Rodríguez: “Ik wil afscheid nemen zoals Cancellara”

Rodríguez: “Ik wil afscheid nemen zoals Cancellara”

foto: Sirotti

donderdag 27 oktober 2016 om 12:13

Joaquim Rodríguez zette na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro een punt achter zijn carrière. Nauwelijks twee maanden later tekende hij een verbintenis bij Bahrain Merida. Het kan verkeren. “Ik voelde me op waarde geschat”, vertelt Purito aan TuttoBiciWeb.

Afscheid in stijl
Al snel nadat Rodríguez het einde van zijn carrière had aangekondigd, staken twijfels de kop op. “Als ik mijn ogen dicht doe en nadenk over hoe dit seizoen is geëindigd, ben ik niet blij”, verklaart de Spanjaard zijn nieuwe stap. “Het was niet hoe ik het einde van de film mezelf had voorgesteld. En daar was ik niet blij mee. Ik heb de Ronde van Lombardije twee keer gewonnen, maar was dit jaar niet in staat om het verschil te maken. Ik zou graag afscheid willen nemen zoals Fabian Cancellara, in topvorm tijdens een grote koers.” Zodoende besloot Rodríguez om toch nog een jaar door te gaan. “Voordat Bahrain Merida me een voorstel deed, hebben ze gevraagd wat ik wilde doen. Ze waren oprecht geïnteresseerd. Ik voelde me op waarde geschat.”

Dit artikel delen:

35 Reacties

achterhoeker 27 oktober 2016 om 12:20

Misschien kan ie met een beetje bovennatuurlijke smeerolie uit Bahrein wel een monument winnen….is cancellara natuurlijk ook gelukt al dat zal altijd een raadsel blijven Hoe dat ging… helaas maar je wordt er wel een legende van….succes joaquim….

0
vinnievidefietsen 27 oktober 2016 om 12:29

De reden dat hij doorgaat is inderdaad omdat ze hem op “waarde” hebben geschat. ..

0
aoyen 27 oktober 2016 om 12:33

Dus zijn hele geloofwaardigheid weggooien in z’n laatste race?

0
Coppi Coppi 27 oktober 2016 om 12:48

Afscheid nemen als Cancellara kan alleen als je ook zo’n carriere hebt gehad. Rodriguez zal daarvoor nog een jaartje of 10 moeten doorharken.

0
Darth333 27 oktober 2016 om 12:53

In jullie vorige artikel stond dat hij nog 1 jaar door zou gaan en vanaf 2018 zich bij de technische staf zou voegen. Wat is het nou?
http://www.wielerflits.nl/nieuws/215195/joaquim-rodriguez-stopt-toch-niet-en-tekent-bij-bahrein-merida.html/comment-page-1

0
Purito 27 oktober 2016 om 12:55

Hij wil gewoon afscheid nemen in topvorm, strijdend voor de zege in een grote koers. En niet kansloos opgeven in een koers waar je je grootste overwinningen hebt geboekt. Ik begrijp dat wel.

En daarnaast krijgt hij een pak geld + financiële en maatschappelijke zekerheid voor de komende drie jaar. We hoeven daar niet geheimzinnig over te doen. Ook dat is een reden. Een dikke vette reden.

Hup hup Purito!

0
Purito 27 oktober 2016 om 12:56

@Darth333
Hij gaat nog één jaar fietsen (alhoewel, dat moeten we nog afwachten) en neemt daarna zitting in de technische staf voor de jaren 2018 en 2019.

Gewoon een vertaalfoutje van WF.

0
tdv21 27 oktober 2016 om 12:57

Dus omdat de beste tijdrijder aller tijden nog eens een laatste keer zijn kunstjes toonde en daarbij huisfavoriet Dumoulin klopte is hij dus al zijn geloofwaardigheid kwijt… oke dan…scherpe analyse…
Maar bon, goed dat hij verder doet.

0
LyndaLid 27 oktober 2016 om 13:06

Gekke Rodriguez, hij kan helemaal niet tijdrijden..

Zonder dollen: leuk voor hem dat ie een zak extra geld kan verdienen, en leuk voor ons dat we nog een jaartje kunnen speculeren over of ie nou wel of niet in vorm is voor de belangrijke wedstrijden. Ik zie hem geen grote koers meer winnen, maar nog meedoen voor een podium in Huy, Luik of misschien wel de Giro(??) zou leuk zijn.

0
KnightBiker 27 oktober 2016 om 13:14

@achterhoeker
Hou toch op met dat kansloze geinsinueer #moevan
@LyndaLid
Als je in die koersen mee doet voor het podium, doe je dan niet automatisch mee voor de overwinning en kan je dus evt zo wedstrijd nog winnen? Grote Rondes voor het klassement is al een paar jaar niet meer mogelijk, maar in de tour van vorig jaar was hij in een paar tour etappes nog erg goed. dat zou zeker nog moeten kunnen, idem klassiekers.

0
Orakel 27 oktober 2016 om 13:33

"Afscheid nemen als Cancellara kan alleen als je ook zo’n carriere hebt gehad. Rodriguez zal daarvoor nog een jaartje of 10 moeten doorharken".

Hoezo, Rodriquez is toch van vergelijkbaar kaliber als Cancellara? Cancellara was goed in Vlaanderen en in de tijdrit. Rodriquez in de heuvels en een podiumkandidaat grote rondes. Bovendien is Rodriquez 2x winnaar van de World Tour ranking en 4x zat hij bij de beste 3.

