Rodríguez: “Ik wil afscheid nemen zoals Cancellara”

Rodríguez: “Ik wil afscheid nemen zoals Cancellara”

foto: Sirotti

donderdag 27 oktober 2016 om 12:13

Joaquim Rodríguez zette na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro een punt achter zijn carrière. Nauwelijks twee maanden later tekende hij een verbintenis bij Bahrain Merida. Het kan verkeren. “Ik voelde me op waarde geschat”, vertelt Purito aan TuttoBiciWeb.

Afscheid in stijl
Al snel nadat Rodríguez het einde van zijn carrière had aangekondigd, staken twijfels de kop op. “Als ik mijn ogen dicht doe en nadenk over hoe dit seizoen is geëindigd, ben ik niet blij”, verklaart de Spanjaard zijn nieuwe stap. “Het was niet hoe ik het einde van de film mezelf had voorgesteld. En daar was ik niet blij mee. Ik heb de Ronde van Lombardije twee keer gewonnen, maar was dit jaar niet in staat om het verschil te maken. Ik zou graag afscheid willen nemen zoals Fabian Cancellara, in topvorm tijdens een grote koers.” Zodoende besloot Rodríguez om toch nog een jaar door te gaan. “Voordat Bahrain Merida me een voorstel deed, hebben ze gevraagd wat ik wilde doen. Ze waren oprecht geïnteresseerd. Ik voelde me op waarde geschat.”

Dit artikel delen:

35 Reacties

jan jansen 27 oktober 2016 om 17:23

Is eenvoudig met een motortje in je fiets.
Dan ga je zelfs met 20 kilo meer nog sneller de steilste bergen over.

0
ChefSpijker 27 oktober 2016 om 18:04

@Orakel >>> Naesen en Bettiol waren niet meer beschikbaar. Naesen had zelfs al getekend bij Ag2r (of in elk geval een mondeling akkoord) tijdens de Tour. Die had toen nog amper punten, is pas daarna gaan vliegen. Bettiol ook pas vanaf Polen en had doorlopend contract bij Cannondale dacht ik. En ach, dat extra geld speelt voor Bahrein natuurlijk geen rol.

0
Purito 27 oktober 2016 om 19:03

Mooi interview met Purito op CN. Je kan zeggen wat je wilt van hem en zijn move, maar heerlijk eerlijk is hij wel:

http://www.cyclingnews.com/news/will-joaquim-rodrguez-race-again/

0
achterhoeker 27 oktober 2016 om 20:13

@knightbiker
Ik heb Rodriguez echt heel hoog staan verdient meer respect dan cancellara die ik als renner ook hoog heb staan maar hij heeft wel een grote smet op zijn blazoen…
Kijk jij maar naar die filmpjes van Parijs roubaix en vlaanderen…. Net als mijn schoonmoeder die wielrenners inhaalt met haar e-bike…

Daarom vindt ik dat je Rodriguez niet met cancellara kunt vergelijken…ook al doet ie dat zelf..

0
oscarito1908 27 oktober 2016 om 23:37

Ga dan maar wat anders koersen, want met aanklampen en punchen alleen zul je nooit een aansprekende renner worden.

Soms kun je ook te lang doorgaan.

0
Panter 28 oktober 2016 om 00:24

Hoop echt dat hij er nog een jaartje aanhangt! Top renner en altijd genoten van hem. Zal een mooi vuelta worden met afscheidnemende toppers als contador, valverde en purito

0
hoekserenner 28 oktober 2016 om 02:02

@achterhoeker, wil je alstublieft heel snel even kijken naar de ploegen waar Rodriguez voor gereden heeft en dan opnieuw je mening geven?

0
Tokstar 28 oktober 2016 om 07:30

Ik zou hem nog graag Luik willen zien winnen.. Maarja, hoe groot is die kans nog?

0
tvm 28 oktober 2016 om 08:16

In Luik zal ie niet winnen, dat wordt namelijk een massasprint. Verder kun je je afvragen of er een mooier afscheid kan zijn dan dat Valverde voor hem werkte in Rio. Unieker dan dat kan namelijk niet.

0
Romāns Vainšteins 28 oktober 2016 om 09:30

‘Maarja, hoe groot is die kans nog?’

In een matte editie met een groep van 15 op de cote d’ans ? Groot.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone