Lefevere over Bennett: “Begin te denken dat het meer faalangst is dan alleen maar pijn”

maandag 21 juni 2021 om 17:04
Lefevere over Bennett: “Begin te denken dat het meer faalangst is dan alleen maar pijn”

foto: Cor Vos

Patrick Lefevere, ploegbaas van Deceuninck-Quick-Step twijfelt openlijk aan de uitleg van Sam Bennett waarom hij heeft moeten passen voor de aanstaande Ronde van Frankrijk. Waar Bennett knieproblemen aanwijst als oorzaak van zijn forfait, denkt Lefevere dat er een andere oorzaak aan ten grondslag ligt.

Bennett zegt via officiële kanalen teleurgesteld te zijn dat hij zijn groene trui niet kan verdedigen. “De knieblessure is geen slepende blessure, maar het heeft veel impact gehad op mijn training. Er was simpelweg geen tijd genoeg meer om op tijd wedstrijdfit te raken, dat werd de laatste dagen duidelijk. Het zou niet eerlijk zijn naar het team en mezelf om er op mijn huidige niveau te racen. Ik wens The Wolfpack een succesvolle drie weken in Frankrijk toe.”

Tegen Sporza vertelt Lefevere dat hij al voelde aankomen dat Bennett niet op tijd klaar ging zijn voor de Tour. Hij twijfelt dan ook aan de lezing van Bennett. “Drie dagen voor de Ronde van België heeft hij zijn knie gestoten tegen zijn stuur. Daar heeft hij ons niks van gezegd. Toen hij aankwam, hebben we hem weer naar huis gestuurd. Dan was het een welles-nietesspelletje: wel trainen of niet trainen?

“Gisteren moest hij naar België komen, maar dan waren er weer problemen met zijn vliegtuig. Dan begin je toch rare dingen te denken”, vervolgt de uitgesproken ploegbaas. “Ik kan niet bewijzen dat hij geen kniepijn heeft, maar ik begin wel meer en meer te denken dat het meer faalangst is dan alleen maar pijn.”

De theorie dat de aanstaande transfer van Bennett een rol speelt in het verhaal sluit Lefevere niet uit. “Als dat het geval is, zou dat wel veel zeggen over hem, na alles wat ik voor hem gedaan heb. Ik heb zelfs voorschotten van boetes betaald om zijn boete bij BORA-hansgrohe te kunnen betalen. Als je me dan zo behandelt, is dat veelzeggend.”

Hoe het ook zij: tijdens de Tour gaan alle ballen op Cavendish in plaats van Bennett: “Mark was eigenlijk al vertrokken naar Italië om te trainen. We hebben hem moeten terugroepen. De verwachtingen zijn niet al te hoog. Hij is geen dertig jaar meer. Het siert hem wel dat hij nerveus is alsof hij zijn eerste koers bij de junioren moet rijden. Als hij niet wint, zal iedereen dat normaal vinden. Wint hij wel, dan zal iedereen hem op een troon zetten.”

Dit artikel delen:

112 Reacties

FW07 21 juni 2021 om 17:07

Als het al waar is, hoe fraai is dit dan om als ploegbaas in de media te gaan roepen. Dan ga je toch samen op zoek naar een oplossing hiervoor?

0
Turtlehead 21 juni 2021 om 17:13

Nee hoor, prima zo. GENIETEN! Wat een BAAS. Ik kan niet wachten tot ze hem bij Sporza in een studie uitnodigen en dan live bellen met Bennet om het toe te lichten.

0
Koers 21 juni 2021 om 17:31

Idd, heel vreemd. We zullen een boel niet weten maar ik het is wel vreemd dat je zo over jouw renner praat.

0
Groetjesaandevoetjes 21 juni 2021 om 17:46

Lefevere stelt nooit teleur haha. Zonder hem zouden de media toch wat minder clicks genereren. Zorgt ervoor dat het wielrennen in media blijft terugkeren.

0
Steven_E 21 juni 2021 om 18:24

Dat proberen ze dus al even te doen, maar het feit dat dit nu bovenkomt is toch een teken dat de renner op eigen houtje beslist heeft. Blijkbaar vond ie een onderzoek door een ploegdokter ook niet nodig. Wordt duidelijk dat dit “spelletje” al langer aan de gang is.

0
Edwin Jansen 21 juni 2021 om 20:58

Niet als je Patrick heet en alleen maar met de volgende jaren bezig bent. Het is ook niet de taak van Patrick maar van een mental coach die ze gok ik niet hebben. Ergens moet ook de begeleiding een steek hebben laten vallen. Je gaat er toch vanuit dat er iemand in een team is die weet wat er echt aan de hand is met je meest belangrijke tourrenner. Oeps, de twee na meest belangrijke tourrenner.

0
Alfons Haavers 21 juni 2021 om 17:10

Hele ploeg rond Bennett gebouwd die dan om onduidelijke redenen enkele dagen voor de start past voor de Tour. Kan me wel iets voorstellen bij zijn ontevredenheid.

0
Landeirovic 21 juni 2021 om 17:27

Had hij liever een niet fitte Bennett aan het vertrek dan?

0
Groetjesaandevoetjes 22 juni 2021 om 06:38

Een onfitte renner is te accepteren. Daar hebben ploegleiders continu mee te dealen. Denk dat de frustratie bij Patrick zit dat er iets misgaat in de communicatie van Bennett richting Lefevre (zal waarschijnlijk ook angst zitten bij Bennett dat hij Lefevere niet eerder durfde in te lichten).

0
S. Morgenstern 21 juni 2021 om 17:10

Deze man is ondertussen wel echt af als mens. Waarschijnlijk op bepaalde punten een briljante manager en het eindproduct is zeker iets om bewondering voor te hebben, maar onmogelijk om fan te zijn van de persoon.

0
Steven_E 21 juni 2021 om 18:25

Niet onmogelijk hoor. Wel onmogelijk om fan te zijn van de persoon die Wielerflits er maar al te graag van maakt …

0
dit is mijn achterwiel 21 juni 2021 om 20:24

@steven-E. Dit zijn toch zeker de woorden vd man zelf? Niet door de media geinterpreteerd.

0
blix 21 juni 2021 om 17:15

Bennett denkt zeker: ‘liever dit jaar niet meer winnen, dan dat die *** van een Lefevere met de eer gaat lopen als ik wel win’

0
harryjohan71 21 juni 2021 om 17:18

Ik dacht dat Bennett alles met Bora netjes had afgerond voordat Lefevere in beeld kwam. Zo te lezen nu is dat toch iets anders verlopen.

0
Beer 21 juni 2021 om 17:42

Dat viel me ook op. Lefevere zegt steeds dat hij van WVA afbleef omwille van zijn contract-situatie. Nu blijkt hij toch niet vies van enige inmenging. Ik vermoed dat Lefevere liever MVDP dan WVA in de ploeg wou/wil en daarom de kans om van Aert binnen te halen liet passeren. VDP krijg je niet overtuigd als je WVA al hebt.

0
nasibal 21 juni 2021 om 18:17

Ik vraag me af hoeveel inmenging er van Lefevre is geweest bij Bennet. Zoals ik het lees heeft Bennet zelf Bora moeten dokken.

Als zo'n jongen bij je komt en zegt: "Joh, ik regel alles met Bora en dan wil ik graag bij jou fietsen", dan noem ik dat geen 'inmenging' als je 'ok' zegt. Het is wat anders als je aan zo'n jongen gaat trekken terwijl je weet van z'n contractverplichtingen. Dat leek me in de situatie v. Aert méér aan de orde.

0
Massimo Bataille 21 juni 2021 om 18:31

Ik vermoed ook dat het gaat zoals nasilbar het zegt.
En bij voorschot vermoed ik dat Bennett al een deel van zijn loon (nieuw contract) als voorschot heeft gekregen om te helpen zijn Bora-contract af te kopen.
Bij Boonen heeft hij ook zelf zijn contract afgekocht destijds ( al dan niet ook met voorschot van quickstep).
Bij Van Aert was het toch wel andere situatie, deze wou weg en ik vermoed ook niet zijn contract afkopen. Dan ben je gewoon geen vrije renner

0
Beer 21 juni 2021 om 18:34

Ok, ik zie het verschil. Al vind ik een voorschot geven om de boete te betalen toch ook al een vorm van inmenging. Maar het is idd nog een andere situatie als bij van Aert, waar het zelfs nu nog niet 100% duidelijk is hoe het afloopt.

0
Thijs E 21 juni 2021 om 21:51

Ik denk dat PL erg goed geïnformeerd was over de situatie WvA/Sniper en het risico op een “naheffing” en imagoschade te groot vond.

0
harryjohan71 21 juni 2021 om 22:00

@Thijs_e welke imagoschade is er op dit moment dan voor Van Aert of JV? Volgens mij zorgt het verhaal van Bennett voor meer imagoschade dan het aantrekken van Van Aert door JV.

0
Thijs E 21 juni 2021 om 23:00

Als gebleken zou zijn dat DQS een renner met een geldig contract bij een ander zou hebben aangetrokken. Het was toen volgens mij ook niet zeker dat WvA ook echt het seizoen erop voor een nieuwe ploeg zou kunnen starten. Het project van Roompot/Sniper was toen nog niet ingestort toch?

0
harryjohan71 21 juni 2021 om 23:10

@Thijs_E eerst verkondig je dat Lefevere alles perfect weet en daarna ga je mij vragen stellen hoe het zat. Ik heb het idee dat je alles van Lefevere goed wilt praten. Helaas is dit onmogelijk.

0
Adorni 21 juni 2021 om 17:24

Een renner met psychologische problemen (volgens Lefevre zelf) afbranden in de media, top.

Ze zien toch perfect wat Bennett heeft kunnen trainen?

0
Melkzuur 21 juni 2021 om 18:07

Inderdaad. En daar wringt waarschijnlijk/mogelijk het schoentje, want zijn waarden op training kunnen zomaar perfect normaal zijn.

0
YogiBear 21 juni 2021 om 17:27

“Als je me dan zo behandelt” Natuurlijk draait het weer om Lefevere. Iemand die er met een beetje pech met zijn eigen woorden afgelopen week in is geslaagd om beide sprinters te laten twijfelen. Zo langzamerhand ga je toch twijfelen aan de houdbaarheid van hem als manager. Zo gauw je niet meer in staat bent om je mensen te motiveren en ze juist demotiveert zou je eens naar een andere baan moeten omkijken.

0
Steven_E 21 juni 2021 om 18:27

Als ik de uitslagen van het team en de reacties van z’n toppers zie, dan denk ik niet dat motivatie een probleem is.

0
katerkop 21 juni 2021 om 17:33

In het universum van Lefevere draait het weer eens om Lefevere. “ als je me dan zo behandelt….”. Je zou ook gewoon met elkaar in gesprek kunnen gaan.
En natuurlijk moet het ook weer over geld gaan. Narcist!

0
David 21 juni 2021 om 17:34

Dit artikel is toch anders dan op hln hoor, wielerflits jullie maken er van wat jullie willen en zo komt patje weer negatief over. Bennet zegt 3 verschillende redenen maar dat laten jullie wel netjes weg natuurlijk.

Duidelijk dat bennet faalangst en heeft. Precies of hij vorige week nie wist dat hij nie fit ging zijn jongens toch en iedereen geloofd dat nog ook.