"Grote Rondes voor het klassement is al een paar jaar niet meer mogelijk"

Vorig seizoen 2e in de Vuelta, dat is ongeveer 14 maanden geleden…

Rodriquez wordt schromelijk onderschat. Het is een van de meest bepalende veelwinnaars sinds 2011 en zelfs in een flutseizoen als 2016 reed hij moeiteloos top-10 Tour. Ik zou hem zeker niet afschrijven wanneer hij besluit serieus te trainen richting 2017 en zijn koersen kiest.

0
Scotty 27 oktober 2016 om 13:37

Waarom zou je überhaupt iets te zeiken hebben op Rodriguez? Toch gewoon een toprenner die zijn kwaliteiten altijd uitstekend heeft benut en ook nog kan benutten? Lijkt me nog lang niet afgeschreven.

0
Romāns Vainšteins 27 oktober 2016 om 13:52

Rodriguez verdient gezien zijn carriere Luik nog wel eens te winnen, ik zal er live bij zijn om te zien of dat hem gaat lukken.

0
TykkeThor 27 oktober 2016 om 14:18

Dat heeft hij toch min of meer al gehad?

0
walkowiak 27 oktober 2016 om 14:19

Dus nog 4 jaar en dan olympisch kampioen

0
TykkeThor 27 oktober 2016 om 14:22

Ik twijfel toch of hij nog in staat is om een monument of zelfs een GT te winnen. Ik gun het hem wel van harte want Luik of een grote ronde zou wel een gemis zijn op zijn palmares. Als hij op z’n rustdagen nou eens niet op z’n ligstoel aan het zwembad zou blijven liggen lukt het misschien nog. ;)

0
Purito 27 oktober 2016 om 14:38

@Orakel
+ 1. Hulde!

Uiteraard kan Purito nog top-10 rijden in een Tour, en meedoen voor top-5 in een Giro of Vuelta. De vraag is of het zin heeft. Ik denk van niet. Gewoon je lekker richten op rittenkoersen van een week, klassiekers en ritzeges in de Vuelta. En in de Giro je ballen uit de broek rijden voor Nibs.

0
Il Cavaliere 27 oktober 2016 om 14:44

Dit verhaal klopt van geen kant. Purito heeft 2 jaar bij Bahrein-Merida getekend, maar dat betekend niet dat hij daadwerkelijk gaat koersen. Hij kan ook een rol in de organisatie krijgen. Zijn punten zullen dan echter nog wel meetellen.

Volgens Laura Meseguer, die hem gesproken heeft, beslist Purito in December pas OF hij volgend jaar zal gaan koersen.

0
ChefSpijker 27 oktober 2016 om 15:02

Ah dat klinkt op zich wel logisch Il Cavaliere. Heeft Rodriguez mooi z’n vergaarde punten uitgebuit door ze te verkopen aan Bahrein (die daarmee WT-licentie zo goed als veilig kon stellen) zonder zelf nog echt aan de bak te willen. Slimme zakenman :)

0
Orakel 27 oktober 2016 om 15:24

Waarom zou Rodriquez voor de punten zijn aangetrokken? Je zou dan toch veel beter een Naesen of Bettiol kunnen aantrekken? Deze renners hadden ook genoeg punten opgeleverd en zijn gegarandeerd goedkoper dan Rodriquez, hebben de jeugd (dus de toekomst) en wie weet groeien ze uit tot een subtopper. Binnen mijn logische redenatie is het aantrekken van Rodriquez puur en alleen voor de WT-punten, onlogisch.

0
horner fan 27 oktober 2016 om 15:25

Ik betwijfel of Rodriguez zich echt weer op gang gaat krijgen en daadwerkelijk uitslagen zal produceren. Ik hoop dat hij de motivatie vindt om wellicht harder te trainen dan ooit om alsnog pretaties neer te kunnen zettten. Maar als het hem allemaal tegenvalt zal hij wellicht eerder dan nu aangekondigd naar het management gaan. De man was in feite al twee maanden met pensioen en om dan weer echt de knop om te kunnen zetten, zelfs als de wil er in principe wel is, lijkt me bijzonder moeilijk. Maar van mij mag hij hoor. Ik zou het leuk vinden wanneer hij voor de prijzen meedoet.

0
Coppi Coppi 27 oktober 2016 om 15:58

Huh? Rodriguez vergelijkbaar met Cancellara? Dacht het niet. Moet hij nog even 5 of zo monumenten winnen.. Dat gaat hem in geen honderd jaar meer lukken. Misschien nog eens een bescheiden podiumpje. Dus dat glorieuze afscheid zit er niet in.

0
Purito 27 oktober 2016 om 16:09

Uiteraard moeten we nog afwachten of hij daadwerkelijk op de fiets zal stappen. Op dit moment denkt hij van wel, maar hij zal de komende weken zijn beslissing maken. Wellicht dat hij doorgaat tot Luik, of de Giro als laatste koers neemt. Of hij rijdt helemaal niet meer en zal meteen een functie vervullen in de technische staf van de ploeg.

Maar ook uit dit interview met Ciclo21 komt naar voren dat zijn afscheid bij Katusha hem pijn doet, en dat hij zo niet wil eindigen. En dat begrijp ik wel.

http://www.ciclo21.com/purito-y-su-vuelta-me-da-rabia-no-tener-respuesta/

0
Spinergy 27 oktober 2016 om 16:12

Nou dan moet ie nog een paar jaar door om Olympisch Kampioen tijdrijden te worden.

0
Pizzi 27 oktober 2016 om 16:23

Wat een gelul over Rodriguez vergelijken met Cancellara. Zoals te lezen valt in het bericht wil hij blijkbaar afscheid nemen zoals Fabian Cancellara, in topvorm tijdens een grote koers. Niet meer, niet minder. Of ‘m dat gegeven is is een tweede natuurlijk, maar zo’n nachtkaarseinde zoals nu is natuurlijk wel jammer.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone