Patrick Lefevere haalt opnieuw uit naar Sam Bennett: “Hij is het toppunt van mentale zwakte”

zaterdag 31 juli 2021 om 09:43
Patrick Lefevere haalt opnieuw uit naar Sam Bennett: “Hij is het toppunt van mentale zwakte”

foto: Cor Vos

Patrick Lefevere gaat in zijn wekelijkse column in Het Nieuwsblad uitgebreid in op mentale problemen in het wielrennen. Aanleiding daarvoor is de situatie van turnster Simone Biles, die zich vanwege mentale problemen heeft teruggetrokken uit de Olympische Spelen. Daarbij kijkt Lefevere ook naar zijn huidige selectie bij Deceuninck-Quick-Step. “Voor mij is Sam Bennett het toppunt van mentale zwakte”, schrijf hij.

“Ik heb nooit labiele mensen in mijn ploeg gehad, maar wel ­speciallekes“, aldus Lefevere. “In de huidige ploeg heb je Rémi Cavagna. Hij is zeker geen nerveus type, want zijn hobby is vissen, maar hij gaat soms gebukt onder de stress. Sommigen zeggen dat Remco Evenepoel niet met de fiets kan rijden, maar Rémi durfde in het begin zelfs geen bidon aannemen of zijn handen omhoogsteken als hij won. Het zit tussen de oren.”

“Zo is Tim Declercq een superslimme kerel, maar hij verkrampt wanneer hij voor eigen succes mag rijden”, geeft hij een voorbeeld. “Last but not least heb je ook nog Sam Bennett. Voor mij is hij het toppunt van mentale zwakte. Weggaan bij BORA-hansgrohe en tegen iedereen zagen dat hij er gepest werd en zo bijna depressief en failliet was, maar veertien maanden later doodleuk retourneren. Het is hetzelfde als dames die na partnergeweld toch nog ­terugkeren naar huis.”

Over het vertrek van Bennett naar BORA-hansgrohe heeft Lefevere zich al eerder uitgesproken. Zo sprak de Ierse sprinter voor de Tour de France over knieproblemen, maar trok de ploegbaas dat in twijfel. “Ik kan niet bewijzen dat hij geen kniepijn heeft, maar ik begin wel meer en meer te denken dat het meer faalangst is dan alleen maar pijn”, zei Lefevere. Ook vond hij dat Bennett weinig respect toonde voor hem.

Sam Bennett – foto: Cor Vos

‘Over twee maanden moeten ze niet komen zeggen dat ze moe zijn’
Deceuninck-Quick-Step heeft een renner die nog in actie moet komen op de Olympische Spelen. “Onze grootste medaillehoop moet nog starten. Michael Mørkøv rijdt op de piste de ploegkoers, een discipline waarin hij vorig jaar wereldkampioen werd”, legt hij uit.

“Ik ben een koele minnaar van wielrennen op de Spelen, maar geef mijn renners de kans op persoonlijk ­prestige. We hebben ook een ­mecanicien in Japan. Voor mij goed, maar over twee maanden moeten ze niet komen zeggen dat ze moe zijn, zoals voetballers dat na het EK durfden te zeggen tegen hun werkgevers.”

Dit artikel delen:

172 Reacties

jan jansen 31 juli 2021 om 15:08

Patrick is een interessante man die menigeen weet te stimuleren om te reageren.
Hij heeft een gave.

De Cabybara van de Conradkade 31 juli 2021 om 16:12

Ach, ik weet niet of iets ongenuanceerds roepen nou echt een gave is.

Wheely 31 juli 2021 om 16:33

Straks zeggen we nog dat het kunst is.

stephano 31 juli 2021 om 16:15

Dit kan je als werkgever echt niet maken. Ik hoop dat de man snel uit de wielerwereld verdwijnt. Kleurrijk? Vast voor sommigen; voor mij is het gewoon een man met een grote bek.

RIH 31 juli 2021 om 16:23

Meneer Lefevre moet zich schamen en Simone Biles is degene met ballen. Daar kan deze vervelende droeftoeter niet aan tippen. Ik heb bij voorbaat medelijden met z’n vrouw en vrouwelijke nakomelingen. Anno 2021 is dit not done! Het blijkt maar weer: een ouderwetse meneer, en helaas met hem nog velen, voelt zich in de hoek gedrukt en kan het niet laten om uit te halen. Een wanhoopsdaad? Des te meer genieten van eerlijke sporters met lef: vrouw of man, dat maakt voor mij niet uit :-D

Marco 31 juli 2021 om 17:29

Heb jij nu eigenlijk meer dan 1 zin van dit artikel gelezen? “voelt zich in de hoek gedrukt” waar heb jij het over… ? Hij voelt zich in de hoek gedrukt, door wie?

Of gezien het feit ik niet 100% zeker kan beoordelen of Lefevere een man of vrouw is en ik me niet mag schuldig maken aan Seksisme (zie ongepast onderdeel hieronder)

* Het gebruik van het mannelijk voornaamwoord (hij, zijn, hem) als standaard om te verwijzen naar een persoon van onbekend geslacht. *

Opnieuw: Hen voelt zich in de hoek gedrukt door wie?

Lalsacien 31 juli 2021 om 18:32

@Marco je verdedigt Lefevere met passie. Blijkbaar vind jij het belangrijk dat hij deze mening verkondigd. Is er nou niets waarbij je denkt, “nou Patrick het kan wel wat minder” ?

Michelangelo 31 juli 2021 om 20:39

@Marco, ik sluit me aan bij Lalsacien. Het valt ook mij op dat je Lefevere verdedigt, ongeacht wat hij doet.
Ik snap dat wel, zeker als je vergelijkt wat er aan de overkant van de plas is gebeurd. Ook daar zat een hele sterke leider, die heel veel had bereikt in het leven, een heel machtig man. En ook daar liepen mensen met hem weg, iets wat voor veel weldenkende mensen onbegrijpelijk is als je ziet wat zijn agenda is. Sterker nog, het leek bijna op blinde adoratie; ongeacht het standpunt werd DT gevolgd.

En ik krijg hier bij sommige wielerflitsers hetzelfde gevoel. Het is toch overduidelijk dat dit niet de normale manier is waarop je omgaat met je medewerkers. Dat dit alle fatsoensnormen overschrijdt. Maar toch blijf je dit te vuur en te zwaard verdedigen. En waarom? Enkel omdat het Lefevere is. Zou dit gebeuren bij Lotto met Ewan, dan zou je het waarschijnlijk schandalig vinden.

ik ben echt heel benieuwd hoe je daar zelf naar kijkt…

Marco 31 juli 2021 om 23:49

@Michelangelo ik heb je al vaker gezegd dat jij echt ernstige problemen hebt.. Ten eerste zet dat gezever over Trump eens uit want die plaat is echt volledig grijs nu.

Verder heb ik je al 100 keer uitgelegd dat ik geen DQS fan ben en ook niet van Lefevere.. Maar jij zit zo idioot in elkaar… Gisteren heb ik het je nog gezegd, onder het artikel van Pogacar verlengt zijn contract is er maar 1 iemand, die het klaar speelt om over Evenepoel te beginnen.. vergezeld natuurlijk van het feit dat Roglic de tour had gewonnen als hij niet was gevallen.. Dat is niet normaal.. zo erg zelfs dat mijn reactie op de eerste pagina (zie hieronder) er speciaal voor jou staat…

*31 JULI 2021 OM 11:05*“Sommigen zeggen dat Remco Evenepoel niet met de fiets kan rijden”
Ik snap het niet, nu is Patrick gewoon eerlijk en dan is het weer niet goed.**

Dat er bij zijn die daar dan ook nog serieus op in gaan kan ik niets aan doen.

Bij het eerste artikel waar Patje los ging op Bennett hebben we deze discussie ook al gehad en ik heb daar ook al gezegd dat ik het niet met hem eens ben.. ga het maar zoeken.

Wat ik aan het doen ben en het verbaast me dat je dat gewoon niet ziet.. (zal aan je dichte bril liggen) is met mensen praten over de juistheid van opmerkingen.. Ga hier maar kijken

https://www.wielerflits.nl/nieuws/rick-zabel-over-duitse-racismerel-schande-dat-bijna-niemand-zich-uitspreekt/

Behalve als jij daar zou reageren, heeft niemand het daar over DQS, Patlef of Evenepoel.. ga daar maar kijken daar zie je precies hetzelfde.. bvb iemand trekt conclusies dat Israël een fout land is en heeft daar een redenatie bij.. Ik zeg daar dat die redenatie niet klopt..

Hier boven zegt RIH dat Patje "voelt zich in de hoek gedrukt" dat is pure onzin.. hij had evengoed een ander onderwerp kunnen kiezen.. dus ik vraag aan RIH wie hem in de hoek drukt.. Als je dan hieronder kijkt dan heeft RIH geantwoord met wat hij bedoeld…

Mss Michelangelo als je je bril af zet en je blinde drang om te schoppen eens afremt ga je lezen wat er staat ipv wat jij wilt dat er staat..

Precies hetzelfde als die opmerking over terugkerende vrouwen Kunt hem fout vinden en ik had het niet gezegd… maar er beweren er hier dat het Seksisme is en dat is het niet… overigens, als het dat wel is en je bent zo een Petlef hater als je bent dan is dit je kans !!! Seksisme is in België strafbaar en daar kun je dus aangiften van doen wat in dit geval niet moeilijk zou zijn omdat die mafkees het gewoon op papier in de krant zet.. Maar ik weet 100% zeker dat als het Seksisme zou zijn, dat er al een aangifte gedaan is door het verbond van feministische vrouwen in België.

Dus nog een keer in de hoop dat onze kunstenaar het nu in zijn oren knoopt.. het was toch van van Gogh met maar 1 oor hé?

Ik verdedig Patje niet tenzij ik het gewoon met hem eens ben en niet blind van wegen jouw Trump onzin en omdat ik fan ben.. Ik zou als ik Patje was het hele artikel niet geschreven hebben.. en er is een hoop op aan te merken.. Maar die opmerking over die terugkerende vrouwen is wel fout maar geen Seksisme..

Lalsacien 1 augustus 2021 om 08:02

@Marco je beantwoordt de verkeerde. Je kunt het ook negeren.

CrazyVonkyStyl3 2 augustus 2021 om 11:52

@Michelangelo: ik betwijfel ten zeerste of jij oprecht benieuwd bent naar iemand anders zijn mening, in dit geval die van Marco. In een mum van tijd zet jij Trump-aanhangers en indirect PL(DQS)-supporters neer als simpele zielen die niet kunnen nadenken. Misschien moet je je beseffen dat er mensen aan beide kanten van het spectrum kunnen zitten en dat je ‘mening’ opdringen aan mensen niet de manier is om een discussie te voeren.

Michelangelo 2 augustus 2021 om 12:45

@crazyvonk, het is echt wel gecompliceerder dan dat. Bijna de helft van de usa heeft gestemd op trump. En die zijn lang niet allemaal simpel met een iq van 85. Er zijn dus veel meer factoren die iemands mening bepalen. En dat is waar ik oprecht benieuwd naar ben. Zeker omdat in dit geval lefevere voor mij echt een column schrijft die in mijn ogen niet kan als ploegbaas. En wij maken wel eens grappen over domme Belgen, maar net als in de usa geloof ik niet dat het fan zijn van quickstep iets zegt over intelligentie.

RIH 31 juli 2021 om 17:42

Hoi Marco, ja ik heb het artikel goed gelezen! Maar tussen de regels door veroordeelt hij ongezouten de sporters met mentale problemen. Als hij dan in een adem Sam Bennet vergelijkt met Simone Biles, de Olympische turnster die zich moedig heeft teruggetrokken vanwege mentale problemen, doet hij meer dan alleen een mening geven. En dat is nou precies hetgeen dat mij zo stoort!

Marco 1 augustus 2021 om 00:00

Daar zit wat in.. Ik kon “voelt zich in de hoek gedrukt” niet volgen..

reusjen 31 juli 2021 om 17:42

Dit is echt te walgelijk voor woorden. Dit moet je tocg gewoon niet op papier willen zetten. Ik begrijp niet dat er niet eens wordt opgetreden tegen deze man, een sponsor kan hier toch niet blij mee zijn en de renners al helemaal niet. Anderzijds is dit de keerzijde van het vrije woord waar ik altijd voor sta, maar mooi is het niet.

Kopinkas 31 juli 2021 om 17:56

Tyrannosaurus Quicksteppus Rex
(laatste van zijn soort, staat op uitsterven)

worldtour 31 juli 2021 om 18:55

Lefevere is Lefevere begrijp zijn frustratie maar om dit via de media zo op de manier kenbaar te maken is miss niet zo slim. Dit is soms hoe Patrick te werk gaat (rechtdoor door zee zonder enige schaamte).
Feit is dat Lefevere waarschijnlijk de meest succesvolle wielermanager is. Dus hij zal waarschijnlijk ook heel veel goeds doen. En daarnaast is hij een “kleurrijk”persoon voor de wielersport.

Marik 1 augustus 2021 om 06:56

Vertaling: omdat Lefevre succes heeft en ook nog eens een kleurrijk persoon is, mag hij gewoon alles roepen. Hij mag zich ook gedragen zoals hij wil, ook al schoffeert hij mensen.

Eeeeh watte?

Michelangelo 1 augustus 2021 om 12:02

Ook ik heb veel respect voor de prestaties die Lefevere met zijn ploeg heeft behaald. Maar ik probeer dat los te zien van de manier waarop hij dit doet. Of het nu gaat om het goedpraten van gevaarlijk gedrag van zijn eigen renners, het nog altijd vasthouden aan dubieuze doktoren als Vanmol en Ibarguren, het nooit openheid van zaken gegeven hebben over de EPO tijd binnen zijn ploeg, of nu het publiekelijk voeren van contractonderhandelingen of het afbranden van eigen renners in een column.

Ik heb dan persoonlijk toch een stuk meer met de benadering van pakweg Lotto Soudal of TJV. Zeker die laatste ploeg heeft m.i. een ploegmanagement wat zich veel zorgvuldiger uitlaat over zijn medewerkers, niet geheimzinnig deed over ketonen gebruik, en ook heel goed tewerk gaat als je ziet hoe ze van lachertje van de WT opgeklommen zijn naar de ploeg waar veel mensen graag voor willen fietsen.

Het hebben van succes betekent geen vrijbrief om iedereen die je niet aanstaat met de grond gelijk te mogen maken. Ik hoop dat dit als een boemerang terug komt in het gezicht van Lefevere, bijvoorbeeld door een grote sponsor die zegt “ik ben klaar met deze man en zijn manier van werken”. Ik heb wel eens het gevoel dat Quickstep ONDANKS Lefevere sponsoren binnenhaalt ipv DANKZIJ. Maar ja, veel sponsoren zitten in het Westvlaamse wereldje, en dat is gewoon een apart volkje…

Marco 1 augustus 2021 om 12:37

@Michelangelo Over foute uitspraken doen gesproken.. Ik vind dat we hier minimaal 125 reacties moeten wijden aan het feit dat jij ff op je gemak heel West Vlaanderen op een hoop smijt !!!

Dat dan nog ff los van je overspannen poging om eerst heel neutraal over te komen, om dat wat kracht bij te zetten noem je dan maar twee ploegen op die het zo vreselijk goed doen, om natuurlijk af te sluiten met wat een geweldige ploeg TJV wel niet is..

Ga je nu ook openheid van zaken eisen bij Zeeman over alle doping gevallen bij Rabobank?

S. Morgenstern 1 augustus 2021 om 12:45

Zeeman heeft nooit bij Rabobank gewerkt

Michelangelo 1 augustus 2021 om 12:56

@Marco,
Ik ben met een Westvlaamse getrouwd; en als zelfs Westvlamingen zelf toegeven dat ze een apart volkje zijn, wie ben ik als Nederlander om dat te ontkennen?
Overigens is met een “apart volkje zijn” in basis helemaal niks mis. Het verklaart enkel waarom mensen doen wat ze doen. En waarom Westvlamingen misschien wel heel anders tegen Lefevere aankijken dan heel veel mensen daarbuiten.

Vwb jouw opmerking over Zeeman en openheid van zaken geven over het dopingverleden van de Rabobank ploeg: dat slaat als een l.l in een bord pudding. Je pocht altijd dat Lefevere al decennia lang een succesvolle ploeg runt. Inclusief de donkere periode van het wielrennen eind jaren 90. Als je je in Zeeman verdiept, dan zie je dat hij die periode niet meegemaakt heeft als ploegleider bij de Raboploeg. Waarom zou hij dan openheid van zaken moeten geven over iets waar hij niet bij was? En waar overigens ook al een stuk meer openheid over is dan over wat er bij DQS is gebeurd (door onder meer de affaire met Rasmussen en de bekentenissen van Dekker en Boogerd). Maar wat weten we over Quickstep uit die tijd? Boonen reed volledig clean alle dopingpakkers uit de wielen, en Mapei won in die tijd met overmacht Parijs Roubaix in een 1-2-3 tje… ook zo schoon als was die uit de wasmachine komt.

Marco 1 augustus 2021 om 13:29

@Michelangelo Je schrijft letterlijk dat Westvlamingen er geen moeite mee hebben om een asociale te sponsoren..

" Je pocht altijd dat Lefevere al decennia lang een succesvolle ploeg runt. Inclusief de donkere periode van het wielrennen eind jaren 90"

??? in welke reactie van mij ooit, staat dat??? Waar heb IK ooit over Lefevere gepocht??

Wat ik doe, is een verhaal lezen zoals het er staat.. Wat jij doet, jij zet je fanclub bril op leest een verhaal zoals het jou goed uit komt en start met veel plezier je fanclub oorlog.

Dan krijg je van die blinde opmerkingen als wat ik je ooit heb zien schrijven "Fabio had maar moeten remmen"

En je hele lulverhaal over Zeeman, JIJ bent constant degene die iedereen waar jij maar blij van wordt, (steeds als Jumbo niet wint) van het gebruik van doping beschuldigd op basis van hun entourage uit het verleden.. Maar nu komt het je uit, en nu denk jij dat Zeeman bij een ploeg komt en dan niet te weten kan komen waar de ploeg zijn potjes haalt/haalde..

Stop toch een keer met je eenzijdig schijnheilige geblaat

S. Morgenstern 1 augustus 2021 om 13:40

Zeeman is gewoon totaal geen goede vergelijking. Die startte in 2013 bij Blanco, na enkele jaren bij het ultra schone Skill, om daar die werkwijze in te voeren. De overeenkomst met Lefevre is niet te vinden, dus overbodig om te doen alsof hij bestaat.

Marco 1 augustus 2021 om 13:49

@S. Morgenstern het gaat ook niet om Zeeman het gaat om TJV

Kwantum Hallen-Decossol
Kwantum Hallen-Yoko
Superconfex-Yoko-Colnago
Buckler
WordPerfect
Novell
Rabobank
Blanco Pro Cycling
Belkin Pro Cycling Team
Team LottoNL-Jumbo
Team Jumbo-Visma

Grischa Niermann, is die schoon?

S. Morgenstern 1 augustus 2021 om 13:58

Niermann is zeker niet schoon geweest, heeft daar over gesproken en kan uitstekend reflecteren op die tijd en zijn positie nu.

Geen idee op welke manier dat iets af doet aan het handelen van Lefevre overigens. Het verschil niet kunnen zien tussen hem en de mensen die hij (ook na 2012) in dienst heeft genomen aan de ene kant en de manier waarop Jumbo sinds Blanco om gaat met dat soort dingen, vind ik vrij merkwaardig. Het lijkt me in ieder geval geen goede uitgangspositie om anderen hypocriet te noemen

Marco 1 augustus 2021 om 14:03

@S. Morgenstern dat is mooi voor de wielersport dat hij dat kan..

zou het dan niet mooi zijn om lefevere aan te vallen op zijn uitspraken van nu..? en niet op zijn verleden dat Niermann net zo goed heeft..

Dus als Michelangelo weer eens begint over DQS is vuil want… dan is Jumbo ook vuil want die hebben ook hun mannetjes..

Gelijke monniken…

PS. de reactie komt voort uit het feit dat het blijven afbreken van zaken op basis van het verleden niets opbrengt.. niet uit verdediging van lefevere.. belangrijk om te vermelden voor Michelangelo want die snapt dat niet.. die zit vast in zijn fanclub oorlog

Michelangelo 1 augustus 2021 om 14:09

@Marco,
Ik zou bijna zweren dat het niet om TJV en haar voorgangers gaat, maar om mij persoonlijk, gezien de toon van jouw post hierboven. Is wat mij betreft echt niet nodig, en mag wel een tandje minder.

Ik ben van mening dat er echt wel plaats is voor mensen in de wielerwereld die actief waren als coureur in de jaren 90. Zoals Niermann. Maar zoals Morgenstern zegt, daar hoort wel wat bij. Namelijk openheid over je rol, spijt en dat soort dingen. En dan is het nog de vraag of je een individuele sporter was die dader en slachtoffer tegelijk was, of een sleutelrol speelde in het verspreiden van doping, aanzetten tot gebruik van doping, intimideren van anderen om hun mond te houden etc. Want die figuren hoef ik persoonlijk niet meer terug in de sport.

En als ik dan kijk wat er bij Quickstep aan boord zit, dan zit daar m.i. niemand in de auto’s die openheid van zaken heeft gegeven. Steels, Bramati, Peeters, de ploegdokter en Lefevere zelf: allemaal actief in de jaren 90, allemaal ook voor Lefevere, maar ook nog zo gesloten als een oester volgens mij (maar corrigeer me als 1 van deze mannen wel openheid heeft gegeven).

Dat maakt mede dat de vergelijking tussen Quickstep en TJV toch echt mank gaat op dit vlak.

Murcia 1 augustus 2021 om 14:10

Het verschil tussen Zeeman en Patrick is duidelijk,de laatste heeft vanaf Mapei onafgebroken als een spin in het web bij de ploeg gezeten ondanks de wisseling van sponsoren terwijl Zeeman pas na de Rabo periode bij diens opvolger aan het werk ging.
Het andere verschil is dat in tegenstelling tot de mensen bij Rabo, Patrick altijd heeft ontkend ook maar iets van dopinggebruik te hebben geweten. Om het simpel te formuleren, bij Rabo kwamen de lijken uiteindelijk wel uit de kast met ook het georganiseerde karakter ervan terwijl bij Patrick zijn verweer is dat de betrapte mensen uit zijn ploegen dit altijd volstrekt op eigen houtje deden.

Hoe pijnlijk ook, met uitzondering van Pa Dekker hebben de mensen bij Rabo uiteindelijk openheid van zaken gegeven terwijl bij DQS het deksel op de doos bleef.
Het grote verschil is de onaantastbaarheid van Lefevere in de Vlaamse pers waardoor hij geen enkel weerwoord krijgt en dus telkens een stap verder gaat in zijn provocaties.
De boodschap in deze column is dan ook typisch Patrick, mensen met mentale problemen zijn ongelooflijke slapjanussen en de grootste van allemaal is Bennett die de euvele moed heeft om over te stappen naar de vijand. Als ik mij niet vergis is Sam nog steeds werknemer van DQS en hoor ik altijd dat Lefevere als een leeuw voor zijn mensen staat. Compleet gelul dus, ook grappig om op te merken is dat de mentaal enorm sterke Almeida die de druk van zijn baas met de camion opmerking en andere pesterijen beantwoordde met een indrukwekkende Giro niet als een voorbeeld van mentale kracht wordt opgevoerd.

Marco 1 augustus 2021 om 14:10

@S. Morgenstern “de manier waarop Jumbo sinds Blanco om gaat met dat soort dingen”

Dat is volgens jullie flauwekul want dat zei Armstrong ook

S. Morgenstern 1 augustus 2021 om 14:10

Ik lees hierboven dat het hem stoort dat Lefevre, Van Mol en José Taus nooit open zijn geweest over hun (grote) rol in dat verleden. Waarom zou hij dat onderscheid niet mogen maken en zou dat hem hypocriet maken?

Volgens mij is er namelijk inderdaad een groot verschil in de manier waarop die ploegen om gaan met het verleden en lijkt het me niet gek daar ook een verschil in huidige keuze in te vermoeden. Het personeelsbeleid is namelijk ook na dat ‘verleden’ op belangrijke positie heel anders geweest.

S. Morgenstern 1 augustus 2021 om 14:14

Leuke truc, maar onzin, omdat ik me niet enkel baseer op uitspraken, maar ook op concrete waarneembare keuze die worden gemaakt. Denk aan renners die uit de ploeg worden gezet, omdat ze op dat vlak niet worden vertrouwd en het afscheid nemen van ploegleiders en artsen uit die tijd die niet open willen zijn over hun verleden.

Zaken die niet (en soms is zelfs het tegendeel het geval) op dezelfde manier te vinden zijn bij QS

Marco 1 augustus 2021 om 14:16

Dus de conclusie is Jumbo is net zo schoon als Armstrong en Bennett gaat weg bij DQS omdat hij geen doping wil gebruiken..

Marco 1 augustus 2021 om 14:20

concrete waarneembare keuze die worden gemaakt… jaja.. Zoals Armstrong die een apparaat aan de UCI gaf om betere dopingcontroles te doen

S. Morgenstern 1 augustus 2021 om 14:20

Oké, je hebt geen zin om inhoudelijk ergens op in te gaan. Ik ga er dan maar vanuit dat het plaatsen van steeds grotere onzin een teken is dat je eigenlijk zelf ook wel weet dat je eigenlijk een armoedig punt maakte en dat een beetje trollen nu nog de enige redding is

Michelangelo 1 augustus 2021 om 14:23

Jammer idd, ik vond het op veel punten echt wel een goede discussie. Ridiculiseren slaat de boel dood…. en maakt de argumentatie niet krachtiger.

Marco 1 augustus 2021 om 14:31

@S. Morgenstern Als ik iets inhoudelijks schrijf krijg ik van @Michelangelo al niets anders meer dan een tandje minder.. ik krijg nog altijd geen antwoord op zijn generaliserende uitspraak:

“Je schrijft letterlijk dat Westvlamingen er geen moeite mee hebben om een asociale te sponsoren..”

En wat heeft het verder voor zin om bezig te blijven met blinde fans die van TJV alles geloven wat ze beloven en bij werkelijk elke ander ploeg daar aan twijfelen..

Doping bij UAE, DQS, Bahrein, enz.. en constant op basis van de winst van Jumbo.. meest mooie voorbeeld, twee tijdritten in de Tour… Pogacar wint… > Doping Van Aert wint.. . prachtig klasbak bla bla bla..

Moet zinvol zijn om ergens over te praten.. dat is het niet bij naïeve fanclub leden

Marco 1 augustus 2021 om 14:34

@Michelangelo jij bent de laatste die dat mag zeggen, is al zeker een keer of 8 gebeurt dat je er niet meer uitkomt en dan maar net doet of je het niet meer gelezen hebt..

Reiger 1 augustus 2021 om 14:37

Marco is degene die op WF met een stofkam de reacties van anderen nagaat en dan op een randzaakje losgaat. Hij schrijft dan een epistel met een hoeveelheid woorden waarbij het aantal in het oude én nieuwe testament bij verbleekt. Vrijwel nooit zelf een stelling deponeren maar zoeken naar een nieuwe rode lap. Veel brullen om “bewijs” wanneer hij iets wel of juist niet geschreven heeft. En de neiging om iedere vorm van kritiek op Patje te pareren met een TJV of Rabo verhaal waar de eierschaalstukken van Calimero vanaf spatten..

S. Morgenstern 1 augustus 2021 om 14:40

Volgens mij zit je een beetje vast in je strijd met Michelangelo. Beetje jammer dat je dat door trekt naar een misplaatste generalisatie over Jumbo fans. Tijd om te leren op een andere manier te posten..

Marco 1 augustus 2021 om 14:59

@Reiger Michelangelo wil toch een discussie? Dan moet hij praten over zaken die gezegd zijn en niet verzinnen wat hem uitkomt.

@S. Morgenstern kijk zie je dat is het probleem ik generaliseer nergens

blinde fans, naïeve fanclub leden..

er staat nergens Jumbo fans.. een groot deel hier, zou gewoon toegeven dat niemand zeker kan weten of ze bij DQS nog gebruiken zoals niemand zeker kan weten dat ze dat bij Jumbo niet doen.. ook veel Jumbo fans die graag een renner van Jumbo zien winnen hebben de realiteit dat we het niet zeker weten omdat we dat in het verleden ook dachten..

Mijn idee is nog altijd, of een groot deel 80 -90% van het peloton zal gebruiken of er gebruikt nog een enkele uitzondering. Dat er 2 – 3 ploegen zijn waar ze massaal aan de rommel zitten en dat er ploegen zijn waar iedereen schoon is dat geloof ik niet.. het is een kleine wereld, ze weten alles van elkaar en dus ook waar ze de rommel moeten halen.. dus je maakt mij niet wijs dat er renners zijn die weten dat bvb Pogacar stijf staat van de troep dat Carapaz dan zegt, dan win ik de tour maar niet… en dat geld ook voor renners bij Jumbo

S. Morgenstern 1 augustus 2021 om 15:09

Blinde fans die van Jumbo alles geloven… En dan zou je het in die laatste zin over een andere 'club' hebben? Best hoor, maar ook dan is het hier een misplaatste generalisatie, omdat er in dit draadje allemaal argumenten staan waarom een onderscheid tussen de ploegleiding van de één en de ander heel goed te maken is zonder hypocriet (nog zo'n misplaatst verwijt) te zijn.

De laatste twee alinea's klinken niet zo gek. Ik kijk er grotendeels hetzelfde naar. Dat is echter iets anders dan hetgeen hierboven is besproken, waar het een vergelijking tussen Lefevre en Zeeman (of toch niet Zeeman maar Jumbo in het algemeen, of toch Niermann) betrof die onzinnig was.

Reiger 1 augustus 2021 om 15:12

@Marco Je laatste reactie is precies mijn punt. Waarom accepteer je niet gewoon dat jullie er op dit punt niet uitkomen? En iets minder woede/agressie in jouw reacties zou ook fijn zijn voor de leesbaarheid en jouw eigen gezondheid. Het is maar een mening van ons allemaal hier.. Was getekend, Dominee Reiger

Kelder is de Man 1 augustus 2021 om 15:21

Lekker draadje hoor. Maar na @Murcia hadden jullie kunnen stoppen.

Michelangelo 1 augustus 2021 om 15:28

@Marco,
Ik denk dat Morgenstern je inderdaad een goedbedoeld advies geeft. Dat je moet proberen om wat minder als een stier op een rode lap te reageren als je iets van mij leest. En wat beter moet kijken naar de argumenten die er staan ipv wie het schrijft en welke invalshoek daar volgens jouw aannames achter zit.

Ja, ik wil discussie. Daarvoor zit ik hier (en ik denk 90% van de WF-ers). Maar het voegt weinig toe om op iedere post van mij te reageren met opmerkingen dat ik ofwel een DQS hater ben, ofwel een doorgeslagen TJV fan. Ten eerste omdat ik me in beide “kampen” niet herken, en ten tweede omdat dat soort opmerkingen direct polariseren en afleiden van de inhoud en de argumenten.

Het helpt misschien om mijn posts anders te benaderen. Zie me niet als die gast die op aarde is om jou te provoceren, maar als iemand die op basis van goede argumenten met medeflitsers wil discussieren (en af en toe ook gewoon lekker zijn mening over iets uit wil braken simpelweg omdat het oplucht). En als je het niet met de mening of de argumenten eens bent, probeer dan eens te snappen waarom ik een standpunt heb zonder te vervallen in termen als “haat of blinde adoratie”.

Ik denk namelijk dat je echt wel in staat bent om normaal te discussieren. Maar dat je een “paradigma-verandering” nodig hebt als het gaat om posts met mijn naam erbij…

Fijne zondag!

zacht 1 augustus 2021 om 15:38

Mijn popcorn is ondertussen op.

Kelder is de Man 1 augustus 2021 om 15:45

@Zacht
Lol.. mijn camembert ook. Eet nu droge toastjes.

Marco 1 augustus 2021 om 15:56

Kijk S. Morgenstern en Dominee Reiger, ik ben sinds 1978 met wielrennen bezig en intensief volgen.. Ik kijk heel anders dan veruit de meeste hier, dat heb ik die kunstenaar ook al eens uitgelegd maar die vergeet dat steeds.

Om te beginnen, ben ik fan van bepaalde renners en niet van een ploeg, vroeger van de ploeg Post maar dat is al lang niet meer.. Ik ben bvb fan van Dumoulin maar niet van Jumbo, ik ben fan van mark Cavendish maar niet van DQS, van Pogacar maar niet van UAE.. en dan is het nog vaak zo dat voor mij het verhaal telt..

Voor de start van de tour van 2020 was ik voor Dumoulin, toen die ging knechten was ik voor Pogacar omdat ik geen fan van Roglic ben.. MAAR in 2021 gaat Roglic op zijn gezicht en verlaat de tour en pakt even goud op de OS.. dat vind ik mooi van Roglic..
Zelfde met van Aert in Parijs.. normaal gun ik hem dat want Cavendish heeft er al vier.. maar het verhaal Cavendish gaat Merckx voorbij had ik net iets mooier gevonden.

Dus wat ik hier niet heb en vele andere wel, zijn van die fanclub toestanden en hele vetes die moeten worden uitgevochten.. Geen probleem, als het dan een beetje gebeurt op basis van waarheden en wat je objectief kunt beweren..

Nu komt het probleem waarom ik maar ook veel anderen op een bepaald moment los gaan op Michelangelo omdat die met allerlei zogenaamde feiten en vooral ook de sport blijven afbreken op basis van het verleden zijn oorlogen aan het voeren is, waarbij hij dan ook nog probeert om zijn verhaaltje neutraal te laten lijken zodat hij zo veel mogelijk medestanders hoopt te vinden..

Goed voorbeeld van wat ik een fanclub oorlog noem en wat je hier dan ziet:
Wat ik hierboven ook al schreef, als je zaken beweerd als "Fabio had maar moeten remmen" dan ben je niet normaal of je snapt de beelden niet.. zeg dan ik ben een blinde Jumbo fan.. er waren er toen ook die zeiden Groenewegen is een moordenaar en dat slaat evengoed nergens op..

Ik ben van beide geen fan maar je hebt een mening bij wat je gezien hebt… en wat hier dan juist leuk zou kunnen zijn gaat in rook op door irrealistische mensen die op basis van hun fan zijn totale onzin uitslaan (ook van DQS fans hun kant)

Dus mijn vraag Ga je nu ook openheid van zaken eisen bij Zeeman over alle doping gevallen bij Rabobank? heeft niets met Zeeman te maken..

Dat gaat erover, dat er bij mijn weten op dit moment nog altijd geen wielerploeg bestaat die kan beweren op geen enkele manier ooit iets met doping te maken te hebben gehad. minimaal hebben ze wel iemand in dienst die er bij betrokken was..

kijk naar de avondetappe, ik weet zeker als de NOS het kon dan zouden ze geen gebruiker uitnodigen.. als ze het niet doen zitten ze met een lege tafel

Als je dan onder een verhaal van Patlef over een sportvrouw en het schoppen tegen Bennett weer je doping kaart moet trekken, zeg dan ik voer een fanclub oorlog.. maar niet ik ben wielerliefhebber. Overigens moet je dan nog blij zijn dat hij niet zijn grijze plaat over Trump en Evenepoel opzet

PS. hierboven heeft hij alweer zijn volgende zever stuk geschreven over zijn zogenaamde neutraliteit.. dat heeft hij nodig want als hij de volgende keer op non argumenten Evenepoel in de grond trapt of van Aert tot Paus uitroept dan moet het echt lijken

Kelder is de Man 1 augustus 2021 om 16:08

Aangezien ik recent m’n baan ben kwijtgeraakt.. kan ik jullie inhuren voor het schrijven van sollicitatie/motivatiebrieven?

Marco 1 augustus 2021 om 16:12

@Kelder is de Man nee, want ik gun jou een baan dus moet je dat goed doen en ik ben intussen Formule 1 aan het kijken (ik heb nog wel wat kaas voor op je toastjes)

Kelder is de Man 1 augustus 2021 om 16:14

Dank je Marco.

S. Morgenstern 1 augustus 2021 om 16:16

Lefevre werd hierboven niet verweten ooit iets met doping te maken te hebben gehad. Daarom is het wijzen naar Rabobank (via Zeeman om de één of andere reden) dus onzinnig. Het verschil werd op een ander vlak aangewezen, waar je vervolgens nergens op in gaat, maar enkel ridicule overdrijvingen van maakt. Dat is jammer, helemaal wanneer je het aankleed met fanclub verwijten

Marco 1 augustus 2021 om 16:20

@S. Morgenstern

Michelangelo 1 AUGUSTUS 2021 OM 12:02
Ook ik heb veel respect voor de prestaties die Lefevere met zijn ploeg heeft behaald. Maar ik probeer dat los te zien van de manier waarop hij dit doet. Of het nu gaat om het goedpraten van gevaarlijk gedrag van zijn eigen renners, het nog altijd vasthouden aan dubieuze doktoren als Vanmol en Ibarguren, het nooit openheid van zaken gegeven hebben over de E*O tijd binnen zijn ploeg, of nu het publiekelijk voeren van contractonderhandelingen of het afbranden van eigen renners in een column.

Marco 1 augustus 2021 om 16:25

@S. Morgenstern

Wat schrijft Michelangelo om 12:02 de eerste alinea ?

https://www.wielerflits.nl/nieuws/patrick-lefevere-voor-mij-is-sam-bennett-het-toppunt-van-mentale-zwakte/comment-page-3/#comment-907756

Pietspeed 1 augustus 2021 om 11:14

Ome Pat spreekt met scherpe tong in het betreffende interview. Hopelijk stikt hij er uiteindelijk niet in. Dat gun je niemand. Het is aan Bennett om met zijn benen bij Bora te antwoorden. Zolang Pat het salaris van Bennett betaalt en Bennett heeft idd weer een mooi financieel onderdak bij Bora, dan zal het Bennett misschien gewoon worst zijn.
De uitspraken van Pat zeggen wellicht meer over Pat zelf dan over Bennett. Iig, als Bennett het opvat als smaad, laster of belediging, kent hij of zijn manager de weg wel.

monsieur soixante pourcent 1 augustus 2021 om 12:43

Hij mág dit inderdaad ja. Art 10 EVRM.

Of het van goede smaak getuigt laat ik in het midden.

Voelt Bennett zich verongelijkt? Dan staat het hem vrij om een klacht in te dienen/vordering in te stellen.

Off-topic; het morele snobisme is verwerpelijk. Mensen reppen zich heden ten dage zo hard om aan de juiste kant te staan en dan met scherp naar de foute kant te schieten dat het treurig wordt.

Overigens best wel vreemd dat er massaal gesteld wordt dat Patrick mentale problemen heeft maar dat daar dan weer geen mededogen is. Waarom? Omdat hij zichzelf een winnaar voelt? En met winnaars scheelt er niks?

Klinkt bekend deze denkfout.

S. Morgenstern 1 augustus 2021 om 12:53

Zal er niet ook medelijden aanwezig zijn in die reacties? Ik weet voor mezelf dat die vooral is gericht op de verdedigers van Lefevre, omdat ik besef dat die zich verbonden voelen met de successen van de ploeg van Lefevre (bijvoorbeeld omdat ze van jongs af fan waren van Boonen) en om die reden in de verdediging schieten ondanks dat op een bepaalde manier zelf ook in de maag zullen zitten met dit soort pijnlijke stukken.

monsieur soixante pourcent 1 augustus 2021 om 13:02

Mogelijks wel ja. Ik denk dat velen zich -waaronder ikzelf trouwens- ook wel verongelijkt voelen.

De aandacht voor mentaal welzijn is gemediatiseerd, het is nu blijkbaar bon ton om Simone Biles te bemoederen. Voor de secretaresse op kantoor die het moeilijk heeft heeft quasi niemand oog. Laat staan voor de ondernemer die amper het hoofd boven water kan houden.

Ik kan me best voorstellen dat Patrick zich ook zo voelt, die heeft zich ongetwijfeld al talloze malen alleen op de wereld gevoeld, heeft ook diep gezeten en heeft dit voor zijn gevoel alleen overwonnen. Derhalve kan hij zich moeilijk of niet inleven in Bennett zijn positie.
(Bovendien kennen wij niet alle details van die fameuze knieblessure)

S. Morgenstern 1 augustus 2021 om 13:13

Zou hij zich dan niet juist wel in moeten kunnen leven met de situatie van Bennett? Ik vind het in ieder geval geen goed excuus voor Lefevre

monsieur soixante pourcent 1 augustus 2021 om 13:31

Zeker geen excuus!

Michelangelo 1 augustus 2021 om 13:48

@monsieur60%,
Ik denk in algemene zin dat het goed is dat de mentale gezondheid wordt benoemd. Omdat je vaak beter een gebroken been kunt hebben dan mentale problemen; het gebroken been is voor iedereen zichtbaar, en maakt duidelijk waarom je niet kunt functioneren zoals normaal. Mentale problemen zijn aan de buitenkant niet zichtbaar.

Jammer genoeg zijn er blijkbaar topsporters nodig om dit ook echt onder de aandacht te brengen. Kijk naar Dumoulin, kijk nu naar Biles. Helaas (zoals je terecht constateert) staat de secretaresse op de hoek of de gemiddelde ondernemer niet op deze manier in de spotlights, en zal er dus ook geen media aandacht voor zijn. Terwijl het probleem er ook wel degelijk is. En misschien nog wel in grotere mate dan bij topsporters.

Het laatste wat je nodig hebt op zo’n moment zijn mensen die je nog wat verder de grond in trappen. En dat is precies wat Lefevere doet met Bennett als je het mij vraagt. En of je nu diehard quickstep fan bent of niet, en of je nu al jarenlang een ploeg leidt met geweldige resultaten of pas net komt kijken: er is maar 1 manier om dit te kwalificeren als je het mij vraagt. Het is gewoon lomp, asociaal, onbeschoft. Iemand met een gebroken been schop je ook niet keihard op zijn gipsen poot. Maar in feite is dat wat Lefevere hier doet, als Bennett daadwerkelijk een mentaal probleem heeft.

En dan heeft Morgenstern een punt: het is lastig om als rotsvast quickstep fan hard te oordelen over de ploegbaas die je zoveel geluk heeft gebracht. Dit is een bekend fenomeen. Voor de liefhebbers, zoek “cognitieve dissonantie” eens op, psychologen hebben hier al boeken over volgeschreven. En dat is exact wat Morgenstern beschrijft als je het mij vraagt.

En aan de andere kant van het spectrum: dat maakt het voor mij ook weer een stuk makkelijker om hard te oordelen, want ik zie mijn beelden enkel bevestigd door het gedrag van Lefevere. Niets menselijks is ook mij vreemd….

monsieur soixante pourcent 1 augustus 2021 om 14:31

Ben ik het mee eens.

Het zou niet moeten, voor mij is dit een ordinair partijtje natrappen/modder gooien.

Echter, de reacties hier zijn in globo geen haar beter en dát is wat me stoort.

Onderbouwde redeneringen en betogen zoals hierboven zijn steeds een meerwaarde. Of je het nu met elkaar eens bent of niet. Zo zie ik het graag! Het roepen en blazen in de populaire richting van het moment daar heb ik het moeilijker mee.

Marco 1 augustus 2021 om 14:42

@monsieur soixante pourcent 100% eens, ik heb gisteren speciaal naar het Belgische Journaal gekeken om te zien of er in België een oorlog is uitgebroken over Patlef,

Ik had minimaal een betoging in Brussel verwacht van beledigde vrouwen en geraakte sportmensen.. Die een petitie aanboden aan de koning en het vertrek van Patje uit België eisten… Daarnaast had ik een aangifte van Seksisme verwacht.

Dat allemaal op basis van de zwaar aangebrande reacties hier natuurlijk… Die overigens niets maar dan ook niets te zien hebben met een Jumbo DQS vete vanwege vriendje Dylan

Lalsacien 1 augustus 2021 om 15:50

Een nieuw account aanmaken met een andere nickname is voor sommige hier voldoende als het te heet onder de voeten wordt.. .

GreenDay 1 augustus 2021 om 15:50

Bennett heeft nochtans een veel groter palmares dan de renner Lefevere ooit bij elkaar heeft gesprokkeld. Wat een lul is het toch. Ik kan goed begrijpen waarom een briljant wielerteam steeds moeilijkheden ondervindt om een sponsor te vinden. Lefevere heeft last van ziekelijk narcisme zoals ik het eigenlijk nog quasi nooit zag. Dat daar nog mensen in trappen, begrijp ik echt niet.

Pole Pole 2 augustus 2021 om 00:05

Lefevere wil ervoor zorgen dat Bennett geen grote prestatie meer levert als hij volgend jaar weer tegen hem koerst. Zonder die lead out denk ik ook dat het veel minder zal zijn.

Terecht dat Lefevere zich genaaid voelt door de valsaard Bennett. Die huilend bij Bora wegwou, Lefevere steekt zijn nek uit, en nu krijgt hij een mes in zijn rug.

Als Bennett zich 'kapot gemaakt voelt' dan moet hij Lefevere maar aanklagen.
Tis geen mietjeswereld. Kom op..

Headlines

Materiaalzone

Populair