Makkelijk op lefevre weer af te kraken . Ik zou ook nie kunnen lachen ze

0
David 21 juni 2021 om 17:44

Hij is zelf naar een eigen kine in Monaco geweest zonder dat de ploeg er iets van wist. Moet je mij eens zeggen welk team dit zou toelaten?

0
harryjohan71 21 juni 2021 om 17:48

@David Waar baseer jij op dat het duidelijk is dat Bennett faalangsten heeft? Alleen op de uitspraken van Lefevere? Bij Bora heb ik nooit gehoord dat hij faalangsten had. Een sprinter behaald resultaten door vertrouwen te krijgen van het team. Als dit vertrouwen er niet is, gaat een sprinter slechter presteren. Dit kan ik best geloven. Maar om bij een renner die zoveel gewonnen heeft te zeggen dat hij faalangsten heeft en daardoor de Tour niet durft te rijden, kan ik moeilijk geloven. Als dat wel zo is, heeft de begeleiding van DQS het niet goed aangepakt met Bennett.

0
David 21 juni 2021 om 17:56

Harry hij kreeg het volle vertrouwen altijd al gehad ook. Bij andere teams rijden vertrekkers zelf geen tour maar patje denkt zo niet en gaf bennet alle vertrouwen. Kniepijn oké kan gebeuren maar hij zei zelf ik haal het en dan opeens 3 uitvluchten plus achter de rug om bij andere mensen gaan?? Je kan dan toch niet pat de schuld geven e. Ofwel heeft hij geen zin omdat hij vertrekt maar dan zeg je de gewoon.

0
Steven_E 21 juni 2021 om 18:29

Bennett kan niet om met andere spurters in het team. Dat was duidelijk bij Bora, werd duidelijk in de Scheldeprijs, en nu weer. Lefevere zei het afgelopen winter zelfs al, hoe gestresseerd Bennett werd met groene trui vorig jaar. Kittel had dat ook, die gaf geblesseerd op in’t groen, maar was ontroerd van opluchting.

0
Lalsacien 21 juni 2021 om 18:42

@david “Bij andere teams rijden vertrekkers zelf geen tour” . Dat is niet waar.

0
harryjohan71 21 juni 2021 om 19:06

@Steven_E Bij Bora waren er 2 sprinters, waarbij Ackermann ondanks sterke prestaties van Bennett de voorkeur kreeg boven Bennett. Dit heeft niets te maken met niet met elkaar om kunnen gaan. Volgens mij hebben ze nooit in dezelfde wedstrijd gereden. Bennett is weggegaan omdat hij geen 2e viool wilde zijn bij Bora. Dit is een andere situatie.

0
harryjohan71 21 juni 2021 om 19:21

@David Je baseert je dus volledig op de uitspraken van Lefevere. Dat is prima. Een sprinter met faalangst wint echt niet zoveel wedstrijden als Bennett in zijn tijd bij Bora en DQS. Dat gezonde spanning/stress aanwezig is bij een sprinter is logisch en hoort bij het wielrennen. Dit is heel iets anders dan faalangst en een renner met faalangst moet je als ploeg nooit mee nemen naar de Tour. Als Bennett nu echt faalangst heeft, kan hij volgens mij de komende maanden geen wedstrijd meer winnen.

0
harryjohan71 21 juni 2021 om 19:26

@David Ik zeg trouwens nergens dat Bennett niet altijd het volle vertrouwen heeft gehad. DQS heeft altijd voor hem gereden om hem in een zetel af te zetten.

