Mark Cavendish rekent op vijf sprintkansen in Giro: “De puntentrui komt vanzelf”

Mark Cavendish rekent op vijf sprintkansen in Giro: “De puntentrui komt vanzelf”

foto: Cor Vos

woensdag 4 mei 2022 om 16:14

Met gezonde tegenzin schoof Mark Cavendish vanmiddag voor de webcam voor de digitale persconferentie van zijn team Quick-Step-Alpha Vinyl. De 36-jarige sprinter was zoals wel vaker weinig enthousiast. Ondanks lange denkpauzes en korte antwoorden zei hij toch wat interessante zaken.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Om te beginnen over het aantal sprintkansen. “Een paar”, klinkt het kort, om daar later aan toe te voegen dat hij rekening houd met “een vijftal etappes die in massasprint kunnen eindigen.”

Cavendish fleurt op als hij over Michael Mørkøv begint te praten. De Deense leadout werd afgelopen week opgeroepen om de geblesseerde Ilan Van Wilder te vervangen. De 37-jarige Mørkøv moet als sprintaantrekker zijn Britse kopman naar de nodige ritzeges piloteren. “Ik ben ontzettend blij dat hij erbij is. Ik houd ervan om met Morky te rijden. Maar het is niet alleen Morky, we hebben een sterk team hier met renners waar ik vertrouwen in heb. Ik ben heel blij met deze selectie.”

Vijf etappes en puntentrui
De laatste keer dat Cavendish van start ging in de Giro d’Italia was in 2013. In die Giro won hij destijds vijf etappes en de puntentrui. “Het is dus alweer negen jaar geleden geleden dat ik hier was. Ik ben blij dat ik er weer ben, want de Giro is een wedstrijd waar ik altijd met plezier aan heb deelgenomen.”

“Natuurlijk, de dynamiek van deze koers is iets veranderd in die negen jaar. Misschien is de Giro toch iets anders geworden dan ik herinner. Ik weet het niet… We gaan het zien.” Op de vraag of de puntentrui een ambitie van hem is, reageert hij resoluut. “Nee, de puntentrui is nooit in mijn gedachten geweest. Ik zeg het al meer dan een decennium dat de puntentrui vanzelf komt als je regelmatig bent met resultaten.”

voor


Dit artikel delen:

9 Reacties

quickstep_wolfpack 4 mei 2022 om 16:39

Go Cavendish! Uiteindelijk toch geen bagioli

Mr. Tornado 4 mei 2022 om 16:49

“De puntentrui komt vanzelf als je regelmatig bent met resultaten.”

Waarom ging hij vorig jaar in de Tour dan vol voor de tussensprints?

pirazzi 4 mei 2022 om 16:56

Hij had de motivatie om de Tour uit te rijden in de groene trui en het record van Merckx te verbreken op de Champs maar die droom werd verstoord door Wout van Aert.

Geel Zwarte Bril 4 mei 2022 om 18:05

Ja mooiste dag van mijn leven.

jimmen 4 mei 2022 om 17:04

Ik heb er weinig vertrouwen in.

jonkie28 4 mei 2022 om 17:08

In wie heb je wel vertrouwen? Demare nizzolo? Nog 0 overwinningen. Caleb ewan? Mist zijn jasper die super belangrijk altijd voor hem was. Dan heb je nog gaviria consonni enzovoort dat zijn ook geen vaste winnaars. Echt bij elke sprinter zit een enorm vraagteken erboven.

Michelangelo 4 mei 2022 om 19:25

Cav ten voeten uit: dit soort zaken met zichtbare tegenzin doen.

Een x aantal jaren terug tijdens de winter in Calpe geweest, waar QS toen haar trainingskamp had. Cavendish die met moeite en heel nors met een verdwaalde fan op de foto wilde, Tom Boonen die dat met een glimlach deed, een kort babbeltje maakte en daarna de fiets binnen zette. Allebei vedetten, maar gewoon een wereld van verschil. Mede door dat soort zaken had ik niks met Cav (naast zijn gedrag in de sprints), en wel een boontje voor Boonen. Oh nee, wacht, dat is een Belg…

Kopinkas 4 mei 2022 om 22:48

De dynamiek van de koers is veranderd in 9 jaar tijd…
De dynamiek bij Cavendish is natuurlijk nog krek dezelfde…

Wim Kruithof 4 mei 2022 om 23:14

‘als je maar lang genoeg hetzelfde blijft, word je vanzelf bijzonder’.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair