldTour in 2017 zou veranderen. Dit plan van de UCI – waarin onder meer was opgenomen dat ploegen op het hoogste niveau een selectiebestand van maximaal 22 coureurs mogen hebben – is inmiddels van tafel geveegd.

PIC524223895

Kevin De Weert stopte met wielrennen – Foto: Sirotti

Eind april bleek een basis van 25 renners te smal en werd Dennis van Winden teruggehaald. Het contract van de Zuid-Hollander werd vorig jaar niet verlengd, maar door gaten in het rooster mocht hij zich – na een korte periode bij Synergy Baku – begin mei weer melden bij LottoNL-Jumbo. Desalniettemin is de selectie uit 25 renners blijven bestaan, doordat Kevin De Weert in diezelfde maand besloot per direct een punt achter zijn carrière te zetten.

Bij afwezigheid van Marc Goos (komt dit seizoen niet in actie door een heupblessure) en Robert Gesink (privéproblemen en een knieblessure) in het voorjaar, moesten Laurens ten Dam, Sep Vanmarcke, Steven Kruijswijk, Kelderman en Hofland de kar trekken. Mede door blessures, tegenvallende prestaties en het ontbreken van geluk bij onder andere Vanmarcke, werd het grote gemis bij de ploeg duidelijk: de échte afmaker ontbreekt. Dat wil zeggen: iemand die per jaar gegarandeerd een aantal (grote) zeges pakt, die het team in het verleden met bijvoorbeeld Oscar Freire, Robbie McEwen en Léon van Bon wel had. Ook renners als Erik Dekker en Michael Boogerd waren altijd een zekerheidje voor een paar overwinningen per seizoen.

De versterkingen
Van de huidige ploeg zijn er vijftien renners verzekerd van een contract in 2016, evenals de onlangs aangetrokken belofte Steven Lammertink. George Bennett, Brian Bulgac, Laurens ten Dam, Rick Flens, Barry Markus, Paul Martens, Maarten Tjallingii, Nick van der Lijke, Dennis van Winden en Maarten Wynants zijn nog in het ongewisse over een verbintenis voor komend seizoen. Meer dan waarschijnlijk verlaat een aantal van deze renners hun huidige team en is er ruimte voor versterking.

Sebastian Langeveld is een goede kandidaat om de klassiekerploeg te versterken en van ervaring te voorzien, maar de vraag is of Jonathan Vaughters ‘de slimste renner ooit‘ laat gaan. Edward Theuns leek ook een uitstekende kandidaat voor de Nederlandse ploeg, maar hij is naar verluidt al rond met Trek. Daarom doet LottoNL-Jumbo er volgens WielerFlits goed aan zich te concentreren op de volgende targets:

10. flag-nl Mathieu van der Poel (BKCP-Powerplus)

Foto: Sirotti

Wanneer het aankomt op winnen, is LottoNL-Jumbo aan het goede adres bij Mathieu van der Poel. De zoon van oud-renner Adrie van der Poel is een alleskunner, maar ook nog jong: hij viert pas in de derde week van januari 2016 zijn 21ste verjaardag. Heel voor de hand liggend is deze transfer niet (vandaar ook op plek tien), omdat Van der Poel de huidige wereldkampioen veldrijden is en meermaals heeft laten weten zijn regenboogtrui te willen tonen in het veld. In een Weekendinterview van vorig jaar liet de renner van BKCP-Powerplus echter doorschemeren dat hij een aanbieding van een WorldTour-ploeg niet direct naast zich neer zou leggen. Wel zal LottoNL-Jumbo een flinke zak geld mee moeten nemen naar de onderhandelingstafel, want Van der Poel heeft nog een dik contract tot het einde van 2018 bij de Belgische Continental-ploeg BKCP-Powerplus.

9. flag-si Primož Roglič (Adria Mobil)

foto: Cor Vos

De ploeg heeft met Lotto en Jumbo twee Nederlandse sponsoren en concentreert zich dan ook voornamelijk op de Nederlandse markt. Een heel aantal Nederlandse toprenners is uitgewaaid naar buitenlandse teams en de aanwas van nieuw talent is niet onuitputtelijk. Daarom moet men ook over de grens kijken. Klassementsrenner en klimmer Primož Roglič is een iemand die een welkome versterking kan zijn voor het team van Plugge. De 25-jarige Sloveen koerst pas vanaf 2013, nadat hij eerder door het leven ging als professioneel schansspringer. Roglič kan een prima breedteversterking zijn: een klassement rijden en etappes winnen in kleinere rondes, om daarnaast – zoals Leopold König bijvoorbeeld bij Sky – in de grote rondes de klimmers in het hooggebergte bijstaan.

8. flag-it Simone Petilli (Unieuro Wilier Trevigiani)

PIC532848676

Foto: Sirotti

Een gewilde naam uit het beloftencircuit is Simone Petilli. De 22-jarige Italiaan heeft de afgelopen winter een stap in de goede richting gezet gezien zijn prestaties dit seizoen. Petilli kan bergop goed uit de voeten, wat hem vooral in zwaardere etappewedstrijden en eendagskoersen van pas komt. Zo won de Italiaan eerder dit seizoen de pittige beloftenkoers Ronde de l’Isard en werd hij onlangs derde in de loodzware Giro Ciclistico della Valle d’Aosta-Mont Blanc voor beloften. Hij moest daar enkel supertalent Robert Power (komende seizoenen in actie bij Orica-GreenEDGE) en klimbelofte Laurens De Plus (Lotto Soudal U23) voor zich laten. Petilli wist zich dit kalenderjaar ook al in profkoersen te meten. Hij versierde top-15 noteringen in onder meer de Trofeo Laigueglia (negende), de Internationale Wielerweek Coppi & Bartali (vijftiende en winst in het jongerenklassement) en de Giro dell’Appennino (zevende). Onze landgenoot Sam Oomen maakt dit jaar bergop eveneens indruk, maar is nog altijd slechts negentien jaar oud. Wellicht dat een tussenstap bij Roompot of nog een jaar extra bij Rabobank beter voor hem is, gezien zijn leeftijd. In het verleden is een hele vroege overstap van de beloften naar de profs namelijk zelden goed uitgepakt.

7. flag-de Rick Zabel (BMC)

PIC538348269

Foto: Sirotti

De naam Zabel zal bij veel wielerliefhebbers een belletje doen rinkelen. Maar nee, het gaat hier niet om Erik Zabel, zevenvoudig winnaar van de groene trui in de Tour de France. Hier draait het om Rick Zabel, de zoon van Erik. Net als zijn vader blinkt hij uit in de sprint, maar dat komt er op het hoogste niveau nog niet altijd uit. Onlangs won hij wel – nota bene op de verjaardag van vader Erik – zijn eerste rit bij de profs. Dit deed hij in een massasprint tijdens de Ronde van Oostenrijk. Het contract van de 22-jarige Zabel loopt aan het einde van het seizoen af bij zijn huidige ploeg BMC. Een overstap naar LottoNL-Jumbo behoort tot de mogelijkheden. Zabel junior reed in het verleden voor de opleidingsploeg van Rabobank en kent veel jongens uit die tijd die nu bij het LottoNL-Jumbo rijden. In 2012 trok Zabel namens Rabobank nog wel eens de sprint aan voor Moreno Hofland. In die rol zou hij komend seizoen kunnen terugkeren, want ook een goede lead-out man ontbreekt bij de Nederlandse ploeg. Dat zou Zabel prima in kunnen vullen, om dan zelf de laatste stapjes naar het niveau van topsprinter te maken. Daarbij kan hij Marcel Kittel, die in zijn eerste twee seizoenen bij Skil-Shimano bijvoorbeeld sprints aantrok voor Kenny van Hummel, als voorbeeld nemen. Voor Michael Van Staeyen (Cofidis, Solutions Crédits) geldt in principe hetzelfde.

6. flag-dk Søren Kragh Andersen (Team TreFor-Blue Water)

PIC527804916

Foto: Sirotti

Een echte afmaker pur sang is Søren Kragh Andersen. De bijna 21-jarige Deen kent een voortreffelijk seizoen bij de beloften met tot op heden vier overwinningen en legio ereplaatsen. Andersen kan zich in een massasprint smijten, maar is niet alleen snel. Ook op geaccidenteerd terrein staat hij zijn mannetje. Het jongere broertje van Asbjørn Kragh Andersen – die bij hetzelfde Team TreFor-Blue Water rijdt – won bijvoorbeeld de ZLM Roompot Tour, die deel uit maakt van de UCI U23-Nations Cup. Een maand later werd hij vierde in de door Steven Lammertink gewonnen beloftenkoers Tour de Berlin. Ook bij de profs liet hij zich al opmerken met een zesde plaats in de Volta Limburg Classic en een tweede plek in het eindklassement van de Tour de Fjords. In het eerste seizoen zal hij misschien nog moeten wennen aan het WorldTour-niveau, maar voor Andersen lijkt er een grote toekomst weggelegd in de wielerwereld. Met het oog op de toekomst een prima aanwinst voor LottoNL-Jumbo.

5. flag-fr Bryan Coquard (Europcar)

Foto: Sirotti

Europcar dreigt volgend seizoen uit het peloton te verdwijnen. De Franse ProContinentale-ploeg is nog altijd op zoek naar een nieuwe geldschieter. Teammanager Jean-René Bernaudeau heeft zijn renners gevraagd te wachten met tekenen bij andere ploegen én vroeg zelfs een WorldTour-licentie aan voor 2016, omdat hij nog gelooft in een succesvolle afloop. Indien dat tóch mislukt, zit Bryan Coquard zonder ploeg. De sprinter heeft een aflopend contract en kan sowieso vertrekken als hij wil. De 23-jarige Fransman zou een goede aanwinst zijn voor de Nederlandse ploeg. Coquard heeft in zijn prille loopbaan al vijftien profzeges achter zijn naam staan. Aangezien de Nederlandse ploeg over 24 actieve profrenners beschikt (Goos is al geruime tijd geblesseerd), moet men een directe overgang misschien wel overwegen. Die optie is in de UCI-reglementen opgenomen, al is dit enkel mogelijk tussen 1 en 15 augustus. Rohan Dennis was vorig seizoen de eerste die hiervan gebruikmaakte, bij zijn transfer van Garmin-Sharp naar BMC. LottoNL-Jumbo moet echter wel snel handelen, want met IAM Cycling en AG2R La Mondiale liggen er voor Coquard meer kapers op de kust.

4. flag-nl Danny van Poppel (Trek)/ flag-nl Dylan Groenewegen (Roompot Oranje Peloton)

foto: Sirotti

Wanneer men in Nederland kijkt naar jonge, snelle mannen, komt het management van de ploeg – naast Hofland – al snel uit bij Wouter Wippert. De Drapac-renner is einde contract, maar verkast liever niet naar een Nederlandse of Belgische ploeg. Bovendien heeft Wippert al een mondeling akkoord met een team: naar alle waarschijnlijkheid is Cannondale-Garmin komend jaar zijn broodgever. Daarna kom je al vrij snel uit bij Danny van Poppel (22). Hoewel hij nog altijd erg jong is, heeft de zoon van voormalig topsprinter Jean-Paul van Poppel wel al drie jaren ervaring in de WorldTour. Daarin boekte hij vijf profzeges, waarvan twee in de afgelopen week verreden Tour de Wallonie. De sprinter van Trek is geen veelwinnaar, maar dat kan nog komen. In de deal van Danny, zou ook diens broer en lead-out Boy van Poppel de gelederen van LottoNL-Jumbo moeten versterken.