0
Groetjesaandevoetjes 22 juni 2021 om 06:59

@david – ik heb het artikel op hln maar eens gelezen en zie echt niet hoe wielerflits hier zijn uitspraken verdraaid. Voor de liefhebbers: https://www.hln.be/wielrennen/lefevere-stelt-blessure-bennett-in-vraag-het-is-erg-dat-een-vent-van-dertig-jaar-de-waarheid-niet-durft-zeggen~ac320269f/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

0
Panache 21 juni 2021 om 17:35

Van ‘wie is Cavendish?’ naar sprintkopman in twee weken tijd, dat kan alleen bij DQS. Het verdient, zoals gebruikelijk, niet de schoonheidsprijs. De gave om een tegenstelling binnen enkele dagen met hand en tand te verdedigen is tekenend voor deze rasopportunist. En nee dan spreek ik niet over een dynamische persoonlijkheid die handig inspringt op veranderende omstandigheden. Het siert de persoon Bennett dat hij niet meedoet aan deze spelletjes en zijn verlies trots neemt.

0
Steven_E 21 juni 2021 om 18:30

*dat kan alleen op Wielerflits
De zogezegde “wie is Cavendish” is enkel hier gepubliceerd, 2 dagen later was Lefevere super-lovend over Cav in z’n column in HNB. Kortom, ik geloof niets van die eerste uitspraak, of die is in een totaal foute context geplaatst.

0
Panache 21 juni 2021 om 20:06

Nee hoor Steven, het is een quote van bici.pro/focus
Dat Lefevere zowel Bennett als Cavendish in drie weken tijd afbrandt en ophemelt is kenmerkend voor deze man. Gewoon hoe de wind waait.

Porterete anche Cavendish al Tour?
Chi?

Cavendish, Mark Cavendish…
Sì, avevo capito. Mark ha fatto poche corse, è stato anche sfortunato, perché alcune che doveva fare sono state cancellate. Si è ritirato alla terza tappa della Vuelta Andalucia, dicendo che non era una corsa per velocisti e il giorno dopo ha vinto Greipel. Il Tour forse è troppo duro per lui ora.

0
Marik 21 juni 2021 om 20:39

Steven, ik zie je alleen maar Wielerflits bashen. Waar komt jouw persoonlijke rancune vandaan?

0
Michelangelo 21 juni 2021 om 20:52

Steven,
Kan het misschien ook in je op komen dat de grote grijze eminentie misschien de ene dag linksaf lult, en de andere dag rechtsaf. Net hoe het hem op dat moment uit komt?

Je kunt de schuld bij Wielerflits leggen, maar uiteindelijk komen de tegenstrijdige uitspraken toch echt bij Lefevre vandaan. Net als de manier waarop ze in de media komen. Hij kan er namelijk ook gewoon zijn mond over houden en zorgen dat het binnenskamers blijft, zowel de contractperikelen van Cav alsook nu de zogenaamde onzekerheid en ondankbaarheid bij Bennett.

0
Wheely 21 juni 2021 om 17:40

Het wordt wel steeds leuker met Lefevere op deze manier. Genieton.

0
YogiBear 21 juni 2021 om 17:45

‘Genieton’ Jochem Meyer (liedje: Lange Frans) gekeken of typefout?

0
Koers 21 juni 2021 om 18:13

@yogi https://www.youtube.com/watch?v=m4Yk0wrzqrk&t=92s was er natuurlijk eerder.

0
Wheely 21 juni 2021 om 20:10

Ohw geen idee, zo praat ik gewoon.

0
Thijs E 21 juni 2021 om 20:14

Joardy film, legendarisch!

0
Murcia 21 juni 2021 om 17:40

Wat een geklungel, je zou toch denken dat na het geklooi rond Almeida en de camion Patrick beter zou moeten weten dan een paar dagen geleden openlijk weer een vertrekkende renner te moeten afbranden. Je kunt alleen maar speculeren dat dit voor Sam een reden was om de boel de boel te laten wat ik van hem ook niet bijster slim vindt.

Kortom amusement en reuring maar wel met een bittere uitkomst want Bennett in vorm was een zekerheid voor dagsucces.

0
Japiejo 21 juni 2021 om 17:43

Deze reactie van Lefevere is anders ook weer ‘veelzeggend’. Kan altijd wel grinniken om zijn uitspraken, maar juist dit is er net over. Kan beter aan de slag gaan bij de Privé.

0
ProfrondeZevenbergen 21 juni 2021 om 17:49

Wat een schijnbaar nare reactie van Lefevere. Dit speel je niet via de media.

0
notriple 21 juni 2021 om 17:56

Dan ben je nog heel bescheiding in je uitdrukking roos

0
David 21 juni 2021 om 17:59

Ik snap niet dat pat haters hier reageren. Lees dan het artikel gewoon niet e. Ik kan vdp niet horen of zien zie je mij dan commentaar geven op artikels met hem nee toch.
Veel betweters en hypocrieten hier.
Soms triestig om te lezen zonder 2 kanten te lezen gewoon hup direct afkraken. Precies of wij weten wat er allemaal gebeurd is

0
evelineroos 21 juni 2021 om 18:15

Je hoeft ook niet alles te snappen David.

0
katerkop 21 juni 2021 om 18:49

Er is maar 1 partij die het met de media bespreekt David. Daar gaat het om

0
Panache 21 juni 2021 om 20:14

Het afbranden van Lefevere in de reacties is een teken van beschaving.

0
Groetjesaandevoetjes 22 juni 2021 om 07:04

@david – Ik snap je niet. Omdat mij de soms rare uitspraken van Lefevere niet aanstaan, mag ik het artikel niet lezen en geen reactie plaatsen?

Lefevere is één van de beste wielermanagers ter wereld. Ik denk dat 99% van de volgers hier op wielerflits dat vind. Maar zijn persoonlijke sociale skills blijven nogal achter. Lefevere heeft er een handje van om problemen uit te spelen in de media en is daar ook niet consistent in (de ene keer moet een sprinter die van zijn lijn afwijkt in het gevang en de volgende keer als een sprinter een andere sprinter bijna laat vallen, moet iemand maar niet in het treintje van Quick Step komen).

0
Michelangelo 21 juni 2021 om 18:10

Wat heerlijk zo’n ploegbaas. Hoe hij ouwe krijger cavendish opvist en opnieuw een kans geeft. En hoe hij bennett tegen zichzelf in bescherming neemt, ervoor zorgt dat hij niet met faalangst naar de tour hoeft. En dat ook allemaal duidelijk communiceert zodat er geen lastige vragen over komen.

Tja, hij is dan ook de beste ploegbaas van het peloton. Het is niet voor niets dat zijn ploeg al decennia lang tot de beste ploegen behoort en iedereen graag voor deze fijne man wil werken.

Ik pleit voor een standbeeld van lefevere voor de deur van het RVV museum. Want dat is wel het minste dat deze fijne man verdient.

0
Steven_E 21 juni 2021 om 18:32

Michelangelo zijnde kan jij ongetwijfeld voor zo’n standbeeld zorgen?

0
Fast Freddy 21 juni 2021 om 19:06

@m.a. ik was heel even bang dat je van het patje was, maar gelukkig was het een grap ;)

0
Michelangelo 21 juni 2021 om 20:33

Ik ben nooit van Patje geweest… en met deze manier van communiceren bevestigt hij keer op keer mijn “gelijk”.

0
Polleke 21 juni 2021 om 18:14

Waarom zou dit niet in de media mogen ? SB heeft de ploeg in het ongewisse gelaten terwijl er toch flink op hem gerekend was voor de TdF… Duizend keer liever dit soort berichtgeving dan het geneuzel en op eieren lopen om maar niemand te kwetsen…

0
dit is mijn achterwiel 21 juni 2021 om 20:29

@polleke. Hoe weet jij dit?

0
Groetjesaandevoetjes 22 juni 2021 om 07:09

@Polleke – als Lefevere in de media reageert dat Cavendish de tour rijdt ipv Bennett, omdat Bennett nog steeds niet volledig hersteld is dan zou dat prima zijn. Alle informatie over faalangst en leugens zijn gebaseerd op het onderbuik gevoel van Lefevere en heeft geen functie, behalve het demotiveren van Bennett en het proberen gelijk te halen van Lefevere. Niemand weet of Bennett QS in het ongewisse heeft gelaten. We hebben Bennett nog niet gehoord. Zodoende zijn deze uitspraken onnodig.

0
stalle 21 juni 2021 om 18:49

Zoals steeds heeft Lefevere gelijk.
Hij is gewoon de beste.

0
Lalsacien 21 juni 2021 om 18:55

Mijn papa is de beste…

0
Davide Lappartiente 21 juni 2021 om 19:31

Dan leest het artikel in Het Nieuwsblad toch een stukje aangenamer.

0
dit is mijn achterwiel 21 juni 2021 om 20:28

Ongeacht de werkelijkheid, een andere mens zo afbranden met behulp van de media is niet ok!

0
Polleke 21 juni 2021 om 20:36

Het hele verdienmodel van het wielrennen stuikt in elkaar zonder media aandacht… God zij dank, of in dit geval zijn evenknie, is het niet altijd even wollig of onduidelijk…

0
Ivanoviclover 21 juni 2021 om 20:32

Vaak staan de interviews van Bennett na zijn overwinningen bol van onzekerheid. Zeker in de Tour vorig jaar. Voelde zich niet goed, had slechte benen, moest worden opgepept door ploegmaats… Zorgt wel voor prachtige, Ierse teksten. Faalangst kan er dus zeker mee te maken hebben.

0
Dzjof 21 juni 2021 om 20:38

Ze kunnen altijd Asgreen nog laten sprinten.
Of Taus.

0
Michelangelo 21 juni 2021 om 20:45

Niet mals wat Lefevere roept in de publiciteit. Er zit duidelijk een wolvenhaar in de boter. Of misschien zelfs wel een halve vacht.

Of het klopt of niet: de manier waarop het gecommuniceerd wordt, is wel typisch Lefevere. Patje L is de grote weldoener, de “good guy”. De rest van de wereld is vals en oneerlijk. O ja, en hypocriet ook nog.

Komt deze manier van communiceren bekend voor? Van een voormalig president aan de andere kant van de oceaan? Dat zou heel goed kunnen kloppen, want ik denk dat beide “presidenten” dezelfde narcistische trekjes vertonen. En het is ook niet verbazend dat achter beide narcisten een hele kudde klapvee staat, dat alles wat deze mannen doen geweldig blijft vinden. Terwijl bij ieder weldenkend mens duidelijk is dat ze iemand kapot proberen te maken om zelf geweldig te lijken.

0
Marco 21 juni 2021 om 23:23

Je bedoeld dan de “presidenten” Lefevere, Trump en Michelangelo ?

0
Stablinsky 21 juni 2021 om 21:20

De haat tegenover Lefevere zit bij veel Wielerflitsers zo diep, dat ze voorbij gaan aan het feit dat hij zo maar eens gelijk zou kunnen hebben.

0
Thijs E 21 juni 2021 om 21:39

Hij kan gelijk hebben. Maar hij probeert het in ieder geval te halen via de media en dat is nou net de steen des aanstoots.

0
Michelangelo 21 juni 2021 om 21:41

Stablinsky,
Ik denk dat het bij veel wielerflitsers bij Lefevere vooral gaat om de toon die de muziek maakt. Tenminste dat is bij mij het geval.
Misschien is Bennett wel heel labiel. Heeft Cav aangegeven niet voor een minimum salaris de TdF te willen rijden. Heeft Bennett wel een spelletje gespeeld met de artsen en ploegleiding. Zou zomaar kunnen. Maar dan verdient de manier van communiceren hierover (vaak via zijn column in het Nieuwsblad) geen applaus.

En verder zal het je neem ik aan ook opgevallen zijn dat hij het ene moment renners afbrandt, en vervolgens ophemelt. Of andersom. Net hoe het hem uitkomt, en hoe het ervoor staat met de contractonderhandelingen. Ook daar kun je natuurlijk wat van vinden.

0
Stablinsky 21 juni 2021 om 21:44

De ploeg maakt de selectie bekend, Lefevere krijgt van journalisten de vraag over Bennett op zijn bord en zegt onversneden wat hij denkt. Dat is nog helemaal iets anders dan de discussie via de media voeren als je ´t mij vraagt.

0
Napoleon 21 juni 2021 om 21:49

Hoe je het ook wendt of keert, het geeft geen blijk van goed werkgeverschap. Ongetwijfeld staat in het contract van Bennett dat hij zijn werkgever niet in diskrediet mag brengen, maar zou er ook in staan dat de werkgever Bennett niet in diskrediet mag brengen?

0
S. Morgenstern 21 juni 2021 om 21:50

Onversneden speculatie over de gesteldheid en motieven van een medewerker tegenover journalisten inderdaad. Ik begrijp niet helemaal waarom dat als reactie op een vraag, opeens minder kwalijk zou zijn.

0
Stablinsky 21 juni 2021 om 22:02

De column in Het Nieuwsblad wordt geschreven door een ghostwriter, niet door Lefevere zelf. Dit geheel terzijde.
Ik vind hem ook geen aangenaam persoon, te vaak selectief verontwaardigd, zolang het hem maar uitkomt. Maar in het peleton kijkt men heel anders naar hem dan wij. En dat beseffen wij hier niet. Daar zien ze hem als een strenge maar goeie patron. Veel renners willen niks liever dan voor hem te rijden omdat hij altijd zijn beloften nakomt.
Cav heeft gesmeekt om terug te mogen komen en trakteerde een paar weken geleden Lefevere op een chique etentje als blijk van zijn waardering voor hem.

Als hij iets zegt moeten we luisteren naar wat hij zegt, meer dan naar wie het zegt.

0
S. Morgenstern 21 juni 2021 om 22:20

In dit geval zegt wat hij zegt heel veel over wie het zegt

0
Michelangelo 21 juni 2021 om 22:20

Ik heb ook heel vaak geprobeerd te luisteren naar WAT hij zegt. Maar bij extra time koers is het vaak niet meer dan onverstaanbaar en onsamenhangend gebrabbel dat nergens over gaat. Zowel het wat als het hoe is niet van hoog niveau.

En misschien is lefevere goed voor zijn mensen. Maar zo is Donald trump ook heel goed voor zijn trouwe volgelingen. Totdat ze hem in de steek laten. Dan wordt alle vriendelijkheid overboord gegooid en worden vrienden ineens vijanden die met modder besmeurd moeten worden of bedreigd met rechtzaken.

Herkenbaar… toch?
Dus iedereen houdt hem het liefst te vriend. Van renner tot journalist. Uit bewondering? Bij sommigen misschien wel. Of uit angst voor zijn boosheid of wraak…

0
Stablinsky 21 juni 2021 om 22:32

De vergelijking met Trump gaat te ver. Trump is niet intelligent, Lefevere wel. En wat de journalisten betreft, een van Vlaanderens meest gerespecteerde sportjournalisten, Hans Vandeweghe, heeft jarenlang Lefevere aangevallen, frontaal zelfs als dat nodig was, maar als hij vond dat Lefevere gelijk had, dan schreef die dat ook. Objectief, los van emotie en nooit puur op de man.

0
Michelangelo 21 juni 2021 om 23:11

@ stablinsky,
Lefevere intelligent ? Toevallig die ene aflevering van de slimste mens gezien?

I rest my case….

0
Stablinsky 21 juni 2021 om 23:14

@Michelangelo
Als jij de Slimste Mens als maatstaf neemt voor intelligentie … dan vrees ik voor jouw ´case´.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone