Mathieu van der Poel: “Ik kan me wel voor mijn kop slaan”

woensdag 7 oktober 2020 om 17:48
Mathieu van der Poel: “Ik kan me wel voor mijn kop slaan”

foto: Cor Vos

“Ik had gewoon vroeger aan moeten gaan.” Mathieu van der Poel legde de schuld bij zichzelf na zijn tweede plaats in de Brabantse Pijl, waar hij de zege moest laten aan Julian Alaphilippe.

“Ik maakte een fout die ik normaal nooit maak. Ik ga niet slapen vannacht, daar ben ik zeker van”, zei Van der Poel over zijn sprint in de Brabantse Pijl, waar hij met Alaphilippe en Benoît Cosnefroy duelleerde om de overwinning. “Ik wist al toen Alaphilippe er voorbijkwam, dat ik al te lang had gewacht. Dan zit ik eigenlijk half te freewheelen tussen hun twee. Het is mijn eigen domme fout.”

De kopman van Alpecin-Fenix verwachtte niet dat Cosnefroy voor de laatste bocht al zou komen. “Ik was van plan wat híj deed, namelijk tegen het hek sprinten want dan moest de rest door de wind komen. Op zich was dat nog gen probleem. Ik kan mezelf echt voor mijn kop slaan om niet aan te gaan op dat moment. Dat was een grote fout en ik ben echt heel teleurgesteld in mezelf.”

Dat hij zich niet zegezeker voelde tegen zijn twee tegenstrevers uit Frankrijk, vertelde hij. “Vorig jaar had ik hier de sprint al gereden, dus ik wist hoe dat moest. Ik wist dat als ik in de laatste rechte lijn kwam, toen ik de streep zag liggen, dat ik er dichtbij ging zijn. Maar om het dan nog zo te verkloten, dat kan ik mezelf niet vergeven.”

Eigen fout
Hoewel Van der Poel nog dicht bij de overwinning leek te komen op het moment dat Alaphilippe zijn handen al in de lucht stak, voelde hij zelf dat hij te laat kwam. “Ik had zeker nog wel een versnelling. Het is een eigen fout als je je sprint niet kunt rijden. Ik had gewoon vroeger aan moeten gaan.”

Over vier dagen gaat de Nederlandse kampioen alweer van start in Gent-Wevelgem, om daarna aan het vertrek te staan van de Ronde van Vlaanderen. Toch vindt hij niet dat hij daarmee de ontgoocheling van de Brabantse Pijl al snel kan wegspoelen. “Nee, zo ben ik niet. Ik zie dit echt als een gemiste kans. Ik was wel gebrand op de zege hier en het zat er zeker in.”

Dit artikel delen:

71 Reacties

zwiggelbig 8 oktober 2020 om 08:51

@assen als je hier kon downvoten zou je denk ik kapot gedownvote worden maar je hebt in veel punten wel gelijk. Misschien is dat net het beetje gebrek aan weg ervaring van lange koersen.

AGR vond ik nog wel de meest domme. Op die afstand al aangaan, met vervolgens die grote brede weg die er aan kwam en dan door blijven rijden als niemand ook nog eens mee gaat.. Hij had echt geluk dat ze vooraan niet mee reden.

En Vlaanderen sloeg helemaal nergens op. Hij was zelfs toen ie terug kwam nog steeds de sterkste mara hij wist gewoon niet dat die italiaan voorop reed en zijn ploeg vertelde het hem ook niet..

assen 8 oktober 2020 om 10:20

Tsja, gedownvote worden is niet zo erg heh.
Ook even toevoegen dat ik van geen renner meer fan ben dan van MvdP (en TD), en ik onderken ook dat door zijn ‘domme’ koersen het wielrennen een stuk mooier wordt om naar te kijken. :-)

williams 8 oktober 2020 om 09:58

Los van de sprint heeft hij de koers de ganse dag ondergaan, weinig initiatief en vooral blij dat hij kon volgen. Een verdiende winnaar dus.

Michelangelo 8 oktober 2020 om 10:11

Weet je zeker dat we het over dezelfde renner en dezelfde koers hebben?

Ik zag VDP zeker niet alleen volgen; ik zag hem net zoveel kopwerk doen als Flipke.

Enige verschil is dat deze keer het DQS was die als eerste ging demarreren, en niet VDP. En als je niet als eerste demareert, dan moet je volgen. Of volg je me nu niet?

Neemt niet weg dat alafizwiep gewoon de verdiende winnaar was. Maar zelfs als twee renners even sterk zijn, dan wint er toch maar 1.

assen 8 oktober 2020 om 10:22

Normaal gezien had MvdP gewonnen, afgezien van zijn domme fout, maar AlaPhi is allicht een verdiende winnaar.

Heb sowieso moeite met de term ‘verdiende winnaar’; wanneer ben je dat niet? Voor mij alleen als je valsspeelt en toch wint.

Headlines

Materiaalzone

Populair