Foto: Sirotti

Een andere jonge Nederlandse sprinter wiens naam rondzoemt bij Plugge’s ploeg, is Dylan Groenewegen. De 22-jarige renner van Roompot Oranje Peloton ligt nog vast tot het einde van 2016, maar heeft een clausule in zijn contract waarin staat dat zijn ploeg medewerking verleent bij een tussentijds vertrek naar de WorldTour. Dit geldt overigens ook voor de andere coureurs bij de oranjebrigade die vallen onder het management van SEG Cycling, weet WielerFlits. Een overstap van Groenewegen of andere Roompot-renners met een langer lopend contract zit er volgens Martijn Berkhout (SEG Cycling) echter niet in: “Dat zie ik niet gebeuren. Op dit moment is er voor niemand concrete interesse.” LottoNL-Jumbo toonde eerder dit jaar nog belangstelling in het sprinttalent, maar lijkt dus een streep door Groenewegens naam te kunnen zetten.

3. flag-nl Tom-Jelte Slagter (Cannondale-Garmin)/ flag-es Carlos Barbero (Caja Rural-RGA Seguros)

Paris-Nice - 7. Etappe

Foto: Sirotti

Niet alleen in de sprints ontbreekt het LottoNL-Jumbo aan zegekapers. In de lastigere koersen blijkt namelijk dat – bijvoorbeeld – Wilco Kelderman, Robert Gesink en Laurens ten Dam niet altijd over het sterkste eindschot beschikken. Tom-Jelte Slagter is iemand die dit vaker wel heeft. Dat bewees hij vorig jaar in onder meer Parijs-Nice, waar hij in twee heuvelritten de wereldtop te snel af was (foto) in de eindsprint bergop. In potentie zou Slagter ook een ideale man zijn voor de heuvelklassiekers in april, waardoor de klassementsmannen van de ploeg zich daar minder op hoeven te focussen. LottoNL-Jumbo heeft inmiddels al contact gezocht met de 26-jarige inwoner van het Friese Nij Beets. Dit seizoen – in dienst van Cannondale-Garmin – is voorlopig niet zijn beste, waardoor contractverlenging niet vanzelfsprekend is. Een overgang naar LottoNL-Jumbo is dat evenmin, omdat Slagter en Belkin in 2013 niet op de beste manier uit elkaar zijn gegaan.

foto: Sirotti

Carlos Barbero is eenzelfde soort renner als Slagter. Hij kan prima een aantal heuvels verteren en beschikt daarna nog over rappe benen. De vergelijking met Alejandro Valverde zegt genoeg over de kwaliteiten van de 24-jarige Spaanse neoprof in dienst bij Caja Rural-RGA Seguros. Door goede prestaties bij de Continentale Euskadi-formatie (winst in de Trofeo Getxo (1.1), derde in de Vuelta a la Rioja (1.1), alsmede brons op het Spaans kampioenschap in 2014 en winst in het jongerenklassement van de zware Vuelta a Burgos (2.HC) in 2013), bood de Spaanse ProContinentale ploeg hem in 2015 de kans tot een bestaan als wielerprof. Na een lastig voorseizoen begon hij vanaf april goede uitslagen te rijden. Van de 29 koersdagen die daarna volgden, wist hij er dertien bij de eerste vijf te eindigen. Barbero won daarbij ritten in de Ronde van Madrid (2.1) en de Tour de Beauce (2.2, twee etappezeges) en pakte hij zilver op het Spaans kampioenschap op de weg, achter Valverde. Barbero zal niet de duurste aanwinst zijn, maar dat weten meerdere ploegen. Slagter heeft dan weer het voordeel een Nederlander te zijn, waardoor LottoNL-Jumbo misschien eerder geneigd is om de Cannondale-Garmin-renner aan te trekken. Barbero is echter een prima, goedkoper alternatief.

2. flag-si Luka Mezgec (Giant-Alpecin)

Luka Mezgec

Foto: Sirotti

Een echte, pure topsprinter heeft LottoNL-Jumbo (of haar voorgangers) nooit in de gelederen gehad. Freire kon massasprints winnen, maar dan het liefst na een zware wedstrijd. Daarnaast kwam Robbie McEwen pas later in zijn carrière tot ontbolstering en begon Michael Matthews ook na zijn overgang naar Orica-GreenEDGE pas met winnen van massasprints in grote wedstrijden. Echte spurtbommen als Mark Cavendish (30) en André Greipel (33) zijn dit jaar einde contract. Naar verluidt blijft Cav echter bij zijn huidige ploeg Etixx-Quick-Step en is Der Gorilla, die in de Tour de France nog vier ritten won, meer dan tevreden bij Lotto Soudal. Daarnaast zijn beide topsprinters – met name de Duitser – al aardig op leeftijd.

Daarom kan LottoNL-Jumbo beter vissen in de grote vijver met sprinters van de tweede rij. Renners als Niccola Bonifazio, Elia Viviani, Andrea Guardini en Sacha Modolo zijn bijna allemaal sprintkopman bij hun ploeg en zullen dus niet snel de behoefte hebben om te vertrekken. Iemand die dat wel zou kunnen hebben, is Luka Mezgec. De Sloveen moet bij Giant-Alpecin Marcel Kittel en John Degenkolb voor zich dulden in de rangorde, maar zou ook prima zijn eigen sprints kunnen – en vooral willen – rijden. Wellicht biedt LottoNL-Jumbo hem die kans en kan Mezgec als sprintkopman de stap maken naar de wereldtop op dat gebied. Mezgec’ landgenoot Marko Kump is ook transfervrij aan het einde van het jaar, die wel eens de ideale lead-out man voor Mezgec kan zijn. Bovendien liet het voormalige supertalent Kump dit jaar op twee niveaus lager zien dat hij zelf ook kan winnen.

1. flag-be Greg Van Avermaet (BMC)

Van Avermaet krijgt zijn armen niet verder omhoog - foto: Sirotti

Foto: Sirotti

De beste aankoop die LottoNL-Jumbo deze transferperiode kan doen, lijkt Greg Van Avermaet. De kersverse papa koerst namelijk met het hart, werkt altijd mee in ontsnappingen, heeft een sterk eindschot en denkt alle klassiekers aan te kunnen. In bijna ieder monument wist hij al eens de top-10 te halen; na Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen stond hij bovendien al eens op het podium. Kortom: een man die op vele fronten mee kan doen voor de overwinning én vaak in beeld rijdt. Dat laatste ontbreekt er bij de Nederlandse WorldTour-formatie ook nog wel eens aan. Het is echter nog onzeker of LottoNL-Jumbo een heel groot deel van het transferbudget aan iemand als Van Avermaet wil opmaken. Richard Plugge zei eind juli nog dat hij geen grote namen zou aantrekken, maar we kunnen niet in zijn portefeuille kijken. Duur zal de Belg – dit jaar goed voor drie overwinningen – zijn, maar hij brengt door een zeventiende plaats op de WorldTour-ranking van de UCI wel de nodige punten (207 in totaal) met zich mee. Ondanks dat het geen gevolgen heeft, staat LottoNL-Jumbo met 258 punten op de tweede plek van onderen in de WorldTour-teamranking. Robert Gesink is op een 33ste plaats (met 104 punten) de beste individuele renner van de Nederlandse ploeg.

De vraag is dus of LottoNL-Jumbo liever één grote aanwinst ziet komen, of meerdere goede renners net onder de wereldtop. Kiezen ze voor het eerste, dan lijkt Van Avermaet een prima keuze. Bij zijn overstap van Predictor-Lotto naar BMC in 2011 wilde de Belg meer voor zichzelf rijden en niet meer tweede viool spelen achter Philippe Gilbert. Diezelfde Gilbert maakte twee seizoen later dezelfde overstap en is nog altijd ploeggenoot van Van Avermaet bij BMC. De twee liggen elkaar niet heel goed, dus de kans is reëel dat d’n Greg zijn carrière elders vervolgt. En dat zou zo maar eens bij LottoNL-Jumbo kunnen zijn, mits – nogmaals – zij veel geld van het transferbudget aan de Belg willen besteden. Bij het Nederlandse team zou Van Avermaet kopman in verreweg de meeste klassiekers zijn. Enkel tijdens de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zou hij deze rol moeten delen met Sep Vanmarcke. Maar ook dat kan zijn voordelen hebben. Wie weet dat Van Avermaet dan wél eens aan het langste eind trekt, in plaats van de vele tweede, derde, vierde en vijfde plekken. De concurrentie om de handtekening van Van Avermaet zal echter immens zijn, zaak voor LottoNL-Jumbo om snel te handelen.

[poll id=”90″]

Dit artikel delen:

115 Reacties

west 1 augustus 2015 om 10:11

Wat een onbenullig verhaal. Als tenminste de redactie zich nou op zijn minst tot daadwerkelijk nieuws beperkt. Doe dit anders lekker op het forum.

0
Paul Urbach 1 augustus 2015 om 10:13

Aannemelijk, dat Ten Dam Tjallingii, Martens en flens met jaar verlengt worden en Van der Lijke met 2 jaar. Van Bulgac, wijnants, van Winden zijn er zat in de ploeg. die zullen wel moeten gaan.

0
heuvelcolombia 1 augustus 2015 om 10:15

Leuk gedaan, redactie!
Af en toe niet helemaal realistisch en een beetje random, maar leuk om op deze manier zo eens wat namen onder de aandacht te brengen.

0
Timocycling 1 augustus 2015 om 10:15

Leukemans, Van Baarle en Keukeleire vind ik goede versterkingen voor het voorjaar. Niet al te duur ook.

Wellicht Slagter, Bos, de van Poppels en Clement binnenhalen voor een stevige kern met afmakers (Bos D van Poppel en Slagter).

Weet niet hoe het budgettair zit echter.

Van Avermaet zou de ideale versterking zijn natuurlijk, maar die zal te duur zijn.

0
albertooo 1 augustus 2015 om 10:16

Chris Horner :)

0
BlancoProCycling 1 augustus 2015 om 10:17

@tuubke
Ja, want Mezgec zit nu niet als eenling in een voorheen Nederlandse ploeg?

0
rennerske 1 augustus 2015 om 10:17

Michel Cornelisse, om naast het reeds aanwezige klassementsdenken, het vrijbuitersdenken te ontwikkelen!

0
TeamNL 1 augustus 2015 om 10:22

Wynants en Bennet hebben een contract voor volgend jaar.

Het is te hopen dat de ploeg eindelijk eens afscheid gaat nemen van Markus. Daarnaast vraag ik mezelf af of Wagner (heeft wel al een contract) van toegevoegde waarde is voor de ploeg.

Ik zou het jammer vinden als de ploeg Nederlandse renners van andere WT ploegen gaat halen. Hoe meer NLse renners in buitenlandse ploegen, hoe mee kans op Nederlanders in de Tour.

0
Laatste man 1 augustus 2015 om 10:23

Op zich een leuk idee, maar veel onzinnige namen en het verhaal klopt ook niet altijd. Iemand als Bos wordt niet eens genoemd..

En zelfs hier kan sooike zijn ongefundeerde shit weer uitbraken.

0
Wielario 1 augustus 2015 om 10:24

Leuke fanblog! Benieuwd naar de volgende!

0
ikbenprocycling 1 augustus 2015 om 10:28

Niki Terpstra…….maar incompatible

0
Sephiroth 1 augustus 2015 om 10:29

Ik verwacht dat voornamelijk bulgac en markus vertrekken. Van winden zal wel mogen blijven nadat ze hem hebben aangetrokken, goos komt hopelijk terug. Wynants is een trouwe knecht.. en met 2-3 afmakers kunnen ze gewoon een kleine koersen ploeg maken. Ze hebben genoeg knechten die het in de niet WT ritten makkelijk onder controle kunnen houden. Hofland volgend jaar zo een programma laten rijden is natuurlijk ook een optie :D eentje die puur op overwinningen is afgestemd P:

edit waarom niet meijntjes, Albasini, Janse van rensburg, devolder, ciolek en van keirsbulck erop zetten?

0
DeGroteMolen 1 augustus 2015 om 10:40

Beetje een ‘aparte’ bijdrage wat mij betreft….koop de Sky ploeg, misschien is dat een idee?

0
Delamauser 1 augustus 2015 om 10:43

Er moet een versterking komen die vanmarcke kan bijstaan in de voorjaarsklassiekers (Langeveld? Van Baarle?). Een heuvelsprinter voor bijvoorbeeld AGR (Slagter?).

Daarnaast een knecht voor het hooggebergte (kruiswijk kwam in de giro snel alleen).

Voor de sprint hebben we asbroek en Hofland, lijkt mij voldoende.

0
Prima Facie 1 augustus 2015 om 10:49

Bepaalde topics horen verborgen te blijven in de reacties en op het forum. Sommige flitsers vinden het leuk om te speculeren over mogelijke aankopen van TLJ (dat is ook best leuk) maar daar zou de redactie niet aan mee moeten doen. Komt er straks ook een groot verhaal over de tien verdachtste renners uit het peloton?

0
LinusGerdemann 1 augustus 2015 om 10:54

@prima facie +1
benieuwd of er een toelichting van de redactie komt. Vind dit niet bij een objectieve nieuwssite passen

0
Jero10 1 augustus 2015 om 10:54

@Prima Facie, volledig gelijk, redactie moet alleen met serieus journalistiek werk komen. Dit is leuk voor in een forum idd. Ik vrees dat wij met zn allen veel te hoog inschatten qua mogelijke versterkingen.

0
tendam 1 augustus 2015 om 10:59
Quote:
TeamNL – 1 augustus 2015 om 10:22
Het is te hopen dat de ploeg eindelijk eens afscheid gaat nemen van Markus.

Lol, ‘eindelijk’… hij rijdt namelijk al anderhalf jaar bij die ploeg.

0
Hermannmg 1 augustus 2015 om 11:10

@poeksel helemaal mee eens Jungels zou goede versterking zijn. Was onder de indruk van hem in de tour.

0
Paul Urbach 1 augustus 2015 om 11:10

Hoe kun je Hierboven iemand als Stijn de Volder linken aan tlj. vreselijk overschatte renner.
en hebben we niet geleerd van de Nuijens, Bresschels, Ardilla’s uit eerdere tijden

0
Verweggistan 1 augustus 2015 om 11:14

Spanjaarden, Italianen en Fransen gaan niet komen, Roglic ook niet.
Mezgec is wellicht wat minder ver gezocht omdat hij al voor een Nederlandse ploeg rijdt.
Renners als Keukeleire en Oomen missen in het lijstje. Ook de andere twee stagiairs (Castelijns en Bouwmans) zouden toch minstens genoemd moeten worden.
Ik vermoed overigens dat er niet zo heel veel renners bij gaan komen. Ten Dam en Martens zullen wel blijven, Van der Lijke ook. Wynants in vorm is gewoon een hele goede renner. Flens en van Winden doen het dit seizoen gewoon goed als helpers. Bulgac valt helaas al 2 seizoenen tegen en Markus ook.

0
Il Mostro 1 augustus 2015 om 11:19

Jammer dat Wallays waarschijnlijk naar Lotto-Soudal gaat, dat was een ideale ‘aankoop’ voor LottoNL-Jumbo geweest.

0
IljoKeisseFan 1 augustus 2015 om 11:29

Wat een lachwekkend artikel! Pure speculatie en de helft van de namen hebben of een contract voor 2016 of passen totaal niet in het beleid. Leuk topic voor op het forum dit, maar als nieuws plaatsen is waardeloos.

0
klootje kriekeljon 1 augustus 2015 om 11:30

Ja dit is echt een onzin-item en geen journalistiek. Totaal willekeurig artikel. Dat gezegd hebbende is het ook gewoon een vreemd rijtje namen, onrealistisch.

Maar ik kan wel begrijpen dat het voor de schrijvende WF-mannen wel eens lastig is om het feitelijk te houden.

O en als Greg van Avermaet aangetrokken wordt dan stop ik met supporteren.

0
mus van de maasstad 1 augustus 2015 om 11:31

Ik zou het geweldig vinden als ze de poppeltjes en slagtertje weten te strikken. daar halen ze in mijn ogen misschien wel iets van 10 overwinningen mee binnen. Dan nog een knecht voor de bergen en 1 voor de klassiekerploeg. Dan hebben ze imo gewoon goede zaken gedaan.

VD Poel lijkt me vooralsnog kansloos.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone