Tien ideale versterkingen voor LottoNL-Jumbo
Foto: Alex Whitehead/SWpix.com
zaterdag 1 augustus 2015 om 09:00

Tien ideale versterkingen voor LottoNL-Jumbo

De transfermarkt is vanaf vandaag officieel geopend. Wielrenners mogen volgens de reglementen van de UCI vanaf 1 augustus een contract ondertekenen bij een andere ploeg. Daarmee breekt in het wielerpeloton een belangrijke periode aan van vraag en aanbod, waarbij een contract voor het volgende seizoen de inzet is. Voor Nederlands enige WorldTour-ploeg LottoNL-Jumbo is dit het moment versterkingen te contracteren voor het nieuwe seizoen. WielerFlits stelde een top-10 samen van ideale versterkingen.

Overzicht huidig seizoen en selectiebestand
De transferperiode is voor teammanagers een belangrijke tijd waarin de selectie voor het volgende seizoen vorm krijgt. Voor de ploeg van manager Richard Plugge is het van belang kwalitatief sterke renners aan te trekken. Het eerste seizoen met Lotto en Jumbo als titelsponsors verloopt stroef als het gaat om overwinningen. De echte afmakers ontbreken. De zegeteller blijft steken op twee ritzeges van Moreno Hofland en de nationale titel tijdrijden van Wilco Kelderman.

De geel-zwarte ploeg begon het seizoen met een selectie van 25 renners, vijf minder dan een jaar eerder. Het teammanagement besloot de selectie in te krimpen vanwege een lager budget en omdat de UCI de regels voor de WorldTour in 2017 zou veranderen. Dit plan van de UCI – waarin onder meer was opgenomen dat ploegen op het hoogste niveau een selectiebestand van maximaal 22 coureurs mogen hebben – is inmiddels van tafel geveegd.

PIC524223895

Kevin De Weert stopte met wielrennen – Foto: Sirotti

Eind april bleek een basis van 25 renners te smal en werd Dennis van Winden teruggehaald. Het contract van de Zuid-Hollander werd vorig jaar niet verlengd, maar door gaten in het rooster mocht hij zich – na een korte periode bij Synergy Baku – begin mei weer melden bij LottoNL-Jumbo. Desalniettemin is de selectie uit 25 renners blijven bestaan, doordat Kevin De Weert in diezelfde maand besloot per direct een punt achter zijn carrière te zetten.

Bij afwezigheid van Marc Goos (komt dit seizoen niet in actie door een heupblessure) en Robert Gesink (privéproblemen en een knieblessure) in het voorjaar, moesten Laurens ten Dam, Sep Vanmarcke, Steven Kruijswijk, Kelderman en Hofland de kar trekken. Mede door blessures, tegenvallende prestaties en het ontbreken van geluk bij onder andere Vanmarcke, werd het grote gemis bij de ploeg duidelijk: de échte afmaker ontbreekt. Dat wil zeggen: iemand die per jaar gegarandeerd een aantal (grote) zeges pakt, die het team in het verleden met bijvoorbeeld Oscar Freire, Robbie McEwen en Léon van Bon wel had. Ook renners als Erik Dekker en Michael Boogerd waren altijd een zekerheidje voor een paar overwinningen per seizoen.

De versterkingen
Van de huidige ploeg zijn er vijftien renners verzekerd van een contract in 2016, evenals de onlangs aangetrokken belofte Steven Lammertink. George Bennett, Brian Bulgac, Laurens ten Dam, Rick Flens, Barry Markus, Paul Martens, Maarten Tjallingii, Nick van der Lijke, Dennis van Winden en Maarten Wynants zijn nog in het ongewisse over een verbintenis voor komend seizoen. Meer dan waarschijnlijk verlaat een aantal van deze renners hun huidige team en is er ruimte voor versterking.

Sebastian Langeveld is een goede kandidaat om de klassiekerploeg te versterken en van ervaring te voorzien, maar de vraag is of Jonathan Vaughtersde slimste renner ooit‘ laat gaan. Edward Theuns leek ook een uitstekende kandidaat voor de Nederlandse ploeg, maar hij is naar verluidt al rond met Trek. Daarom doet LottoNL-Jumbo er volgens WielerFlits goed aan zich te concentreren op de volgende targets:

10. flag-nl Mathieu van der Poel (BKCP-Powerplus)

Foto: Sirotti

Wanneer het aankomt op winnen, is LottoNL-Jumbo aan het goede adres bij Mathieu van der Poel. De zoon van oud-renner Adrie van der Poel is een alleskunner, maar ook nog jong: hij viert pas in de derde week van januari 2016 zijn 21ste verjaardag. Heel voor de hand liggend is deze transfer niet (vandaar ook op plek tien), omdat Van der Poel de huidige wereldkampioen veldrijden is en meermaals heeft laten weten zijn regenboogtrui te willen tonen in het veld. In een Weekendinterview van vorig jaar liet de renner van BKCP-Powerplus echter doorschemeren dat hij een aanbieding van een WorldTour-ploeg niet direct naast zich neer zou leggen. Wel zal LottoNL-Jumbo een flinke zak geld mee moeten nemen naar de onderhandelingstafel, want Van der Poel heeft nog een dik contract tot het einde van 2018 bij de Belgische Continental-ploeg BKCP-Powerplus.

9. flag-si Primož Roglič (Adria Mobil)

foto: Cor Vos

De ploeg heeft met Lotto en Jumbo twee Nederlandse sponsoren en concentreert zich dan ook voornamelijk op de Nederlandse markt. Een heel aantal Nederlandse toprenners is uitgewaaid naar buitenlandse teams en de aanwas van nieuw talent is niet onuitputtelijk. Daarom moet men ook over de grens kijken. Klassementsrenner en klimmer Primož Roglič is een iemand die een welkome versterking kan zijn voor het team van Plugge. De 25-jarige Sloveen koerst pas vanaf 2013, nadat hij eerder door het leven ging als professioneel schansspringer. Roglič kan een prima breedteversterking zijn: een klassement rijden en etappes winnen in kleinere rondes, om daarnaast – zoals Leopold König bijvoorbeeld bij Sky – in de grote rondes de klimmers in het hooggebergte bijstaan.

8. flag-it Simone Petilli (Unieuro Wilier Trevigiani)

PIC532848676

Foto: Sirotti

Een gewilde naam uit het beloftencircuit is Simone Petilli. De 22-jarige Italiaan heeft de afgelopen winter een stap in de goede richting gezet gezien zijn prestaties dit seizoen. Petilli kan bergop goed uit de voeten, wat hem vooral in zwaardere etappewedstrijden en eendagskoersen van pas komt. Zo won de Italiaan eerder dit seizoen de pittige beloftenkoers Ronde de l’Isard en werd hij onlangs derde in de loodzware Giro Ciclistico della Valle d’Aosta-Mont Blanc voor beloften. Hij moest daar enkel supertalent Robert Power (komende seizoenen in actie bij Orica-GreenEDGE) en klimbelofte Laurens De Plus (Lotto Soudal U23) voor zich laten. Petilli wist zich dit kalenderjaar ook al in profkoersen te meten. Hij versierde top-15 noteringen in onder meer de Trofeo Laigueglia (negende), de Internationale Wielerweek Coppi & Bartali (vijftiende en winst in het jongerenklassement) en de Giro dell’Appennino (zevende). Onze landgenoot Sam Oomen maakt dit jaar bergop eveneens indruk, maar is nog altijd slechts negentien jaar oud. Wellicht dat een tussenstap bij Roompot of nog een jaar extra bij Rabobank beter voor hem is, gezien zijn leeftijd. In het verleden is een hele vroege overstap van de beloften naar de profs namelijk zelden goed uitgepakt.

7. flag-de Rick Zabel (BMC)

PIC538348269

Foto: Sirotti

De naam Zabel zal bij veel wielerliefhebbers een belletje doen rinkelen. Maar nee, het gaat hier niet om Erik Zabel, zevenvoudig winnaar van de groene trui in de Tour de France. Hier draait het om Rick Zabel, de zoon van Erik. Net als zijn vader blinkt hij uit in de sprint, maar dat komt er op het hoogste niveau nog niet altijd uit. Onlangs won hij wel – nota bene op de verjaardag van vader Erik – zijn eerste rit bij de profs. Dit deed hij in een massasprint tijdens de Ronde van Oostenrijk. Het contract van de 22-jarige Zabel loopt aan het einde van het seizoen af bij zijn huidige ploeg BMC. Een overstap naar LottoNL-Jumbo behoort tot de mogelijkheden. Zabel junior reed in het verleden voor de opleidingsploeg van Rabobank en kent veel jongens uit die tijd die nu bij het LottoNL-Jumbo rijden. In 2012 trok Zabel namens Rabobank nog wel eens de sprint aan voor Moreno Hofland. In die rol zou hij komend seizoen kunnen terugkeren, want ook een goede lead-out man ontbreekt bij de Nederlandse ploeg. Dat zou Zabel prima in kunnen vullen, om dan zelf de laatste stapjes naar het niveau van topsprinter te maken. Daarbij kan hij Marcel Kittel, die in zijn eerste twee seizoenen bij Skil-Shimano bijvoorbeeld sprints aantrok voor Kenny van Hummel, als voorbeeld nemen. Voor Michael Van Staeyen (Cofidis, Solutions Crédits) geldt in principe hetzelfde.

6. flag-dk Søren Kragh Andersen (Team TreFor-Blue Water)

PIC527804916

Foto: Sirotti

Een echte afmaker pur sang is Søren Kragh Andersen. De bijna 21-jarige Deen kent een voortreffelijk seizoen bij de beloften met tot op heden vier overwinningen en legio ereplaatsen. Andersen kan zich in een massasprint smijten, maar is niet alleen snel. Ook op geaccidenteerd terrein staat hij zijn mannetje. Het jongere broertje van Asbjørn Kragh Andersen – die bij hetzelfde Team TreFor-Blue Water rijdt – won bijvoorbeeld de ZLM Roompot Tour, die deel uit maakt van de UCI U23-Nations Cup. Een maand later werd hij vierde in de door Steven Lammertink gewonnen beloftenkoers Tour de Berlin. Ook bij de profs liet hij zich al opmerken met een zesde plaats in de Volta Limburg Classic en een tweede plek in het eindklassement van de Tour de Fjords. In het eerste seizoen zal hij misschien nog moeten wennen aan het WorldTour-niveau, maar voor Andersen lijkt er een grote toekomst weggelegd in de wielerwereld. Met het oog op de toekomst een prima aanwinst voor LottoNL-Jumbo.

5. flag-fr Bryan Coquard (Europcar)

Foto: Sirotti

Europcar dreigt volgend seizoen uit het peloton te verdwijnen. De Franse ProContinentale-ploeg is nog altijd op zoek naar een nieuwe geldschieter. Teammanager Jean-René Bernaudeau heeft zijn renners gevraagd te wachten met tekenen bij andere ploegen én vroeg zelfs een WorldTour-licentie aan voor 2016, omdat hij nog gelooft in een succesvolle afloop. Indien dat tóch mislukt, zit Bryan Coquard zonder ploeg. De sprinter heeft een aflopend contract en kan sowieso vertrekken als hij wil. De 23-jarige Fransman zou een goede aanwinst zijn voor de Nederlandse ploeg. Coquard heeft in zijn prille loopbaan al vijftien profzeges achter zijn naam staan. Aangezien de Nederlandse ploeg over 24 actieve profrenners beschikt (Goos is al geruime tijd geblesseerd), moet men een directe overgang misschien wel overwegen. Die optie is in de UCI-reglementen opgenomen, al is dit enkel mogelijk tussen 1 en 15 augustus. Rohan Dennis was vorig seizoen de eerste die hiervan gebruikmaakte, bij zijn transfer van Garmin-Sharp naar BMC. LottoNL-Jumbo moet echter wel snel handelen, want met IAM Cycling en AG2R La Mondiale liggen er voor Coquard meer kapers op de kust.

4. flag-nl Danny van Poppel (Trek)/ flag-nl Dylan Groenewegen (Roompot Oranje Peloton)

foto: Sirotti

Wanneer men in Nederland kijkt naar jonge, snelle mannen, komt het management van de ploeg – naast Hofland – al snel uit bij Wouter Wippert. De Drapac-renner is einde contract, maar verkast liever niet naar een Nederlandse of Belgische ploeg. Bovendien heeft Wippert al een mondeling akkoord met een team: naar alle waarschijnlijkheid is Cannondale-Garmin komend jaar zijn broodgever. Daarna kom je al vrij snel uit bij Danny van Poppel (22). Hoewel hij nog altijd erg jong is, heeft de zoon van voormalig topsprinter Jean-Paul van Poppel wel al drie jaren ervaring in de WorldTour. Daarin boekte hij vijf profzeges, waarvan twee in de afgelopen week verreden Tour de Wallonie. De sprinter van Trek is geen veelwinnaar, maar dat kan nog komen. In de deal van Danny, zou ook diens broer en lead-out Boy van Poppel de gelederen van LottoNL-Jumbo moeten versterken.

Foto: Sirotti

Een andere jonge Nederlandse sprinter wiens naam rondzoemt bij Plugge’s ploeg, is Dylan Groenewegen. De 22-jarige renner van Roompot Oranje Peloton ligt nog vast tot het einde van 2016, maar heeft een clausule in zijn contract waarin staat dat zijn ploeg medewerking verleent bij een tussentijds vertrek naar de WorldTour. Dit geldt overigens ook voor de andere coureurs bij de oranjebrigade die vallen onder het management van SEG Cycling, weet WielerFlits. Een overstap van Groenewegen of andere Roompot-renners met een langer lopend contract zit er volgens Martijn Berkhout (SEG Cycling) echter niet in: “Dat zie ik niet gebeuren. Op dit moment is er voor niemand concrete interesse.” LottoNL-Jumbo toonde eerder dit jaar nog belangstelling in het sprinttalent, maar lijkt dus een streep door Groenewegens naam te kunnen zetten.

3. flag-nl Tom-Jelte Slagter (Cannondale-Garmin)/ flag-es Carlos Barbero (Caja Rural-RGA Seguros)

Paris-Nice - 7. Etappe

Foto: Sirotti

Niet alleen in de sprints ontbreekt het LottoNL-Jumbo aan zegekapers. In de lastigere koersen blijkt namelijk dat – bijvoorbeeld – Wilco Kelderman, Robert Gesink en Laurens ten Dam niet altijd over het sterkste eindschot beschikken. Tom-Jelte Slagter is iemand die dit vaker wel heeft. Dat bewees hij vorig jaar in onder meer Parijs-Nice, waar hij in twee heuvelritten de wereldtop te snel af was (foto) in de eindsprint bergop. In potentie zou Slagter ook een ideale man zijn voor de heuvelklassiekers in april, waardoor de klassementsmannen van de ploeg zich daar minder op hoeven te focussen. LottoNL-Jumbo heeft inmiddels al contact gezocht met de 26-jarige inwoner van het Friese Nij Beets. Dit seizoen – in dienst van Cannondale-Garmin – is voorlopig niet zijn beste, waardoor contractverlenging niet vanzelfsprekend is. Een overgang naar LottoNL-Jumbo is dat evenmin, omdat Slagter en Belkin in 2013 niet op de beste manier uit elkaar zijn gegaan.

foto: Sirotti

Carlos Barbero is eenzelfde soort renner als Slagter. Hij kan prima een aantal heuvels verteren en beschikt daarna nog over rappe benen. De vergelijking met Alejandro Valverde zegt genoeg over de kwaliteiten van de 24-jarige Spaanse neoprof in dienst bij Caja Rural-RGA Seguros. Door goede prestaties bij de Continentale Euskadi-formatie (winst in de Trofeo Getxo (1.1), derde in de Vuelta a la Rioja (1.1), alsmede brons op het Spaans kampioenschap in 2014 en winst in het jongerenklassement van de zware Vuelta a Burgos (2.HC) in 2013), bood de Spaanse ProContinentale ploeg hem in 2015 de kans tot een bestaan als wielerprof. Na een lastig voorseizoen begon hij vanaf april goede uitslagen te rijden. Van de 29 koersdagen die daarna volgden, wist hij er dertien bij de eerste vijf te eindigen. Barbero won daarbij ritten in de Ronde van Madrid (2.1) en de Tour de Beauce (2.2, twee etappezeges) en pakte hij zilver op het Spaans kampioenschap op de weg, achter Valverde. Barbero zal niet de duurste aanwinst zijn, maar dat weten meerdere ploegen. Slagter heeft dan weer het voordeel een Nederlander te zijn, waardoor LottoNL-Jumbo misschien eerder geneigd is om de Cannondale-Garmin-renner aan te trekken. Barbero is echter een prima, goedkoper alternatief.

2. flag-si Luka Mezgec (Giant-Alpecin)

Luka Mezgec

Foto: Sirotti

Een echte, pure topsprinter heeft LottoNL-Jumbo (of haar voorgangers) nooit in de gelederen gehad. Freire kon massasprints winnen, maar dan het liefst na een zware wedstrijd. Daarnaast kwam Robbie McEwen pas later in zijn carrière tot ontbolstering en begon Michael Matthews ook na zijn overgang naar Orica-GreenEDGE pas met winnen van massasprints in grote wedstrijden. Echte spurtbommen als Mark Cavendish (30) en André Greipel (33) zijn dit jaar einde contract. Naar verluidt blijft Cav echter bij zijn huidige ploeg Etixx-Quick-Step en is Der Gorilla, die in de Tour de France nog vier ritten won, meer dan tevreden bij Lotto Soudal. Daarnaast zijn beide topsprinters – met name de Duitser – al aardig op leeftijd.

Daarom kan LottoNL-Jumbo beter vissen in de grote vijver met sprinters van de tweede rij. Renners als Niccola Bonifazio, Elia Viviani, Andrea Guardini en Sacha Modolo zijn bijna allemaal sprintkopman bij hun ploeg en zullen dus niet snel de behoefte hebben om te vertrekken. Iemand die dat wel zou kunnen hebben, is Luka Mezgec. De Sloveen moet bij Giant-Alpecin Marcel Kittel en John Degenkolb voor zich dulden in de rangorde, maar zou ook prima zijn eigen sprints kunnen – en vooral willen – rijden. Wellicht biedt LottoNL-Jumbo hem die kans en kan Mezgec als sprintkopman de stap maken naar de wereldtop op dat gebied. Mezgec’ landgenoot Marko Kump is ook transfervrij aan het einde van het jaar, die wel eens de ideale lead-out man voor Mezgec kan zijn. Bovendien liet het voormalige supertalent Kump dit jaar op twee niveaus lager zien dat hij zelf ook kan winnen.

1. flag-be Greg Van Avermaet (BMC)

Van Avermaet krijgt zijn armen niet verder omhoog - foto: Sirotti

Foto: Sirotti

De beste aankoop die LottoNL-Jumbo deze transferperiode kan doen, lijkt Greg Van Avermaet. De kersverse papa koerst namelijk met het hart, werkt altijd mee in ontsnappingen, heeft een sterk eindschot en denkt alle klassiekers aan te kunnen. In bijna ieder monument wist hij al eens de top-10 te halen; na Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen stond hij bovendien al eens op het podium. Kortom: een man die op vele fronten mee kan doen voor de overwinning én vaak in beeld rijdt. Dat laatste ontbreekt er bij de Nederlandse WorldTour-formatie ook nog wel eens aan. Het is echter nog onzeker of LottoNL-Jumbo een heel groot deel van het transferbudget aan iemand als Van Avermaet wil opmaken. Richard Plugge zei eind juli nog dat hij geen grote namen zou aantrekken, maar we kunnen niet in zijn portefeuille kijken. Duur zal de Belg – dit jaar goed voor drie overwinningen – zijn, maar hij brengt door een zeventiende plaats op de WorldTour-ranking van de UCI wel de nodige punten (207 in totaal) met zich mee. Ondanks dat het geen gevolgen heeft, staat LottoNL-Jumbo met 258 punten op de tweede plek van onderen in de WorldTour-teamranking. Robert Gesink is op een 33ste plaats (met 104 punten) de beste individuele renner van de Nederlandse ploeg.

De vraag is dus of LottoNL-Jumbo liever één grote aanwinst ziet komen, of meerdere goede renners net onder de wereldtop. Kiezen ze voor het eerste, dan lijkt Van Avermaet een prima keuze. Bij zijn overstap van Predictor-Lotto naar BMC in 2011 wilde de Belg meer voor zichzelf rijden en niet meer tweede viool spelen achter Philippe Gilbert. Diezelfde Gilbert maakte twee seizoen later dezelfde overstap en is nog altijd ploeggenoot van Van Avermaet bij BMC. De twee liggen elkaar niet heel goed, dus de kans is reëel dat d’n Greg zijn carrière elders vervolgt. En dat zou zo maar eens bij LottoNL-Jumbo kunnen zijn, mits – nogmaals – zij veel geld van het transferbudget aan de Belg willen besteden. Bij het Nederlandse team zou Van Avermaet kopman in verreweg de meeste klassiekers zijn. Enkel tijdens de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zou hij deze rol moeten delen met Sep Vanmarcke. Maar ook dat kan zijn voordelen hebben. Wie weet dat Van Avermaet dan wél eens aan het langste eind trekt, in plaats van de vele tweede, derde, vierde en vijfde plekken. De concurrentie om de handtekening van Van Avermaet zal echter immens zijn, zaak voor LottoNL-Jumbo om snel te handelen.

[poll id=”90″]

RIDE Magazine
115 Reacties
Sorteer op:
1 3 4 5
1 augustus 2015 22:51
Menchov en Breukink spreken prima Spaans en nam enkele ploeggenoten mee naar zijn volgende ploeg om daar niet verloren rond te lopen. Eigenaardige figuur, dat wel.
2 augustus 2015 00:15
@ti-Raleigh
Als 't om toppers gaat, dan moet er zeker een flinke zak geld bij. Maar om de sterkhouders Hofland, Vanmarcke, Kelderman, Gesink en Kruijswijk beter te laten scoren hebben zij juist behoefte aan renners uit de 2e. laag en dan bedoel ik renners als Clement; dan heb je niet zo'n grote zak geld nodig.
Verder vind ik 't wel een grappig artikel.
2 augustus 2015 00:33
Renners als Clement verdienen uiteraard niet de hoofdprijs, maar het is een verkeerde aanname om te denken dat ze daarom makkelijk aan te trekken zijn voor kleinere WT-ploegen. Zeker als het is om de tweede lijn in te vullen, waarvoor de potjes gelijk een stuk minder groot zullen zijn op dat niveau. Het is geen toeval dat ze vorig jaar na het aantrekken van Lindeman voor de verdere tweede lijn type Clement uitkwamen bij een renner die misschien zijn oude niveau nooit meer zou halen en een jong talent dat misschien nog niet toe was aan de stap naar de WT.
2 augustus 2015 08:52
Ik zou nu ook graag een lijst willen zien van de mogelijke aankopen van Roompot en de rest van de Nederlandse ploegen. Dit is geen fansite!!

Om toch even mee te doen, ik lees hier dat iemand Terpstra noemt. Maar die heeft in het verleden wel eens kritiek geuit op de ploeg, dus dat lijkt me niet. Verder lees ik ergens Theo Bos... de man die alleen in de ronde van Turkije wat kan winnen.
Van der poel wil veldrijden , zeggen jullie zelf al.... zet zijn naam er dan niet bij.
Je moet je op talenten richten. De test is te duur.
2 augustus 2015 14:29
Roglic en Mezgec samen zijn mooie aanwinsten en een versterking in breedte. EvenAls Slagter en Van der Poel voor de klassiekers
5 augustus 2015 11:51
Helaas nu pas de tijd om alle reacties te lezen. Ik kan me niet vinden in de kritieken die ik hier lees over de inhoud van dit artikel. Dat is omdat verreweg de meesten niet onderbouwd zijn (ik ontvang graag kritiek om mezelf verder te ontwikkelen, maar hier hecht ik totaal geen waarde aan) én ik een sterk vermoeden heb dat 90% niet het gehele artikel heeft gelezen. Natuurlijk weet ik dat de ploeg een Nederlandse koers probeert te varen. Maar als er één zaak duidelijk is, is het feit dat de ploeg een afmaker mist. Van de vrije, Nederlandse renners aan het einde van het seizoen zit er daar ook niet direct eentje tussen. Voor de toekomst zeker, maar de ploeg heeft zo snel mogelijk overwinningen nodig. Kun je die niet in Nederland halen, dan moet je naar het buitenland kijken. Zo simpel is het. Voor diegenen die menen dat het budget van LottoNL-Jumbo niet toereikend is: Plugge heeft - zoals vermeld in het artikel - inderdaad gezegd dat er geen grote aankopen gedaan worden. Maar niemand kent het exacte budget, omdat dit geheim is. Plugge kan er van alles over zeggen, al besef ik me heel goed dat het aannemelijk is. Desalniettemin mag je het niet uitsluiten en is daarom - bijvoorbeeld - Van Avermaet opgenomen. Datzelfde geldt voor Van der Poel, die meer dan waarschijnlijk toch niet de overstap maakt.

Wat betreft het artikel op zich: WielerFlits bepaalt zelf welke berichten ze plaatst. Bovendien was het 'nieuwsbericht' gelabeld, om het onderscheid te maken tussen nieuws en dit verhaal. Het is niet zo dat wanneer ik een artikel schrijf, het ook zo maar online komt te staan. Dit soort artikelen schrijven bepaalde voetbalsites (waaronder VI) wekelijks en worden prima gelezen en gewaardeerd. Omdat wij vernieuwend willen zijn en onze lezers proberen te blijven prikkelen, hebben we deze opzet gemaakt. Het doel van het artikel was om een discussie op gang te brengen. Dat is goed gelukt, maar helaas niet over hetgeen we graag wilden. Jammer, maar het weerhoudt ons er niet van om in de toekomst nog eens zo'n artikel te schrijven.
5 augustus 2015 23:55
De typische reactie van iemand die niet weet hoe hij met kritiek moet omgaan: hij is niet goed onderbouwd. Volgens mij wel. Dit staat onder nieuws maar het is giswerk. Daarnaast staat uitgebreid vermeld waarom sommige namen belachelijk zijn: te duur (van avermaet), willen nog niet naar de weg (vd poel). Onderbouwend genoeg lijkt me.
Daarnaast is dit geen tlj fansite. Als je dus al zo'n artikel wil plaatsen, dan over alle nederlandse ploegen.
Het is arrogant te vermelden dat wielerflits bepaald wat er op de site komt. Je kan ook zeggen dat je zoveel kritiek krijgt dat je dit soort 'nieuws' niet meer moet plaatsen.....maar dit zal ook wel niet goed onderbouwd zijn.
6 augustus 2015 00:03
Quote van Youri:
Natuurlijk weet ik dat de ploeg een Nederlandse koers probeert te varen. Maar als er één zaak duidelijk is, is het feit dat de ploeg een afmaker mist. Van de vrije, Nederlandse renners aan het einde van het seizoen zit er daar ook niet direct eentje tussen. Voor de toekomst zeker, maar de ploeg heeft zo snel mogelijk overwinningen nodig. Kun je die niet in Nederland halen, dan moet je naar het buitenland kijken. Zo simpel is het.

En daarmee is het dus een opiniestuk. Jouw persoonlijke opinie, bovendien, zoals je die al regelmatig hebt gepost en ge-repost in discussies die al op diverse plaatsen over dit specifieke onderwerp lopen op Wielerflits. Bovendien een opiniestuk waarin de aanleiding en de context niet toegelicht wordt.

De discussie die je kennelijk op gang wenst te brengen, die is er al lang en die zal er blijven op daarvoor in aanmerking komende momenten en plaatsen op Wielerflits. Vernieuwen en prikkelen okee, maar verlies daarbij zorgvuldigheid en kwaliteit niet uit het oog. Die criteria zijn er nu helaas bij in geschoten. Je mag op die fronten de lat voor jezelf best wat hoger leggen.
6 augustus 2015 23:37
@Matwiel:
Dank voor de feedback. Je kent me dus duidelijk niet, anders weet je dat ik altijd open sta voor kritiek én er iets mee probeer te doen. Maakt verder niet uit, ik zeg duidelijk dat verreweg de meeste reacties niet onderbouwd zijn. Daarmee zeg ik dus niet dat geen enkele reactie onderbouwd is. De argumenten over GVA en MVDP heb ik ook genoemd in het artikel, maar ik vind dat je met alle scenario's rekening dient te houden. En WF is totaal geen TLJ-fansite. Bovendien: die artikelen staan op de planning, alleen hebben we ervoor gekozen om de grootste van de twee Nederlandse profploegen als eerste te doen. En hoe zo is het arrogant? Wij hebben een duidelijk idee waar we met de website naartoe willen en daar horen dit soort artikelen mogelijk ook bij. Niets arrogants aan, als je het mij vraagt. En wat betreft dat laatste: het is aangeduid als Special, niet als nieuwsbericht.

@Xistnc
Dit is niet mijn opiniestuk. De hoofdredacteur kwam met dit idee en vroeg mij het te schrijven. Hij heeft het gelezen, evenals andere redacteuren. Waar nodig, is er gesleuteld. En is twee keer iets posten regelmatig? ;) Voor mij niet. Bovendien heb ik gezegd dat TLJ er goed aan zou doen te investeren in jong talent uit het beloftencircuit. De enige twee renners die daaraan voldoen in deze lijst zijn Petilli en Andersen.

Aanleiding? Het magere jaar van TLJ tot zo ver met slechts twee profzeges en het NK tijdrijden. Zoals genoemd in het artikel.
Context? Er is dus een afmaker nodig. Hier zijn tien mogelijke aanwinsten:

De discussie is er inderdaad altijd, dat zal ook zo blijven. Maar dat is niet alleen in de wielrennerij zo. Wat betreft zorgvuldigheid en kwaliteit: ben ik niet helemaal met je eens. Niemand kent het exacte budget van TLJ - ook al zijn Plugge's uitspraken aannemelijk - en daarnaast is er in Nederland geen topsprinter of finisher die gegarandeerd zeges pakt. Daarom is ervoor gekozen om in dit artikel ook de buitenlandse opties af te wegen. Maar ik neem de feedback mee. Binnenkort komt er zo'n zelfde artikel weer, kunnen we kijken of er vooruitgang in zit.
6 augustus 2015 23:57
Tsja, ik heb me zaterdag aan dit speciale item echt niet gestoord. Wel enigszins aan de vaak ongenuanceerd reacties. Die nu hopelijk zijn toegelicht voor de critici.
Wat afwijken van de gebaande en vaak voorspelde paden en te verwachten reacties is inderdaad een toevoeging op deze site. Je belevingspatroon wat verbreden en buiten je bekende (TLJ) kaders treden werkt vernieuwend.
Youri heeft inderdaad al vaak reactief op zijn topics gereageerd en het siert hem dat hij wel onderbouwing geeft en waarom zouden ook wij de criteria niet in discussie kunnen toevoegen?
Als er wordt gevraagd om zorgvuldigheid en kwaliteit in het oog te houden geldt dat uiteraard voor ons allemaal!
Bovendien is het niet arrogant dat redactie bepaalt wat gepubliceerd wordt.
Wij krijgen hier alle de kans om daar reactief en onderbouwd op te kunnen reageren.
16 augustus 2015 20:49
Van den Broeck als mogelijke opvolger Ten Dam?
16 augustus 2015 21:17
Voor mij ideale versterkingen
Van poppel Van den Broeck Langeveld Oomen Gerts ik las dat bouchard Nederlandstalige renner bij fdj weg moet is ook redelijke knecht en sowieso zie ik bij fdj veel goeie potentiële toppers
1 augustus 2018 14:51
En hoe kijken we hier 3 jaar na dato op terug. een aantal van bovengenoemde jongens zijn toch toegetreden of elders tot ontbolstering gekomen. anderen ook geheel niet.
1 augustus 2018 14:56
Niet anders dan naar enig ander lijstje met een stuk of dertig goede wielrenners toch? Of de aanwezigheid van Roglic moet verblindend werken.
16 september 2019 12:21
Ik wil 4 jaar na dato Youri benoemen tot meestervoorspeller van het decennium.
1 3 4 5

Reacties zijn gesloten.